Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
andrea no pas vsade pisu ze by sme mali nosit...
a neboj s tymi pohybmi aj ja zycitam piatok 19.ty a tiez noc moc...citim to akurat ked is lahnem a asi po pol hodine, ale to sa strasne sustredim 🙂
a ja nemam skusenosti s malymi detmi, cize ani neviem co potrbujem. ´Tearz mi volala mama ze mi chce kupit nejaku vybavicku-zavinovacku, fusak, perinku ci co...ved ja ani neviem co to je...pomoooc to sa mam ako naucit alebo zistit co budem potrebovat prve mesiace?
Nanu, tak zavolaj ohladom toho uveru, ze ta suria z realitky 😉
S tymi vajecnikmi to mam to iste... a boli ma to najviac, ked mam velmi plny mechur, vyprazdnim sa a vtedy citim, ako sa mi uvolnuju dovtedy stiesnene vajecniky 😝
magdalenocka, sme na tom velmi podobne 🙂 asi budem musiet zacat tieto veci studovat. lenze problem, je ze to kazdemu pride ako samozrejme a nenapise, naco a kedy sa pouziva napr.zavinovacka 😀 pre mna su to len slova 🙂 asi sem budem prichadzat s dalsimi trapnymi otazkami 😀 este ze vas mam...
andrea - dakujem za info, som zvedava, kam ma moj doki posle. lebo on UZV ma, ale urcite nie taky morfologicky. a nechce sa mi cakat inde, ked uz byvam v ZA. hadam nebude problem, ked pojdem tu niekde... dufam
pohyby? to, co citim ja, je len obcas take zasteklenie na pravej strane, skoro ako mam vajecnik. ale neviem, ci je to ono. citim to uz niekolko tyzdnov, ale je to len obcas a velmi kratko, takze je to mozno nieco uplne ine...
jeee... lenok, to aj ja citim.. ked idem cikat taku ulavu tlaku... a take jemnucke rezanie obcas, ako keby to pulzovalo, vzdy ale na inom mieste..
zubarka si na mne vsimla ze cakame mimi, hned ako sa na mna pozrela.. a ja ze sme este neviditelni 😅
fiorea: som doma od nedele, dnes vecer idem este prec, ale je zaciatok mesiaca tak vela roboty v kancliku.... 😎
inak vcera skoro bolo ťuťu muťu, ale len skoro .......... 😝 😉 😉
Magdi kľud, naučíš sa 😀 Ja som tiež netušila čo je na čo a ako sa čo používa ešte keď som bola v pôrodnici 😀 Ono to príde časom, neboj 😉
Inak baby ja mám čelo ako 40-tka šmirgel 😝 To by neprekryla ani fasádna omietka toto, nie ešte make-up 😖 A vlasy čo mi padajú už môžem predávať na parochne... uaaaaaaaaaaa 😔
bolesti v podbrusku inak nastastie nemam, ale niekedy ma tak riadne pichne a par sekund to trva, ani vystriet sa nemozem. asi ma taha maternica 🙂
amadora a vitamiyn si neskusala uzivat? neviem, ci to pomaha na padanie vlasov, ale teoreticky by mohlo...
na kazdeho tie hormony vplyvaju asi ina? pri prvom si to tiez mala?
Fio však užívam stále vitamíny od snažilkovania ešte 😒
baby, ja som si uz kupila ten pas pre tehotne do auta, lebo ja sem tam absolvujem aj dlhsie trasy (napr. aj teraz cez vikend) a je to super, nic ma netlaci. Navyse sa mi ho podarilo zohnat asi za 15 eur, co nebolo take strasne, lebo predtym som uz pasy pozerala a boli hrozne drahe (okolo 30 eur a vyssie)...
