icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

malemimi
10. sep 2010

@nivejka ahojky!neviem či sa má po vybratí niečo u teba diať ...hihi ale je divné počko mne zase ostalo zle na odpadnutie takže tak 😉

malemimi
10. sep 2010

Neviem či niektoré chodíte na stránku tehotenská kalkulačka je to tam dobre 😉
som si teraz aspoň mohla porovnať váhu mimi my vážime cca 2413g a dole z článku som toto okopčila:

V posledných týždnoch tehotenstva bábätko priberá na váhe približne 1/4 kg za týžden. V 36. týždni je priemerná váha 2600 g, teda 2.6 kg a je dlhé okolo 47.4 cm.

nivejka
10. sep 2010

@malemimi ten cervix je čo?-krčok?? 😅
moja môžeš to mať z počasia,ale skôr si myslím,že sa pomaličky veru pripravuješ a možno čoskoro bude malinká vonku,lebo dievčatká zvyknú mať naponáhlo 😉

malemimi
10. sep 2010

@ika33 ahoj! no ja som si tým tiež prešla mala som tú nádchu asi týždeň a nič som nebrala radšej len som to pretrpela a už je to fuč 😉

nivejka
10. sep 2010

ja som už taká celá spuchnutá,že ked som mala dnes silonkové ponožky,tak sa mi zarezávajú no nohy 😖 😖
ked si dám normálne ponožky do tenisiek,tak cítim ako mi sú tenisky tesné a blbo sa cítim 😕

malemimi
10. sep 2010

@nivejka hej hej 🙂
hmm no tak asi aj na teba to už ide... segra tiež hovorila že keď ju už aj pôrodník cítil na špičku prsta či čo atd tak to možno príde každú chvíľku ...uvidíme 😉
no to som aj ja počula že holky sa ponáhľajú

jaj ešte som zabudla že som dnes musela ísť gynde na krv lebo som mala mierne zvýšene CRP a mám si kúpiť magnézium

syssi
10. sep 2010

@nivejka Boze ty si chodila aj na Hematologiu?
Mna moja lekarka s tym tiez strasila, lebo som mala menej zeleza, ale vcera som sa pytala mojho porodnika ci je to take strasne a on povedal ze je to stale v norme, ze preco ma tak stresovala????? Ach jaj - kazdopadne som rada ze som spravila tento krok - vymena gynekologa-mala som to spravit hned, ked ma lekarka prvy krat vytocila do nepricetnosti - ale som si potom vravela ze mozno nemala dobry den atd... atd... ale mylila som sa - hlavne som aj tak rada, ze malinky je v poriadku.
Asi fakt chlapi lekari pri vysetreniach to vnimaju inak....
A to si fakt zakricala ze "do riti" - tak verim ze ked ta to zabolelo ze to bol instinkt!!!! Hlavne teraz si musis davat pozor a byt opatrna.
Mna uz vcera lekar sprdol ze este soferujem - no ale uz asi nebudem - len dnes este musim ist do obchodu a potom si dam uz pauzu....

nivejka
10. sep 2010

@malemimi ..čo znamená ,ked dr. povie,že mám mäkký krčok?-ešte má 2,5cm...ked je mäkký,tak sa čo rýchlejšie skráti či?

malemimi
10. sep 2010

@nivejka hmm no keby viem ...haha netučím len viem že to znamená že sa už pripravuješ na pôrod ale koľko sa môžeš pripravovať neviem 😀

stanka02
10. sep 2010

@syssi Ja este stale soferujem, vsak pokial sa citis ty na to, tak by v tom nemal byt problem 😀 😀 😀
Niektore baby sa dovezu aj do porodky.

malemimi
10. sep 2010

@syssi no ja už tiež radšej nešoférujem tak sa trepem MHD ako taký pako...ale musím povedať že je dosť ľudí čo má púšťa si sadnúť 🙂

inak dnes som bola malej vybaviť doboďáčku a bola strááášne zlatá...a dala nám čísla jedno do práce a druh´é že keby dačo...a že dá mi ešte aj súkromné že ale to dáva len ľudom ktorí sú jej sympatický 😀 😀 😀 tak som rada ..hovorila že sa teší na miminko 😉 asi má rada deti...ona je doktorka pre deti, školákov a teda aj vysokoškolákov a to do 30 rokov, tak som sa jej opýtala či by ma nevzala že aj manžel sem chodí a povedala že jasnéééééééééé 😀 😀 tak som rada 🙂

malemimi
10. sep 2010

@stanka02 no inak to som aj ja našla na nete že to nie je ohraničené do ktorého tt môže žena šoférovať ... jedine že by jej to doktor zakázal... 🙂

nivejka
10. sep 2010

@syssi úplne vážne som to zakričala--no ale mne to bolo v tej chvíli jedno--ani som sa neospravedlnila 😅
ja tiež soférujem stále-len včera bol mm so mnou...ale ked aj budúci týždeň mám ísť do ružinova,tak musím ísť autom--odviesť má nemá kto a autobusom predsa nepôjdem,lebo ako to poznám,tak by som prestála celú cestu a ja by som skolabovala....aj tak mám bruško dosť daleko od volantu 😉 ...na hematologiu som začala chodiť ešte pred plánovaným tehotenstvom,lebo máme v rodine zápaly vnútorných žíl a mňa dosť bolievali nohy a tak ma tam poslali,či sa náhodou nepreukáže tromboza,ale našťastie nie---ale som tam stretla aj pár tehuliek,čo ich poslali z gynekologie.

