icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

kaculiatko88
28. feb 2013

@slady hej body ako pyžamko čo má dlhý rukáv aj dlhé nohy. Ja ju veľmi neobliekam, aby sa v noci nespotila. A v izbe máme 20°C.

kaculiatko88
28. feb 2013

@ingeborgnicol hej body ako pyžamko čo má dlhý rukáv aj dlhé nohy. Ja ju veľmi neobliekam, aby sa v noci nespotila. A v izbe máme 20°C.

@slady prepáč omylom som tebe poslala správu 🙂 🙂

jgiovanna504
28. feb 2013

@slady no presne,aj ja obdivujem ze to niektore zeny funguju na UM nonstop.ale ak sa inac neda,tak co ine narobis..tak mozes byt stastna,ze to to teraz uz ide 🙂 ja som sa sa riadne bala,ci budem mat mlieko,ale povedala som si ze ho budem mat a hotovo! vobec som si nepripustala,ze by som nekojila,kedze ide o psychiku,tak tomu je aj teraz.nedovolim aby mi mlieko odislo 😎
@ingeborgnicol takze asi gratis naozaj budu,tie co tak maju napisane.,lebo som si nevedela vobec predstavit ake cenove hodnotenie asi maju,keby si nieco vypyta 😀

slady
28. feb 2013

@ivinka77 perfektna capica a aj modelka samozrejme 🙂 no nic, idem vencit a dufam ze mi dnes uz konecne pride pracka, zacina sa mi to tu hromadit a ta moja dracica dnes dva krad okadila nakompletku vsetko vratane mna 😖

slady
28. feb 2013

@jgiovanna504 ani nie ze UM ale este k tomu odsavat a nedajboh este sa s tym suspenzorom babrat ci co to je, tak to je o nerv. babeny ale nam to rastie ako z vody tieto nase poklady, ved este tot pred nedavnom sme tu jedna po druhej rodili a aha ake su uz detvaky velke 🙂

ivinka77
28. feb 2013

@slady koksooo aj neverim... leti to jak o preteky... otras... inak dnes mam supis pikosku.... moja herecka dnes ranajkovala slaninu 🙂

petuska55
28. feb 2013

ahojte kočky, tak malý si dnes zmenil režim bo ráno potiahol 1,40 namiesto 45 minut a aj sa napapal o 9 čo nerobká. Takže sa tu hrajká na deke - už ho konečne zaujmajú aj vysiace hračky, tak bojuje. Mám doma aj staršiu, už je to lepšie ale este soplí, bola u babky na preliečení 🙂
Pojdem ho dat na balkon kedze nemôžme ísť von a tak je tam pekne ☹
No veru, rastú ako z vody, pomaly 4 mesiace budú mať.

petuska55
28. feb 2013

ivinka77- ktorá z bambuliek jedla slaninku?

ingeborgnicol
28. feb 2013

@ivinka77
@ivinka77 krasne babulienky 🙂)))

No ja idem vyviest z omylu vsetky, ktore sa tesite na kasicku kvoli spanku. Mne mala vyspavala do 04.00 na prve papanie, ale medzhitym sa mi raz zobudila o 24.00 a teraz dva krat!!!!!! a to pred tym, kym sme nemali kasicku sme spinkali krasne do 03.00 priemer. OD 19.00 a teraz?????na striedacku o 4tej a 24 hod a potom zas do 4tej...nechapem preco, uvazujem nad tym, ci po nej nie je smedna. dnes mame ist k laktacke tak sa opytam....

ingeborgnicol
28. feb 2013

My mame o tri dni 4 mesiace 🙂))))) Nam sa rezim nezmenil, este stale nevie spinkat dom,a tak aj my spinkame na dvore teraz a fasla vysielacku do kociara 🙂)))

petuska55
28. feb 2013

My síce spinkáme aj doma, ale nie tak dobre ako vonku v kočíku, takže tiež dva spánky cez den máme v kočiari na balkone ak sa nedá ísť von a to potiahne také cca 2 hodky. 🙂 , doma by ich asi nedal, jedine že by som spala s ním v postely a to zas sa mne nechce, potom nemôžem zaspať večer.

