icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

amadora
4. máj 2010

Bamb ja som tiež pred Majkom nemala absolútne žiadny kontakt s bábätkom a prežil dodnes 😀 Síce si s odstupom a nejakými tými skúsenosťami poviem že "ježiš, toto a toto už teraz budem robiť inak" ale tak človek sa učí na vlastných chybách 😉

fiorea
4. máj 2010

😀 ja len dufam, ze sa na tom chudatku nebudem musiet ucit prilis dlho a nezanecha mu to nejaku traumu 😀 😀

nanulik
4. máj 2010

dobré ránko ludkovia, dakujem za psychickú podporu, včera som kvôli tomu ani zaspať nemohla

ja s bábatkami mám skúsenosti lebo všetky moje sesternice už majú tak som nie raz strážila, ale to bolo iné ked začalo malé vrieskať a ja som nevedela čo mu je tak som ho vrátila mame, ale teraz to už nebudem môcť urobiť 😀

magdalenocka
4. máj 2010

Ahojte babule, tak som doma s bolavym hrdlom. Inokedy chodim v takomto stave do roboty, ale teraz to nechcem riskovat tak pekne polezim doma.

Baby ktore zacali citit pohyby, kde to citite? Lebo ja vzdy vecer a teraz aj rano citim take akokeby klopkanie uplne dole. A moze to byt raz vpravo, v strede albo vlavo? A este otazocka- ten pohyb trva kratko alebo dlhsie? Chcela by som vediet ci je to urcite moje babatko

marion
4. máj 2010

Dobre rano vsetkym... 🙂 🙂 🙂

Napisem vam aj ja ohladom monitoru dychu. My ho mame, sice ten co sa dava pod matrac Nanny, lebo ten plienkovy je novinka, ale bola som velmi spokojna. Nedala by som ho zanic a urcite to niesu vyhodene peniaze. Preto radsej lacnejsi kocik, ale mat istotu ze dietatko spokojne a v bezpeci spi. A uz sa da kupit aj pouzity, takze to nieje tak drahe. My sme kupili este aj dalsiu podlozku, kvoli cestovaniu, takze ked idem prec odmontujeme len ten strojcek. A jednu mamicku som videla mat tu podlozku aj v kociku, takze je aj tak pouzitelna.

A moje pocity su take, ze je to super vec vdaka kt. som spala pokojne celu noc. 🙂 Hned prvy tyzden co sme prisli z nemocnice nam aj par krat pipal, co som vyletela z postele a maleho zobrala na ruky, ale uz dychal. Nanny mala aj moja suseda, a jej malemu sa to tiez viac krat stalo. Ale on aj nedychal, a museli ho ozivovat. Vdaka podlozke zije. Teraz je uplne zdravy, a lekari povedali ze sa to proste stava v tych prvych mesiacoch. Nechem teraz nikoho strasit, viem ze kedysi podlozky neboli, ale je taka doba ze vsetkeho zleho sa viac deje...Takze je na kazdom comu da prednost. 🙂 Teraz sa uz fakt da kupit aj za 50 eur. 🙂

Ja som zan dala pred 3,5 rokom 3500.- + 950.- nahradna podlozka. 🙂 🙂 🙂

Pekny den....

fiorea
4. máj 2010

marion - prave preto ako prvorodicka asi nakoniec kupim vsetko 😀 lebo uz teraz sa velmi bojim, aby drobcovi nic nechybalo, aby sa mu nic nestalo a pod., kedze som taka totalne neskusena... uvidime...

lenok
4. máj 2010

Bre ranko, krasotinky 😉

Tak, Bamb bola vampovat, teraz mooze blogovat 😉 😀

Nanu, povacsine je to aj o pretvarke... chvilu som sem-tam pisala do jednej temy, ked ti niektore hovorili sladucke recicky, obrovske rady skusenych a najskusenejsich, chvalili a rozplyvali sa nad kazdym mojim prispevkom, a ked zorganizovali stretko, na ktore som nemohla prist, lebo som pracovala na smeny, tak som bola hned ako prva na pretrase, a to ma nrikdy v zivote nevideli, nepoculi rozpravat a hodnotili len na zaklade fotiek v albume, prispevkov a statusov na FB... treba ti viac? mne uz nie... 😉 😝

