Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
😀
ja to tiez vidim na nejake kratasy a tricko... plavky neriesim...
a vraj bude leto chladne.. lebo vybuchla sopka.. 😉 tak si teraz vyberme... 🙂
ja som mala velmi rada slnko a teplo, ale poslednu nedelu som len chvilku sedela, ze sa trochu opalim a uz mi prislo zle. moje telo to skratka nechcelo. kazde leto vyzeram ako cernoska, ale toto leto asi fakt len ten chladok a mozno radsej hory.
okrem toho nasim vodam neverim. ked je clovek zdravy ok, ale ako tehu by som to neriskla ani za nic. poznam dost ludi, co tak nieco nachytali. naposledy pred tyzdnom v aquaparku 4rocna dcerka kolegu, ktora teraz lezi s tazkou infekciou mocovych ciest v nemocnici. chuda ☹
to s tou sopkou je haluz, rozptyleny popol vo vyske 3-4 km ako je teraz nemoze ovplyvnit teplotu, minule to hovorili, ze je to mozne ale chcelo by to ooovela vacsi vybuch, takze teplucko bude...
plavky nerieste, ak sa zmestite do povodnych, tak cez brusko staci ta lahucka tenka satka.. kamoska to tak riesila.. 😉 ...ale vypekat sa to nie, pekne pod dazdnicek a vytrcit nozicky na slnko... bruska a chrbatiky asi ostanu biele 😀
Ahojte kocky a kockos...konecne som vas docitala a dalo mi to zabrat... 🙂
Prave som sa vratlia z kontroly a vsetko OK, akcia srdca je, brali mi krv na TT, tazke tyden hrozy zacal...Mam zavolat o tyzden, ale kedze mamina robi v nemocnici tak uz v stredu zacne zistovat, co a ako... ☹ bojim sa aj sa snazim mysliet pozitivne...
Pred chvilou som ale citala temu NT hodnoty a tam pisali ze tie TT su velmi nespolahlive a ze dolezite su tie NT hodnoty v prvom trimestri a morflologicky ultrazvuk v tom 20t.t. 🙂 na ten idem o 2 tyzdne tak uvidime ci ma babo vsetko co ma mat... 🙂 🙂
teda tuto to ide strašne rýchlo, už strácam prehľad
marion, parada... pozitivne myslenie zapni na plne obratky, resp. ani nemysli ma to, ze ti vlastne nieco zistuju 😉 ..dobre si spominam, ze si vravela ze chodis k Vodeckemu? ...ono sa potom uplne vsetky testy robia nakoniec len v nemocke, ci ako to funguje?
Ano odniesla som to do novamedu a v nemocke to vysetruju tak preto mamina bude uz v stredu zistovat... 😉 ja sa snazim si to nepripustit ale ked tu citam ze vychadzaju zle tie vysledky tak clovek ma trosku obavy... ☹ ale ja to zle vnimam aj preto, ze som stale doma na rizikovom, a neviem co robit aby som na to nemyslela 🙂 uz som rozmyslala ze zacnem vysivat... 🙂
Bamp ty chodis do prace, alebo si doma? Mohli by sme sa stretnut? kde byvas? 🙂
a to v tom 20tt sa vzdy robi ten morfologicky ci aky utz, co to vlastne je? lebo ja som objednana na nejaky utz v 20tt, ale neviem nic blizsie 😒
andrea, ano to je dolezity morfologicky, zistuje sa celkova stavba, ci ma vsetko organy, atd. take hlbkove sono... 🙂
kočky ďakujem vám veľmi pekne za povzbudenie 🙂 ja verím že bábätko bude zdravé!!! musí!!! len ma to hrozne stresuje toto všetko, teraz čakať kým ma objednajú na tú genetiku, potom zase na amnio, prežiť ten odber - bojím sa ho ako čert kríža, a potom hlavne čakať na výsledky ☹ už teraz som z toho unavená 😝
hlavne baby prosím sa nebojte o výsledky kvôli nám čo sme mali horšie, vy už všetky budete mať dobré, však nemôžeme tu všetky takto panikáriť 😉 určite to budete mať ok 🙂
a ja v lete budem mať plavky normálne ako mám a na tom tričko, aj do vody. a pravdaže nejaký kvalitný krémik s vysokým faktorom 😉
ahojte,
kontrola aj tripletesty ok, srdiecko bije, neotvaram sa....screening az 24.5., dovtedy nic....neviem ako to vydrzim..
marion, chodim do prace.. a byvam na THK.. kludne sa mozme niekedy stretnut.. tipujem ta na radvan alebo foncordu ked chodis k Vodeckemu 😉 ..a naozaj nestresuj, to ze si na PN nemusi s vyvojovymi vadami ale voobec suvisiet
baby môžem vás trochu otravovať o názor? viete, rozmýšľam kam pôjdem na tú amnio, či do BB alebo do BA... ak by som išla do BA, muž by si musel brať určite aspoň pár dní dovolenky, malého by sme niekam museli dať a vyšlo by nás to 300 euro za vyšetrenie 😝 ale zase je to super klinika, dobrý prístup aj výsledky, po zákroku je žena ešte na pozorovaní cca 2 hodiny a výsledky sú do 24 hodín.
ak by som išla do BB, nemusela by som riešiť stráženie malého ani nič lebo tam mám rodičov, nemocku tiež obídem v kľude sama a mohla by som tam pár dní potom ostať a oddychovať a mamina by mi pomohla s malým a nič by sme za vyšetrenie neplatili. ale na druhej strane oni to berú ako na páse, obyčajný ambulantný zákrok a šup domov a výsledky sú až o 3 týždne!
