icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

malemimi
8. sep 2010

@leeenka no to sa jemu nedáva do rúk ! o tom máš normálne aj doklad o zaplatení a tak...

leeenka
8. sep 2010

@malemimi ale to co myslim ja je normalny uplatok,,,,nie vyberanie porodnika k porodu

malemimi
8. sep 2010

@leeenka jaaaj tak to som nepochopila...osrpavedlňujem sa ☹

leeenka
8. sep 2010

@malemimi 😀 😀

malemimi
8. sep 2010

@leeenka no vidíš som ja debil haha asi zle čítam alebo som nechápavá 😀 😉

leeenka
8. sep 2010

ale to je pohoda,,,,, 😎

leeenka
8. sep 2010

baby davate si na matrac nejaku nepremokavu podlozku, v pripade,ze vam praskne plodova voda? 😅

nivejka
8. sep 2010

@leeenka ....už ma aj toto napadlo,že ked mi praskne plodová voda,že dúfam nebudem ležať na gauči ,alebo v posteli,lebo ma inak porazí!!!....to by som ešte musela upratovať po sebe 😀
a ani nechcem,aby mi praskla --ja neviem v obchode--tá hanba 😀 😅

leeenka
8. sep 2010

@nivejka a je toho vela???ako si to mala pri prvej?

tanija133
8. sep 2010

@koxinka DRZ SA !!!

malemimi
8. sep 2010

@nivejka inak toto sa aj ja bojím aby ma to nechytilo keď budem napr tiež v obchode alebo niekde proste vonku... 😖 to by bolo ... na postel si ideme tiež kúpiť takú tu obliečku proti špine alebo teda menštruácii , kúpila som takú ochranu aj na matrac pre mimi 🙂

dasa2804
8. sep 2010

Fuu, vy uz take riesite, ze prasknutie plodovej vody? Ved je este cas nie?

hirunka
8. sep 2010

baby neviem ci ste postrehli...........prave som pozerala troska po internete a zistila som ze v hypernove maju zlavy na detske vecicky ( oblecenie, plienky, doplnky atd.) akcia zacina od dnes......pozrite: http://www.hypernova.sk/jnp/sk/hypervyhodne_nak...

nivejka
8. sep 2010

@leeenka ....tak ja nemám pekný zážitok z plodovej vody ☹ ....mne ju museli prepychovať v nemocnici a mala som ju dosť pokazenú...,ale to si sa ma nepýtala 😉 ...vieš ani jej nieje veľa skôr to je také ako by si sa pocikala 😀

nivejka
8. sep 2010

@malemimi ...ja mám pre mimi takú malú gumenú a myslím,že mi to stačí 😉
sebe už nebudem kupovať,ale budem sa modliť nech mi praskne v stoji---aleee doma 😀

malemimi
8. sep 2010

@hirunka fuha dosť dobé ceny...asi tam zájdeme 😀 🙂 diky

malemimi
8. sep 2010

@nivejka no ja to chcem kúpiť aj do budúcna nám keď budem mat mrchu tak aby to na nové matrace nešlo 😉
a prečo ti museli prepichovatť, a boli to, a ako to robia, ak nechceš o tom hovoriť nevadí , pochopím 😉 🙂

udada
8. sep 2010

ďakujem Vám všetkým ku gratuláciam
- malinká mala len 2330 g a 43 cm, takže musela byť v inkubátore, rodila som ju cisárskym rezom. Plodová voda mi začala odtekať o pol štvrtej ráno, no lavíny vody, to by som nikdy nepovedala, že koľko sa jej nazbiera v bruchu. 24 hodín som bola na čakačke, žiadne kontrakcie ani nič, tak mi potom dali ráno vyvolávačku, no hrôza stále mi zvyšovali dávky, tým boli aj kontrakcie silnejšie, problém bol v to, že som sa neotvárala, tak sa lekár rozhodol pre cisársky, no normálne som bola aj rada, že aspoň prejdú tie hrozné bolesti. A malinká sa narodila o 11.40 hod. Aj mi ju ukázali na sále, no neskutočné, taká bola malinká - krásna. A aby som nezabudla nakoniec ma na čakačke ukecali k epidurálke, ale nakoniec mi pichli spinálku, takže peniaze mi za epi v pohode vrátili. Po cisárskom som musela 12 hodín ležať na chrbte a potom sa v bolestiach najprv posadiť a neskôr aj chodiť. No chodila som skrčená ako stará žena, ale teraz je to už chvalabohu lepšie. No poviem Vám som neskutočne rada, že som už konečne doma, v nemocnici to bolo na nervy, najmä so sestričkami z novorodeneckého, problém bol v tom, že malá sa vie prisať na prsník, ale ešte nemá takú silu ťahať z prsníka, takže jej mlieko odstriekavám a dávam z fľaše a to ste mali vidieť každá sestrička mi hovorila inak ako mám malú kŕmiť, ako ju dať na prsník, no hrôza, už som fakt nevedela čo mám ako robiť. Našťastie to už mám za sebou.

