icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

pusinqa
19. apr 2010

retkvička to už máme nočný nácvik na bábätká 😀
počkajte čo budeme robiť v letných horúčavách a na konci, to som spala posediačky podložená 3 vankúšmi a aj tak nič moc, na jednom boku ma bolel žlčník, na druhom kopalo malé a najviac o 4-ej ráno, to nám ešte bude ako nám nebolo 😝 😀

pusinqa
19. apr 2010

svet tfuj tfuj nech to dobre dopadne, budeme na teba myslieť a posielať pozitívnu energiu, ja idem teraz nejakú vyslať na vysávač 🙂

retkvicka
19. apr 2010

svet, najprv sme boli na uzv. ja som klasika lezala, robila mi uzv cez brusko. manzela usadili do kozeneho kresla pred velke LCD a pozerali sme na drobca. dr. ho merala, poculi mse srdiecko. presne nam hovorila, co vidi. vsetko bolo ok. pomerala ho, upravili mi TP, lebo oni maju speci presny uzv, tak podla velkosti drobca mi posunuli aj tyzdne a aj termin porodu. no a potom brali krv. tak som zvedava, ci uz budu dnes vysledky. poradnu us vojej dr. mam toho 4.5. a to idem na tie tripple testy. to su asi AFP? mam v tom troska chaos. skratka, budu brat krv a neviem, co este.

bamb27
19. apr 2010

retkvi, aj ten moj sa chudiatko vzdy budi, potom mam vycitky... a to aj v noci v polospanku viem na ktoru parketu mam skocit aby nevrzgala, ale zobudim ho len na to ze od neho vstanem... 😅
pusi... na grilovaciu prezieracku som akurat vcera myslela 😉
ros, na bruchu viem aj ja spat zatial.. je to taka poloha istoty, tam vacsinou zaspim, ked sa nebude dat tak trpim... potom mam zaspavaciu taku ze som prevesena cez muzov chrbat, zatial mi brusko pasuje presne do jeho prehlbeniny na chrbtici, ale to asi tiez za chvilku skonci.. takze asi si idem zvykat na ine divne polohy 😉

retkvicka
19. apr 2010

pusinqa, sestri svoju energiu a vysavacu daj tu zo zasuvky 😀 .....mne sa dnes nic nechce robit. cize vysavac pekne odlozeny. jedine pracka ide.

svet1
19. apr 2010

Retkvicka, dakujem za opis... Tesim sa aspon, ze maleho uvidim 🙂
Ostatni, dakujem za pozivitnu energiu 😉 Budem ju potrebovat hlavne o deviatej rano 😉
Tiez idem na najblizsiu poradnu 4.5. 😉

retkvicka
19. apr 2010

svet, ale to je vysetrenie, co sa robi medzi 11- 13 tt. teba na neho neposlaali? niektore moje kamosky nie...tak neviem.

rosannar
19. apr 2010

bamb...mne pomáhajú aj studené miesta...vtedy sa mi dobre zaspáva, hlavne cez leto 😀

svet1
19. apr 2010

Ahaaaa 😖 No tak zase je to prekvapenie...

svet1
19. apr 2010

Ale co ine by aj tak mohli robit???

retkvicka
19. apr 2010

ale inak mam pocit, ze tymi testami zbytocne stresuju mamicky...aj tak podla mna nie su 100%....neviem..

silvika
19. apr 2010

pusi no kazdy kto co ma s cim do cinenia ... koza- koža. nech si najde kazda to svoje

bamb27
19. apr 2010

ros, studene miesto by pomohlo aj mne, akurat ze neviem naco my mame manzelsku postel ked sme obaja natlaceny na mojej polke, takze ja uz sa musim uspokojit len s tym co mi drahy dovoli... 😀

svet, neboj.. vseetko dobre dopadne.. to predtym bol len plany poplach, drzime ti palceky 😉

svet1
19. apr 2010

Nikdy nie su 100%-ne. Pravdepodobnost 1:6 (napr) znamena, ze ak by si mala 6 deti, jedno by malo problemik 😒 Ale nemusi to byt prave toto, co cakas... Ok, musim led dychat 🙂 a pit 🙂

renatka9
19. apr 2010

bambulky... to vážne ešte spávate na bruchu? tomu sa mi ani veriť nechce... ja už asi od 8.tt na bruško ani neskúšam... v poslednej dobe mám problém spať aj na boku, keď si náhodou trošku viac priľahnem bruško, tak aj ten spánok na brušku je hrozný.

