icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

mysenac
11. sep 2010

@ziza55 no to je fakt divne, ze aj napriek takym vysledkom, ti neoznamil, ze mas dojst skor, aby sa to riesilo...s tymi doktormi to je niekedy fakt tazke...ved maju v rukach ludske zivoty... moja doktorka (predchadzajuca, ktoru som uz vymenila) mi pri prvom tehotenstve stale tvrdila, ze je vseto OK, babo v poriadku - aj ked mi za posledne 2 mesiace tehotenstva nenarastlo brusko ani o cm... vraj babo rastie pekne, len mam male brusko a mam byt rada, do poradne som chodila do poslednej chvile raz za mesiac a prisla som tam pred terminom asi tyzden, tak ma objednala este o 2 tyzdne, ze ked nahodou este nic, nech dobehnem...maly sa narodil presne na termin, bol malo vyzivovany a vazil 2,25kg. a to ja som stravila v porodnici pred porodom 2 noci a jeden den s kontrakciami s tym, ze prvu noc ma dali na CTG, lezala som tam celu noc - doktorka spala, pri kontrakciach ozvy babatku dost brutalne klesali (lenze to som mala 20, nevedela som sa ozvat a bala som sa, ze este ma doktorka zhuka, ze co sa ozyvam, ona vie co robi) a raz dokonca CTG skocilo na 0, zacalo to pipat, zobudilo doktorku...ta rozospata prisla, odtrhla ten zaznam, pozrela, zapla nanovo a isla spat... ☹ ☹ ☹ celu noc som tam lezala pozerala do stropu a cela sa triasla...az na druhy vecer prisla porodna asistentka, ktora pri prvej kontrakcii volala primarovi, porobila vsetky vysetrenia na cisarsky, dala mi infuzku, povedala co mam robit, aby bolo babo ok, a skoro rano som isla na salu. Takze s nanic doktormi mam tiez skusenosti...cest vynimkam. Viem, ze su aj dobri lekari, len je tazsie na nich natrafit 😒 Asi sa musime samy ozvat...alebo ja uz neviem

ziza55
11. sep 2010

@skipy no teba aspon lokalne preliecil...ale mna vooobec nic...dilino ☹

@mysenac jeeeeeeejda chudatko..tak to ti teda nezavidim...ved ked to tych lekarov nebavi nech robia nieco ine kurnik..ten moj dilino mi ani nemaral to NT sijove prejasnenie co sa kontroluje ci to nebude down syndrom .....a teraz ked som tam bola v 32tyzdni a nemala som vobec odmeranu panvu ani a spytala som sa ho cimmi to netreba zmerat...tak sa tvaril veeeeeelmi otravene..ze no taaak ak chcete vyzlecte sa este mozme to zmerat...a to ze mam hemooglobin 115 a norma je 120-160 a znizeny celkovy pocet cervenych krviniek..je podla neho tiez normalne a netreba to riesit ..sakra ja fakt neviem ci ziadam od neho nieco extra...alebo co...ale co uz este to vydrzim..posledny krat pojdem knemu na zaciatku oktobra a potom berem kartu

mysenac
11. sep 2010

@ziza55 ked nie si spokojna, treba fakt vymenit lekara...ja som uz vymenila... 🙂 doktorku mam teraz velmi milu, fakt sa snazi, len jej treba obcas veci pripominat a pytat sa... nehovorim, ze som na 100% spokojna, ale to mozno zo mna hovori uz aj ta tehotensko-predporodna nervozita 😀 a trosku strach, aby sa neopakovali udalosti z pred 4 rokov. ale inak sa nemam velmi na co stazovat 😉 drzim palce, nech to dobre dopadne

hirunka
11. sep 2010

@malemimi dakujem za opytanie............dnes sa citim ovela lepsie ako vcera brusko troska tvrdlo aj dnes ale nebolelo a hned to preslo takze fajn............vsak uvidime dokedy mala vydrzi

