icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

greetchen
16. sep 2010

@nivejka ja beriem len to take sumive, to som nevedela s tym babom, tak to je jasne, dolezite je aby bolo ono v pohode...
no este tak tyzden skusim, lebo fakt inak nic nedokazem urobit🙂 a potom ho vysadim..

nivejka
16. sep 2010

@greetchen ....tak toto som tu čítala niekde na koníku--skús si vyhľadať niečo o tom magneziu
ako nieje to škodlivé a bábo postupne naberie silu a bude plakať o dušu 😀 😀 😀 😀 😀 😀
ako moja dcéra mne dávali konské dávky v nemocke aj infúzkou a malú som nepočula ani plakať skôr mi to pripadalo,že potichučky spieva a bála som sa,že to tak zostane a naozaj bola dosť oťapená a na papanie na nedonoseneckom ju museli dlhšie budiť.....ale veru po 2týždňoch,čo sme sa vrátili z nemocky,tak mi doma ukázala,aké má silné pľúca a potom sa jej to zapáčilo 😀 😀 😀 😀 😀 😀

bejka08
16. sep 2010

@greetchen ahoj, aj ja mám problém s tŕpnutím rúk, resp. končekov prstov. Brala som aj magnézium. Na odporúčanie lekára beriem vitamín B1. Troška to pomohlo, ale nie úplne. V tehotenstve je to bežné, po pôrode by to malo prejsť.

greetchen
16. sep 2010

@nivejka :DD
no radsej nech teda place poriadne odzaciatku, aby si bol clovek isty, ze je vsetko ok🙂)))
nebudem ho brat az do porodu, upratovanie pocka;)

lenkaoravcova
16. sep 2010

Zdravim, aj ja som bola dnes prvykrat v poradni v ruzinove, aj napriek tomu, ze som bola objednana na presny cas, hodinu som si pockala, zatial je vsetko v poriadku, buduci tyzden mam ist aj na ultrazvuk, tak som zvedava. Neviete kocky nahodou niektora , kedy byva v ruzinove to poucenie na epidural? Dakujem Lenka

greetchen
16. sep 2010

@bejka08 no, na to sa spolieham, ze kym pridem z porodnice, bude to ok🙂
uz musime vydrzat, je to za chvilku🙂

nivejka
16. sep 2010

@lenkaoravcova ahoj....to chceš ísť ne nejakú prednášku o epidurálke? alebo si ju chceš len zaplatiť?

syssi
16. sep 2010

@hirunka Gratulujem a drzim palceky!!!! nech vsetko dopadne OK 🙂

mona777
16. sep 2010

@greetchen aj ja som na tom rovnako ale neviem čo s tým

hirunka
16. sep 2010

dakujem baby 🙂........inak prave som sa zobudila..........som bola neromalne unavena tak som zaspala 🙂

mona777
16. sep 2010

@lenkaoravcova nevideli sme sa náhodou? oproti som sedela pri dverách k lekárke - tam sme sedeli 3 - jedna krátke vlasy čierne, tá išla dnu asi ked si prišla, potom ja dlhšie kučeravé blond a potom vedla mna bola taká s čiernymi dlnými vlasmi. Dnes tam bola super lekárka, akéto by mali byť všetky, volala sa Linhatová - bola mladá ale veľmi úslužná

malemimi
16. sep 2010

no som tu! 🙂
takže cervix mám4 cm malá má cca 2600g a povedal že 16 októbra to určite nebude že to bude omnoho skôr čo porodím...išla som od neho na wc a našla som si na vložke krv tak som tam letela a sestrička akurát otvorila dvere tak som jej to povedala a že je to v poriadku že to môže byť po vyšetrení...tak som to teda brala došla som domov a tam som si našla vložke asi zátku neviem takú zrazeninu skoro ako malíček ...takže možno sa naplní predtucha manžela sestry 😀 že dnes porodím 😀

ika33
16. sep 2010

@franziska - prepáč, už som to opravila

mona777
16. sep 2010

@nivejka to máš skoro ako ja a pritom zajtra začínam 39 týždeň. PV znamená plodová voda - čiže je OK nevyteká 😀 . tie ostatné neviem a tiež to hľadám že čo to je.

malemimi
16. sep 2010

@ika33 ahoj neviem čo to je pri mne že klasika 😀 a už tam môžeš dať cervix 4 haha

malemimi
16. sep 2010

@greetchen aj mne sa minule zdalo že mi trpne ruka a aj včera 😉

nivejka
16. sep 2010

@mona777 ....hľadám to na nete a veru o dosť múdrejšia veru niesom ☹ ....ja som 36+2

malemimi
16. sep 2010

@nivejka ja mám prvú nemocničnú poradňu za sebou---ufff nenormálne,veľa tehuliek je tam (v ružinove) a už ma dobre mrle žrali...
takže : CTG mám v utorok 21.9. ; krčok skrátený na 2,5cm , bránka na špicu prsta--to mi niekto vysvetlite!!!! ,
PV stojí aj toto prosím!!! , cez prednú klenbu hmatná hlavička plodu--aj toto mi vysvetlite po lopate , uterus normotonus---to ani netuším čo to je

aj ti to dakto vysvetlil, neviem to nájsť. Ale čo viem že krčok máš pootvorený na 2,5cm ja mám 4cm 😀
a kde chodíš do poradne tam dole na prízemí?

kattija
16. sep 2010

baby ako casto vam tvrdne bruko?

nivejka
16. sep 2010

@mona777 ....ved aj ja som tam dnes sedela 😀

skipy
16. sep 2010

@malemimi no teeeda🙂) mam pocit, ze tu sa to coskoro riadne rozrodi 🙂 DRZIM PALCEEE 🙂
@nivejka k tomu magnezku..aj moja bola takisto spava, ledva ju bolo pocut..no ja som myslela , ze je to skor zo zltacky a z toho, ze je skor narodena..oci rozlepila tak raz za den 🙂

ika33
16. sep 2010

@malemimi - pôrod - klasika Teda ideš normálne nie? Či cisárskym?

syssi
16. sep 2010

@greetchen Ahoj 🙂
mne od pondelka zacali opuchat nohy - doteraz to bolo uplne v poriadku a teraz ani topanky pomaly nemozem obut :(
A ked sa rano zobudim, tiez ma bolia prsty a dlane na rukach, musim ich rozvicit ale chvilku to trva ☹
Podla mna to bude uz bliziacim sa porodom - a ze sa nam v tele zadrzuje viacej vody....
Nuz musime to vydrzat !

nivejka
16. sep 2010

@malemimi ...no ešte mi to nikto nevysvetlil ☹ ☹ a ja som z tých výrazov pako 😅
bola som na prízemí č.53---od 8h-11,30h som tam sedela a strašne sa to tam šuchtalo 😠

mona777
16. sep 2010

@nivejka no nesedela si náhodou vedľa mna 😀

kattija
16. sep 2010

@malemimi mame rovnaky datum porodu, bodaj by som aj ja skor 🙂

greetchen
16. sep 2010

@mona777 co tak zistujem a citam, nic na to ani nie je, len porod, uz to musime vydrzat...🙂

nivejka
16. sep 2010

@malemimi ..inak ako si dokázala stiahnuť ten môj príspevok k tebe??---to si taká šikulka??? 😀 😀 😀

greetchen
16. sep 2010

@malemimi tak ty uz to mas za chvilku tusim ale za sebou;) drzim palce!
mne este par dni trpnut budu..
🙂))

nivejka
16. sep 2010

@mona777 ...ale ved ja neviem...sedela???---ja som tam bola ako mechom buchnutá a už som nevedela,čo zo sebou 😀