Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
Vcera sme boli v poradni a mame krasnych 69cm a 6900g🙂...lekarka nas vychvalila. ..stale kojime, ale iba z jedneho prsika:(...ten druhy sa nam uz nepodarilo roztahat🙂...
@lucinda310 kraaaaaaaaasne miery gratulujeem !!!
@ingeborgnicol na mamile.sk som sa docitala,teda pochopila,ze ak mamicke poklesne tvorba mliecka,tak vtedy sa moze objavit menzes.a ja tiez kojim na poziadanie,t.z.aj po 15minutach,aj po hodine,no fakt ziaden rezim v kojeni a menzes som dostala hned po sestonedeli 😲 precooooo?? 😖
@lucinda310 wow, super, ako to tak pozeram ta moja zaba je tu tusim jedna z najmensich 😀
@lucinda310 a na to ze z jedneho je to paradicka 🙂 palec hore
@jgiovanna504 ja asi tiez, aj ked neviem ci to bol menzik ale myslim ze hej, aj pri prvom som tak dostala.
@evamarcel od narodenia malú večer o 20 prebalím, nakojím, dám do spacieho vaku a šup do postieľky. Nenútim ju spinkať. Ona sa ešte rozpráva s ovečkami a potom jej dávam cumlík a zaspaní sama. A deň u nás vyzerá asi tak ... ráno o 8:30 sa napapá a ide do druhej postieľky /tú mám dole v obývačke a druhú hore v spálni/ a každé dve hodinky ju prikladám na kojenie. A chodievame von vždy o 14 a to vyspinká 3 hodiny inak medzi papajím podrieme tak 10 - 30 minút. Nechávam ju viac menej samú, aby sa nenaučila na pozornosť.
@alyze pekne priberáme. Od poslednej kontroly sme pribralo 600 g.
@kaculiatko88 prosim Ta a co jej obliekas do spacieho vaku?
@slady a kolko teraz vazite? my sme vcera v dupackach presli konecne 6 kil :P sa vytesujem.....jou a co hovoris na toto. Ja som asi jedina co pouziva BKM a pouzivam pampersky pri tom 😀 😀 😀 😀 😀 a muz sa smeje naco, ked potom ju aj tak musim vyhodit jked je tam "nehoda" a malickej to ma byt naprospech, zbytocne mu hovorim ze BMK nie je o usetreni plienok...
@lucinda310 ty este stale kojis z jedneho prsnicka? a gratuluem k krasnym mieram
@ingeborgnicol tielko a body. a ešte ju prikrývam dekou až do uši to má rada. A moja malá keď tvrdo zaspí vypľuje cumlík a spí do ráno bez neho.
@evamarcel je to o mentalite a o posudovani babatiniek, k ich pristupu k nim a bla bla, ale v konecnom dosledku ti to na 100% pomoze, to ti garantujem. a nekupuj ju, ja som ju pozicala teraz laktačke nasej a ked mi ju vrati, poslem ti ju, ale priebezne sa mi pripominaj a kric a ja ti garantujem ze ti pomoze vo vychove 😝
@ivinka77 kocka 🙂))) No chlap ide za pracou on pracuje v zahranici, uz len tri tyzdne a mam galeje sama. a zas na druhej strane mam zase svety klud a nikto mi do nicoho nehovori 😀 😀 😀 😀
@tinasc uz nedavam do ulitky, lebo som prechadzala na tu novu metodu a tam nam bola ulitka na prd a nemohla som ju nechat plakat a este sa aj nehybat chudatko to by som bola nazaj uz tyranska mater.....ale uz nam ju netreba, spinka krasne a pokojne a celu noc, cize uz by sme ju nevyuzili. Ale sestra uz porodila a prve co jej idem kupit je ulitka.na 100%
@jgiovanna504 No to keby som vedela. No mne ako vcera prislo aj preslo. Ty mas riadne do teraz? aj mne laktacka ohvorila ze pri znizenej tvorbe pri zmensenom kojeni je to tak....to mame zato, ze kojime na poziadanie 🙂))
@kaculiatko88 a na nozicky nic? ani supacky, pancusky, ani nic? 🙂a body s dlhym rukavom davas? ja ju dava spavat totizto aj s ciapockou lebo my sa denne kupeme a ma dlhe vlasky tak aby nenachladla
@ingeborgnicol no ešte jej dávam ponožky. A kúpeme sa každé dva až tri dni. Tiež máme dlhé vlásky ale nedávam jej čiapku na noc.A myslím body dlhé rukávy aj nohy,
Niekto sa ma pytal aku kasicku davam neviem to najst. Dava 50 gramov mojho materskeho liecka zmiesaneho s Nestle bezmliecnou ryzovou kasou vhodnou od 4teho mesiaca 😝 my mame alergiu na mlieko tak inu nemoze, ale aj ta sa odporuca ako prvy prikrm.
