Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
........uz som myslela ze ideme do nemocnice..........sprcha zabrala uvidime dokedy
ahojte oktobrovky, ako sa mate? Ja som bola v poradni v stredu a uz som otvorena na 1 prst. Bola som aj na UTZ a malinka je asi malinka na tt ma iba 2500 gramov. Ale nevadi, hadam to este do zaciatku oktobra dobehneme. Hlavne, nech neporodim skor. Aj vy chodite do poradne kazdy tyzden?
@emily327 uz sa vela popisalo o tom, ze tieto posledne ultrazvuky maju velmi velke odchylky, niekedy az kilove, ale bezne sa pocita s pol kilom. Takze sa podla toho vobec neriad.
S tym otvorenim je to tak, ze v takom stave mozes porodit zajtra a mozes aj prenasat. Najdolezitejsie je, ako mas skrateny krcok. Ak to je v poriadku, nemas sa coho bat 😉
@zucha ahoj moja, dakujem velmi pekne. Si ma potesila tym co si napisala. Neviem ci aj ty si bola na UTZ u tej istej lekarky alebo bola fest neprijemna. Ze decko je male a ze placenta je prezreta. No nemala som slov k tomu, bala som sa cokolvek opytat tak ma zaklincovala,ze az. Clovek tam ide s takou malou dusou, ci je vsetko ok a lekar by mat byt oporou a nie sa takto spravat. Co uz. A ty sa mas ako? Teba posledny UTZ asi len caka,ze? Drzim palce 😉
@zucha tak dufam,ze ta lekarka bude mat lepsiu naladu ked pojdes ty na UTZ 🙂 Ja mam velke brusko a kazdy sa divi,ze je mala taka malinka, ked brusko mam take,ze uz by som mohla rodit aj dnes. Ale malinka tam ma este vela miesta lebo citim pohyby zretelne. Dufam,ze v nom vydrzi este mesiac do terminu. Porodnik povedal,ze je vsetko ok podla UTZ a ze sa tym nemam stresovat, co ona povedala.ze vsetko je v norme. Uvidim co mi povie v utorok.
@stanka02 Materska chodi okolo14teho, najneskor k 15.dnu v mesiaci a jej vyska by ti mala prist na liste zo socialnej poistovne.
.....caute baby nemocnica sa nekonala aspon zatial ale male ma riadne potrapilo
@emily327 ahoj, ja som bola v poradni 7.10 a teraz idem az 21.10. som myslela, ze budem chodit uz teraz kazdy tyzden, ale moja doktorka je zrejme presvedcena, ze netreba... 😒 ale ja by som bola kludnejsia, keby som tam uz teraz chodila po tyzdni, aj ked komplikacie zatial nemam....a o hmotnosti babatka ani len netusim, zakazdym mi povedala,ze rozmery su primerane... tak dufam, ze su, aj ked to babo sa tam tolko hybe, ze mam pocit, ze tam musi mat este fakt dost miesta 😅 ... ale ze v najblizsej poradni ho bude merat a povie mi aj pribliznu hmotnost, tak som zvedava 😉
@emily327 ahoj, niektory lekari by si fakt, mohli uvedomit aku pracu vyknavaju a ze hoci pre nich je to rutinna zalezitost, ale pre nas je to nieco jedinecne a na kazde sono sa tesime.
Nie ja nechodim na poradnu kazdy tyzden, tu mi povedali, ze vraj to nie je dobre pre mamicku, tak som z toho paf, ale asi kazda krajina iny postoj, nastastie uz som takmer na konci a caka ma uz len 24.9 cisarsky a dufam, ze nemocnicu nebudem musiet vidiet zase na dlho dlho.
tu im je nejako jedno, ci cakam dve alebo jedno podla nich to nie je ani rizikove........ prehliadka staci raz za mesiac a hotovo
ahojte kočky 🙂 no bola som teda včera u tej kaderníčky som normálne celá happy z toho 🙂 konečne zmena (totiž som už vyzerala ako člen skupiny Kelly Family), som sa dala ostrihať aj melír ,no spokojnosť,sa cítim lepšie 🙂
@mysenac no a mala si uz taky ten posledny UTZ? Lebo tam by ti mali povedat pribliznu vahu babatka. Ja som bola 8.9. a idem zase 14.9. a potom 22.9. ale mozno je to preto,ze som na 1 prst otvorena. Neviem, dufam,ze malinka v brusku este chvilku vydrzi. A moja sa tiez vrti tak,ze nikto nechape,ze je taka malinka lebo brusko je fakt dost velke. Ale nevadi, hlavne,ze je v poriadku. Ja si myslim,ze po 38tt by si uz mala chodit kazdy tyzden na kontrolu. Ale uvidis. Hlavne,ze sa citis ok a si v poriadku.
