Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
Môj malinký mal od narodenia problém s bruškom, vertíky a tak takže sme sa nosili bežne a ani nevedel sám zaspať, teraz sa to už lepší, cez deň zaspinká aj sám a nechám ho koľko potrebuje. Pred tým to bolo aj dve hodky teraz už menej niekedy hodinku, akurát keď dlhšie nespinká tak je veľmi mrzutý a už nevie sám zaspať vôbec. Rád si zaborí tváričku do mäkkej deky a vtedy zaspí 🙂 Ale keď má dlhšie nepokojný spánok aj ja ho vezmem na ruky aby pospinkal inak je zle 🙂
@mirkov Ja odsavam kedze mi malicka chodi skoro spat , ona spi od cca 19.00 tak poto odsavam o 21.00 a o 23.00 aby sa "neprerusalo dojcenie" a odsajem o 21hodine cca 60 mil dokopy z oboch a o 23tej cca 70 z oboch, niekedy menej este, vcera som napriklad dsala o 21 z oboch 30 ml cca. a o 23.hod cca tiez 40, cize dokopy 70 iba co dam vecsinou na jedno odsavanie. A to mam elektricku vykonnu a dobru odsavacku. a mliecko mam, lebo mala az hlta a sem tam sa dusi. Ale moja laktacka stale hovori ze to co odsajeme nie je vypovednou hodnotou o tom, kolko mame liecka. Lebo ja aj vidim, ze ked ju odvazim tak zje aj 110 niekedy, niekedy 60 a pritom ked odsavam odsajem polovicu z toho.
No my nosime zatial 62 a je am az az, asi sme nejaki malinkati oproti Vam vsetkym 🙂))
a v noci spinkame dobre, ale cez den, uz ani v kociari a teraz dnes napriklad ani vak nezabral, tak neviem ako ustojime rezim, ide to prepocitat kurnik...
@evamarcel no my sme sa po obrovskom placi nakojili tak ze na rukach som ho upokojila a potom som kojila na fitlopte.
Tebe sa tiez odvracia od prsnika? Ked mu dam cumel, div, ze ho nezhltne ale prso neeee. Inak pocikane plienky mame.
Toto iste som mala pred mesiacom, potom sa to na 2 tyzdne upravilo a teraz uz tyzden znova. Nechapem.
tak nas dnes caka ockovanie... drzte palce !
@mirkov ona moja sa odtahuje doslova trosku cucne a uz prec to mi odmieta aj vcera aj dnes pravy prsnik a pritom mlieka je tam dost ja neviem ja som uz skusala raz odsavat a davala som dva dni z flase okrem noci vypila mi vzdy z flase po troch hodinach iba 70-90ml co sa mi zda malo a samozrejme v noci kazdu hodinu bola hore a za dva dni odsavania som skoro prisla o mlieko neviem to bolo asi psychikou ze som prvy den odala z jedneho 150ml a na druhy den som z obidvoch ledva odsala100ml ...ale niekedy som tiez cez den tak zufala ze tiez som uz uvazovala ze to zas skusim a budem brat lieky na podporu mliecka...no neviem je to dost komplikovane to odsavanie
@ingeborgnicol ako jej davas odsate mliecko?
Dievcata, krasne su tie vase deticky...uff jedno krajsie ako druhe...neviem sa vynadivat 🙂
Nasa mala na 3 mesiace 65 cm a 5830 g. Takze nosime este velkost 65...a body 0-3 su nam uz male. V noci papa dobre...cez den ako kedy...niekedy ako poslusne babatko🙂...a niekedy sa len mrvi a mrvi...troska cucne, ponatahuje sa s didkou a to je vsetko...takze tiez niekedy boj 😀
@weissrose no ten náš drobec iný nechce iba okrúhly ak nemá tak prsty ale občas si ich strčí príliš hlboko a je zle ☹ najradšej by som ho od cumľa odučila ale fakt pomáha ukľudniť no a to že treba k postieľke vstávať a dať mu ho do pusy lebo ešte nevie je tiež minus.
dievcata a hraju sa vam vase deticky aj same? Ako dlho sa vydrzia pohrat lebo moja mala akonahle som z dohladu koniec rev ako o dusu a nech sa jej venujem alebo nosim po rukach...tak neviem ci to aj vase ci len ja mam take deticky co si vyzaduju neustale pozornost
dievky ja uz som mala take stavy obcas ze jujjj nech uz su velke tie moje deti a hlavne teraz pri malej ked som unavena nevyspata ale nasla som si vo fore jednu super temu ze ako ten cas leti a ako rychlo im deti vyrastli a tak by sa chceli vratit spat k babtkam nech tak rychlo nerastu ze som si povedala ze musim si viac uzivat aj ked mi mala vrieska 🙂

@mirkov ahoj ja som teraz tiez po placi ja uz tiez placem mala reve jedla pred tromi hodinami a idem jej dat normalne odmieta prsnik druhy trosku sa prisaje potom zas reve....a dam dudel a polozila som do kocika a zas spi ....a to spala uz rano od 7-8 zhruba a uz som musela dat teraz o 9zas zaspala a presne bojujem cely den aby daco jedla to skoro nic neje a v noci sa budi naje sa vela potom ma zrejme vetriky musim cvicit a tak je to take rozbite nocne spanie....ja tiez uz neviem moja je dost taky nervacik a len na rukach by sa nosila.