malemimi
8. sep 2010

tak prvá várka detského oblečenia je oprata a som skončila nemám to kam vešať haha 😀 😀 😀
a dnes na byte nerobia lebo prší tak by to asi nešlo ...takže ma asi porazí 😀 myslela som si že už v pondelok bude kľud ☹ 🙂

malemimi
8. sep 2010

@udada no pekne si si zažila, hlavne, že to dopadlo dobre, držte sa 🙂 a pohladkaj malinkú za mňa 😉

hirunka
8. sep 2010

@malemimi aj my sa chystame do hypernovy na nakup tak som kukla ze ake maju akcie aby som vedela a fakt dobre ceny maju tak som zvedava ci nieco kupime

malemimi
8. sep 2010

@hirunka hihi no my by sme šli asi najprv kuk lebo fakt máme dosť vecičiek , sestra maladcéru a má rok aj 5mes takže oblečko máme po nej 🙂 ...

malemimi
8. sep 2010

@hirunka vidím že bývaš v okolí senca ... ty budeš rodiť v BA?

tanija133
8. sep 2010

@udada To je krasne, nastastie vsetko dobre dopadlo, a uz ste domka...... 🙂 Kolko gramov ma uz teraz?

tanija133
8. sep 2010

@hirunka Super , pojdeme kuknut..... 😉

hirunka
8. sep 2010

@malemimi ja co sa tyka oblecka tiez uz mam celkom dost veci.........ale este take veci ako vanicka a tak a plienky mam kupene len do porodnice tak by som asi nejake kupila ked maju taku dobru cenu..........a rodit budem v Dunajskej Strede

malemimi
8. sep 2010

@hirunka no my sme tiež kúpili aj nové nech nemá všetko obnosené 😉 ...a aj sme už dostali od kamarátov...
a vaničku a prebalovací pult máme tiež od segri...je to výhoda keď v rodine je také malé dieťa a ja dedím =
aha len som sa pýtala lebo kamoška býva tiež pri Senci a rodila v Ružinove...

hirunka
8. sep 2010

@malemimi to je super ked mas od segri..............ja nemam mat od koho takze vsetko kupujeme.........jedine co som mala je zopar kuskov oblecenia este po manzelovi ked bol babatko 🙂

malemimi
8. sep 2010

@hirunka no je to fakt výhoda ... 🙂
hmm no ale aspoň máš nové 😉

ika33
8. sep 2010

Uf vy ste toho dnes popísali, ale už som dočítala. Som tu mala maminu a troška sme upratovali, lebo už na spálni nám konečne zateplili barák a tak mi mamina umyla okno, vprali sme záclonu, prevliekli postelné ... Takže už to máme spravené. Už iba pripraviť postielku a hotovo. 🙂 Tú tabuľku ešte dnes dokončím a prepošlem vám na mailíky všetkým čo ste mi už oznámili adresy 🙂
@dasa2804 - je to tabuľka o nás októbrovkách, teda je tam každá čo sme tu aj s takým opisom čo čakáme, kedy máme termín a ako sme na tom práve teraz. Len cez koníka sa to nedá posielať, takže potrebujem vaše mailové adresy, aby som to vedela preposlať každej. Je to vo Worde. 😉
@nivejka - neposlala lebo nemám tvoju mailovú adresu 🙂 Pošli mi ju do IP a ja ti pošlem potom tabuľku mailom 😀 @malemimi - skutočný termín pôrodu je deň kedy sa bábo naozaj narodilo 🙂 presne ako píšeš, nevedla som ako to nazvať. Lebo tie termíny čo máme to sú iba predpokladané termíny pôrodov.
@slavuska30 - keď k tomu príde, určite budem volať 155, ony sa už potom rozhodnú čo mi pošlú či RZP alebo obyč. sanitku. Taxík by som nechcela, lebo keby sa niečo stalo, tak taxikár mi určite nevie pomôcť, aby ma odrodil v aute 😉 Inak známa čo je sestrička povedala, že určite volaj 155.
@leeenka - no ja si myslím, že lekár je od toho lekár, že má pomáhať, ale zase ak by mal prísť môj pôrodník v čase keď nemá službu a vôbec nie je v práci a mňa to chytí náhodou v noci, tak keď mu zavolám a on ochotne príde, tak prečo mu za túto ochotu nedať nejaké to €, veď to robí v čase svojho osobného voľna.
no a čo sa týka tej podložky už aj ja som uvažovala, že by somsi mala niečo dať pre istotu. Nech nemám celú postel zababranú 🙂