a už som sa pár krát budila aj na to, že mi drobec zas začal bublinkovať, keď sa mu moja poloha nepáčila 🙂 tak som musela vždy ustúpiť... a som sa náhodou pregúlila znova do tej polohy, tak ma zase zobudil šimrancami... no čo už... má väčšiu autoritu, než ja 😀

bamb27
19. apr 2010

renatka, jasne ze to ide este na brusku... ved to len ty mas taky velky kotlik zatial.. ja este nemam ani taky ako si mala mala v 7tt 😀 😀 ..ale zas pravda je ze nespavam hlavou na vankusi, ale hrudou,,, takze na brusko si teda vobec netlacim, ale nikto mi tam neprotestuje...

rosannar
19. apr 2010

bamb..no u nas je to zas tak, že ja chodím spať o deviatej a muž o jedenátstej, čiže ked si chce ľahnúť ku mne, tak ja som povykrucaná, že nemá možnosť 😀

andreaerdna
19. apr 2010

Ahojte, aj ja sa hlasim po krasnom vikende. 🙂 Len mam jeden problem.... amadora, ty si tu cosi take pisala... bolave podbrusie. V sobotu rano vstanem a tak mi tak bolo rezavo tlacivo... ale mala som pocit, ze su to creva, co sa mi aj potvrdilo a po wc som bola do vecera v uplnej pohode, nic nebolelo. No a v nedelu rano vstanem a zas 😒 Len na wc to slo az kolo obeda, tak dovtedy bolelo, po wc prestalo, ale nie na dlho.. poobede sme boli este na 2hodiny na prechadzke, vsak bolo kraaaasne a veru som chvilami citila take ani nie rezanie... ale taku nejaku bolest pod bruskom, najviac po stranach, zhruba v oblasti vajecnikov. Urcite som neprechladla! No a dnes som stala v pohode, ale ked sa chytala do roboty, tak tiez ma sem-tam tak bolelo. Neviem, neviem... je to normalne??? Poradnu mam vo stvrtok, ale rozmyslam, ze pojdem zajtra. A ozi, ze ked sedim, lezim, tak nic, len ked stojim alebo chodim. Inak v sobotu som bola skoro cely den na nohach, doobeda upratovanie, poobede chvilu po obchodoch a vecer este s kamoskou kocikovat na hodinku. Az mam svalovku na nohach.

renatka, mne sa po dvoch tyzdnoch trapenia s pletou trochu polepsilo, tak sa vytesujem. Nastastie to zasiahlo len lica, ale to uuuuplne staci! Fakt neviem, co ma na to vplyv. Ja som sa snazila troska na slniecku, myslim, ze to trochu pomaha. Fakt som mala az take bolave pupaky, no hruza, teraz dufam, ze sa to tak skoro nezopakuje. Inak dobry je nemastny krem, ale su rozne typy pleti, takze... 😖 A zevraj sladkosti tomu tiez pridavaju.

retkicka - spanie mam uplne v pohodicke. Okrem 2-3 vyjazdov na cikanie, ktore ani neviem o kolkej su 🙂 Ciknem, zalahnem a hned spim. Minuly tyzden som mala taky vseliaky, lebo mm mal strasnu nadchu, tak chrcal, chrapal, funal... ale uz je dobre. 😀 A tiez spom spavala na bruchu, ale uz som si vykla na boku ci chrbate, takze ok.

