icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

pusinqa
6. máj 2010

ama super že to máte za sebou aj vrátane ťažkej rozhodovacej dilemy, nebol bude to ok a teš sa na 3D 😉

alenkam.
6. máj 2010

Am, super.. tak uz vsetko zle pusti z hlavy a vytesujte sa ... 🙂

ikon
6. máj 2010

marion s tym 3D je to pravda, to ťa uozorní každý lekár, že to neslúži na diagnostické účely, len pre tvoje potešenie....3D na diagnostiku sa robí len na odporúčanie lekára, ak je tam nejaké podozrenie na anomáliu...ale zase na druhej strane, ak by nieco zistili, tak ti povedia...aspon mne tak povedali pri prvom, ze raztep pery určtie nemáme, to bolo všetko...no na druhej strane v 26 tt vediet nieco negativne - to radsej nevediet vsak?

amadora, no dufam, ze ste sa teda dobre rozhodli, ja vas baby , ktore Ste nesli na amnio velmi obdivujem, aj ked je pravda, ze drviva vacsina tych triple testov nakoniec len zbytocne plasi. Ja som teraz citala taky casak, kym som cakala pri sestricke na lekára, tam akurát píšu o amniocentéze, ten lekár vyslovene povedal, ze za celú jeho prax sa nestalo, že by sa testy amnio mýlili (a to bol na fotke dosť starý) a že neznáša mamičky, ktoré presviedčajú druhé mamičky, aby nešli na amnio, že veď im vyšli zlé testy a nakoniec sa im narodili zdravé deti..tuším bol ten článok a v časopise Markíza asi pred 3 týždňami..

rosannar
6. máj 2010

neviem či si dobre spomínam ale minule sa tu písalo o pálení záhy...no ja som včera mala tiež také menšie-väčšie pálenie záhy a to už predtým ako som mala ísť spať, tak som skúsila tie nelúpené mandle a poviem vám, že mi to pomohlo, som si dala asi nejakých 5 kuskov, zapila vodou a kým som zaspala ak pálenie bolo preč 😉

andreaerdna
6. máj 2010

tie, ktorym sa paci concord fusion, kuknite toto http://www.predeti.sk/?idmenu=904 celkom dobra cena, ale farba asi len tato v akcii

magdalenocka
6. máj 2010

lenok to nebolo vyznanie lasky, ale pravda 😀

baby co spominate ten hlohovec a obchody ja som bola v tom alladinovi a fakt sa tam ani pohnut nedalo a ceny nemali na kazdkom druhom kociku co mne dost vadi. Ale kocikov tam mali dost len strasne natrepane na seba, ja som nemala z toho dobry pocit. ALe ten obchod babatko pri lidli ten bol super, vele priestory, vela kocikov a mila predavacka. A mohli sme si vstko pokojne pozriet skladat behat s kocarom po obchode, mne sa tam pacilo.

No mne sa pacil Baby smile V-max, ale uz sme o tom hovorili ze nie je moc kvalitny, no teraz mi kamaratka poradila ze si mam kupit s prenosnou vanickou kedze byvam v podkrovnom byte na 4 poschod bez vytahu...ze tu vanicku len vyberiem, je lahka bez striesky pohodlne vynesiem babo hore. Len tych kocikov je malo, ma ho napr. gesslein, bola som ho pozriet atrojkombinacia cez 1000€, takze ten asi nekupime 😒

ama podla mna si sa dobre rozhodla, vsetko bude fajn...

magdalenocka
6. máj 2010

pus a zatial nad porodom vobec nerozmyslam, ale kedze mam nemocnicu 5 min. autom tak asi volba padne na Trnavu, aj ked o nej nic dobre nepocuvam. No ale to je este daleko, nechce sa mi nad tym zatial rozmyslat...teraz ma zaujima ake bude pohlavie, kociky a tak...krocik po krociku 🙂

andreaerdna
6. máj 2010

megi, mne sa mariiii, ze je takych kocikov dost. Urcite tako jumper... ten ma kamoska. no a tiez camarelo q12, ktorý sa zatial rozmerovo pozdava nam, ale este som nevidela nazivo ani farby a tak. Ale kamoska to camarelo ide kupovat, uz je rozhodnuta.

marion
6. máj 2010

anqika, ja uz teda neviem, aky je rozdiel medzi 3d a 4d. 🙂 a uz mi je to jedno. Buduci piatok idem na morfolog. UZV tak dufam, ze doktor najde vsetko co ma male mat... 🙂 A potom uvidim ci pojdem na to 3d alebo 4d. to 3d je vedla mojho doktora tak sa popytam sestricky. Je sice drahsie ale uvidim... 🙂