gabikula
28. feb 2013

Tak my už máme 4 mesiace a trochu sa nám režim zmenil. Už dve noci po sebe sme spali v kuse aj 2,5 hod 🙂. Do teraz to bola len 1,5 hod. Aj cez deň už dva dni ťahá medzi papaním 2,5-3hod, miesto 1,5-2 hod. Dnes, keď sme boli vonku, tak mi prišlo ľúto, že utekáme domov s vreštiacim Mišuľom v kočíku, práve vtedy, keď povychádzali mamičky s detičkami na slniečko. Šimonko plakal, že chce byť ešte vonku, chcel mi ujsť dolu schodmi a ja strapatá hysterka som ho ťahala nervózne domov, lebo Miško sa až zachádzal, čo vrešťal, že je zas hladný. :( ach :(

evamarcel
28. feb 2013

@kaculiatko88 a ako dlho asi ti pije na prsniku? Lebo mne mala po 2-3minutkach sa odtahuje ze jej staci sa mi to zda kratko, a v noci sa nebudi vobec ani nezamrnci nedavas jej vobec cumel v noci a spi pri tebe v spalni? Ani rucky jej nevadia neudiera sa a potom nezobudi sa? Je skor pokojny typ dietatka kde polozis tam bude? lebo moja mala sa zobudi uz len nato ze sa sama udrie...a tuto noc sme mali asi taku ze o 20tej zaspala spala do 23,30 kojenie a potom uz o 1 hore a to som nekojila kedze sa mi to zdalo kratko tak som dala cumel ale zas o 2zobudila sa este som dala cumel ale uz o 2,30 som kojila a prdkala s nou a potom sa zobudila aj o 4tej rano aj o 5tej rano aj o 5,30 to som kojila a o 6 tej definitivne takze mi mame zhruba asi take noci ja neviem co robim zle ze az tak sa budi...mam skor pocit ze sa velmi naje a treba jej kakat a prdkat a asi nato sa budi ale neviem co robit ked sa budi nedavat jej jest?

evamarcel
28. feb 2013

@gabikula moja tak to mas tazke s dvomi takymi malymi rozdielmi aj my sme s 3rocnym rozdielom a to mi pripada dost tazke a este aj noci mate blbe? mi tiez nenajlepsie najhorsie ze mam susedu co ma len jedno a spinkaju celu noc a mala je mesiac starsia od mojej...ozaj prajem jej to ale sranda ze take co sa musia obracat pri dvoch ani v noci nespia🙂 no uzivajme si tie babatka lebo mne uz dve deti bohate stacia🙂)))))))) tebe ako?

kaculiatko88
28. feb 2013

@evamarcel aj mne asi tak dlho pije z prsníka najviac do 5 minút. Včera som sa pýtala na to dr. a povedala, že je OK. Ona už sama vie koľko jej stačí a pekne priberá tak nieje problém.
Postieľku mám jednu v spálni /klasickú drevenú/ tam ide spať na noc a druhú / železnú aké sú v nemocnici/ mám dole v obývačke/ tak je celý deň, ma na nej aj kolotoč. Cumlík jej dávam. Cez deň spí s ním celý čas, večer jej dávam tiež ale ona sama keď zaspí tak ho vypľuje a nepýta. Rúčky neviem či jej vadia, ale už viac menej koordinuje svoje pohyby. A pravdu povediac neviem čo robí v noci, lebo ja spím. Budím sa iba keď sa hádže hlavou z jednej strany na druhu, alebo počas spánku plače. Ale to sa jej asi niečo sníva. Už mám napočúvané jej zvuky.
Meliska by som povedala, že je pokojné dieťa a od začiatku som jej nastavila určitý režim a dodržiavame ho. Každý večer či sme doma, alebo u babky ide o 20:00 nakojená, prebalená, prichystaná na spanie do postieľky. Mne je jedno čo robí v postieľke ale musí tam byť a niekedy aj sama od seba zaspí. Niekedy zaspí už o 20:30 a niekedy až okolo 22:00.
Na ruky ju tiež neučím. Snažím sa aby si zvykla, že je sama a musí si vystačiť sama. Keďže ja chcem v septembri nastúpiť do školy.
A ja si na stravu nedávam pozor. Jem všetko.

gabikula
28. feb 2013

@evamarcel 🙂, Ja som vždy chcela tri, ale keď sa ma teraz niekto opýta, tak radšej neodpovedám, alebo poviem, že neviem. Ten druhý pôrod sa mi zdal o dosť ťažší, a ešte som sa z toho nespamätala. Vždy však, keď si poviem, že dvaja loptoši stačia, tak ma napadne, že však ešte by tu snami mala byť malá Mária alebo Zuzanka 🙂. Tak uvidíme. Niekedy si však tajne aj polačem :(. Už aby bola jar, aby nebolo toľko obliekania a aby detičky boli väčšie. Tvoj Marcelko má tri, to myslím, že je tiež dosť ťažké, aspoň čo sa týka vzdoru a presadzovania sa. Ale vydržíme a o rok budú mať Šimonko aj Marcelko už aspoň polovičných parťákov 🙂

