icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

mirkov
6. mar 2013

@alyze bohovska 😀

mirkov
6. mar 2013

Brani ked je v lehatku tak aj hodinku a pol lezi a kuka co robime, huhle si a vrieska, rehoce sa ked sa nanho pozrieme.
Dnes som si tak navarila 🙂@evamarcel

ingeborgnicol
6. mar 2013

@mirkov
@evamarcel
k tomu papkaniu a odvracaniu sa od didky. TO mame aj my a znamena to predsa ten slaby tok mliecka, so sa onformovala pre istoti od laktacky, jedine co by mohlo zabrat, nakrmit v polohe zaklnu, to znamena ze babatinko tak ako keby "pada nna hubu na didke" je naklonene viac k prsniku a taha ho dole, alebo dnes som skusala tak viac posediacky, s tvarou k didke a zabralo. Aj mne to robi, ked je slabsi tok mlieckaa. Ono mliecka je dost, ale oni chcu silnejsi tok tak preto a ked nejde hnevaju sa. Vtedy treba co najcastejsie prestriedavat rsniky, lebo kym je novy prsnik, tok je lepsi a vtedy su kludne akonahle sa troska zacne hnevat tak vymenit prsko, skuste.

ingeborgnicol
6. mar 2013

my ame hojdacku namiesto lehatka a tolko tam ani nahodou nevydrzi, tak maximalne 15 minut, a najviac vydrzime pod kolotocom, alebo u nas vyhrava satka, alebo manduca, tam vydrzime najdlhsie, hlavne ak sa pri tom da papat ruka, najlepsie velky palcek.

novamamima
6. mar 2013

@ingeborgnicol Ahoj môžem sa opýtať na laktačnú poradkyňu, napíš mi kontakt ak môžeš. Ďakujem

tinasc
6. mar 2013

@evamarcel aj náš je taký, sám ani za svet, keď chcem niečo porobiť, tak ho dám do postieľky, baví ho to 5 minút a poto reve... ach jo... no a koľko spí, doobeda pol hodinu, na obed 2,5 hodky niekedy aj tri ale to takým spôsobom, že stále musím kočík drndať, inak by mi spal asi len pol hodinu, poobede niekedy pol hodinu, niekedy hodinu, niekedy nič... tak neviem prečo je v noci hore...

tinasc
6. mar 2013

@ivinka77 tak to máš super... kiež by mi tak chcel vydržať... aj keď ma vidí v lehátku, tak tam nechce byť...

tinasc
6. mar 2013

jo a teraz mi spal 20 minút, som zvedavá, čo s ním budem robiť do večera...alebo zaspí od únavy o 17.00 a nebude zas spať v noci...

jgiovanna504
6. mar 2013

@ivinka77 ty mas asi zazracne dieta.. 😎

emmka9
6. mar 2013

@mirkov ockovanie prebehlo uplne v pohode 😀 .

ingeborgnicol
6. mar 2013

Ja a moj najlepsi kamarat palcek 🙂

Teraz so ju skusila dat do hojdacky, ci a kolko v nej vydrzi, ked vy pisete ze tolko vydrzi va. My sice nemame lehatko, ale takuto hojdacku ..nezvykne v nej vydrzat dlho ale mozno jej len vadi to hojdanie, alebo hudba, tak skusim potom vypnut...

ingeborgnicol
6. mar 2013

@novamamima si z Ke? ja len co dat, ci adresu, emajl, alebo tel.cislo.

mata884
6. mar 2013

@alyze zlatucka znudenucka 🙂

mata884
6. mar 2013

@evamarcel aj moj si vyzaduje pozornost, staci, ze ma uvidi a hned sa smeje..a ked nie tak sa mrvi a placka. Vkuse mu nieco musim rozpravat a ukazovat a vystriedat vsetky hracky.

mirkov
6. mar 2013

@ingeborgnicol
Dakujem, skusim. Dufam, ze je sanca, ze sa to upravi?

