Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@pusinqa ja som tiez prvykrat rodila v tt, u dr. resetu a pravdepodobne budem aj teraz. este som sice nic nevybavovala, lebo k lekarke chodim do ba, som teraz tu, ale mam uja v trn. nemocnici, tak ten mi to zariadi. a pozeram, ze aj prva aj druhe budu v podobnom veku, mozno sa aj v nemocke stretneme, co by bolo super. 🙂
a este neviete, co cakate? my uz mame iste druhe dievcatko a som aj rada.
@zuzana1979 je to dosť možné že sa stretneme v tej nemocke, aj posledný mesiac sa tuším už chodí do nemocky nie? aj keď neviem či termíny dávajú lekári podľa toho kedy tam sú alebo ako, to by sme sa asi nevideli keď budeš mať rešetu. my sme aj malú vydržali na prekvapko, teda raz sme si už aj chceli nechať povedať, pokušenie bolo veľké ale dokina povedala že nevidí na 100 % že radšej nepovie, ale vedela že sa chceme nechať prekvapiť tak nám možno nechcela kaziť ten moment že sa narodí a povie nám čo to je 😀 teraz ešte tiež držíme aj keď po tej konzultácii v TT som bola veru v stave že veď sme si to mali dať povedať, nám to chcela hneď na začiatok dokina vyklopiť, uvidíme koľko vydržíme, ale mám tiež tušáka na ďalšiu babu 😉 tak máš aspoň s vecičkami vystarané, dokúpiš len na potešenie a na parádu 😎 nechcela si teda aj rodiť v BA?
Ahojte tehulky, pridám sa k Vám. My čakáme prvé bábätko, veľmi sa na to tešíme. Zajtra idem na ultrazvuk tak dúfam, že už budeme vedieť čo čakáme 🙂
@pusinqa tak to takto vydrzite? pekne, i ked aspon mate prekvapko. 🙂 no ja som hlavne z praktickeho hladiska, ze vsetko mame doma ruzove a satocky chcela opat dievcatko a preto som aj rada, ze to vyslo. horsie je to s mojim muzom, ten je z toho trosku sklamany. 🙂
a posledny mesiac sa chodi uz do nemocnice, ale mna vzdy reseta bral ked mal nejake volno. inak tu v ba nepoznam nikoho a v tt to bude vybavene, bola som tam v podstate spokojna, caka ma cisarsky, cize je to aj tak jedno. a potom asi pojdem na par dni k nasim a ti su v seredi, tak to mam blizsie. 🙂
@ockozelene gratulujem k prvemu babetku a co by si chcela ty?
@ockozelene gratulujem a drzim palceky 🙂 potom sa poxval co to bude 🙂
@zuzana1979 ďakujem, ja by som chcela dievčatko, otecko by ale chcel chlapca 🙂
@misimimi ďakujem, však už sa zajtrajška neviem dočkať... a keď už budeme vedieť čo čakáme tak potom začnem trošku nakupovať konečne, a určite sa pochválim 🙂
suzik77 – Ahojte dievčatá. Vstupujem do diskusií predovšetkým tam, kde vidím, že ste poniektoré šťastlivo tehotné
Ak čakáte 1. bábätko (nie je podmienka) a nemáte ešte výbavičku, dovoľujem si Vám ponúknuť menšie základné balíčky pre novorodencov z môjho obchodíku.
Vecičky sú zachovalé (alebo úplne nové), nepoškodené, nie sú to žiadne „preležaniny“ (predávam ihneď, ako mi malá z toho rastie)
Ak máte záujem, kuk link:
https://www.modrykonik.sk/bazar/detska-spodna-b......
alebo:
https://www.modrykonik.sk/bazar/detska-spodna-b......
Kontakt potom cez IP, ak by bol záujem.
@zuzana1979 prečo ideš cisárskym? no nám je to aj jedno čo to bude, preto ma to až tak netrhá vedieť, akurát z hľadiska tých vecičiek, ale drobných máme veľa neutrálnych a keby bolo treba chlapčenské tak sa dokúpi, ale tiež myslím, že tatino by bol rád keby bol chalanisko aj keď viem že mu ani baba nevadí, ale predsa tí tatinovia asi trošičku vždy túžia po chlapiskovi do rodiny
Čaute baby, konečne som sa objednala na3 D sono, pôjdem tam 29.6. a už sa neviem dočkať ! Dúfam, že ten krpček nebude otočený zase chrbtom ako naposledy, lebo strašne chcem vedieť či je to dievčatko alebo chlapček, teším sa veľmi.
babeny ja som v 23 TYZDNI a zatial som pribrala iba dve kila.tiez budem rodit v ruzinove.vychadza mi to medzi
15 az 18.10 kto ste na tom podobne?
@pusinqa malu som mala tiez cisarskym, cize aj druhy porod pravdepodobne tak bude. mam v tele nedostatok calcia, tak aby som im na sale nedostala krce. a tie veci malinke mame aj my neutralne, dokonca pri dcerke sme mali vacsinu pozicanych, co boli po chlapcekovi, ale nevadilo mi to. ale vacsie co uz som kupovala, tak vsetko ruzove. 🙂
@zuzana1979 taky tak s tými vecičkami, my máme aj po švagrinej kopec dievčenských , ja zas od sesterky chlapčenské aj dievčenské také na dvor
a keď máš málo kalcia nemáš aj tetániu? mm ju má a zistili mu to z nejakého ionizovaného vápnika v krvi že ho má málo a presne mával občas také kŕče preto mu to začali vyšetrovať že čo a ako
Ahoj kočky , konečne som dorazila domov.Celé dopoludnie sme strávili u doktorov,najskôr zo sebou potom zo synom(chúďa je alergik na pele).