ivinka77
28. feb 2013

@petuska55 mala 🙂

ivinka77
28. feb 2013

@petuska55 som sa rano zobudila s neskutocnou chutou na slaninu 🙂 tak som si supla na ranajky 2 rozky s maslom a na dosku som si nakrajala taku fajnovu domacu oravsku slaninku a dala som to na gauc vedla malej a odbehla som do kuchyne zobrat si este horcicu a nieco kysle...a dojdem spat a pocujem strasny mlaskot...kuknem na nu a herecka falat slaninky zmoli v ruke a olizuje 🙂 nerozumiem, ako sa jej to podarilo ??? 🙂

ivinka77
28. feb 2013

@petuska55 normalne som ju musela okupat, lebo komplet cela vonala po udenom 🙂

petuska55
28. feb 2013

No teda, tá má chute 😀 Inak ako to ty kojíš, ked ti malá tak dlho spinká - iba 5 krát denne?

slady
28. feb 2013

@petuska55 joj ja by som mohla spat od rana do vecer a vobec by to neovplyvnilo moj nocny spanok 😀 mne zase neda vsetka ta robota naokolo a ak nahodou nemam pracu tak si najdem lepsiu zabavu ako spanok, a potom si vecer ale hlavne rano hlavu tlciem aka som blba ze sa poriadne nevyspim 😀

slady
28. feb 2013

@ivinka77 jaka zlata 😀 tak aj ona mala chut asi, hehe si mi pripomenula ten dokumentarny film Babies neviem ci si videla o babatkach a ako vyrastaju v afrike, v mongolsku v cine a v amerike, no tak to bejby v mongolsku malo kus slaniny miesto dudla 😀 inak aj ja by soms i dala teraz a nemam... 😠

slady
28. feb 2013

@gabikula ja som dnes bola celá ready kojit na zastavke v meste, lebo sme isli domov na tesnotku a cakala som ze sa mi mala zobudi skor a zacne vresk, ale vdakabohu vydrzala az po dvere 😀 uz sa tesim na leto aj pre toto, ze sa nam to kojenie bude dat praktizovat kedykolvek a kdekolvek a nebudem musiet rozmyslat kade vsetky tie vrstvy povyhrnat a kde sa s krpcami strcit na prebalenie a nakojenie 😀

slady
28. feb 2013

ale vdaka bohu mame v meste dve miesta ktore su baby friendly a da sa tam aj nakojit aj prebalit aj krpec sa vyhra v kutiku takze si nemozem stazovat 🙂 a predvcerom som kojila v pizzerke, zmeskali sme bus a WIlko dostal chut na pizzu (marha zdravo) tak sme si dali do nosa vsetci traja 😀

slady
28. feb 2013

baby ako casto vyvarate cumle? bo ja odkedy pouzivame som to urobila len raz na zaciatku a odvtedy nie... 😕

petuska55
28. feb 2013

slady - ja som asi dvakrát a teraz už len teplou vodou a jarou premyjem

evamarcel
28. feb 2013

@kaculiatko88 ozaj si si to rozumne zariadila, a ani v noci netreba jej dat cumlik? len ked vecer zaspava? Lebo ja tiez nekojim ju viackrat ako trikrat lebo si myslim ze to len traviace tazkosti potom ma ale cumel jej musim davat lebo neprestava plakat ked sa v noci zobudi ale o dusu reve.

ivinka77
28. feb 2013

@slady ja som vyvarila tiez len na zaciatku a finito !

ivinka77
28. feb 2013

@petuska55 fugnujeme zhruba takto :
okolo 7-7.30 sa budi, prebalim ju , pocvicime, pohrajkame, prezlecieme...
8.30-9.00 kojim...cca 10-15 min. z kazdeho prsa, vacsinou mi zaspi pritom , supnem ju do kocika na balkon
9-13 spi na balkone vacsinou, ked sa zobudi, tak zavisi od toho ci je hladna alebo nie... ak ano, dam jej cecok ak nie, tak az neskor... okolo tej 14 , potom sa este taku hodinku hrajkame a o 15 ju vacsinou supnem do kocika a ideme do skolky pre starsiu a v kociku spi do 18-19 , ked vstane, tak podla potreby zas nakojim, ale ak kupeme, tak nie, az po kupani a o 21.00 ide spat a spi do cc 4-5.00 rano, potom ju vezmem k sebe do postele , poleziacky , pospiacky nakojim a spi do rana so mnou do tej 7-8 hod. a takto stale dokolecka...samozrejme nie presne...ale vacsinou sa d rzi tohto harmonogramu....cize to vychadza cca tych 5-6 kojeni za 24 hodin

kaculiatko88
28. feb 2013

@evamarcel nie nemusím jej v noci dávať cumlík iba keď zaspáva tak dudľa... a nebolí malú bruško? Môže mávať nočné koliky. Skús jej dávam espumisan a uvidíš či to pomôže. Niektoré baby to tak skúsi a pomohlo.