@adel22 Si tu? mam niekolko otazok o BMK
a este otazka pre maminky ktore pouzivate latkove plienky a gatky, vedeli by ste mi odporucit nejake? rozhodujem sa medzi latkovymi ci neprejdem. ale nie so rozhodnuta. ak by so chcela, tak take, co netreba zehlit, co sa iba vkladaju, to su dobre?
@slady a ty si aj pri syncekovi prestala kojit,nie? cim to bolo? nie,kvoli menzesu?
@ingeborgnicol prve dva razy len take spinenie,ale teraz ze riadne...tak mozno aj tebe sa to az neskor rozbehne ☹ no presne,mame to zato,ze sa tak snazime. a este sa mi aj zacala budit o jedno kojenie navyse,to co predtym upustila...mam podozrenie,ze fakt sa nieco deje..
@jgiovanna504 nie nie, to naopak, on sa neprisaval a malinko papkal / iba predne, po troch tyzdnoch bol vyhladovany a tak som zacala prikrmovat a to sa prestal prisavat uz nadobro, tak som este odsavala kazde 3 hodky az do stvrteho mesiaca kedy sa mlieko stratilo uplne a uz som na to aj tak nemala nervy...
@kaculiatko88 ako dlhe body na nohach a rukach? myslim, ze ako ody s dlhymi nohami?
@slady prosim Ta potrebujem radu. Chce si vziat malicku do Manducy v sobotu. No zaujimalo by ma, ako mam malicku obliect. Klasika ze overal rukavicky, ciapka, salik, ale co na nohy? mam pre nu take cizmicky, ale chcela by som vediet, ci jej nebude zima, oni su len takou kozenkou na spodku robene. ja nemam taku velku bundu do ktorej ho zabali, ona bude na mojej vetrovke riadne vonku.
@kaculiatko88 ako dlhe body na nohach a rukach? myslim, ze ako ody s dlhymi nohami?
@slady prosim Ta potrebujem radu. Chce si vziat malicku do Manducy v sobotu. No zaujimalo by ma, ako mam malicku obliect. Klasika ze overal rukavicky, ciapka, salik, ale co na nohy? mam pre nu take cizmicky, ale chcela by som vediet, ci jej nebude zima, oni su len takou kozenkou na spodku robene. ja nemam taku velku bundu do ktorej ho zabali, ona bude na mojej vetrovke riadne vonku. Ideme len na hodku na svah a nazad, ale predsa. tam pojde v autosedacke, aj nazad, ale tam bude vonka na mojje bundicke cca hodinu.
@ingeborgnicol no my mame tych 5700 gramikov skromnych 🙂 ale krpana vyzera byt celkom baculata tak neviem, asi je kratsia, dlzku sa dako na poradni nikdy nedozviem 😀 ak chces take co sa nezehlia a nechce sa ti s tym moc babrat a mas na to, aby si do toho zainvestovala, tak mas na vyber napriklad nohavickove plienky - to su take ako pampersky len z latky, plus sa na ne davaju vrchne gatky, bud z latky s polyuretanovym zaterom - tzv PUL, alebo take vlnene ako som si usila ja, tie byvaju bud take natahovacie ako som tu davala obrazok, alebo klasicke zapinacie v predu na patentky alebo na suchy zips - tak ako tie plienky pod nimi 🙂 alebo si nakupis plienky "vsetko v jednom" - to su take co uz maju aj nepremokavu vrstvu zvonku a bud sa save jadro pcha dnu medzi monkajsiu a vnutornu vrstvu (vonkajsia byva ta nepremokava a vnutorna zvacsa z nejakeho poluesteru ktory akoze dodava pokozke pocit sucha aj po pocikani ale su aj take s bambusovou latkou vo vnutri a tie mam ja osobne radsej) alebo su potom take ku ktorim sa tie save jadra pripinaju dovnutra plienky patentkou (tzv SNAP IN ONE) alebo si kupis vrchne nohavicky s takymi zaklapkami (flip) a menis v nich vkladacku kym ti babo nepokaka aj nohavicky, alebo kym nezacnu smrdiet 😀 tento system si dost pochvaluju ludia, ja som si teraz kupila jedny take gatky a skusam, ja som zatial na tych klasickych stvorcoch ale dlho uz nebudem lebo taky ten sklad pre novorodencov nam zacina byt maly a zacina sa moc mrvit, takze pomaly rozsirujem zasobu a budem pouzivat nohavickove + vlniaky, alebo PUL gatky s plienkou/vkladackou na rovno vo vnutri, a mam aj nejake kapsove vsetko v jednom - tie su krasne a prakticke hlavne na von - rychlejsia vymena 🙂
@ingeborgnicol a ten overalik nema az cez nozky?