My mame v rodine vela deticiek, takze si myslim, ze nebudem mat problem, a tiez, ako hovori Bamb, v kazdej zene sa podvedome ozve prirodzeny materinsky cit, a kazda si s dietatkom budeme musiet vytvorit vlastny rezim 😉 tesim 🙂

amadora
4. máj 2010

no dobre... veľmi sa ovládam aby som nešla vyklopiť raňajky do záchodu 😔 zahryzla som do rožku a z úst sa mi natiahol taký vlasisko že díky 😝 😖 🤐

marion
4. máj 2010

fiorea, urcite ja tuto podlozku odporucam kazdej buducej mamicke. Lebo viem ake to je bat sa. A to male spi tak, ze sa mu ani hrudnicek poriadne nedviha, vidis to len ked je nahe. Takze ja niekdy ked som do maleho len tak pichla, tak ho ani nepohlo, a som myslela ze nezije. Ale podlozka blikala ze je vsetko OK. 🙂

A co sa tyka sterilizatora, tak ja som nemala. Ja som kojila 13 mesiacov, a prvych 6 mesiacov som nepouzila ziadnu flasu, len jednu obcas na caj a tu flasku som vyvarila vo vode. Takze sterilizator netreba hned. Ak sa stane, ze mamicka nebude mat mlieko a bude musiet kupovat umele, tak vtedy ho treba na flasky. A tak isto odsavacku, netreba kupovat pred porodom, lebo ak sa mamicke nespusti mlieko, budu to vyhodene peniaze. 🙂

fiorea
4. máj 2010

marion. diky 🙂

amadora
4. máj 2010

My sme boli na UM od narodenia a sterilizátor som nemala. A neprišlo mi to ani zaťažko tie fľaše raz za deň vyvariť vo vode, veď to zaberie 10 minút 😒 A s odsávačkou súhlasím, my sme ju mali úplne zbytočne.

marion
4. máj 2010

za malo.... 🙂

fiorea
4. máj 2010

amadora, len drz 🙂 ale nechcela by som... 😖

baby, a ked som tu uz za taku blbu, tak rovno hodim aj dalsiu banalnu otazku - kde ste mavali babo, ked ste potrebovali nieco urobit? postielka bude v spalni, ale este rozmyslam, ci si nemam kupit nieco do kuchyne alebo obyvacky, ved ho hadam nedam na zem, nie? a na rukach ho drzat sa asi tiez vzdy neda a ani nechcem, aby sa tak naucilo...

fiorea
4. máj 2010

ja by som krpca najradsej mala stale pri sebe 🙂 ale postielku v kazdej izbe mat nemozem 😀

bamb27
4. máj 2010

fio, nahodou mas super otazky... ale toto nahodou viem, suseda mi povedala ze mi pozicia kolisku a mozem si v nej miminko vlacit po celom byte, potom ked bude vacsie tak v sedadielku.. ja som na to ani nemyslela, ale ona mi povedala ze to tak velmi uvitam 😉
hoi lenok, nahodou inak raz ak spravime stretko, tak sa neopovaz neprist 😀 😀

marion
4. máj 2010

fiorea, my sme maleho neucili spat pri sebe, nastastie sme s nim nemali problem stale bol vedla v postielke 🙂 ale viem ze su deticky kt. naj spia len s rodicmi v posteli 🙂

fio, na to sluzia tie lehatka a hojdacky, kt su od narodenia alebo od toho 2,3 mesiaca... 🙂 ale ja mam tak kuchynu ze vidim aj do obyvacky, takze maly lezal na sedacke a ja som na neho videla...

rosannar
4. máj 2010

dobréé ránko babulky....ako ste sa vyspinkali? ja dosť dobre....včera som sa dostala z práce o 6tej, potom som šla rýchlo domov, nachystala obed na zajtra, šla k našim sa osprachovať, lebo nám sa prerába kupelka a vana bola ešte nefunkčná a kým som prišla domov bolo 20:30 a ešte som vyvárala ryžu k obedu a šla som spať o 10tej ako mrtvola lebo som myslela že príde burka a nevedela som zaspať od strachu, lebo mm bol na nočnej 😀

lenok
4. máj 2010

Bamb, sak totok 😉 😀 jazyky nevymlatene 😀 😀 😀

Rosa, boze moj, sak sa ustves... 😲
A ja som si toho tiez dnes dost nabaranila, co som si vcera odoprela, ked mi bolo nevolno 😝 chcem dat kavu s kamoskami a popast si jazyky trochen, tak musim si nadbehnut 😉