Amadora, super a skus na to nemysliet a tes sa z kazdeho dalsieho dna... 🙂

Andy, no to si dost vysoka, ale myslim ze ta 3kolka bude pre teba akurat, lebo ma kolesa s vacsim priemerom...a este casual play znacka ma teleskopicku vysuvaciu rucku, ako vysoku neviem... 🙂

andreaerdna
6. máj 2010

marion - 4d je v case, teda ako video. A ja tiez idem 17. maja na utz a potom uvidim, ci pojdeme na 3d/4d alebo nie. a este porad, nieco pre vysoke, ale nie 3kolky 🙂

marion
6. máj 2010

andrea, co ja mam obkukane skoro vsetky znacky tak zo 4 kolesovych velmi neviem, lebo ako som pisala, prave tie nafukovacie vacsie kolesa robia kocik vyssim...ale ja mam 172 a ten nomad je pre mna fajn, potom este kamoska ma casual play 3kolku, ale je aj S6 to je stvorkolka, a ta rukovat sa da vytiahnut vyssie, a tiez mi bol dost vysoky...kuknem nieco a hodim foto.... 🙂

marion
6. máj 2010

ikon a tebe na ktorom sone potvrdili ze napr. raztep pery nemate...

marion
6. máj 2010

andrea, prave som pozrela nejake 4 kolesove, a pri kazdom je napisane vyska max do 108cm, tak si primeraj pokade ti je 108cm, a ci by ti to tak vyhovovalo. 🙂

Pri 3 kolkach je to az vyska 114cm, to robia tem velke kolesa...

andreaerdna
6. máj 2010

marion, ja mam 179 a 108 mam po vrch kosti na boku, to by asi mohlo byt, nie? a tie 3ky su fakt dost vyssie

magdalenocka
6. máj 2010

andrea to camarelo som videla a az tak velmi ma nezaujal...ale urcite nieco najdem..

a ved na tych kocichoch sa da nastavovat rucka vyssie a tak, takze kocik si mozete vyske prisposobit, ci? Podla mna sa treba ku kociku postavit askusit s nim ist, lebo jednemu sadne jedno, druhemu ine

stojdulka
6. máj 2010

ahojte dievčatá 😀 pozerám že kočíky rozoberáte, my s manželom sme tiež dosť vysoký no ten čo sme si vybrali nám obom vyhovuje, clipper 3
inak už ste začali niečo i kupovať, teda okrem tehu oblečenia, nejaké detské vecičky a tak?

ikon
6. máj 2010

marion ten rastep mi povedali az na tom 3D sone v 25 tt

ja mam len 164 cm, mam quinny speedi - trojkolku ci ze dost vysoky, ale da sa regulovat vyska rucky, cize uplne v pohode...

marion
6. máj 2010

andrea ako som pisala ja mam 172 a na nomade som mala rucku tak v strede a nie uplne hore, takze ked mas 7cm plus tak by to mohlo byt akurat...terba ist vyskusat... 🙂 a ked som mala chicco S3 trojkolku nikdy som nelala uplne rucku hore lebo mi to nebolo pohodlne, ale muz ma 178 a on si ju daval vyssie... 🙂

ikon
6. máj 2010

no ja som nebola este ani tehu a uz som dokupila vanicku a vajicko k mojmu quinny....muz sa na mna hneval, ze vraj preto sa mi stalo , co sa mi stalo ☹

pusinqa
6. máj 2010

andrea to camarelo je fakt chutné, nech kamoška poskúša, potom hodíš info 😉

andreaerdna
6. máj 2010

pus, ja ho chcem ist kuknut, v ZA ho maju v jednom obchode v dvoch farbach, ale im sa teda najviac paci, lebo ma velku vanicku. Maju termin zaciatkom augusta, tak uvidime, ci stihne vytestovat, kym budeme kupovat 😉

amadora
6. máj 2010

baby ďakujem pekne 🙂

ikon ja by som nepresviedčala nikoho aby tam nešiel, proste mi sme sa na základe tých výsledkov rozhodli že je väčšie riziko toho že sa pri amnio niečo stane ako toho že bábo bude choré a že to nebudeme radšej podstupovať.

lenok ako si dopadla ty? určite si to tu už písala ale prosím o repete 😅

renatka9
6. máj 2010

tak ja som tu chvíľku nebola, bola som si spraviť takú malú údržbu, keďže som spinkala a mala som už prepotené pyžamko, takže sprchy, umytie vláskov, maska, krémikovanie bruška a tak...

