icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ingeborgnicol
27. feb 2013

@slady No tie cizmicky oni su take skvor efektove o to mi ide, nie su teple, to je len taka tenka kozenka zospodu. tak neviem....a ja este neodkladam, ja som zamrznuta a chodim kocikovat, ja dam dole az ked netreba ani jarnu 🙂))

slady
27. feb 2013

@ingeborgnicol tak jej daj ten vacsi overal este cez to vsetko namiesto tej bundy a mas vybavene 🙂 ci? teda ak sa ti v tom vkezie do manducy v pohode, a davas este do tej novorodeneckej vlozky? bo mne uz zacina byt mala, hlavne ked ideme von v tom overale hrubom a mala ma latkovu plienku - tak jej to uz neobciahne okolo bokov poriadne a aj hlava jej dako moc potom trci z vrchu ale bez nej sa mi to zase zda este velke moc... ako to robis ty? ci sa ti este zmesti ked len po byte sa nosite?

ivinka77
27. feb 2013

@slady ja mam kamosku, ktora nielenze to takto robila, ale dokonca este pouzivala suplementor a to uz bolo na totalku an maslu... :(

lucinda310
27. feb 2013

@slady no zatial mu to staci...uz sa nam to konecne upravilo...mliecko sa nam prisposobilo...ale musela som staaaale prikladat...odsavat:/

slady
27. feb 2013

@ivinka77 no to ani neviem co je pre istotu 🙂

slady
27. feb 2013

@lucinda310 tak super, moja cajka dnes davala riadne hlady vecer a dako sa nevedela dojest ale tak naliala som si guiness tak hadam pomoze 😀

lucinda310
27. feb 2013

bola to zaberacka!!!... ale stalo to zato! Kojime🙂 a maly je stastny a ked aj on, tak aj ja🙂

lucinda310
27. feb 2013

Poznam🙂....ja som si prda dala do satky a chodila som po dome ako kengura🙂))))... mam este 2 kusky...cize ruky sa mi zidu🙂

slady
27. feb 2013

@lucinda310 no to verim ze to dalo zabrat, a ty si mala iba malo mliecka ci aj problemy s prisatim? lebo ten moj prvy sa nechcel prisat ani za nic a nic si nevedel vytiahnut, v porodnici sa mi dusovali ze ved taha ved papa ale ja som videla ze to len tak zuzle a nic si nevytiahne no a potom pocas troh tyzdnov stale nevedel poriadne cuckat, stolicu maval pravidelne aj cikal dost, ale tahal si len predne mliecko kvoli tomu ze sa nevedel riadne chytit, takze na zeleno kakal a neprospieval... a ja som bola nestastna, este som sa snazila vtedy kojit aj po tom ako som zacala dokrmovat ale to sa uz nechcel prisat vobec, to bolo fest stresujuce, hlavne ked moja mamka do mna kricala ze ved mu nedaj vobec a bude sa musiet a podobne skvostne rady a ako to ze to nevie, a ukaz a bla bla bla no fakt na maslu, hlavne ten tlak okolia a ten pocit ze to uz co som za matku ked si neviem dieta nakojit, a maly len plakal na prsniku a jedoval sa nechytil si ho ani za nic, no proste cele zle. teraz je to uz uplne ine a keby som vedela vtedy to co viem teraz tak som to mohla riesit inak, no co uz.

slady
27. feb 2013

@lucinda310 a stredny je uz nauceny na nocnik ci to riesis teraz popri malom? bo ja mam uz trojrocneho a je to pohoda ale vzdy som rozmyslala aky to musi byt zabijak s babom druheho ucit na nocnik 😀 bo u nas to byvala otazka sekund a ked bolo treba tak bolo treba vsetko nechat tak a utekat 😀

ingeborgnicol
27. feb 2013

@slady no ja reraz uz nemam manducu iba satku som vratila manducu latkacke.ale uz mam objednanu mala by mi dojst buduci tyzden. ale vratila som ju len teraz a mala sa mi este vosla do novorodeneckej vlozky. ale neskusala som este s overalom. ten jej dam ten vecsi a pod to dak aj nejaku chlpatkovu supravu alebo nieco take aby mi nezamrzlo chudatenko he. Pocuj a keby som ju takto riadne obliekla a dala do satky a nie do manduci to sa neda? lebo neviem preco som nikoho sosatkou nevidela vonka iba v interieroch

slady
27. feb 2013

@ingeborgnicol co ja viem, ja satku nemam, ale tak teoreticky sa to musi dat, vsak satka sa ti prisposobieste lepsie velkosti babatka nie? ci? ja netusim ako sa to viaze ani ako sa to ma "citit", to asi len vyskusaj doma a uvidis ci sa ti v tom dako moc neposuva alebo nesmyka taka naobliekana alebo co, fakt neviem 😀 ja som tiez videla satky iba v lete, ale vlastne ja som jediny clovek ktoreho som videla nosit v zime 😀 celkovo, to je jedno v com 😀 a pri tom je to take prakticke v tom snehu...