nivejka
10. sep 2010

ja som už na nervy,lebo mám už záhu aj s čistej vody 😒 ---úplne zo všetkého a registrujem to už 2.deň
predtým ma pálila záha,ale po niektorých jedlách a teraz úplne zo všetkých..

hirunka
10. sep 2010

....no ja uz nesoferujem radsej.........manzel chodi so mnou do kazdej poradne od zaciatku tehotenstva starostlivy tatko 🙂 a teraz ked chodim uz kazdy tyzden tak sa striedaju s mojou maminou lebo nemoze kazdy tydzen z prace chodit tak raz ide mm a raz mamina

malemimi
10. sep 2010

@nivejka a ty rodíš aj v Ružinove ?

malemimi
10. sep 2010

@hirunka hmm sa máš . u môjho mm by to v práci neprežili ☹

nivejka
10. sep 2010

@malemimi ...áno budem tam rodiť,ale nemám nikoho zazmluvneného 😉

hirunka
10. sep 2010

@malemimi no tak da sa to..........na zaciatku ked som chodila k inemu lekarovi som chodila do poradne az na vecer takze to manzel az po robote isiel a potom ked som presla k tomuto co ma aj odrodi tak chodim rano ale veduci mu dal volno.......mm je zivnostnik takze jeho veduci sa mu snazi vyjst v ustrety velmi nema na vyber 🙂)) takze tak ......ja som rada ze chodi so mnou a hlavne teraz by som si uz netrufla soferovat a stresovat sa za volantom

malemimi
10. sep 2010

@nivejka ja budem mať asi pána Drába.. som k nemu objednaná na 16. do poradne prvý krát ...segra k nemu chodila a ty si okolie BA alebo Ba?

malemimi
10. sep 2010

@hirunka veď jasné 😉 🙂

mysenac
10. sep 2010

@ika33 ahoj, velmi chvalim tabulku (obidve sa mi daju v pohode otvorit) super premakana 😉

nivejka
10. sep 2010

ja by som si trúfla sa aj odviesť do pôrodnice-len mm nechce o tom ani počuť 😅
mne sa lepšie šoféruje ako ked sedím ako spolujazdec,lebo potom cítim každý výmoľ a viac som napätá a len mi noha reflexne vystreluje,čo brzdím 😀

nivejka
10. sep 2010

@malemimi to okolie BA 😀 ...tak ty ho máš zazmluvneného že? to je dráb ,alebo drábek?
lebo ja by som sa veľmi potešila keby ma mal pri pôrode drábek 🙂

stanka02
10. sep 2010

@malemimi mna ani nenapadlo riesit to s dokim. No je pravda, ze uz sedim trochu dalej od volantu, mam sice ten pas pre tehulky no brusko mi trochu prekaza, ale este stale sa to da 🙂 🙂 Skusala som ist MHD tento tyzden, no dopadlo to tak, ze ked som prisla domov bola som unavena a vytrasena, tak som povedala, ze to nestoji za to.

ika33
10. sep 2010

@nivejka - ďakujem za pochvalu 🙂, Keď je mäkký krčok, tak sa ľahšie dostane bábo von. Teda aspoň ja to tak chápem. Lebo mne keď povedal, že mám mäkký krčok, tak povedal, že ak zostane takýto, tak budem mať ľahký pôrod a v pohode. 🙂
@malemimi - aj ja chodím na tú stránku je to tam všetko tak pekne popísané 🙂

nivejka
10. sep 2010

@ika33 ...takže bábo sa dostane lepšie von a ako dlho sa môže skracovať? môže sa spotrebovať aj za pár dní???

ika33
10. sep 2010

ozaj teraz v letáčiku čo mi dala moja obvodná som našla homeopatický liek na pálenie záhy. Volá sa to Gastrcynésine a je to na pálenie záhy, gastroezofagány reflux, ťažobu v žalúdku, nadmerné grganie, ospalosť po jedle, meteorizmus a plynatosť. Je treba nechať 1-2tablety pred jedlom voľne rozpustiť v ústach, v príp. potreby sa liek môže podať aj po jedle. Neviem či to pomáha ale ja mám celkom dobré skúsenosti s homeopatikami. Ako neni sú to také zázraky, že by to zabralo hneď do 5 min. ale postupne. Minimálne to zmierni chorobu.

malemimi
10. sep 2010

@nivejka on sa volá Dráb Marek aj tu na modrom koníku ho nájdeš holky o nom písali 😉

@stanka02 no mne nič iné nezostáva a v utorky chodím na cvičenia 😀

@ika33 no tak to by som bola rada keby máme ľahký pôrod !
aj ja si myslím je to super !!

mysenac
10. sep 2010

Ahojte baby, pijete niektora caj z malinovych listov? viem, ze sa tu uz cajiky tusim riesili 😅 len kym by som to tu nasla... 😒 nam na cviceniach radili alchemilku, ale o tej som sa docitala, ze moze byt cez tehotenstvo nevhodna, tak som isla dnes do lekarne a pytala som si caj z malinovych listov a pani lekarnicka na mna pozerala ako puk, 3-krat som jej to musela zopakovat a aj potom sa tvarila, ze co za blbost to pytam, ze to oni vobec nemavaju. tak som len chcela vediet, ak to pijete, ci ste si tie listy samy nazbierali - a potom kolko si ich davate do jednej salky, alebo ste to niekde zohnali. dakujem 😉