maminka mi doniesla langoše, zjedla som dva a skoro som si s misou potikala... zachránila ma cola.. uuuuff, takže ešte stále sa mi darí počas tehu ani raz negrckať... klop-klop... ja mám totiž z blinkania traumu 😀

takže po langošíkoch som si išla urobiť hydinový šalátik s čerstvou zeleninkou, na ktorý som mala chuť už dva dni a dobre som si pochutila 😝 sa mi fakt vydaril... a to je čo povedať, keď si to priznám, lebo ja som taká kuchárka, že hoci si všetci na mojich jedlách prsty oblizujú, tak ja fuuurt musím na niečo frflať, že sa mi to nepozdáva... ale teraz som si ulahodila 😝

ikon... s tou amnio... aj ja som to niekde čítala, už dávnejšie, tiež od nejakého odborníka. vraj ak sa nejaké vady zistia na amnio, tak sú presné.

andrea...to je fakt super cena... hneď by som ho brala... jaaaj, len škoda tej farby, modrú určite nechcem, mne sa páči farba Bamboo, chcem niečo univerzálne, ak by sme mali druhé bábo a vydržal by nám jeden kočík...

rosannar... ja mávam posledný týžden každú noc strašnú kyselinu, musím mať hlavu vypodloženú vyššie, lebo sa budím na to, že sa mi kyselina vygrckáva... bleee 😝 ale mandle do seba nedostanem... fuuuu

renatka9
6. máj 2010

ama... tebe som zabudla zagratulovať tuším... tak gratulíren a užívaj si tehu naďalej plnými dúškami 😉

inak k tým kočím, ja už asi tri dni lúskam po nete všetky možné značky kočíkov... som síce zamilovaná do Concordu, ale myslím, že toľko peňazí nakoniec za to aj tak nevyhodíme... takže ak sa mám riadiť aj podľa ceny, veľmi sa mi páči ten Tako... niekto ho tu spomínal. konkrétne Tako Jumper X Minerals, ale ešte som ho nevidela na živo... malo by to byť niečo podobné ako Baby-Smile V-Max, ibaže na tento Tako som nečítala toľko negatív ako na Baby-Smile... práve naopak., mamičky sú s ním veľmi spokojné.

v pondelok si robíme s mangelíkom pekný deň, ráno ideme spolu do poradne, pre mangelíka to bude premiéra, pozrieme drobcovi medzi nôžky, potom idem kozmetičke a potom pozerať kočáriky 🙂 ideme aj do tých Krškan, čo sme tu dnes spomínali, je tam ten kočík Dema, čo je vlastne premenovaný Tako, tak by som ho chcela okukať... už sa tešákujem 😀

renatka9
6. máj 2010

a tie ktoré ste spomínali kočík camarelo q12, tu je super videjko... začína sa mi ten kočík páčiť, len by som prijala iné farebné prevedenie:

https://www.youtube.com/watch?v=5AqhWILKNFM
kmirkav
6. máj 2010

Ahojte, nechcem rušiť vašu debatu o kočíkoch, len mám 1 otázočku. Podľa konika som v 17. tt, podľa doktorky a iných výpočtov v 16. tt. Nerozumiem. Termín mám 17.10. Poradíte?

renatka9
6. máj 2010

ahoj kmirkav...

aj ja som na tom podobne. ja som podľa poslednej menšt. v 19.tt (aj podľa koníka) aj podľa termínu pôrodu, ale podľa sona som len v 18.tt. to sa ti môže pohybovať, mne zo začiatku lietali dva týždne, teraz už len jeden, ale lekár mi do knižky a do karty vždy píše, že som napr. 19/18.tg, to znamená, že prvý údaj je podľa menštruácie a druhý údaj podľa sona. stáva sa to hlavne v prípadoch, kedy majú ženy nepravidelnú menštruáciu alebo cyklus dlhší ako 28 dní... ja som ten druhý prípad. môj cyklus bol priemerne 32 dní, takže preto...

renatka9
6. máj 2010

baby, kde ste všetky? šak ja už som tu normálne že samomluvec 😔

pusinqa
6. máj 2010

kmirkav možno to je u teba prosto len tak že si v 17-om týždni, čo ti píše aj MK a to znamená že si tehotná 16 týždňov a čosi čo ti možno hovorí doktorka

pusinqa
6. máj 2010

inak ja som v pondelok napriek nestíhačkám už musela behnúť do jedinej normal obuvi v HC do Deichmanu a kúpiť topánky bez opätku na taký spôsob balerín, lebo aj nízky opätok mi už vadí a do roboty nechcem behať v teniskách, nakoniec som vybrala jedny čo ma na pohľad príliš nezaujali ale reku skúsim, no sadli ako uliate, a už týždeň sa z nich tak hrozne vytešujem, sú tak neskutočne pohodlné 😅