mirkov
6. mar 2013

vam si cmulaju palcek?
No moj harant bud celu pasticku alebo ukazovak. Normalne nechapem, palcek neobjavil...

evamarcel
6. mar 2013

@mata884
@tinasc no dobre ze nie som sama ja uz si niekedy myslim ze moja mala nejako skoro znarocnela ze nechce ani polezat sama a len sa nosit po rukach

tinasc
6. mar 2013

@evamarcel ale kde... náš je už asi rozmaznaný... alebo čo... ale aj staršia bola taká náročná na pozornosť, tak prečo by som to mala mať teraz ľahšie...

ingeborgnicol
6. mar 2013

@mirkov samozrejme je sanca a velka a citala si protokol na upravu mliecka co som tu nedavno davala? ked sa upravi mliecko, tak sa to ukludni. Nieked deticky rastu pri rastovom spurte skvor ako sa stihne prisposobit mliecko. ale je dobre ho vtedy podporit.
a nasa si len v noci a pred zaspavanim palcek smula, Inak si objeda celu ruku, prave sa mi povracala, lebo si ju strcila az do hrdla 😎
@novamamima napisem ti na nu emajl aj s telefonnym ciselkom.do spravy co je tu na MK tusim sa to vola IP

novamamima
6. mar 2013

neviete mi poradiť to už toho svojho drobca asi od okrúhleho cumľa neodučím čo? aby som mu ho vymenila za ortodontický.

tinasc
6. mar 2013

@novamamima aj my máme okrúhly cumeľ... iba taký chce... ale napíš mi aký je to ten vhodný aby sa zuby nekrivili 🙂

novamamima
6. mar 2013

@tinasc neviem či tu môžem napísať značku tak skús hodiť do googlu ortodontický cumeľ alebo pýtaj v lekárni, má taký skosený tvar

tinasc
6. mar 2013

@novamamima jáj no tak také skosené máme, od polroka, tak uvidím či ich bude chcieť, tieto okrúhle nechám do polroka...

novamamima
6. mar 2013

môj malý si na chvíľku cucal palček a už som sa tešila, že cumel odhodíme ale potom si začal pchať do pusy pršteky a celú rúčku a vrackal, tak mu teraz strkám ten cumel, mám doma aj ortodontický ale ten nechce, ale je dosť maličký tak skúsim pozrieť či sú aj väčšie.

evamarcel
6. mar 2013

@tinasc no vidim ze aj ty si niekedy z tej malej ratolesti nadsena ked reve co? Ja som niekedy uz zufala z malej to je taky revos juuuuuuuj dnes sme mali otrasny den to vkuse na rukach revanie a odmietanie prsnika...moj prvy tiez bol narocny a tiez som ho dost nosila po rukach ale aspon nereval tolko🙂

lili235111
6. mar 2013

Ahojte baby....my mame dnes 4 mesiaciky....papame prikrmy lebo uz mame 7900g pretaca sa z chrbatika na brusko a z bruska na chrbat,taha sa do sedu,chutia jej nozicky a idu nam zubky 😉

weissrose
6. mar 2013

@novamamima ja som si hned na ztaciatku povedala ze ved bud bude mat ten co je odporucany aj doktormi, alebo ziaden 🙂 teraz uz asi tazko oducis :( skusis pri druhopm babetku 🙂

ivinka77
6. mar 2013

@jgiovanna504 ano....zatial 🙂 uvidime dokedy....

tinasc
6. mar 2013

@evamarcel no toto, staršia síce bola tiež náročná, ale toľko nerevala... a hlavne v noci spala, cez deň nespávala, ale aspoň v noci... no... to určite prejde 🙂

tinasc
6. mar 2013

inak ja som včera len tak zo srandy skúsila dať kašičku lyžičkou, no netušil, čo po ňom chcem 🙂 a vypľúval to... tak neviem koľko nám bude trvať, kým aj prehltne 😀