icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ivinka77
23. feb 2013

@aliatko ja mam profi fotak, takze to tak foti samo 🙂 ale ak upravujem, tak v picassa...to je taky uuuplne lahky ''blondinkovsky'' program 🙂 zadarmo si kludne stiahni

lucinka58883
23. feb 2013

@aliatko ja by som asi nič nemenila keď je tak spokojný a keď si aj ty spokojná 🙂 aby sa to nepokazilo a fakt si nemusela vstávať o 2 ráno ako píše @alyze 🙂 No my bývame v dome tak to mám jednoduché iba otvorím dvere a je to 🙂 neviem si predstaviť že by som ešte musela aj venčiť, ale to preto že náš Gargamel nevie chodiť na vodítku :D

ivinka77
23. feb 2013

@aliatko ak je spokojny, tak mu to nemen podla mna...ja som tiez uvazovala, ze zmenim... lebo nasa vstava okolo 7,30 potom spi od 9-12 az 13, potom zas od 15 - 18 az 19.00 a potom mi okolo 21-22 zaspi na nocny spanok...potiahne do tej 3-5, vtedy poleziacky pospiacky nakojim a taha do tej 7 - 7.30 a tak furt dokola... tak tiez neviem, ci jej to menit, ci nie, lebo je to uplne mimo tej G. Ford ale my mame takyto rezim uz od 3 tyzdnov, tak ked je oki a nerobi ziadne sceny, asi to necham aj ja tak... a casom uvidime... deti si to zvyknu aj take niekedy z nicoho nic same zmenit potom neskor... vecer o tej 22 je to sice dost neskoro, moja mama nechape a kruti hlavou, ze ci som normalna, ale vyhovuje mi to aj skrz starsiu dcerku, lepsie ked starsiu ulozim skor a potom malu, lebo naopak je to problem, vacsia tu malu zvykla zobudit...

evamarcel
23. feb 2013

@ivinka77 ahoj kojis a takto mala krasne spinka? super ....co by som dala za dve nocne prebudenia dufam ze aj mne pridu...🙂kojis kazde tri hodky? alebo aj castejsie?

alyze
autor
23. feb 2013

@evamarcel aj ja by som to brala, kojit, kazde tri hodky, ja kojim kazde 2 a niekedy aj castejsie 😒 ale stale verim ze to bude lepsie 😉

alyze
autor
23. feb 2013

inak dala som si asi tri glgy cierneho piva a nejako to citim 😀

alyze
autor
23. feb 2013

a manzel vymyslel novy sposob, ako uspat krpatu v postielke, tak s nou triasol s postielkou, az kym nezaspala, ja som nechapala a bolo to bez placu 😀

aliatko
23. feb 2013

@ivinka77 Aj som si myslela, že to je aj foťákom.Cez piccasa upravujem aj ja.
@lucinka58883
@alyze
Ďakujem za názory 🙂 Nechám to teda tak ako to je...

ivinka77
23. feb 2013

@evamarcel ano iba kojim zatial... a kojim asi tak 5-6 krat za den aj noc dokopy...vraj mam namiesto mlieka smotanu 🙂 smiala sa doktorka....ale mozno je to tym, ze ja jem vsetko hlava nehlava...takze mam asi ''tuhe'' mliecko alebo co... 😅

ivinka77
23. feb 2013

@alyze mne mamka vravela, ze ked som bola mala, mali postielku na konci postele pri nohach a uspavali ma tak, ze striedavo raz jeden raz druhy kopali do postielky asi hodinu v kuse, kym som nezaspala, lebo uz boli total zufali 🙂 🙂 🙂

ivinka77
23. feb 2013

@alyze ja som si dala minule 2 decka cerveneho a mala som pocit, ze som na mol 🙂 🙂 🙂

ingeborgnicol
23. feb 2013

baby caute ja si vas precitam potom, len Vam chcem napisat, ze sa mi prave rodi synovec, moju sestru sme nechai v nemocnici pred chvilkou na 2 prsty otvorenu a uz jej podavaju oxytocin.....dufam ze to nepojde dlho placem tu za nu od strachu a od bolesti za nu...drzte prosim palceky.