skipy
11. sep 2010

@ziza55 - no najlepsie asi urobis ak ho naozaj cim skor vymenis.Je to smutne, aki su niektori nezodpovedni.Ja som uz tiez zazila vselico....Lekarske spravy ma tiez vela krat dokazu pobavit, ked su v nich popisane totalne bludy..napr.napisana teplota 37.2 a skutocna je 40st, alebo rozpisane vysetrenia od hlavy po paty a popritom vam nikto nepozre ani len do krku..Ako pise mysenac su aj ti dobri, ale je ich cim viac menej...
Ja som tiez vymenila lekara...sice uz davnejsie, ale som nadmieru spokojna..vynikajuca starostlivost, profesionalny, citlivy, ludsky pristup a vysoka odbornost.V tehu mam sono skoro na kazdej poradni, pravidelne kontroly, panvu mi meral uz ked som dostala knizku.Odbery, kultivacie..vsetko len tak fici a nicoho sa nemusim domahat 🙂 Hemoglobin som mala 103 a hned mi nasadil tardyferon.Inak citala som , ze norma v tehotenstve je uz 115, takze ti mozno bude stacit upravit stravu.

dasa2804
11. sep 2010

Tak ako vsetci ludia, tak su aj doktori, dobri a horsi 🙂

ika33
11. sep 2010

Ahojte.

No tých lekárov je dosť a fakt niektorí svoju prácu očividne milujú a niektorí ...

Dnes bol blbý deň. Ráno som vstala a ešte bolo všetko OK, no a potom o desiatej mi prišlo hrozne blbo, som mala pocit, že keď si nedám rýchlo niečo jesť tak mi skolabuje žalúdok. Nejakú pól hodinku to trvalo a potom to prešlo. Okolo dvanástej mi bolo zase blbo, aj kríže ma boleli ale zase to prešlo. Potom okolo tretej, no ale to už bola bolesť, až ma prehnalo, toľkoto som na WC ešte nikdy nesedela a odkial to zo mňa všetko išlo vôbec neviem. Som sa vytrápila. Nechcelo to prejsť, tak som si dala sprchu a zaľahla, potom to asi po trištvrte hodinke prešo. No a ďalšia bolesť krížov, brucha prišla o asi piatej, tak som čakala, že čo z tohoto bude a som si povedala, že ak ďalšia bolesť príde, tak idem volať lekárovi. Neviem či to boli len poslíčkovia alebo či to bolo pre tú moju chorobu alebo prečo. No ale som si myslela, že možno dnes aj príde ten deň "D" . Keď som si čítala na nete o kontrakciách a ako vedieť či sú to už tie pravé, tak som tam našla normálne všetko to čo sa so mnou dialo. No neviem. Manžel išiel teraz von s kamošmi, tak som mu povedala, že nech radšej nepije, aby ma v prípade potreby mohol zaniesť do nemocnice.

matavranka
11. sep 2010

Ahojte, aj ja cakam svoje prve babetko v oktobri, datum mam 4.10 a moc sa tesiiiiim

nusika11
11. sep 2010

Ahojte,aj ja mám termín na október.Je tu niekto zo Spanielska,alebo z ostrovov?ja som na Gran Canarii.

franziska
12. sep 2010

ahojte,

tak s tymi lekarmi som si aj ja teraz uzila. Jeden mi povedal v pondelok v jednom nemenovanom meste, ze mam nieco s prietokmi nasadil mi lieky a tak mi to nedalo a teraz v piatok som isla pre istotu za inym doktorom ten ma poslal okamzite na UZV a vsetko je v absolutnom poriadku a skonstatoval, ze keby som mala take prietoky ake som tam mala uvedene tak babo je asi tak na pokraji smrti. Tiez som vahala ci mam alebo nemam ist este inam ale ide predsa o moje dieta a ja ich kaslem nech na mna pozeraju ako chcu ja si to potom nebudem vycitat.

whitelily
12. sep 2010

@franziska tak to si dobre spravila ,ja niesom tiez ekstra spokojna ,ale snazim sa na to radsej nemysliet

11dara
12. sep 2010

Dobré ráno tehulky 🙂 . Dnes je u nás konečne slniečko hneď mám lepšiu náladu.
@ika33 - presne to čo popisuješ som ja zažívala dnes v noci,ale teraz je to ok nad ránom to prešlo.Tak uvidíme či sa to bude opakovať,alebo nás strašia falošné kontrakcie 😅 .

