icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

snowella
17. sep 2010

@malemimi A si ista, ze si otvorena na 4 cm alebo mas dlzku krcka 4 cm?

nivejka
17. sep 2010

@malemimi ...jáj a ešte niečo,ked si nakoniec požičala tú na baterky (počúvanie),tak mi tam picla ten mazľavý gél a ona mi to ani neutrela!!!!!...,tak som išla do šatne,že som si tričko zašpinila 😠 😠 ..a ani mi nepodala ruku,aby som zliezla z kozy a tak som tam chvíľu bojovala než som zliezla 😖 😖

zucha
17. sep 2010

@malemimi aj moja predpoklada skorsi porod, ale myslela to tak, ze to nebude hned, ci tak nejak. Aj ked niektore veci sa predpovedat nedaju. Ale aj tak ma teraz po pondelkovej pohotovosti kontroluje velmi casto. Okrem pondelku som tam bola vo stvrtok (vcera) a zas idem v utorok a potom ma chce zas vidiet v pondelok, takze naozaj cca kazdych 5 dni.

snowella
17. sep 2010

@mona777 Nemusis ist na amniocentezu po dovrseni 35 roku zivota, len zo zakona mas na to bezplatny narok. Mozes to odmietnut, ak Ti to navrhnu, rozhodnutie je na tebe. Zvazit vysledky prenatalneho screeningu, rizika amnio. a jeho prinos. Zapisuje sa to do zdravotnej dokumentacie.

zuzana_m
17. sep 2010

@malemimi ahoj 🙂 ale ked maš cervix 4 cm, tak to je skoro uplny ešte ,neskrateny, ja mam už iba 2 cm od 34 tyzdna, co je skrateny.....až ked sa uplne skrati, spotrebuje, zacnes sa otvarat a rodit, tak mi to vysvetlili v porodke....

malemimi
17. sep 2010

@snowella ja neviem čo znamená presne cervix 4 cm..

nivejka
17. sep 2010

@mona777 ...tak je to koza!!!!!!!!!!!!....ja by som jej povedala,že fakt???,lebo vy sa mi zdáte na svoj vek oveľaaa staršia!!!
a pekne by si jej to vrátila 😀 😀 😀 😀

malemimi
17. sep 2010

@nivejka no koza jedna!! 🙄

malemimi
17. sep 2010

@zuzana_m a ako zistím ako ho mám skráteny?

zucha
17. sep 2010

@malemimi to ti povie len lekar 😉

snowella
17. sep 2010

@malemimi zuzana _m Ti to presne popisala... to je este normalna dlzka krcka...

nivejka
17. sep 2010

@malemimi ...jedine ak sa na poradni po vyšetrení opýtaš 😉 .....lebo niektoré veci ti nepovedia a musíš sa pýtať 😒

zuzana_m
17. sep 2010

@malemimi to zisti lekar pri palpačnom vyšetreni ....to maš pekne , on by ta upozornil keby si mala velmi skrateny,alebo by si sa skoro otvarla, ze maš ležať anič nerobiť,alebo by si ta nechal v nemocke....ked maš 4 cm, tak ok, mne sa začal skracovať od 32 tyždna, som dvihala maleho na ruky, umyvala okna ,tak som asi velmi zatažila, no a hned mi kazal kludovy rezim, nic nerobit iba ležať 😉

snowella
17. sep 2010

@malemimi vaginalnym vystrenim kontroluje lekar stav krcka...

mona777
17. sep 2010

@snowella ja viem že som nemusela absolvovať aminocentézu, ale radšej som šla - pre istotu. No výsledky som mala veľmi dobré - až vraj výborne. Len dúfam, že nijaké iné choroby nebudú. lebo ked vidím tie detičky postihnuté tak mam strach.
@nivejka veru koza. Ale ved ja už tam nepojdem. Stačí mi jedno bábo - nebudem ich viac otravovať aby nemali dôvod. Už ked som taká stará 😀

zuzu_la
17. sep 2010

@mona777 práve som sa vrátila z nemocnice, nechali si ma tam kvôli vysokému tlaku, nasadili lieky a je dobre. k pôrodu sa zatial neschyluje. babo je trosku mensie na svoj tyzden,budem rada, ak este vydrzi a trochu podrastie

malemimi
17. sep 2010

Ďakujem holky 🙂

malemimi
17. sep 2010

@zuzu_la tak hlavne že si OK a babo dorastie 😉

mona777
17. sep 2010

@zuzu_la no vidíš a ja som dnes bola v posilnovni 🙄 cvičiť. Dúfam, že mna si nenechajú v nemocnici, lebo včera som aj ja mala dosť nevzvyčajný talk na moje tlaky doteraz 🙄 Povedali ti nejaký iný termín porodu ako máš doteraz?