slady
27. feb 2013

@ivinka77 no fasa! a rozcucali to? ci skoncili na UM? ja som dokrmovala hned z flasky a chudak pil odusu, to tato zaba nevie co ma s flaskou robit...

lucinda310
28. feb 2013

@slady dcerka sa mi narodila ako prva. Kojenie bezproblemove, az na koliky...mlieka som mala pre celu armadu:0)....ale priberala menej, teraz ma 5 rokov a aj je taka pipinka, syncek bol kojeny iba 2 m..jednoducho mu netieklo tolko kolko potreboval. ..tak vydrzal na prsiku 2minutky.... bojovali sme...nespal celu noc a cez den spal 20 min:/.....nemala som ani cas sa najest, napit...cize ked uz aj mliecko bolo, nebolo syte.:(..a odmietol ma uplne...psychika je velmi dolezita..spanok, strava, pitny rezim...tiez by som to riesila teraz inak🙂 no ja som bola na deti uplne sama:( tatino nas chodi domov od 19:00-23:30(, + som byvala na 5 poschodi bez vytahu:/...cize si vies predstavit, ako som isla s troma detmi po schodoch a nakup a deti konecnaaaaa...nenavidela som ten byt:/..ale naopak som zase bola rada, ze sme samy doma nakolko sme tiez zacali opacne🙂...najprv deti, teraz sme kupili dom....a to sme v maji 11 rokov spolu;)...cize vsetko pride;).....plus som este mala sestrinu dcerku doma....sice len od 15 do 18-19...no je hyper., cize v kombinacii s mojou dcerou to bola hotova radost🙂...zacala som prikrmovat, maly mi skoro zhltol flasku. Nadherne priberal a aj je taky bucko🙂.....ma 14 kg🙂.. a nase tretie babatko....zatial kojime, sice z jedneho, ale zatial nam to staci...;)....ked je matka kludna, tak je aj dieta;).... no moja mama je na chlp rovnaka...inac najlepsie obmedzit navstevy...odporucam; naco mat este dalsie nervy🙂....no a plienkovanie...dcerka mala 15 mes. , ked uz plienku nemala ani cez den/noc. Syncek...no to je taky maly nezbednik...ma plienku, ale cikat, cika do nocnika...ked sa mu chce.....kakat...to na mna z vysoka kasle...:/....neriesim ..pretoze som uz vsetko vyskusala, cize prebalujem 2 ritky...🙂 ...nestresujem..pride leto, odnaucime🙂....tvrdohlavca krpateho🙂))) a k tej satke... na youtube su same videa, ako si zaviazat spravne satku s babatkom....odporucam🙂

lucinda310
28. feb 2013

@slady dcerka sa mi narodila ako prva. Kojenie bezproblemove, az na koliky...mlieka som mala pre celu armadu:0)....ale priberala menej, teraz ma 5 rokov a aj je taka pipinka, syncek bol kojeny iba 2 m..jednoducho mu netieklo tolko kolko potreboval. ..tak vydrzal na prsiku 2minutky.... bojovali sme...nespal celu noc a cez den spal 20 min:/.....nemala som ani cas sa najest, napit...cize ked uz aj mliecko bolo, nebolo syte.:(..a odmietol ma uplne...psychika je velmi dolezita..spanok, strava, pitny rezim...tiez by som to riesila teraz inak🙂 no ja som bola na deti uplne sama:( tatino nas chodi domov od 19:00-23:30(, + som byvala na 5 poschodi bez vytahu:/...cize si vies predstavit, ako som isla s troma detmi po schodoch a nakup a deti konecnaaaaa...nenavidela som ten byt:/..ale naopak som zase bola rada, ze sme sami doma nakolko sme tiez zacali opacne🙂...najprv deti, teraz sme kupili dom....a to sme v maji 11 rokov spolu;)...cize vsetko pride;).....plus som este mala sestrinu dcerku doma....sice len od 15 do 18-19...no je hyper., cize v kombinacii s mojou dcerou to bola hotova radost🙂...zacala som prikrmovat, maly mi skoro zhltol flasku. Nadherne priberal a aj je taky bucko🙂.....ma 14 kg🙂.. a nase tretie babatko....zatial kojime, sice z jedneho, ale zatial nam to staci...;)....ked je matka kludna, tak je aj dieta;).... no moja mama je na chlp rovnaka...inac najlepsie obmedzit navstevy...odporucam; naco mat este dalsie nervy🙂....no a plienkovanie...dcerka mala 15 mes. , ked uz plienku nemala ani cez den/noc. Syncek...no to je taky maly nezbednik...ma plienku, ale cikat, cika do nocnika...ked sa mu chce.....kakat...to na mna z vysoka kasle...:/....neriesim ..pretoze som uz vsetko vyskusala, cize prebalujem 2 ritky...🙂 ...nestresujem..pride leto, odnaucime🙂....tvrdohlavca krpateho🙂))) a k tej satke... na youtube su same videa, ako si zaviazat spravne satku s babatkom....odporucam🙂

lucinda310
28. feb 2013

@slady mala som problem taky, ze moj lavy prsnik je mensi...tam sa mi tvorilo menej mlieka...nevydrzal na nom viac ako minutku:(...ale zase ten druhy prsik zboznoval a zboznuje🙂....