@petrikaa1 ahoj, kde v zahranici si? Ja som bola roky v Irsku a tiez pocas tehu, ked som tam bola, tak to nebolo nic moc co sa starostlivosti tyka, takze ta uplne chapem. Som rada,ze som na Sk. Ale ked uz mas termin porodu - cisarskym, tak aspon vies, kedy sa to udeje. Ale ta neistota aku mam ja,ze neviem kedy a ako to bude ☹ Ale to ma urcite kazda z nas. Drzim velmi palce, nech to dobre dopadne a potom aby si dlho nemocnicu obchadzala z dialky 😉 Drz sa pa
@emily327 no aj ja som sa chystala už hrozne dlho, a som rada že som to stihla do porodu, chod ked sa na to citiš, uvidiš aku naladu ti to spravi 🙂 sice tych par hodiek tam sediet dalo zabrat, aj mala furt kopala a pučila sa, ale stalo to za to, kusok spraviť ešte niečo pre seba, kym tu budeme iba pre babatko 🙂
@emily327 no ultrazvuk, ked babo merala mi robila na zaciatku tehu, v 20.tyzdni, v 30.tyzdni a teraz v 36. som bola na prietoky, ale tam nemerali. Ale doteraz mi ani raz nepovedala hmotnost...tak dufam, ze teraz najblizsie povie 😅 na tu poradnu idem po dvoch tyzdnoch asi preto, lebo otvaranie mi vraj v blizkej dobe nehrozi, krcok je uzavrety a babo este riadne vysoko... 🙂 Len mi spominala, ze najblizsie bude musiet babo premerat, aby zistila, ci nie je moc velke a ci ho zvladnem porodit aj normalne (ide o to, ze prvy som mala cisarsky a syn mal len 2,25kg a toto vraj bude mat ovela viac a citala som, ze ked ju druhe dieta ovela vacsie, tak by mi mohla ta jazva na maternici prasknut pri normalnom porode) tak som sama zvedava, ako to dopadne
@emily327 ahoj, som v Taliansku v Rime, ja som bola predtym 4,5 roka v Londyne)
😀 ty mas problem ze sonicka je malinka a moje dve hviezdy su zase na dvojicky dost velke pred 2 tyzdnami mali 2600 a 2200g a to urcite narastli, lebo ked som si merala obvod tak pred tyzdnom som mala 108 a dnes 112cm, ani sama som tomu nechcela verit 😀 hoci som nepribrala na vahe xi no zvlastne) ze by rastli od vsetkych tych syrov a jogurtov, co mi naordinovala moja mamina????
drzim palce aj tebe, neboj bude to fajn, a verim ze aj mala podrastie,
viem o com hovoris citis sa ako na trnoch a cakas kedy to pride, asi ako ja cca uz od 30 tt, lebo kazdy ma plasil ze dvojicky sa rodia predcasne..........
@mysenac ahoj stymi nazormi gynekologov je to rozne...ja som tiez nahnevana...bola som v 32tyzdni na poradni a teraz ma objednal az v 37om...ziadne prietoky ani nic..takze do nemocnice zacinam chodit az v 38tyzdni,,podla mna je to divne ale co uz...a este mi kazal ze mam volat kvoli vysledkom kultivacie tak som v piatok volala a ze mam streptokoka agalactie pozit...viem ze niektore kocky tu pisali ze sa davaju atb az tesne pred porodom do zily preventivne...ale ja som sa docitala na nete...ze ak vyjde ta kultivacia na streptokoka pozit.este pred 36tyzdnom...treba vysetrit aj moc...ak je negat.tak staci zenu preliecit mastou lokalne a ak je pozit.aj moc...treba normalne atb...tak som napalena...ze teraz mam necinne cakat az do 37tyzdna kedy pojdem naposledy knemu..hm
@petrikaa1 ja mam obvod brucha 110 a to tam mam len jedno-no zbohom 🙂 😀
@ziza55 mne vysiel tiez pozit, dokonca som dostala tbl.na lokalne preliecenie, ale aj tak vraj musim dostat atb pre porodom, tak neviem...
Ja idem 14. do poradne, tak som zvedava kolko sme pribrali...obaja 🙂 doma totiz nemam odvahu stupat na vahu 🙂 Naposledy mi dr. povedal, ze je makky krcok, ale inak som zatvorena.Vam niekde pisu to CS do knizky?Lebo ja to tam nikde nemam.

@mona777 ten prispevok je pre mamicky, ktore po 1.1.2011 nastupia do prace a daju babo do jasliciek, alebo opratrovatelke, potrebuje k tomu doklad od opatrovetelky, ze si jej zapaltilas, opratrovatelkou moze byt aj babka, no musi mat zivnost.
Tu najdes viac info: http://www.cas.sk/clanok/177624/mamicky-pozor-a...