tanija133
17. sep 2010

@malemimi jaaj keby....... 😉 A ine zaujimave videa tam boli, napr. prirodzeny porod.....Jaaaj, uz sa bojim toho dna.... 😉

malemimi
17. sep 2010

@tanija133 hmm no uvidíme ja radšej myslím na to pekné ako ju budem už držať v náručí 🙂 😀

tanija133
17. sep 2010

@malemimi Ale jasne , prezijeme vsetko, a uz sa tiez tesim , ked bude po..... 😉

malemimi
17. sep 2010

@tanija133 aj ja a teším keď bude po haha 😉
som si spravila postieľku teda dala tú ochranu nachystala perinku aj s bavlnenými plienkami 😀 a tým je to zakryte a senzorom na dýchanie pohyb a zvuk alebo čo to je...a už môže mimi prísť na svet 😀 😀 😀 😀 😀

malemimi
17. sep 2010

inak včera čo som vám písala že som krvácala po vyšetrení a on povedal že je to v poriadku a že aj pár dní môžem trochu špiniť tak trochu fakt trochu špiním ale prestal mi výtok haluz nie?

tanija133
17. sep 2010

@malemimi No, ty si sikovna, ja som si dnes nachystala vsetky vecicky na pranie pre babatko, dnes mam plny susiak, ale zajtra uz budem konecne vsetko prat, vecicky nove, a tie co som zdedila, plienky, uteraciky, no vsetko...Senzor este nemam, ty mas novy, alebo si zdedila?

malemimi
17. sep 2010

@tanija133 hihi no to už máme za sebou to pranie našťastie lebo to žehlenie potom ... 😀
nie nový to manžel chcel ja som nechcela ale on áno tak sme kúpili 🙂
akurát čo nám chýba je vanička lebo sestra ju ešte používa ale možno naj kamoši nám požičajú majú dve jednu menšiu a jednu klasiku 🙂 a keď nie tak kúpime

ika33
17. sep 2010

ahojte kočky,
tak ja som bola dnes troška cvičiť s tehulkami, tak niečo som mohla a niečo nie. Vždy mi pôrodná baba povedala, že ty teraz nie ale poviem vám, že zatra budem mať asi svalovku 😀 Ja som mala v podstate od 12.07. obmedzený pohyb a krásne sa to teraz ukazuje. Vôbec nevládzem, chrbát ma bolí.
Ja už by som tak veľmi chcela mať malinkú v náručí. Ale to asi všetky sme na tom tak čo?
Ozaj ja beriem železo - Ferro-Folgamma a normálne to je také sladké, no má to príjemnú chuť. Sídce lekár povedal, že ma to možno zapeče ale zatial som v poho ešte aj banán som si dala a uplne bez problémov.
Túto noc ma strašne boleli kríže asi som zase cítila toto úžasné počko.
Jáj neako ma láme asi si idem na chvíľku ľahnúť a potom pôjdem do potravín kúpiť niečo jesť. Navečer by mala prísť teta svokra, tak ešte niečo pripravíme papať.
Majte sa krásne kočky, ak by som už dnes neprišla, tak vám prajem pekný deň a aj víkend.
Papa

malemimi
17. sep 2010

@ika33 hihi no tak snáď nebudeš mať veľkú svalovku 😀
hmm ja ležím tiež , nič sa mi nechce možno zaspím uvidím...
ja som zase cez noc moc nenaspala som sa prehadzovala a každý krát čo som sa otočila som musela ísť čurať 😒
tak príjemnú zábavu prajeme 😉 papaaaaaa

mircova
17. sep 2010

@malemimi super video, zdá sa to byť v pohode, ale keb 😀 y to tak rýchlo aj išlo v skutočnoti ako na tom videu

malemimi
17. sep 2010

@mircova mnoo...

inak tu mi dala kamoska stranku zo skratkami čo nevieme čo napíše doktor :

http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/1457/te...