Andrej... vidim, ze ste s fondendoskopom boli rovnako "uspesni" ako my 😀
Ja inak tiez nemam ziadne realne skusenosti s malickymi detmi, mam sice 2 krstne deti, ale to som bola vzdy len taka pomocnicka a nic nebolo len na mne. A take veci ako odsavacka, sterilizatory atd... netusim o tom poriadne nic, ale aspon ze mam vas a za pochodu sa nieco priucim 😀
Ahojte babmbuľky...
ja sa vám hlásim z postele. dnes som zostala na príkaz môjho mangelíka doma... aspoň jeden deň skúsim vyležať chorôbku a uvidím ako sa budem cítiť zajtra... čiže buď pôjdem k mojej všeobecnej dokine, alebo do práce. zatiaľ som si zobrala len dnes dovču... ale včera som bola hotová. hrdielko rozbolelo v plnom prúde a večer som sa cítila ako by som mala začínajúcu chrípku s teplotou... ale tá našťastie nevystúpila... som trošku z toho sklamaná, lebo som 8 mesiacov nebola chorá, čo je u mňa strašne veliký rekord... a zrazu bum a je to tu ☹
andys... ja som si ten pás kúpila hneď ako som zistila, že som tehu... super vecička a hlavne bezpečná pre bábenko...
ako sa dnes máte? nestihla som vás ešte do čítať... inak pri tom cikaní aj ja mám také bolesti, ako keby mi tam vznikol nejaký podtlak z toho vyprázdnenia 🙂
inak dnes som mala ísť ešte aj na ten predpôrodný kurz ☹ ale musela som to teda odvolať a teraz musím čakať na nový termín ☹ ☹ som taká smutná.... ešte aj mangelík mi odišiel dnes a vráti sa až v piatok ☹ ☹ ☹
renatka... tak to je fakt blbe s tym hrdlom... Dnes poriadne lez, pi horuce cajiky a uvidis, ako sa budes zajtra citit. A este si aj sama doma... ach.. musis byt odvazna a vydrzat to 😉 ... neboj, urcite to prejde 🙂
renatka tak sme na tom rovnako...aj ja lezim s bolavym hrdlom... ☹
ďakujem ti andys... no chcela by som, aby to prešlo, lebo ak pôjdem mojej dokine, tak tam zas strávim pol dňa medzi chorými ľuďmi a predpokladám, že mi aj tak bude chcieť dať ATB a to ja teda nechcem... som rada, že sa mi telo za tých 8 mesiacov prečistilo od antibiotík, lebo kým som mala mandle, tak som bývala každé dva-tri týždne chorá a fičala som stále na ATB, tak si potom asi viete predstaviť, akú som mala od nich zničenú imunitu ☹
no babule som spať osprškavaná a vonavá, aj s kamoškou som pokecala cez telefon a už som aj jedla lebo môj žalúdok nejako hlásil výbuch sopky, ale už je dobre
do banky pojdeme v stredu lebo nechceme aby si teta myslela že na nu tlačíme, lebo sme radi že nám to robí
ja niekedy cítim ako keby sa mi koža zvnútra naťahovala a aj ma niekedy šteklí, normálne ma to svrbí a nemôžem sa poškriabať lebo je to znútra, a niekedy ma tiež pichne dosť silno ale to sa len hádam tie väzivámnaťahujú
rentka, megi, rychlo sa uzdravte, do konca tyzdna vylezite, aj tak ma byt skaredo, a potom so slnieckom bude lepsie 😎
baby, to je presne z tohto pocasia. Raz slnko, potom dazd a neviem, ako inde, ale tu v BA uplne necakane dul hnusny vietor, dvakrat som uz kvoli tomu mrzla a potom ma jasnacka bolelo hrdlo, ale nastastie to vzdy cez noc preslo. Keby to bolo horsie, tak ani nemozem zostat doma, lebo v robote ma teraz nikto nepusti. Do konca maja robime jeden dolezity projekt a nemozem sa odtialto ani pohnut... 😝
no len ja asi nebudem môcť ležať do konca týždňa, šak by ma v robote zožrali... to by som asi musela ísť doktorke a nechať sa vypísať a to som moc nechcela... ale uvidím... veď bábo je prvoradé...