11dara
12. sep 2010

@koxinka , @nivejka - baby ešte ste neporodili,ako sa máte?

hirunka
12. sep 2010

no baby tusim sme mali vsetky rovnaky vecer resp. noc............ja som uz tiez myslela ze idem do nemocnice len som sam modlila aby male vydrzalo lebo manzel nebol doma...........nastastie to preslo

ika33
12. sep 2010

ahojte kočky, tak si myslím, že to bolo z toho počka veď včera bol neskutočne nízky tlak ani sa nečudujem, že sme sa mali na figu.
Aj u nás zatial svieti slniečko, tak dúfam, že to aj vydrží. Strašne by som sa chcela ísť troška prejsť. Veď ja som vonku už nebola celý týždeň. Teda okrem toho keď osm bola u lekárky ale to bolo také oničom. To som sa ponáhľala do postele, lebo som sa necítila uplne v poho.
Zajtra idem do poradne, tak som hrozne moc zvedavá čo milekár povie, aj mám troška obavy po tom včerajšku. Dnes je to v pohode. Ale radšej som sa už pripravila, pekne sa oholila, aby ma nemusela žiadna sestrička v nemocke holiť. Bolo by mi to hrozne trapné 😅

11dara
12. sep 2010

No už sa nám to kráti,len keby sme sa nebáli,že 😉 ? Ja tiež dúfam že dnes zvládnem aspoň krátku vychádzku 😎 .Darmo si opakujem, že som tehula a nie chorá,keď ma chytí bolesť chrbtice a brucha mám po vychádzke 😝 . Ja som tiež ráno skúšala holenie,ale musel to dokončiť mm,nevydím si pre bruško 😀 .

hirunka
12. sep 2010

@11dara inak s tym holenim som na tom podobne........tiez si pre brusko nevidim tak mm pomaha 🙂

zuzana_m
12. sep 2010

ahojte kočky,aj ja som včera večer zažívala také stavy,a hrozne mi tvrdlo bruško, dnes je už lepšie,len ma to tam dole hrozne pichá,reže akoby,hm, idem na buduci tyzden za dokim tak som velmi zvedava co povie....aj ja mam hned lepsiu naladu z toho počasia 🙂 svieti slniečko a manžel zobral maleho na vylet tak si uživam taku pohodu....juj som zvedava,ktovie ako sa ma koxinka a nivejka....tak pekny dnik

zuzana_m
12. sep 2010

hehe aj mne manžel pomaha, pri prvom tehu som sa holila do poslednej chvile sama, normalne neviem ako, lebo teraz absolutne neviem, tak chudak muzik sa tak smiesne tvaril, bolo to vtipne,ale pekne oholil 😀 a inač ja sa už strašne začinam bať 😅

11dara
12. sep 2010

to mame zlatých chlapcov že, môj je rád že konečne nevrčím a mám lepšiu náladu 😉 .

snowella
12. sep 2010

@ziza55 Trosku by som Ta ukludnila aspon kvoli tomu hemoglobinu. 120 je norma mimo tehotenstva. Ano, vo vysledkoch z laboratoria je to tak uvedene, ale interpretuje Ti vysledok prave lekar. Ked mas 115 v teh., je to naozaj v poriadku (a ten stav by sa v 3. trimestri uz naozaj nemal menit). A na internom vysetreni si nebola ? Tam sa tiez riesi tato otazka.
A co sa tyka pozitivity Streptococcus agalactiae v posve,zrejme aj na internete si natrafila na info, ze nosicstvo tejto bakterie je pomerne caste aj u zdravych zien (t.j. pre nu je to neskodne). Ano, je to nebezpecne pre babo, ale k nakaze by mohlo dojst az pocas porodu. Prave preto tie antibiotika nasadzuju az pred porodom (pokial viem, len 4 hod pred nim, zrejme to postacuje). S tym mocom to viem aj ja, ale zrejme aj Tvoj lekar nechava riesenie tejto veci az na porod, teda na porodnicu. Pri prijme a prestudovani tehot. knizky, kde je tato pozitivita zapisana, by to mali riesit, mozes ich na to osobitne upozornit). Ale ked si nekludna a mas obavy z toho, skus to telefonicky skonzultovat s lekarom, ked uz tam nechces ist kvoli tomu pred tym, nez si objednana v 37.t. Alebo vtedy sa znova na to opytaj. Ale ved Ty uz vies, ci ano alebo nie..
Neriesila si inak pred casom, ze Ti casto busi srdce ? Co Ti na to povedali, prestalo to?