monique02
4. máj 2010

ahojte maminky a juko 🙂

nanu vobec nic si z toho nerob, ludia su vselijaki a niekedy nepochopia, ze si chcela vlastne pomoct 😅 sustred sa na to co je dolezite ( draheho, fazulku v brusku, kamosky atd.) a nekaz si den 😉

alenkam vsetko najlepsie, krasny narodeninovy den 😉

marion ma pravdu sterilizator a odsavacku staci kludne kupit po porode podla situacie 😉 monitor mame aj my a naozaj som bola kludnejsia, inak by som poldna stravila kontrolou ci mala dycha 😅 😀

ja som tak prve 4 mesiace mala este aj kolisku v obyvacke (pozicanu od mangelovej sesternice) a neskor uz bola vacsia bola casto v lehatku, kedze mala reflux, tak som si ju prenasala so sebou 🙂 to budem musiet este doriesit teraz pri druhom, ci pojdeme zase poziciavat kolisku alebo co

pekny den vsetkym 😉

amadora
4. máj 2010

ja som malého mávala buď v kočíku alebo v prenosnej postieľke, keďže často cestujeme k našim sme si kúpili takú rozkladaciu a neskôr nám slúžila aj ako ohrádka 🙂

fio držím, ale mám teraz stále pocit že mám niečo v krku 😝

lenok
4. máj 2010

Alenkaaa... sweeet kiss k narodeninkam 😉 ... 🤐

nanulik
4. máj 2010

my sme to vyriešili tak že v novej kuchyni sme vymedzili priestor na staršiu postielku ešte po budúcom tatkovi 😀 to bude prepojené s obývačkou tak si myslím že to bude dobré a v spálni bude postielka do ktorej chcem bábo ukladať iba na spanie,aby sa časom naučilo že v kuchyni je na hranie a ked bude v spálni má spať, ale to sú len moje predstavy a netuším aká bude realita.
ale poznám jednu ženu ktorá mala ohrádku ale aj tak nosila dieťa na rukách, len za to aby nemrnčalo ale ja si myslím že si ho tak naučila, a pri tom aj robila bežné domáce práce

manee
4. máj 2010

ama 😝 😝
ja som vcera bola plavat, aby sa mi uvolnil chrbat, bo zase hrozne bolel. bola som aj na koznom, tak teta povedala, ze dve znamienka z troch musia von, ze su dvojfarebne... 😖 😖 ale az po porode....

nanulik
4. máj 2010

ross aj moj je teraz na nočnej, môžeme sa báť v noci spolu 😀 😀 😀

lenok
4. máj 2010

Manee.... juuuj, plavanie mi chyba... mnam,.. dala by som si 😀 😉 skusim sa popytat dokiho buduci tyzden, ci mi to odobri.. 😵

manee
4. máj 2010

pomoc, ja som taketo veci ako kam s dietatom, ked som v kuchyni absolustne neriesila. sa cudujem, ze aj to treba? este ze vas mam. Ako sa poznam, ja sa od neho ani nepohnem a budem sa nan stale pozerat a rozpravat mu/jej ako ho/ju lubenkam 😀 😀

nanulik
4. máj 2010

aj ja by som chodila plávať ale tu u nás velký bazén nemáme a v jednom hoteli je taký že výška vody 1,2m tak dakujem

alenkam.
4. máj 2010

lenok, dik... 😉
je krasne dufat, ako budu tie nase ratolesti fungovat podla nasich predstav... mam synovca, ma 10 mesiacov a prave sa mu najviac paci lozit po zahrade po 4, kedze po 2 to este nejde... 😀

lenok
4. máj 2010

Megi, ja to klopkanie citim na pravej strane, cca vo vyske pupocnej dierky... take steklenie, stale sa pri tom smejem, ale ked si tam prilozim ruku, prestane 🙂 hlavne ked sedim zohnuta nad stolom alebo uz potom vecer, ked sa vyvalim na gauc a najcastejsie, ked si lahnem do postele na lavu stranu... 😉 musim drobca posluchnut a prevalit sa na pravy bok a potom je tichucko 😉 🙂

manee
4. máj 2010

mne doki povedal, ze plavat v pohode, len si mam dat pozor na infekcie