@ingeborgnicol bo ja mam take vsetky co mam ze su aj cez nozicky klasicky ako dupacky, takze tam nohy vobec neriesim, iba dam extra ponozky mozno
@ingeborgnicol a nie je u vas este tak teplucko ako tu? tu teraz byva cez den tak 7 stupnov a ja chodim porozopinana lebo mi s malou uz byva horuco, no nozky ma viac menej schovane lebo ich ma okolo mojich bokov/pasa, takze tak trochu hlbsie do bundy, chapes, nie uplne v predu, takze aj ked mam rozopnutu bundu tak ich ma trosku schovane, ak bude na to dost teplo tak mozno aj tak by sa dalo, cim menej vrstiev medzi vami tym jej bude teplejsie a aj tebe 🙂
@slady joj,chudacik maly,teda uz velky 🙂 ja by som sa asi zblaznila robit este v noci aj UM.takze musim s tym nieco robit,hoci ja pokles mliecka moc necitim,hoci sa mi az tak nenalievaju..
@ingeborgnicol prosim ta, ta tvoja laktacka si aj nieco uctuje ked k tebe chodi? viem,ze niektore hej a niektore nie,ale ci to tak aj naozaj je?alebo ako to funguje?
@jgiovanna504 No ja osm sa jej nikdy narovinu neopytala preco to robi zadarmo. ale robi to zadarmo. ja to riesim tak, ze raz za cas tam nabehnem a kupim jej darcek pre nu a decka jej. nieco hodnotne aby som nemala pocit ze to robi zadarmo. a ked mozem zas ja jej s niecim pomozem 🙂 ale skvor poaha ona mne.
No na porazenie. Do teraz som lavy cecok roztahovala, lebo mi uz skoro nedojil 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a vysledok? ta teraz odsavam a z laveho 50 ml!!!!!co je o 45 viac ako inokedy.....uz som tutancovala indianske tanecky a "dojim" dalej a z paveho - 5!!!!!!!!!!!! 😝 😀 😀 😀 😀 😀 taktze mne sa asi tie didky proti ne sprisahavaju....
@slady NIe ja mam taky overalik ze nohy von...tak jej dam taky co je o nieco vecsi hehe co ty na to? a prekryje jej nozku 😀 😀 😀 😀 😀 a uvazujem ze tam ideme autom tak aj tak musim brat aj autosedacku, tak budem kombinovat a ked bude velka zima supnem ju do autosedacky a zakryjem s dekou nie? alebo co keby som jej dala normalne vetrovku rifle a pancuchy, dve ponozky a tie cizmy? ved tak chodime aj my dospeli ci ?
@ingeborgnicol podla mna v pohode, v pancuchach a ponozkach a cizmach jej nemoze byt zima 🙂 a velka zima nebude lebo uz ide JAR predsa! ja sa chystam na moj obvykly jarprivolavaci krok - odlozenie pancuch a zimnej bundy a ak sa vrati zima tak nech aj umrznem ale naspak ich nevytiahnem, vzdy to tak robim kazdy rok a zatial zakazdym prisla takze to funguje! 😀
@jgiovanna504 no ti poviem bolo to o hubu a obdivujem baby co to tak robia aj rok, aj take su - vzdy zohriat moje z chladnicky, nakrmit, zarobit UM, dorazit s nim, a potom sa este dalsiu pol hodinu dojit, jedno krmenie aj s odsavanim mi zvyklo trvat ca 45 minut minimalne, to bola hruza, teraz ked vidim ake je to kojenie uzasne pohodlne a rychle a netreba nic umyvat tak by som to len tak nevzdala, ale doktorka moja sibnuta mam vystrasila ze aky je vychudnuty a okamzite dokrmovat atd, nie aby mi dala cislo na laktacku a ja som bola tiez dobre zabrzdena, mozno by sme to boli este roztahali...

@adel22 aha, to je plateny strih, nevadi, vymyslim si podla toho popisu a vyskusam a dam vediet ako to vyslo, mam nejake zvysky v skrini, ktore by sa na to mohli hodit 🙂 jeeeeej to je super, mam co sit, normalne sa na to tesim 🙂 ak sa podaria mozes si nakupit/objednat material a usijem naozajstne 🙂