retkvicka
19. apr 2010

andrea, mna takto boli podbrusko vlastne od zaciatku. po stranach, take pnutie napr. kychnem a musim sa skrcit, lebo ma tam bodne. tak mi to pripada, ako keby niekto natahoval utierku a este aj krusil.....hovorila som dr. a ona vravela, ze to je neormalne, ze to bolia vazy, co drzia maternicu. trva to aj do konca 4 mes. aj v knizke mudrej som citala - a tam pisali, ze v 4 mes. to zacina. vraj je na to dobry vapnik a draslik a vylozit nohy hore na chvilku. nejak velmi sa zatazovat nemozem, lebo pobeham troska a uz si citm brusko.

svet1
19. apr 2010

Babulky, aj ja mam take tahy - tlaky v podbrusku, akurat najcastejsie, ked is lahnem a hocikedy pocas sedenia. Nemyslim, ze by crievka na to mali nejaky vplyv - kaka sa mi celkom lahko... 😀

retkvicka
19. apr 2010

svet, mne sa stane, ze napr. aj ked lezim a otocim sa, tak sa zobudim na take to pnutie...inak so zapchami mam tiez obcas problem. je velmi neprijemne, ked cloveka nafukuje a stale nic...vtedy brusko boli tiez neprijemne..nalievam sa vodou a jem ovocie i zeleninu......susene slivky obcas dam, ale aj tak sa niekedy nevyhnem zapche..

bamb27
19. apr 2010

aj ja mam pocit tlaku, ako by sa mi tam nieco rozpinalo v strede a po bokoch tahanie.. najviac ma tlaci ked mam plny mechur, a taku tu ostru bodavu bolest som zacitila par krat, pri prudsom pohybe alebo kychnuti.. uz si na to davam pozor, lebo som sa fakt dost zlakla..
inak tie vazy co drzia maternicu vraj aj zdesatnasobia svoju dlzku, tak to by vysvetlovalo to tahanie 😉

andreaerdna
19. apr 2010

retkvicka, mne to zacalo len teraz a fakt dufam, ze to nic nie je. Najviac to zaboli, ked sedim a vstanem a fakt ma to vtedy boli vzdy. A da sa to prirovat tej utierke. No som ja veru zvedava, co na to povie dr. Len sa bojim... ako by sa to prejavilo, keby sa nieco stalo?
svet, a crievka mam v poriadku, pravidelne a lahke vyprazdovanie 😀

andreaerdna
19. apr 2010

a tie tahy ci tlaky by mi nevadili, mna trapi to rezanie ci bodanie ci co to je. ☹

retkvicka
19. apr 2010

andrea, netreba rozmyslat nad katastrofickymi scenarmi...ked sa ti to stane, lahni si, vyloz nohy hore a poveget 😉 .

stojdulka
19. apr 2010

ja som sa na pobolievanie a tlaky v podbrušku pýtala dr. a ona ma ubezpečila že to je normálne...maternica a svaly sa rozťahujú...inak s tým pichnutím pri kýchnutí som na tom rovnako takže to nebude asi nič ojedinelé... 😉

retkvicka
19. apr 2010

stojdulka 🙂 , ako tvoj telefon? mojmu manzelovi spadol do piva a uz to nerozchodil. ten telefon myslim 😀 .

stojdulka
19. apr 2010

retkvicka...už som s ním bola v servise...a išla som s pravdou von, reku nemám čo tajiť, pohľad servisáka si vieš domyslieť "bože ženská"...kázal mi popoludní zavolať že kukne don, tak neviem ☹

svet1
19. apr 2010

No, co sa tyka vyprazdnovania, svoje crievka nechapem 😀
Mozem jest, co stretnem a nestihne ujst, ale doma mam zapchu a pridem do roboty, nestiham ani PC zapnut a uz musim bezat. Zeby alergia na robotu? 😀 Mama vzdy, ked mi nieco nakazala, hovorila: "No jasne, trocha roboty a hned sa z toho ides pos...t!" 😀 😀

retkvicka
19. apr 2010

svet 😀 😀
stojdulka, ano ten pohlad si viem predstavit. oni vedia dat pekne najavo, ze blondiina...