icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

zuzana_m
16. sep 2010

ahojte kočky ....no ja som totalne sklamana....boli sme dnes s lekarom dohodnutí na jednu, že mame prist, mal mi robit vsetky vysetrenia,no a my sme prišli a nas aj poslal preč, že ma toho hrozne veľa a tak... ☹ že mame prist v pondelok....a to byvame 60 km od nemosnice,kde chcem rodit, čiže sme si zbytočne zacestovali, hrozne zle mi bolo,fuj...a to mu ešte manžel daval cely bochnik praveho syra zo salaša, a domacu 6 ročnu slivku....taky bol happy z toho, no ajtak ma nevzal...hm, som z toho otravena, ale fakt tam bolo milion tehuliek a vraj maju nejake dva surne pripady, no a nam sa tam nechcelo čakať tri hodiny, takže tak...a to mam v pondelok aj poradnu u mojho gyndoša a potom poradnu v nemocke .....fuj zle mije ešte teraz z tej cesty ....idem si prečitať čo ste popisali, teda dost toho je 🙂

mircova
16. sep 2010

@kika9449 radšej im ešte zavolaj, aby sa niečo nezanedbalo 😉

lenkaoravcova
16. sep 2010

Tak uz som to zistila s tym epiduralom prednaska-lepsie povedane poucenie na epidural je kazdy den od 13 do 14 hod v poliklinickej casti na minus prvom poschodi na anesteziolog. ambulancii... precitas si papiere a vyplnis dotaznik, potom pokecas s doktorom a hotovo, tak asi tam zbehnem buduci tyzden, nech to pre istotu tam.

mircova
16. sep 2010

@ika33 Ďakujem za tabuľku 🙂

ziza55
16. sep 2010

@zuzana_m jeeejda chudatko...to je hrozne..ti lekari vedia len brat pozornosti ...achjaj...asi by ma porazilo..aspon ma to utvrdilo vtom ze v ziadnom pripade si nebudem zazmluvnovat lekara

@lenkaoravcova ja by som to nenanzvala ani prednaskou ani poucenim...bola som tam vcera si to vybavit...pichnu ti do ruky dotaznik a taku A4papier este jeden..kde je nieco popisane o epiduralke...hlavne komplikacie...nechaju ta to vypisovat a citat vonku na chodbe...potom ta zavolaju...lekarka si prejde ten dotaznik..opyta sa ak niecomu nerozumie...alergie,operacie ci si mala...a ci mas bezproblemove tehotenstvo...povie kde to treba uhradit..poda ti ten dotaznik opeciatkovany jej stemplom---a dovi dopo...ani jednou vetou mi nic o epidurali nepovedala...ani ze ci nemam nejake otazky...nic

veronica1
16. sep 2010

Dnes vas bolo viacej prvy krat na poradni v Ruzinove, aj ja som tam bola, na tej 41-to je ta prva na zaciatku a tam to islo velmi rychlo,normalne som sa cudovala, do hodiny som bola vybavena, nechcela by sa mi tam pol dna presediet, a v podstate je jedno komu sa ide na poradnu-aspon podla mna. Akurat ma sklamali, ze objednat sa sukromne na UTZ....najprv sa nedalo dovolat a potom mi dali nakoniec termin az za 2tyzdne. Dufam ze dovtedy vydrzim v celku 😉

zuzana_m
16. sep 2010

@ziza55 no však ma ešte teraz z toho poraža , mal ma vyšetriť, hlavne že ma strašil minule že sa otvaram a že predčasne porodim ked nebudem ležať a teraz sa ani nepozrie, hm...no čo už ☹ ....dufam že nabuduce bude mať o to viac času na mna ...
fuha tolko ste toho popisali, konečne som dočitala....
ika33: aj ja dakujem 🙂
a pisali ste o čokolade, booože ja sa jej dakedy neviem dožrať 😀 potom ma take vyčitky svedomia hehe...
idem si lahnut, tak dobru noc tehulky 🙂

zuzana_m
16. sep 2010

@hirunka jej moja tak to maš super,už len par dni, držim ti palčeky nech ti to dobre dopadne 🙂

lenkaoravcova
16. sep 2010

@ziza55 No ja viem, presne tak isto to bolo aj pred rokom a pol, lenze ked to neabsolvujes nikto ti epidural nepichne, takze tak ci tak tam treba ist 😒

ziza55
16. sep 2010

@lenkaoravcova no ved to hej...treba to mat...lenze je sila ze nikto ti ktomu nic nepovie a nazyvaju to pohovorom...alebo este lepsie ze poucenim ☹

lenkaoravcova
16. sep 2010

@ziza55 no ja viem, ale s tym uz asi nic nenarobime ☹ , ved to viac mi o tom epidurale povedala anesteziologicka, ked mi ju pichala

ziza55
16. sep 2010

@veronica1 a aky lekar tam bol na tej prvej poradni?a kde sao zdrav.zariadenia? treba objednat na uzv sukromne?akoze do ineho zdrav.zariadenia?