Ale aspoň s dobrými správami.Drobček je ok ,len ma nepotešil že aj druhý pôrod bude na 95% cisárskym 😒, vraj pri nepostupujúcich pôrodoch sa to opakuje aj v ďalšom tehu (lebo to je matkou a nie drobcom).No a rovno mi hovoril o možnosti sterilizácie 😅 .Cítila som sa rozpačito aj keď neviem či by som si trúfla ešte na jedno dieťa. 😉
misimimi-môj si ho nenaťahoval to skôr nôžku stále strkal do úst 😀 . Ale keď mal asi dva rôčky musela som si vymyslieť prečo mu stojí pipík. Keďže som bola prekvapená , že takému drobcovi to už stojí povedala som , že to keď chce pipik cikať a bolo po probléme 😀 .
me - doktor to vie aj keď je drobec otočený len ty to nevidíš.Lebo ak je to dievčatko už má vaječníky a to musí vidieť, lebo kontroluje všetky vnútorné orgány miminka . Viem to lebo keď som bola v 23tt na 3D doktor mi to vysvetľoval.
@pusinqa tetaniu? to som este ani nepocula. ale ionizovane calcium mam aj ja nizke, ale u mna vedia preco, narusilo sa mi to po operacii stitnej zlazy, cize musim dozivotne brat calcium, co trosku flakam. muzovi aj zistili z coho to ma? a ma predpoklad na zlepsenie?
@11dara ahojky, idem sa ta spytat na tu sterilizaciu, spravili ti ju pocas porodu? lebo ja tiez nad nou vazne uvazujem, uz si netrufam na dalsie babetko a ked budem otvorena, tak by to bolo jednym vrzom. asi sa potom o tom s lekarom porozpravam.
@lili456 ja som v 23 tt, tiez som pribrala len 2 kg ale rodit budem v tt. 🙂
@zuzana1979 no tiež mu robili aj nejaké testy na štítnu žľazu, oni to majú v rodine dedičné a jemu to zhoršuje aj stres, bol na tú tetániu na nejaké špeciálne vyšetrenie v TT na neurológii, ono sa to v podstate vyliečiť nedá, chvíľu je to lepšie, chvíľu horšie, tiež mu len dopĺňajú magnezko a calcium. niektorým ľuďom to môže robiť aj osteoporózu, to som ho donútila ísť na tú dezintometriu na reumatológiu ale on to má našťastie v pohode. na tvojom mieste sa na tie testy na tetániu opýtam, za jedno vyšetrenie nič nedáš
@lili456 ahoj, tak ja síce nebudem rodiť v Ružinove, ale pribrala som len 3 kg a som v 21 tt. 🙂
@zuzana1979 -ahoj no zatiaľ nie lebo ešte sme tehu,ale mám porozmýšlať že hneď po pôrode ešte kým budem otvorená na operačnom stole.Lebo že po dvoch cisárskych to síce je v pohode,ale ak je tretí tak tým by žena mala určite končiť aby maternica nebola na franforce. 😝 Ale nenahováral ma ,len že aby som bola informovaná. 🙂
Ahojte baby co mate nove? 😀
To náš krpec na sone vždy máva ručičkami a snaží sa schovať tváričku 😀 .Bože už sa teším na prázdniny,moju ratolesť musím doslova nútiť do učenia ,keď je vonku tak pekne 😎 .Schválne to nechávam až na podvečer nech si užije slniečko a môže byť vonku.Ale kým nad ním nestojím tak ho ani nehne a to sa učí dobre.Tak idem robiť bachara,zatiaľ papa 😝 .
@zuzana1979 - ja som na tom podobne s tými šatičkami, malinké veci si musím nakúpiť / zatiaľ neutrálne - všetko kupujem žlté a zelené /, lebo všetko som mala po dvoch chlapcoch / synovci / ale tie väčšie veci máme všetky ružové a máme ich hojne / krstná mama sa vytešuje v nakupovaní pre našu princeznú /, tak tiež by som aj z praktických dôvodov radšej dievča - lebo bohatý šatník má zaručený, a je mi to lúto lebo je to kopa fakt nezničených krásnych vecí a rada by som keby sa u nás ešte vynosili.
Ozaj baby, keď už som taká rozpísaná, aký kočík kupujete? Ja už mám nejaké vyhliadnuté, ale je ich tak veľa, že stále len prezerám a prezerám a furt sa mi nejaký iný páči, veď je taký výber, že až! Zistila som, že cez internet sa dá kúpiť podstatne lacnejšie, akú máte skúsenosť?
@me my kocik nebudeme kupovat, mame este po lucke. trojkolku, len teraz uz neviem presne nazov. 🙂 ale ide na neho autosedacka maxi cosi, plus mame k nemu vanicku. a golfac mame potom chicco, ten je tiez skoro ako novy. takze to este douzivame.

Veru majú, ale báť sa o nich budeš rovnako 😉 .A hlavne je chlapec mamin maznáčik, aspoň ten môj zatiaľ je. Aj keď už pusu dostanem len keď sa nikto nedíva 😀 .