Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
Pusi veď aj ja to zatiaľ odkladám ako sa dá, lebo to mi budú cecky visieť na páse 😝 😀
bamb...no aj tebe nerobí na každej poradni sono? a tvoj doktor má v ordinácii sono alebo musíš ísť inde?
ros, chcem na 3d, ale este som nic nezistovala, vo stvrtok sa spytam, ake su u nas moznosti, kedy sa chodi a kolko za to chcu 🙂
bamb, hadam do piatku dojdu, pripadne skus zavolat, ci uz odoslali. A ja sa tiez s tymi tromi utz uskromnim, hlavne nech je vsetko v poriadku
andrea...no ja mám šťastie, u nas to robí doktor, ktorý ma ordináciu hned vedľa mojej doktorky 😀 ....no a ja sa tam chystám zavolať, že kedy by som mohla prísť a kedy je dobré sa objednať, lebo ved mužík robí ako kedy, vždy mu to menia, čiže tak naideálnejšie by bolo tak keby sa dalo tak 2 týždne pred objednať 😉
a kolko to u vas stoji?
andrea....tu je stránka kukni si http://www.4djadin.sk/13257/3d-4d-ultrazvuk/
ros, moj doktor nema v ambulancii sono, ja chodim do nemocky a on je raz do tyzdna v takej ambulancii kde sa strieda s inymi doktormi a raz do tyzdna je v sono ambulancii kde sa tiez striedaju, ta je inde... oni to v nemocke tak trosku inak beru, moc sa s tym nebabru..ale vybrala som si to tak to mam... hoci keby som chodila k svojmu obvodnemu gyndosovi tak mam zarucene sono pri kazdej poradni a v ambulancii aj 4D, ale tam chcem ist.. som sa ho pytala ci mozem prist aj ked sa kvoli tehotenstvu zverujem do ruk ineho lekara 😉
andrea, skusim pripadne zavolat, lebo dobu dodania maju 3 dni, takze meskaju 😠
bamb....no moja je neštátna doktorka, čiže všetko je jej, tak si s tým môže robiť čo chce 😀...no a na 3D/4D môžeš ísť aj k inému doktorovi aj bez nejakého papiera 😀
ros, to viem ze mozem aj k inemu, vsak na tom len fajn zarobia.. tak ked uz som toho mojho obvodneho ohrdla, tak aspon zarobit mu dam 😉
ros, celkom prijatelne u toho tvojho dokiho, tie ceny myslim. A ze vysetrenie trva hodinu, no parada, vsak ja by som musela dvakrat ist cikat 😀 Ja som tiez menila gyndosa kvoli tehu. Ten povodny mi nebol moc sympaticky, tie prevencky raz za rok v pohode, ale byt tam kazdu chvilu, ee. A som rada, aj ked tento novy nema sono u seba, ale aspon sa dlho necaka na poradni, lebo to uz neviem, kolko by som tam cakala, kym kazdu vysetri.
bamb, tak im volaj, ze co to ma byt, ze chces zlavu 😀
bamb...no to hej a to si zarábajú fakt dobre...ale podľa mna taktého niečo je na nezaplatenie... 😉 ja plačem len ked vidím iné detičky ako sa tam hýbu a čo budem robiť ešte pri svojom 😀
Ahojte vsetci 🙂 Len podam kratku spravu - vcera som bola na poradni, zobrali mi krv na tripple testy a trosku popozerali a porozpravali. Vsetko je nastastie v poriadku, ale nemam v podstate nic nove. Moj lekar ma sice sono priamo v ordinacii, ale nerobi ho zakazdym. Vravi, ze kazde ziarenie moze byt skodlive a ak ho netreba, naco zvysovat riziko... Takze najblizsie bude asi v 20. tyzdni ten morfologicky UZV. Neviem, kolko babo narastlo ani ako vyzera ☹ ale co uz, nase mamy nas videĺi az po porode a museli byt trpezlive, tak ja to hadam kukanim na foto z posl. sona zvladnem 🙂
z hadania s polovickami si nic nerobte, ved potom by sme si nevedeli uzivat primerie 🙂 takto sa utesujem, ked je zle u nas 🙂 ale jasne, ze to az potom, ked ma prejde afekt, lebo ja sa niekedy az sama pred sebou zahanbim, ako dokazem kvoli sprostosti aj o rozvode uvazovat 😀
ozaj, v sob sme predsa len sli do PL. Trhy boli a este aj bolo malo ludi, tak sa super nakupovalo. sklamanie bolo, ze som nasla len 1 stanok pre tehotne. kupila som si aspon krasne riflicky za 20 eur. su velmi kvalitne a pohodlne, uz ich hadam ani nevyzleciem 🙂 a 2 tricka. tie boli dost drahe na to, ze su uplne obycajne - po 15 eur, ale ked som uz nakupovala...
inak sme tam sli hlavne kupit kvety a kriky a opat sa oplatilo. brali sme toho viac a dala sa dohodnut aj zlava.