slady
28. feb 2013

@lucinda310 jaaj no to mate ako my - s tym opacnym poradim - my budeme dom riesit ak boh da tak tento rok, a tiez som sama - moj odchadza z domu o 6.30 a vracia sa o 20.30 - sme radi ze uz nemusi robit soboty lebo aj take bolo - zivnostnik, co ti poviem 🙂 si nenavyberame, ale verim ze bude lepsie 🙂 ale zas na druhej strane, vcera som ho mala doma - urobil si prazdniny kedze su prazdniny (ucitel) 🙂 a hlavne ze sa mame radi a deti su zdrave ni? jedno z kolkych prsnikov clovek koji 😀 ale ten psychicky tlak okolia je podla mna v dnesnek dobe dost velky co sa kojenia tyka a dva krat mi to teda vtedy na stasti nepridalo... chvilu mi trvalo kym som sa s tym zmierila ze to skratka nejde 😒 a mas pravdu, psychika spravi vela, ja som bola zo vsetkeho v enormnom strese... teraz pri mlickej som isla do porodnice s tym ze budem kojit a priatel do mna krical nech si kupim novu odsavacku lebo staru som stratila nech si nakupim UM dopredu a ja ze NIE ja idem kojit. a bolo. teraz uz sa len usmieva ked "vyhodim" prso zo svetra ze aky som uz profik 😀

ivinka77
28. feb 2013

@slady trapili a tak asi pol roka, ale vies si predstavit odstavat a este instalovat tu ''vec;; pri kazdom kojeni... horor ! ja som to raz videla, trvalo to asi 10-15 minut , no proste des... v noci si to neviem predstavit... tak pol roka bojovali a potom to vzdala uplne psychicky na dne 🙂

slady
28. feb 2013

@lucinda310 a s tymi navstevami mas pravdu, ja mam navstevu raz tyzdenne ked mi kamoska donesie detvaky na anglictinu a uz to mam dost 😀 ja mam mamku aj svokru uplne mimo, to len vtedy som tu mala amku na "vypomoc" na tri dni ked som prisla z porodnice, musela potom utekat zase naspat a do prace, ale tie tri dni mi stacili... 😀 a teraz zase prisla na vypomoc svokra ale posledny tyzden tu len vzdychala ze ako by uz isla domov 😀 strasne sa tu nudila chudera, ona je zvyknuta na svoj mega velky dom a svoje kamosky a svoje plavanie a pilates a bridge a ladies nights a podobne aktivity 😀 tu isla akurat tak do obchodu a naspet kupit si vino a cokoladu 😀

alyze
autor
28. feb 2013

@slady viem o com hovorite s tymi navstevami, ja tu mam stale niekoho kazdy vikend+ este aj cez tyzden, co uz vyhodim ich ? 😀 😀 😀 a to ani nehovorim o svokre, ktora tu je kazdy den 😖

alyze
autor
28. feb 2013

V postielke sa vydrzi len hrat, ale spat ani za nic 😀

slady
28. feb 2013

@alyze juj krasne babatko!! spokojnucka 🙂 ako s bruskom?

alyze
autor
28. feb 2013

@slady Jééj Ďakujeme 🙂 nechcem to zakriknut, ale dobre, uz nedavame ani kvapky a je to ok, ja stale nejem mliecne vyrobky aa zatial mam odskusanu rajcinu, pomaranc 😝 to mozem jest a jem kazdy den za lyzicku kminu, to jej pomaha, mne sice nie, ale co pre nu neurobim 😉

ivinka77
28. feb 2013

@alyze mala je zlatusik !!! tak aj ja prihodim jednu dnesnu 🙂

alyze
autor
28. feb 2013

@ivinka77 jeeeej krasnucka je, super fotak, co to mas za znacku ? 😀 paradne fotky robí 😉

ivinka77
28. feb 2013

@alyze canon 5D mark II.

alyze
autor
28. feb 2013

@ivinka77 jaaaaj, tak to sa uz necudujem ze to robi take pekne fotky, sak ten by mal fotit sam 😀 😀 😀
To sa s tym nasim neda ani porovnat 😉 paradicka

alyze
autor
28. feb 2013

Zajtra mame poradnu a prve ockovanie, tak dufam ze budeme v tabulkach 😀
Věk v měsících Váha v kg Horní hranice Dolní hranice
0 3,3/3,2 4,2/3,9 2,5/2,3
1 4,3/4,0 5,6/5,0 3,0/2,9
2 5,2/4,7 6,7/6,0 3,6/3,4
3 6,0/5,4 7,7/6,9 4,2/4,0
4 6,7/6,0 8,4/7,6 4,8/4,6

ivinka77
28. feb 2013

@alyze my mame poradnu o tyzdne, aj prve ockovanie, tak som tiez zvedava....