slady
23. feb 2013

@ivinka77 mne to vyhovuje naopak, dam spat malu o siedmej, to ju len strcim do postele a spi, takze ziadne uspavanie sa nekona, len dnes mrncala az do teraz, malo mliecka jej bolo, dako sa mi teraz pomaly spusta, taha o dusu aj dve minuty niekedy kym sa spusti... a potom dam velkeho okolo pol osmej - osmej, teraz su s ocinom obaja v posteli hehe a ja mam volno 🙂 neviem si predstavit ze by som mala velkeho uspavat - citat mu rozpravky a cistit zuby a cikat a to vsetko aj s malou, dost mam ze to musim s nou riesit cez den 😀 takze mne je to lepsie tak, a maju oddelene izby - mla spi u nas a velky u seba, takze ju nezobudi 🙂

slady
23. feb 2013

@ivinka77 ja sa zase smejem ze mam kakavko, lebo sa neviem dozrat cokolady 😀 ja viem ja viem, to sa nema, bla bla bla... 😀

slady
23. feb 2013

@alyze ja najnovsie kojim cez den kazdu chvilu, asi jej treba zase zvysit mliecko tak taha posledne dva dni pomaly kazdu hodinku a pol, ale v noci nie vdakabohu 🙂

ivinka77
23. feb 2013

@ingeborgnicol jeeeeejo drzime palce !!! daj potom vediet, co a ako....

slady
23. feb 2013

@ingeborgnicol drzime, drzime! a v ktorom to je tom tyzdni?? neboj zvladnu to obaja aj ona aj babatko a budes mat krasne synovciatko 🙂

alyze
autor
23. feb 2013

@ingeborgnicol Drzim palce, hlavne nech su obaja zdravý 😉

ingeborgnicol
23. feb 2013

No segrusa je v 38tt a mala ist n a vyvolavacku v pondelok, lebo ma pociatocne znaky gestozy a velmi velke babatinko uz teraz ma okolo 3800 na uzv a ona je pbrovska a pouchnuta....

@ivinka77 ziadnom pripade y som nemenila a tvoju dcerku by som len na rukach nosila jaka je zlata 🙂))
@aliatko iste nemente ak vam to tak vyhovuje podla mna. Akurat by som mozno posunula kupanie okolo 18tej, mozno Vam prinudne nocne kojenie, ale to by ti nemuselo vadit ak zacne zaspavat skvor lebo ma pekny rytmus
@alyze nerob tu prestavku, ja som ju urobila a aj tak dala vsetky casy nocnych kojeni 🙂)))

ivinka77
23. feb 2013

@slady no ja nastastie s Teri nemusim nic, ona je uz samostatna... umyje sa, vycika, supne do pyzama, da mi pusu, zhasnem svetlo a finito....takze v podstate no problem... ona je na 4 roky velmi vyspela, v podstate zvladne skoro vsetko sama... len zachod nevie splachnut, lebo to mame vysoko 😉

slady
23. feb 2013

@ivinka77 jejda zavidim, moj bude mat za chvilku tri a pol a ani vycikat sa nechce sam, normalne nechce - ak mu nechytim bimbisa ani sa nevycika 😀 ale robime pokroky, uz mu ho musim chytit len na zaciatku a potom si ho "prevezme" a docika uz sam 😀 no a vyzliekat a obliekat to je cista hruza, po prve to este nevie a ani za svet sa to naucit, proste tricko si nevyzlecie to si skor odtrhne hlavu 😀 gate aj slipy aj vyzlecie aj oblecie ale vrch ani jedno ani druhe... neviem uz co mam s nim robit, no a kakat ho tiez musim davat ja, lebo ma takeho mrnaveho pindura, ze si ho nevie sam zastrcit tak aby pri tom nevycikal von zo zachoda, takze mu to musim zase len ja, ach jaj! Neviem ci ja niekde robim chybu alebo je jednoducho v tomto pomalsi, neviem na to dako dojst... a zuby mu musim cistit ja stopercentne, lebo to by mal uz vsety vytrhane keby som ho nechala sameho 😀

slady
23. feb 2013

@ingeborgnicol no tak super potom ze to stihla pred vyvolavackou este, prajem rychly a bezproblemovy! a myslim na vas 😉

ivinka77
23. feb 2013

@slady tak vies...chalani su pozadu vo vsetkom, z toho si nic nerob...to je normalka, isto nerobis nikde chybu, neboooooooj...nauci sa... skor ci neskor... sak naveky mu bimbasa drzat nebude mama predsa... jedine , ze by si predala stafetu nejake slecne rovno 🙂 🙂 🙂 hehe

ivinka77
23. feb 2013

@slady co sa nesmie ? ci co ? ja vobec netusim, lebo prasim vsetko hlava nehlava ... 🙂 a na sladke mam brutalne chute , ovela vacsie, ako ked som bola tehotna... a potom sa cudujem, ze mam uz 10 kil navyse... 🙂