kočky rýchlo sa vyliečte 🙂
mne práve volal mužík, už je na SR a dnes ho máme doma 😵 sa teším ak malé deco na Vianoce 😀
andys mne mužík minule kúpil takú poistku na pás, si to zapneš a pás sa nezaťahuje dovnútra, takže si môžem povoliť cez bruško koľko chcem a tiež ma nič netlačí, je to super 🙂
nanu... ja si myslím, že to už začínaš cítiť to šteklenie, bublinkovanie... ja keď som cítila prvé pohyby, tak som tiež niekedy mala pocit, že si musím poškriabať bruško a potom som si vždy musela uvedomiť, že to svrbenie, šteklenie a bublinkovanie vychádza zvnútra...
jéj reni myslíš že je to ono 😵 😵 😵 mna to niekedy tak ťahá alebo svrbí a nedá sa to poškriabať ale ja som si myslela že sa maternica naťahuje
Andys, Reni... hrdielka bolave... ja som taka cajova, ked uz nemozem tie bylinky, tak aspon horucu cokoladu, ovocne cajicky prekladam 😉 ale bublinky pijem tiez a neodolala som ani ice coffee 😉 a zatial.. klop, klop, klop... mna obvodna ockovalan proti chripke 29.12., asi 2 tyzdne pred otehu, tak snad to nebude nejaka totok 😲 chyba 🙂
Ale zimu som prezila bez nadchy, kasla, takze dobre asi zabrala 😉
Ama, tak ty mas vianoce v strede roka... krasa... urcite budes mliet ako mlyncek, kym mu vsetko vyklopis, co? 😀
lenok... ja som si mohla dovoliť aj bublinky aj zmrzku a nebývalo mi nič... spoliehala som sa na vybraté mandle a to aj fungovalo... ale jedna moja kolegyňa chodila tri dni v horúčke do práce, pod nosom sopel, v hrdle chrapot, oči krváve, opuchnuté horúčkovité... no a potom že nechyť to od nej... určite som sa nakazila tam... proti tomuto mi už ani moje mandle, ktoré nemám nepomohli 😒
ani mi nevravte.. ja tak mam od vcera babu zaucat a ona takato chora... chytam nervy... 😠
Juj, Reni, tak len lezkaj 😉 a uzi si aj samotu.. ja som to mala rada, ked som chodila do prace, ale teraz mi uz niekedy zasibava 😵 este ze vas mam, a pokecame 😉
jáj ludia no idem ja od vás. zbohom tu ostávajte 😀 idem variť obedík, dnes bude slížiková polievka a žemlovka, hádam sa podarí papa
ja obedík dnes nevarím, včera som urobila zeleninovú polievočku a zemiakový šalát s cottage syrom... je to mňamka a ešte ma čaká v chladničke...
veru lenok... aj ja si to niekedy užívam, ale teraz mi to moc nepadlo vhod... a stále mám dilemu, že čo zajtra.. neviem, či mám zostať doma, alebo ísť do robotky... sakra to sú dilemy 😒
Alenka, tak nech si cicka kupi rusko.. stoji asi 10 centov... normalne by som jej na rovinu povedala, ze si nemozes dovolit ochoriet a nech sa teda zabezpeci... a mozno jej to aj jej samej je trapne, a tymto jej pomozes 😉 Kupovala som ho v lekarni, pouzivam ho, ked upratujem kupelnu a minule som tak otvorila postarke 😀 kukala ako puk, sa zlakla, ci nemame zamorenu domacnost 😀 😀 😀

fio, mam zachara na zeleznicnej poliklinike pri autobuske, ale on nema sono, sono je o poschodie vyssie a doktori... prvykrat Mitro, druhykrat Babjak (ten meria tie NT), no a teraz do tej prvej ambulancie, tak pravdepodobne opat Mitro. Obaja mladi, velmi trpezlivi... fakt v pohode. A moze ist aj manzel a jasne, ze aj fotky davaju. 🙂
bamb, ano, aj ja taku lopticku pod kozou citim. Hadam tie pohyby uz vypuknu 😒