Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@mirkov
@evamarcel
k tomu papkaniu a odvracaniu sa od didky. TO mame aj my a znamena to predsa ten slaby tok mliecka, so sa onformovala pre istoti od laktacky, jedine co by mohlo zabrat, nakrmit v polohe zaklnu, to znamena ze babatinko tak ako keby "pada nna hubu na didke" je naklonene viac k prsniku a taha ho dole, alebo dnes som skusala tak viac posediacky, s tvarou k didke a zabralo. Aj mne to robi, ked je slabsi tok mlieckaa. Ono mliecka je dost, ale oni chcu silnejsi tok tak preto a ked nejde hnevaju sa. Vtedy treba co najcastejsie prestriedavat rsniky, lebo kym je novy prsnik, tok je lepsi a vtedy su kludne akonahle sa troska zacne hnevat tak vymenit prsko, skuste.
my ame hojdacku namiesto lehatka a tolko tam ani nahodou nevydrzi, tak maximalne 15 minut, a najviac vydrzime pod kolotocom, alebo u nas vyhrava satka, alebo manduca, tam vydrzime najdlhsie, hlavne ak sa pri tom da papat ruka, najlepsie velky palcek.
@ingeborgnicol Ahoj môžem sa opýtať na laktačnú poradkyňu, napíš mi kontakt ak môžeš. Ďakujem
@evamarcel aj náš je taký, sám ani za svet, keď chcem niečo porobiť, tak ho dám do postieľky, baví ho to 5 minút a poto reve... ach jo... no a koľko spí, doobeda pol hodinu, na obed 2,5 hodky niekedy aj tri ale to takým spôsobom, že stále musím kočík drndať, inak by mi spal asi len pol hodinu, poobede niekedy pol hodinu, niekedy hodinu, niekedy nič... tak neviem prečo je v noci hore...
jo a teraz mi spal 20 minút, som zvedavá, čo s ním budem robiť do večera...alebo zaspí od únavy o 17.00 a nebude zas spať v noci...
@ivinka77 ty mas asi zazracne dieta.. 😎
@novamamima si z Ke? ja len co dat, ci adresu, emajl, alebo tel.cislo.
@ingeborgnicol
Dakujem, skusim. Dufam, ze je sanca, ze sa to upravi?
vam si cmulaju palcek?
No moj harant bud celu pasticku alebo ukazovak. Normalne nechapem, palcek neobjavil...
@mirkov samozrejme je sanca a velka a citala si protokol na upravu mliecka co som tu nedavno davala? ked sa upravi mliecko, tak sa to ukludni. Nieked deticky rastu pri rastovom spurte skvor ako sa stihne prisposobit mliecko. ale je dobre ho vtedy podporit.
a nasa si len v noci a pred zaspavanim palcek smula, Inak si objeda celu ruku, prave sa mi povracala, lebo si ju strcila az do hrdla 😎
@novamamima napisem ti na nu emajl aj s telefonnym ciselkom.do spravy co je tu na MK tusim sa to vola IP
neviete mi poradiť to už toho svojho drobca asi od okrúhleho cumľa neodučím čo? aby som mu ho vymenila za ortodontický.
@novamamima aj my máme okrúhly cumeľ... iba taký chce... ale napíš mi aký je to ten vhodný aby sa zuby nekrivili 🙂
@tinasc neviem či tu môžem napísať značku tak skús hodiť do googlu ortodontický cumeľ alebo pýtaj v lekárni, má taký skosený tvar
@novamamima jáj no tak také skosené máme, od polroka, tak uvidím či ich bude chcieť, tieto okrúhle nechám do polroka...
môj malý si na chvíľku cucal palček a už som sa tešila, že cumel odhodíme ale potom si začal pchať do pusy pršteky a celú rúčku a vrackal, tak mu teraz strkám ten cumel, mám doma aj ortodontický ale ten nechce, ale je dosť maličký tak skúsim pozrieť či sú aj väčšie.
@tinasc no vidim ze aj ty si niekedy z tej malej ratolesti nadsena ked reve co? Ja som niekedy uz zufala z malej to je taky revos juuuuuuuj dnes sme mali otrasny den to vkuse na rukach revanie a odmietanie prsnika...moj prvy tiez bol narocny a tiez som ho dost nosila po rukach ale aspon nereval tolko🙂
@novamamima ja som si hned na ztaciatku povedala ze ved bud bude mat ten co je odporucany aj doktormi, alebo ziaden 🙂 teraz uz asi tazko oducis :( skusis pri druhopm babetku 🙂
@jgiovanna504 ano....zatial 🙂 uvidime dokedy....
inak ja som včera len tak zo srandy skúsila dať kašičku lyžičkou, no netušil, čo po ňom chcem 🙂 a vypľúval to... tak neviem koľko nám bude trvať, kým aj prehltne 😀

@alyze bohovska 😀