slady
23. feb 2013

@ivinka77 ja sa tiez smejem ze hadam mu nebudem musiet do tridsiatky ptaka oklepavat 😀 no sak sade pisu take tie ze cokoladu nie a citrusy a podobne one ale ja tiez prasim vsetko do radu 😀 ja ked som bola tehotna tak som cokoladu ani vidiet nemohla, vsetci mi ju nosili a ja som mala plnu skrnu az kym som ju nezacala rozdavat 😀 a teraz sa neviem dozrat sladkeho vsetkeho! dnes som mala taku chut na nejaky kolac a doma len jedno vajco a unavena som bola jak fras tak z toho nic nebolo nakoniec, ale uvarila som si z posledneho mlieka aspon puding a dali sme si vsetci traja 😀 a teraz tu tlacim cokoladove bonbony prave som sosrala asi desat, a idem spat. zajtra posledny krat vstavam o stvrtej dufam, teda silno dufam ze uz to zajtra dokoncim, ak nie tak este pondelok rano a koniec, deadline, preklad odovzdany, boze uz nech to je! si potom pripijem ciernym pivom na to a budem relaxovat aspon dva dni! 😀

slady
23. feb 2013

hahaha, zozrala, nie zosrala!!

ivinka77
23. feb 2013

@slady bozeeeeeeeeeeee ta obdivujem , ze sa ti chce este makat popri dvoch detoch.... uff :( a vstavat o stvrtej ? ja mam pocit, ze som v zivote skor ako o 6 nevstala... 🙂 teda...ano...o 5 na lietadlo, ked sme sli na dovcu 🙂 ale inak ani bohovi... my sme s drahym obaja strasni spachtosi, tak viem, po kom to tie deti maju ! 🙂

petuska55
23. feb 2013

ahojte, obe deti spia, dnes to bol des. Malý nespal poriadne poobede ani podvečer bo sme boli preč, tak mi to dal vyžrať večer pri zaspávaní. No a malá bola zas nejaká lutostivá, tak si večer aj poplakala za dedkom a babkou (no čo venujú jej všetok čas, ja už musím delit medzi dvoch a ona tým hrozne trpí), takže som mala večer doma dve pláčúce deti. Naštastie obe sladko spia.
ivinka77 - naša malá je tiež samostatná v týchto veciach, ale zas hrat, kecať sa chce len s nami a to v kuse, takže teraz hrozne zle znáša že nemám na nu tolko času. Aj mám výčitky ale nedá sa to, musí to pochopit, už aby bolo leto a budeme furt von, nebude to tak cítiť.
Inak aj ja som sa rozožrala od vtedy ako nám skončili koliky, ale už som si povedala že musím prestať, bo brucho rastie 😠
Ja kojím tiež len 6 krát denne aj s nocou - cca. každé 3,5 hod cez den a v noci len o 3 a potom až o 7 ráno a aj to malý zje len jeden cecok vačšinou, ten druhým musím odsať.

ivinka77
23. feb 2013

@petuska55 neboooj to sa urovna....nasa sice neziarli na malu, v kuse ju stiska , ale napriklad ked prebalujem malu a mojkam sa s nou , tak hned dobehne a ''vtiera''sa aj ona a minule som pritom hovorila malej ze ty pokladik sikovny a velka ze ''mami a ja uz nie som tvoj pokladik ? '' takze vidim, ze to vnima... a napriklad, ked som minule vravela kamoske, ze ako mala krasne spi, tak tiez zahlasila, ze ''a co ja mami ? ja spim skaredo ? '' takze viem, ze to tiez vnima, aj ked mozno len podvedome a nedava to az tak najavo... myslim, ze je to normalka... ja som mojmu braskovi zo ziarlivosti skoro odhryzla ucho, ked ho mamka doniesla z porodnice...

inak mam super prihodu, ked sa mal po 4 rokoch narodit moj brat, tak sa mamina pytala, ze co chcem na vianoce, ci braceka alebo sestricku a ja ze bycikel a mamina, ze ten nebude, lebo bude bracek a potom si ju ucitelka zavolala v skolke na kobercek a zistovala nasu ''socialnu'' situaciu, lebo som od vsetkych deti v skolke drankala prachy, lebo ze chcem novy bycikel a mam len noveho brata 🙂 a ucka si chudera myslela, ze sme doma uplne na mizine, ked zobrem 🙂 🙂 🙂

ivinka77
23. feb 2013

@lucinka58883 a ty si priamo zo ZH ???