lenkaoravcova
16. sep 2010

@veronica1 No mne dal doktor sice termin na ultrazvuk na buduci tyzden ale za 35 eur 😠 , takze nic moc

ziza55
16. sep 2010

@lenkaoravcova 🙂 ..tak to je fajn ze si mala stastie aspon na dobru lekarku priamo ked ti to pichala 🙂 ...a pomohlo?neboli to ked to pichaju?

malemimi
16. sep 2010

@nivejka hihi no ale malunká ma 2600gramov takže pekne 🙂

malemimi
16. sep 2010

@syssi čooo to koľko si pred tým vážila 😲 😲 😲 😲

veronica1
16. sep 2010

@ziza55 - bola tam taka mlada dr., neviem ako sa vola, ale vraj tam sa to meni a kazdy tyzden tam je nejaka ina dr. Tiez je to v Ruzinove, ale je to v tej druhej budove-sukromna klinika, lebo u nich v nemocnici maju straaaaaaaaaasne plno.
@lenkaoravcova - ja budem platit len 10Eur

malemimi
16. sep 2010

@ika33 ďakujeme 😀 idem kuk

malemimi
16. sep 2010

@veronica1 UTZ je ultrazbvuk? lbo gynda a tak píše UZV 😀 ak ma to míli 🙂

veronica1
16. sep 2010

@malemimi - ano, ultrazvuk, nejako sa mi poplietli pismenka-pisem to v lahu pred telkou a pri tom este pozeram Ordinaciu.

malemimi
16. sep 2010

@veronica1 hihi ja kukám panelák 🙂

veronica1
16. sep 2010

@malemimi -ten si nahravam a pozriem az zajtra 😉

lenkaoravcova
16. sep 2010

@ziza55 No na celu ruzinovsku nemocnicu je jedna anestezilogicka, tak som cakala skoro dve hodiny kym prisla, lebo bola pri nejakej operacii. Ale bola velmi mila, mne epidural pomohol velmi, rodila som 13 hodin a bez toho by som tie bolesti nevydrzala. to pichnutie som vobec nevnimala, nebolelo to, oproti kontrakciam je to nic.

ziza55
16. sep 2010

@lenkaoravcova ahaaaaaaaaaaa...dikes

kika9449
16. sep 2010

ahoj kocky - ja som prve rodila vyse 12 hodin, uplne normalne,bez epi a dalo sa.Dnes vsade citam,ako vsetky chcu epidural - ved to nie je az take hrozne,je to prirodzene 🙂

lenkaoravcova
16. sep 2010

Myslim, ze sa to neda takto vseobecne povedat, ja som dostala dve vyvolavacky a vtedy je ta bolest vraj este ovela intenzivnejsie, do toho som vracala a bola som velmi vycerpana, bez tej epiduralky by som maleho asi nikdy nevytlacila, lebo sa mi ulavilo a mohla som si na chvilku aj oddychnut. A mne dokonca pomohla aj otvorit sa. Naco zbytocne trpiet, ked netreba? Tak isto pri siti, to bolo urcite prijemnejsie, najma ked mna doktor sil hodinu. Ja epidural mozem len odporucat.

zucha
16. sep 2010

@lenkaoravcova uplne suhlasim
Kazda z nas ma iny prah bolesti, takze zovseobecnovat sa to neda. Je super, ked to niekto zvladne bez epiduralky, ale tiez si to radsej dam a prezivam to v pohode a kludna.
Aj ked mi idu trhat zub, tak si to miesto mam umrtvene a netrhaju mi to "za ziva". A mozno nasim babkam zuby trhali bez injekcie a prezili.
Vyvolavacka naozaj viac boli. Mne ju pichli len raz a to uz ku koncu, tesne pred tlacenim, lebo sa ponahlali k nejakemu pripadu a teda, fakticky som to citila dost aj napriek epiduralke.

ika33
16. sep 2010

Ahojte.

čítam, že rozoberáte pribratie počas tehotenstva, tak ja mám už na sebe 16,5kg, a to sme ešte určite neskončili. Prikladám aj foto z dnešného dňa, takéto máme teraz bruško 😅 a vážime 74kg. Uf. Ale poviem vám, že je to strašná záťaž. Na začiatku tehotenstva som vôbec nepriberala, tak veľa ale akonáhle som ostala doma v kľude bez stresov z práce tak kilečká len tak pribúdali.

Epi - je u mňa ako zadné dvierka, keď by mi malo byť dlho zle, tak si ju dám ale inak asi nie. A lekár mipovedal, že ak budem mať taký krčok ako ho mám teraz, tak to bude rýchly a super pôrod a Epi nebudem ani potrebovať. 🙂 Tak v toto verím a dúfam, že to tak aj bude.

hirunka
17. sep 2010

@zuzana_m jej dakujem..........aj ked neviem ci vydrzi do stredy..........uz vcera som myslela ze pojdeme no hrozne mi bolo ako keby sa mi malo cele vnutro rozpadnut 🙂 aj brusko mam uz strasne dole

nivejka
17. sep 2010

@lenkaoravcova ....no vidíš 😀 --máme rovnako zarobené bábätká 😀 😀
epi je dole v suteréne tuším č. 014 a robia každý deň od 13h-14h--nepotrebuješ nič len tehu knižku 😉
najlepšie,ked tam budeš od tej 13h.....potom už len v pokladni zaplatíš 160eur...