čo by ste si zvolili vy? ďakujem
marion ku komu chodis? ci sme sa nahodou nestretli?
ikon, ja poradna 24.5 ...screening az potom niekedy, vydrzime to, ved ten cas tak letiiiii 😉
ama, amnio vyluci vsetky zle obavy a este ti aj povedia na sto tuti pohlavie 😉
Bamb ja som tiež bývala na THK asi rok 🙂
amadora držím palce....
ama....fuuu, to je riadna dilema... 300€ je dost, ale zas budes v klude skor, no tazko povedat, sama neviem ako by som sa rozhodla... na rozhadzovanie moc nemame, ale zas mat 3 tyzdne stres..jaj, neviem
bamb ty si tiez z BB? ku komu chodis?
inak mne dnes napisal ze 16 tt , podla menstruacie som 16+2 a podla prvych dvoch ultrazvukov som 17+3....tak si teraz vyber..
babenky my toto leto budeme opat doma a bez dovolenky, nakolko som na PN. 🙂 az do konca augusta... ☹ kym pojdem na MD.
Je mi to luto kvoli Lukaskovi, lebo minuly rok sme mali ist do Egypta, ale som zostala tehu a doktor mi to neodporucil...(dovolenka uz bola zaplatena, takze 40000,- fuc)....ale este ze sme neleteli, lebo v den nasho priletu (keby sme teda isli )som skoncila v nemocnici a prisla o babo, a ked si predstavim ze by som bola v nemocnici v spinavom Egypte, tak teraz by som urcite necakala dalsie babo... 🙂 🙂 🙂 A tento rok sa to opakuje, ziadna dovolenka a kupanie, nastastie babo je zatial ok tak to nelutujem. Ozeliem aj to kupanie, ved aj o rok je leto... 🙂
Ale vam vsetkym prajem pekne leto a dovolenky....ja si budem aspon mocit nohy vo vani.... 🙂
ama, fakt...?? ..my sme tu 5 mesiacov, myslim ze je to v ramci BB jedna z naj lokalit, mne sa velmi paci 😉
Amadora, aj ja som mala ist do BA (Novapharm), ale rozhodla som sa vydrzat to az do konca. O 2 tyzdne idem na 3D a tam sa urcite ukaze, ze ma stresovali zbytocne! 😉
ikon, ja normalne chodim k Fruhwaldovi, ale pocas tehotenstva do nemocnice k Paluchovi a ty ku komu?
amadora akurát som to chcela spomenúť, tuším to bolo v jednom príbehu - najnovšie mamaaja....vola sa to nejaky fish test, predbezne vysledky su do 24 hodin, tusim najprv jej povedali aj za hodinu dve, potom o 24 hodin dalsie potvrdenie (samozrejme vsetko bolo ok) a este o tri tyzdne celkove vysledky...ja by som do toho isla, aj ked manzel by asi nesuhlasil, kvoli peniazom, ale zase ak by to nemalo dopadnut dobre a nie si presvedcena co dalej v takom pripade, je lepsie podstupit nieco skor ako neskor (boze dufam, ze to neznie surovo, ja len vravim, co si myslim)...je to strasne na psychiku...
ja k Vodeckemu....a preco nechodis k Fruhwaldovi aj počas tehu? vraj je dobrý...a tuším aj fešák, či nie? kdesi som čítala..
🙂 ikon, ja chodim k Vodeckemu... a dnes som bola...termin mam podla PM 10.10, ale podla sona 7,8.10 takze priblizne to vychadza... 🙂 a na UZV idem 15.5 🙂
bamp byvam v Kralovej, oproti ZVtT, ale byvala som v Podlaviciach, tam mi byvaju rodicia...
amadora, tazka otazka neviem tie 3 tyzdne su dlho...ja by som dala tych 300eur, aj nie, podla toho ako ste na tom financne...preco to nie je lacnejsie?.. ☹ ☹ ☹
marion ja tiez nepojdem na dovolenku, predsa ta dlha cesta autom , horucavy (lietadlom by som muza uz nedonutila 😅 )...nabuduce leto hadam...
marion tak to som ta musela vidiet, ja som prisla na 9-tu , no dnes som cakala nejako dlho....no ja mam termin 14.10. ale podla jeho prvych ultrazvukov to bolo 6.10.....tak neviem, ja som otehotnela hned po potrate a tehu test som mala pozitivny uz v 3 tt, takze skor si myslim, ze by to malo sediet na toho 6.10.....povedal, ze mi to este upresni na tom scrreningu.

no aj ja berem len chládok....nebudem to riskovať na slnku...a dáme si klobúčik aby nás nerachlo 😀