icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ivinka77
5. mar 2013

@ivka228 a nemas lehatko s popruhami ?

ivka228
5. mar 2013

@ivinka77 mam, ale este som ich nevyuzila. A pravdupovediac som na ne aj zabudla. Dik za pripomenutie 🙂 Len ci potom mu tam nebude nepohodlne byt taky zviazany.

ingeborgnicol
5. mar 2013

@evamarcel ona sa v ine hodiny nebudi iba o tej 4tej praveze chapes? po tej metode sa prestala budit skvor. Iba ked so m ju dodrbala kasickou tak si supla jeden este o 24ale ked sme vysadili kasicku prestalo to. ona nepotrebuje vstavat inak, ked sa tak polodriemotach preberie ani nezaplac neotvori tie ocka len pocucka palcek a spinka dalej, ale to vlastne spi

ingeborgnicol
5. mar 2013

@evamarcel nie, to je zly preklad domotany, ten spanok ma este treti spanok od 16tej do 17tej, tammame najvecsie problemy vecsinou dava len 40 minut ale asponnieco, ale ak nepretahujeme denne spanky vydrzi aj hodinu. lenze my denne spanky musime pretiahnut, nestacia jej.

ingeborgnicol
5. mar 2013

@ivinka77 my nemozeme davat do sedu a ani jej nesmieme dovolit lebo sme boli na kontrole a nema este vyvynute jadierka. a kedze ona je velky nedonosenec musime davat pozor na to. to smykanie sme urobili tak, ze sme nadvhli hlavu v posteli chlap podlozil niecim a teraz tam ma sikminu taku ze hlavu ma vyssie a uz nepochoduje po postielke 🙂)))) A nedovolime sediet, iba ked je na nocniku je jej lepsie v klbicku ako v sede. a stale sa pyta do sedu, ale ja ju radsej stocim do klbicka, aj vo vani dam fotto. a doma nemame vanu davame ju len do malej vanicky na lehatko, alebo bez lehatka do klbicka, je to velmi nezdrave na vyvoj klbov. u syna som to robila tak ako ty, teraz pri nej sa bojim....

@ivka228 len mu pokojne dajpopruhy, ani nasa uz nemoze byt bez popruhov, pindiku vyhadzuje uplne hore 🙂)) a s popruhi podudre ale zapnem jej tam hudbu smarim do ruky hrkalku a ide to

ivinka77
5. mar 2013

@ivka228 ved mozes mu ich dat na volnejsie, nemusis uplne na tesno...

@ingeborgnicol jj ja mam tiez lehatko take latkove, je to supis vec...hlavne mam obe ruky volne a ked su vo vani obidve spolu , tak sa mi 2 ruky celkom zidu 🙂 a nebooooj , tu ''nalepku nedonosenca'' nebude mat naveky... kukaj na mna 🙂 ja som sa sem tiez hrabala uz v 7 mesiaci a 1800 gramova...a vidis, nic mi nechyba...dokonca som zdrava jak buk !!! 🙂

ingeborgnicol
5. mar 2013
ingeborgnicol
5. mar 2013

Dnes sme ju objednali tu ku nam do KE na plavanie v stvrtok ideme strasne sa tesim do velkeho bazena jupiiiiiiiiii

mirkov
5. mar 2013

@ivinka77 krasna 🙂

mirkov
5. mar 2013

@ingeborgnicol super 🙂!

ivinka77
5. mar 2013

@ingeborgnicol jeeeeejo zlataaaaa je... to musi byt takto zviazana ? inak aj my sa chystame do plaveckeho kurzu asi o cc 2-3 tyzdne, tiez sa tesim velmi !

ingeborgnicol
5. mar 2013

To je v casti pripravy ked s azoznamuje s vodickou, no tu si moja dcerka objavila prave vlastne nohy bohova bola aj sme kamerovali hybala s nimi a nechapala ze sa hybu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 No u nas beru od 4mesiacov na kurz tak ideme toto bola pripravka tam beru od 2 mesiacov

ivinka77
5. mar 2013

@ingeborgnicol tu u nas v BA tiez az od 4...tak cakame... 🙂

evamarcel
5. mar 2013

@ingeborgnicol a to ked si robila tu vyplakaciu metodu v noci tak potom si ju o kolkej zvykla nakojit nebolo to o tej 4tej? V noci nemas problem uspat sama zaspi o 19tej? ale cez den musis uspavat nevie zaspat? a ked ti cez den zaspi tak vie vkuse potiahnut 2hodky napr. na obed lebo moja vie ale len ked ju kocikujem alebo podavam dudel. aj to nie vzdy a my sa vobec nevieme k nijakemu rezimu dopracovat ani ku dennemu ani k nocnemu ci uz spanie mame vselijake aj papanie...asi to spanie je tym ze nema dobry rezim ani v jedeni ani v spani

ivinka77
5. mar 2013

@mirkov dakujem... kedy dame rande ??? sa tesim, ze uz je v BA tak krasne slnieckovo... parada... vcera som uz kojila vonku na lavicke konecne 🙂

ingeborgnicol
5. mar 2013

@evamarcel No este na ujednotenie. V noci zaspinka sama o tej 19tej a bez kriku a cez den nie, to by si oci vyplakala a nezaspi to musim uspavat. aj dnes sme ju uspali vo vaku a potom hupsli do postielky a spinkala hodinu a pol!skvela praca. ale ona mala 2 a pol mesiaca zle spankove navyky, cize ty by si taky problem nemala mat.