co sa tyka vybavicky, na trznicu by som kupovat asi nesla. nehladala som to cielene, to je pravda, ale co som videla, bolo hroznej kvality. kociky na 1. pohlad smejdy, vecicky cinske a postielka taka, ze moj otec by mi krajsiu spravil - normalne neopracovane drevo, ze keby som po nom rukou presla, hadam sa mi aj trieska zadrie...
viem, ze mnoho zien chodi na vybavicku tam, ale mne sa to nezda... mozno skor v obchodoch... neviem...
fio, tak na sono cakame aj my asi do toho 20tt, a poradna ci prehliadka ci co to byva, bude zrejme vyzerat tak, ako u teba, teda dufam, ze vsetko ok, aj ked sa asi nic nove nedozviem, ale aspon pre ten pocit 🙂 A diky za spravicky z PL, my uz mame dohodnuty termin na 8. maja, tak nam to hadam vyjde. Tiez by som na trhu vybavicku nekupovala, super kvalitne oblecko za normalne ceny kupime aj tu, postielku uz mame - fajne drahu z obchodu Pre deti, ale dostali sme ju ako darcek, samy by sme taku drahu nekupili. No a kocik ma este cas, ale uz mame asi vybraty a maju ho aj u nas,
No a nejake kriky a kvetinky by som brala aj ja, ale zatial len tak... light, lebosme prave zacali robit terasu, ploty, brana nas cakaju, tak by sa to vsetko zacapalo, ale nieco pre radost si urcite zasadim 😉 A stojdulka spominala nejake jahody z PL, tak dufam, ze o tie 2-3 tyzdne tam cosi kupime.
mne je dneska dako blbo, strasne ma boli hlava a mam ju asi 300 kilovu, a ocne viecka vazia tiez asi tak 50 kilo.. pracovna doba - nepracovna doba.. idem ja dza.. ved nevladzem sediet 😔
zatial sa tu majte krasne pa 😉
andreaerdna, tak tak, vlastne mozeme byt radi, ze je vsetko ok a lekar s nami nema moc prace 🙂 ale uz by som chcela aspon pohyby citit, nech je to trochu realnejsie 🙂
jahodky sme si kupili aj my, boli drahsie ako v tescu, ale asi to uz boli domace, lebo boli sladucke a dobrucke skoro ako z nasej zahradky 🙂
a aky kocik mas vybraty, ak sa smiem opytat. Kupovat este nejdeme, ale uz by som si chcela robit prehlad.
ja nemam pre male este nic kupene, stale mi niekde vzadu v hlave blika, ze sa to popredu nema, ale ved su to len povery. mozno sa o nejaky mesiac uz odhodlam... ved tie vecicky su take kraaasne 🙂
bamb, tak nech je ti rychlo lepsie. pa
no ahojte dievočky... tak som späť z cvičenia, bolo super, som nadšená. super veci som sa dozvedela a výborne aj zacvičila 😀
inak, k tomu kupovaniu vybavicky - niektore baby na koniku maju fotoblog s vybavickou aj 2-3 roky a babo este ani necakaju. nic proti, ale mna by asi len stresovalo, keby som sa mala divat na tie vecicky a neuspesne sa snazit o babo... zda sa mi to trochu zvlastne... ved kazdy lekar povie, ze najlahsie sa otehotnie vtedy, ked zena usilie pusti z hlavy a radsej zije tym, co jej den prinesie... nooo, len som si tak zauvazovala 🙂 mozno vam na tom nepride nic divne...
renatka, ako vyzera to cvicenie?
nanulik ty si učinený poklad, už 2 dni nemám na nič chuť a na bryndzovú si mi spravila chuťovicu, hurá, aj keď spravím asi podľa svokrinho klasik receptu
bamb mňa presne toto štve, v obchode nič nechce, nič nepotrebuje, ja predsa len jedávam ľahšie veci ako on, tak neviem na čo by mal chuť, kúpim čo myslím a doma, že prečo nemáme nič nakúpené? to ma ide rozcapiť od jedu 😀 aj cez deň mu volám čo mám kúpiť, na čo má chuť, furt že čo myslím, na nič chuť nemá a potom večer problém, lebo má večne chuť na niečo čo akurát nemáme
mne došli nejaké veci z MMB, hlavne 3/4 rifle som rada že mi sadli, nohavice sa inak bojím, aj toto som merala pár krát, fajn bedrové, akurát na tom páse hore majú nejakú škvrnku, všimla som až po praní, ešte skúsim odstrániť, blúzka Hm super, jedno tričeno pekné mamystick len to som v rýchlosti nahodila s ostatnými do sušičky od radosti a tuším mu moc neprospelo a kúščok sa zbehlo, je ltt, no čo už, musím sa vyhovoriť ako ros že je to tým tehotenstvom, a jedno tričko s dlhším rukávom, bude dobre na jeseň na väčšie brušeno, len je trošku na môj vkus tenké a priesvitné, musím pošpekulovať čo pod neho, ale vytešujem sa, že mám zas viac možností čo nosiť
firoea... plne s tebou súhlasím, čo sa tej výbavičky týka... ja som ešte nekúpila nič. iba maminka - budúca babička neodolala a už má prichystané nejaké bodynká 🙂
čo sa týka toho cvičenia... tak dnes sme mali aj kondičkné cvičenia zamerané na chrbát, krčné svalstvo, svalstvo medzi lopatkami, cviky proti plynatosti, cviky proti opuchom nôh, dýchacie cvičenia na rostiahnutie bránice a pre ľahší pôrod a potom konzultácie, kde sme preberali správnu životosprávu (jedálniček, dávkovanie jedla, čomu sa vyhnúť, o vitamínoch v tehotestve, o žalúdočnej kyseline), o správnom držaní tela, správne oddychovanie pre tehotné a pod... skrátka super... a tetula nám odpovedala aj na naše otázky a super vedela poradiť, takže som nadšená.