leeenka
12. sep 2010

ahojte baby,,,aj ja sa pripajam k teme bruska,,,tiez mi vsetko jedno vcera nebolo,,,zacalo ma to brusko tak boliet,ze som asi 15 minut musela lezat schulena v klbku,ale potom to preslo 😀 asi bolo nieco vo vzduchu 😖

ika33
12. sep 2010

no ako leeenka povedala niečo včera asi bolo vo vzduchu, aj som sa už fakt zľakla, že budeme musieť do pôrodnice ale dnes je všetko OK. U nás už slniečko nesvieti ale je tam teplo, takže dnes sa troška prejdem k tete svokre, lebo sme pozvaní na obed 😀
No a to holenie ani ja si nevidím skrs bruška ale pomohla som si zrkadlom. 😎
Môj manžel sa konečen chopil vysavača 😀 😝 hurá už mu to prišlo, že aj to treba. Keďže mne všetko zakazuje, tak sompovedala, že to musí spraviť on no a koneče prišiel čas, že si to všimol, že to treba spraviť. Ja už by som asi 3 krát od vtedy povysávala 😝

ziza55
12. sep 2010

@snowella ahoj...dakujem za upokojenie...si zlata...je mozne ze som teraz aj troska viac precitlivela...stym busenim som bola u kardiologa...na ekg som mala 115émin...vravel ze je to viacmenej psychika...ze ak by mi to pretrvavalo aj po porode mam sa stavit..tak uz sa odvtedy radsej tolko nesledujem... 🙂 ...vies ja som mala pred 2rokmi robeny zakrok katetrizaciu srdca...ked mi odstranovali priamo v srdci poruchu co som tam mala...tak preto som sa zlakla a nechcela to zanedbat...este raz dakujem ti dakujem...pa

skipy
12. sep 2010

Ahojte 🙂
Pridavam sa do klubu "dnesnej noci" bolo mi otrasne, zaspala som az o pol7 rano ☹ esteze mam malu u babky, inak by to neslo.
idem sa pustit do zehlenia 😝 a trosku si uzit klud, samotu a pohodu 😀

nivejka
12. sep 2010

@11dara 😀 😀 ...ahoj ja sa hlásim,že som doma 😉 ,ale čakám aj tak každý deň---možno nakoniec aj vydržím 😅

nivejka
12. sep 2010

@ziza55 ....ja som teraz v 35.tt bola naposledy u môjho gynekologa na vyšetrení a už tento týždeň sa musím hlásiť v nemocnici na poradni---povedal,že tak to je zo zákona....-tak neviem,prečo teba objednal až v 37tt--to chodíš už k svojmu pôrodníkovi?

nivejka
12. sep 2010

@ika33 ...ahoj moja...ako to opisuješ,tak to boli kontrakcie...viem,že niektoré baby aj preháňa a za krátky čas porodia 😅

nivejka
12. sep 2010

@ika33 ....presne aj ja sa stále holím--síce je to teraz o držku,lebo si tam ani nevidím 😅 --ale určite je to lepšie ako byť zarastená a zase ma budú v nemocke holiť--fakt to bolo nepríjemné a mala aj strašne tupú žiletku a drala ma ako koňa

nivejka
12. sep 2010

idem si dať bezplatný internet na telefon,aby som vás mohla čítať,ked náhodou pôjdem do nemocky---teda pokiaľ sa to bude dať--posielať do fora 😉