Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
nanu s úverom držím palce, u nás to nebolo také jednoduché ako sme si mysleli, ale snáď sa už umúdrili
spiru super že si videla drobca
ja som doobedovala konečne, malý maródko spí
baby nas bol kojeny a kakal raz za tyzden 😉 😎
marion...no ani nie chlap ale jeho spermijky, jedny sú X-ove a jedny Y-ové a tie ktorá je rýchlejšia tak vyhráva 😀
amadora došli ti už tie tehu veci? ja som im písala že tie tehu nohavice také teplákové chcem nosiť ešte kým som tehu tak odpísali že budúci týždeň by to mali poslať že čakajú kým im to dodá dodávateľ, tak som zvedavá
ved tak som to myslela, ale proste chlap to ma v sebe...ja verim, ze teraz X doplavalo prve...ale vlastne je to jedno.. 🙂 mne ide o zdrave dieta 🙂 🙂 🙂
silvika asi si mala dobre stravitelne mliecko tak malemu stacilo kaknut raz.... 🙂 🙂 🙂 nas maly tiez niekedy nekakal par dni, le vraj to je OK... 🙂
silvi pri kojenom je paráda že normálne je aj to aj to, tak ty si mala menej "voňavú" variantu, ale zas musím povedať že malá kakala sama od seba do nočníka už od 1 a 1/4 r. takže to dosť pomohlo, málokedy bolo potom do plienky, pocikané sa prebalilo a bolo 😉
pusi ano ja sa vzdy tesim novej foto 🙂
Nemam cas vas momentalne citat, az vecer, len sa chcem pridat k babam co pojdu asi na amniocentezu, prave mi gynekolog povedal ze mam pozitivny screening(zle krvne vysledky) a hned zajtra idem do Blavy na genetiku, tusim amadora a svet mali tiez ten screening pozitivny, je tu este niekto taky?
hlasim, ze prsten kruzil
Silvi, a robila si to nad bruskom, ci rukou?
lenok a ine baby co vam krvacaju dasna...ja som mala dlho tento problem a klop-klop zbavila som sa ho...sice pomoze trosku aj paradontax aj zubne vody, ale najlepsie je pouzivat medzizubnu kefku - vsade!!!! prvé 2-3 dni vám to bude strašne krvácať, ale po pár dňoch si už budete krásne čistiť medzizubné priestory a žiadna krv...mne to fakt zabralo...
bruskom ale cverenka to zrovna nebola skorej taky motuz skoro ako z tenisiek snorka
plienky - nakúpila som v tehu kopec bavlnených a využila som ich akurát tak ako podbradníky, či handry...naširoko som balila poctivo toľko koľko kázali...
silvika....to je asi jedno, že s čím to robíš 😒
Ikon, medzizubnu kefku /aj tu najtentensiu/ som absolutne vylucila 😝 strasne mi to drazdilo dasna, mala som ich az napuchnute o krvacani nehovoriac 😒 aj dentalnu nit pouzivam len velmi opatrne 😖
veronika neboj, vsetko bude ok....
ros ved uvidime - mozno . ak sa ukaze o tyzden na morfo
lenok veď aj mne to dráždilo ďasná, prvý raz keď som to robila tak som si aj poplakala a po troch dňoch absolutne nič...ale jasnačka, ze uplne vpredu, kde mam zuby tesne vedľa seba tam to nasilu nepcham, len medzi stoličkami...
silvika...a čo by si chcela?
ros ja by som aj druheho chlapca ale tipujem dievca podla toho priebehu ako som zostala vobec tehotna
Ikon, mame Curraproxky doma, pouziva to mm... ja to fakt nemozem 😖
a aký si mala ten priebeh? 😀
velmi rychly jaaa uvazujem o tom, ci budeme mat druhe babo a naraz som uz bola tehu...
juchuuu, kamaratkinej kamaratke sa prave narodil Matusko 😀 Stastna zena, uz to ma za sebou 🙂
Nieco pre skrusene dusicky.... 😉 ale aj ostatnym pre info....
Odber krvi na biochemický skríning, alebo tzv. AFP (alfatetoprotein) či tripple test.
Dá sa z neho zistiť možný predpoklad (neľakajte sa ak budú zlé, ešte raz upozorňujeme iba predpoklad) na vrodené genetické vývojové poruchy. Napríklad Downov syndróm a rázštep chrbtice.
Odoberá sa vzorka krvi nastávajúcej mamičky. V nej sa analyzujú určité látky, pri AFP teste je to hladina AFP (alfatetoproteínu) v krvi, pri tripple teste sú to tri: AFP (alfatetoprotein), hCG hormón a estradiol. Ich množstvo v krvi sa počas tehotenstva mení, pre každé obdobie poznáme určitú hladinu, ktorá je v norme. Znížená hladina AFP signalizuje riziko Downovho syndrómu, zvýšená poukazuje na riziko poškodenia neurálnej trubice.
O čom vypovedá AFP alebo tripple test?
Tieto testy kalkulujú iba riziko, nedokážu povedať, či dieťatko je alebo nie je poškodené. Inými slovami, testy iba predpovedajú, či je zvýšená šanca na vrodené vady. Nedokáže povedať, či dieťatko je alebo nie je skutočne poškodené.
Ak budú výsledky z tohto odberu zlé, lekár vám pravdepodobne odporučí amniocentézu – odber plodovej vody. Cez brušnú stenu a cez stenu maternice sa zavedie dlhá ihla a odoberie kúsok plodovej vody, ktorá sa pošle na rozbor. Rozmyslite si, či chcete tento úkon absolvovať. Nie je celkom bez rizika. A ako najväčší stres mamky opisujú čakanie na výsledky. Obava z rozhodnutia čo potom, ak by náhodou je na nich 24 hodín denne. Takže, kým nemáte čierne na bielom, že je čosi v neporiadku, neriešte to. Je to ťažké, ale lepšie ako stresovať seba a mimochodom svojimi pocitmi i dieťa v brušku. Ak ste rozhodnutá donosiť a porodiť svoje dieťatko v každom prípade, tak je pre vás amniocentéza možno nepotrebná.
A len tak pre zaujimavost, clanocek o znameni nasho dietatka /Vahy:
Aka budem mamina? 😉
Kalendar mien s ich povodom 😉
veronica tak budeme držať palce nech to dobre dopadne

diky lenok posledny prispevok o stranu dozadu 😉