fio...no ja by som tiež tam vybavičku pre malé nekupovala...to dám radšej viac penazí a kupim to tu a mám aspon ako takú istotu že je to dobré a kvalitné...a zase veľa toho kupovať netreba lebo príde taká rodina a hentaká rodina a tí nakúpia ešte plno iných vecí...
ja napríklad chcem kupiť len toľko, koľko sa píše aj v časopisoch a tak...no a ak náhodou niečo budem potrebovať tak dokúpim... 😉
jeej, parada, znie to super, tiez by sa mi taketo rady zisli. tak prezrad nejaku pikosku, o ktorej si doteraz nepocula. alebo co bolo najzaujimavejsie? tie vitaminy odporucaju?
no zo mňa sa už 2 dni mm smeje, lebo som lúskala namiesto čítania knihy tému o pôrodnici v TT, ten sa dobre na mne baví, ale ja chcem mať prehľad čo a ako, jeden nikdy nevie, pri malej som tam bola na "exkurziu" už v 28 tt. na pár dní a šťastie praje pripraveným
No ahojte!
Vidim pekna debata o nas. .... 😀 😀
rosan, ved pockaj, este nas mozno chyti nakupna horucka 😀 kamosky tiez vraveli, ze len trochu a potrebne pokupia a ked zehlili pred porodom, len zasli, co vsetko sa im nazbieralo 😀
a este k tomu PL - je verim, ze su tam naozaj kvalitne a lacne veci. ved ked pozries slovenske obchody, vsetko je to dovoz z PL, len 2-3x drahsie. paci sa mi, ze v PL funguje kopec firiem a vyraba sa to priamo tam s eur. kvalitou. lenze kocik by som polsky nechcela, dost ich kritizuju.
ale zas zahr. znacky tam vraj vychadzaju o dost lepsie - aj cez net. fakt sa v tom nevyznam, ale postupne to budem zistovat. napr. spanielske kociky jane sa vraj na polskom nete daju kupit o moc lacnejsie.
na trhu to clovek ale fakt neporiesi, chcelo by to tip na nejaky obchod. aj ked uz sa vidim, ako lietam po zahranici s velkym bruchom a este k tomu v lete...
no ale riflicky mam paradne, take by u nas stali minimalne 50 eur, tak si ich teraz uzivam a vravim si, ze sa oplatili 🙂 mam pocit, ze tak pekne padnuce rifle som nemala ani pred tehu. ani nevidno, ze maju hore ten elasticky pas. juchuu, konecne som nieco nasla 🙂
tak napríklad porti kysline je dobré príliš nezohrievať jedlá, dokonca je ideálne jesť napríklad krémové polievky studené... rovno z chladničky... 😎
alebo králičia nátierka a celkovo králičie mäso je pre nás nebezpečné, teda pre naše mimi... a čo sa týka tých morských rýb, tak netreba sa báť, práve naopak je ideálne mať tak raz do týždňa rybu, pretože je vraj pre naše dieťatko najlepším zdrojom nenasýtených mastných kyselín...
a učila nás tam tetula aj taký cvik, ktorý nám má robiť budúci otecko... taký čo nám môže byť až veeeeľmi príjemný... 😅 možno až moc... 😀
pusin, ty teraz ides rodit v inej nemocnici? ked druhorodicka takto skoro zhana info, asi by som mala zacat uz aj ja, ktora ani poriadne nevie, co je kontrakcia 😀

andrea, riflicky zatial nedorazili...neviem kde uviazli ☹
a my sa tiez nesonujeme vzdy, len 3 povinne utz absolvujeme, teda ak bude vsetko ok, takze ja chcem len tie 3 teda 😉
..mna dneska taak boli hlava, najradsej by som sa sla zasit domov do postielky, s takouto hlavou aj tak neviem pracovat 😖