ingeborgnicol
5. mar 2013

@evamarcel No pozri mozem ti iba to povedat co sme urobili my. Najprv se sa dohodli aky bude rezi, zhodli se sa ze s mensimi upravami podla GIny a to sme si aj vycapili na chladnicku. a kedze nevedela sama zaspavat, tak sa chodilo kocikovat v case spania. 3xdenne a teda dodrzala spanok. Papkanie sa ti tym padom podla tohousposobi, lebo stale jej dam jest pred a po vychadzke, po zobudeni a pred spanim, cize vlastne stale cca v tom istom case cize uz mas rezim aj na to. A nekojila som ju o 4tej, ale pred tym cca o 02.30-03.30 ta 4ta hodina sa nejak sama teraz nastavila. ale musite poriadne rezim dodrziavat a ona sa prisposobi prvy mesiac sme nemali ziadne vynimky. minimalne. pol hodinove sme davali viac nie. a v spanku ziadne vynimky. a teraz to funguje ako hodinky, len sa mi uz nechce kocikovat tak skusam ju uspavat doma na tie casy, lebo za chvilku bude leto a neviem ci bude chciet spat v kociku, ty by si mala skusit uspavat uz rovno doma, ak sa vam da.

ingeborgnicol
5. mar 2013

@ivinka77 aj ja chcem rande a kojit na lavicke, ale to iba keby som si kupila lavicku na vlastny dvor hehehe

ingeborgnicol
5. mar 2013

no a idem sa obliekat a poludstit na vychadzku, aby sme o 12tej vypadli 😝 😀

evamarcel
5. mar 2013

@ingeborgnicol len neviem ako to spravit ked ona sa mi v noci budi stale inac napr. tato noc zaspala o 19predtym kojena zobudila sa o 2 hodky kojila som teda o 21 potom sa zobudila o 23,30dala som cumel ale zobudila sa znova 00.00tak som nakojila, potom sa zobudila 2,30kojila som potom o 4tej cumel potom o 5tej chcela som kojit ale akosi odmietla dala som cumel aj o 5,30cumel a spala do 6tej a zobudila sa lebo uz je vonku vidno ona automaticky zacne kecat...tak neviem ako zacat nechat plakat a dat az nad ranom papat alebo najprv den zacat rezimovat...jujjj nevravim ze musim celu noc spat ale to je nenormalne rozbity spanok aj moj a podla mna aj jej....uz by som to chcela normalne mat zobudit sa na 1max2kojenia v noci a hotovo.

evamarcel
5. mar 2013

@ingeborgnicol no mi cez den mame asi tiez zly navyk cumel bez neho reve tak ako tvoja o dusu a asi by ani nezaspala u nas to funguje tak ze ju zabalim do ulitky dam cumel dam do kocika a k nej este plysaka k nemu si prituli hlavku a spinka ale po 45min. sa zobudi lebo vypadol cumel musim podat a niekedy sa podari potiahnut spanok niekedy nie.

leony83
5. mar 2013

ahojte! baby, potrebujem sa poradiť. 😉 ako obliekate detičky v tomto počasí? my tu máme 9 stupňov... úplne som bezradná. mám dať ešte teplý fusak a overal do kočíka?

mirkov
5. mar 2013

@ivinka77 ked ja mam vkuse problem s kojenim, tak von si kojit netrufam ☹.
Krpec sa odtahuje a robi bordel, tak potrebujeme na to absolutny klud. Ked sa to napravi tak budem pripravena na rande 😉 . Inak vo stvrtok ideme na prve ockovanie, tak drzte palce!!

alyze
autor
5. mar 2013

@leony83 my sme prave prisli z vychadzky, straaaasne tam fuciiii a mala oblecene toto : ponozky, kosielka, dupacky, svetrik s kratkymi rukavmi, kombineza a na tom deka a by jej nefucalo no a bola zapnuta v o fusakotaske a bola v pohode 😉

alyze
autor
5. mar 2013

baby asi od veci otazka, ale davate este niektora balenie nasiroko ? 😒 my mame ist na kontrolu vo 4 mesiaci na sono a nejako sme sa na to... 😎

ivinka77
5. mar 2013

@mirkov joooooooj tak to ma mrzi....tak snad sa to da cim skor do poriadku, drzim palce ! my ideme ockovat zajtraaaaaaa :(

@leony83 ja som vcera aj dnes uz bola bez fusaku a len v tensom overale, sak tu je uz neskutocny hic... ja mam na balkone 15 stupnov, normalne sa mozem opalovat 🙂

ivinka77
5. mar 2013

@leony83 ia este nieco... nak uz som to tu pisala... ze v nejakej ''mudrej'' knihe som citala, ze deticky, kym len lezia a nehybu sa, maju mat o 2 vrstvy viac oblecenia a my a ked uz sedia alebo sa hybu, tak len o jednu vrstvu viac... a inak myslim, ze dietatko ti da tiez najavo, ci mu je teplo alebo zima...

mata884
5. mar 2013

@ingeborgnicol neboj..aj my tu v Kosiciach budeme kojit na lavicke :D . Starsi syn dnes prisiel domov a hovori: Boze, jedna pani kojila babatko v Galerke a ani si nezakrila cicusu :D . Hrozne. :D a ja ze, ved to aj ja tak budem 🙂. A Darko, ze opovaz sa. :D . Nie ze ta uvidia moji spoluziaci. :D .

mata884
5. mar 2013

@mirkov drzime palce... my sme boli vcera. Dnes je trosku mrzuty a na jednej nozke to ma trosku opuchnute. Aku ste davali vakcinu tie co ste boli uz na ockovanie? Nam odporucila doktorka nejaku za doplatok , ze je lepsia.Tak sme dali taku. Tak dufam, ze dobra, lebo zbijem doktorku :D

ivinka77
5. mar 2013

@ingeborgnicol nebooooj sak aj vy v KE mate coskoro teplucko a mozes kojit na vsetkych lavickach kolko len chces !!! 🙂