icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

mircova
18. sep 2010

@mysenac ja som bola na ultrazvuku len 3x a to v 13t.t., 19t.t. a v 30t.t. na tom prvom, ma aj z vyzlečením vybavili za 2min., potom som bola 2x u súkromníka a tam sa mi venovali minimálne 45min. ten doktor bol milý a všetko mi vysvetľoval a čo som sa opýtala ochotne odpovedal on mi aj povedal približne váhu dieťatka. Vraj keď je všetko o.k, bábo je dobre otočené a pod. ďalšie sono sa nerobí len v prípade nejakej komplikácie to mi potvrdil on aj moja gynek. (aj som niekde na nete čítala, že pokiaľ je všetko o.k. netreba zbytočne veľa chodiť na sono). 😉
Tiež som sa čudovala, keď som to tu čítala ako tu baby stále chodia na sono, ale ak si to všímaš väčšinou majú nejakú komplikáciu 😒, tak asi preto ich viac sledujú.
Moja doktorka robí len vnútromaternicové sono a to robila len v 7t.t., aby potvrdila tehotenstvo, no a na budúci týždeň idem na to CTG, do nemocnice lebo to by sa vraj malo od 36 t.t.

mona777
18. sep 2010

@mircova tiež si myslím že zbytočné soná môžu skôr uškodiť plodu. súhlasím s tým doktorom - takého by som chcela pri pôrode 😀

mircova
18. sep 2010

Mne sa dnes snívalo, že som si už doniesla bábo z pôrodnice domov a bála som sa ho niekomu dať do rúk, aby im nespadlo 😀

Dnes je fakt pekne, pôjdem sa z manželom trošku poprechádzať a zakončím to horúcou čokoládou mňam. 😉

mysenac
18. sep 2010

@hirunka este, ze si pripomenula to referendum...skoro som zabudla 😅 aj my veru pojdeme, len dnes pride synovi este dalsia varka gratulantov, tak to musime nejako potom stihnut 😀 u nas tiez krasne svieti slniecko a vyzera to na krasny den...dufam, ze bude take pocasie este aj ked sa babo narodi...nech si na prvych prechadzkach uzijeme aj trosku slniecka 🙂

mysenac
18. sep 2010

@mircova tiez som pocula, ze sono sa nema robit zbytocne velakrat...skor mi ide o tie ostatne vysetrenia...ale ved hadam vie co robi... 🙂
Inak s tou horucou cokoladou, to je dobry napad...mnaaam, normalne som na nu dostala chut 😀
Mne sa zas parkrat snivalo, ze uz ste vsetky porodili okrem mna a doktor mi hovoril, ze to ani nevyzera, ze by som v najblizsich dnoch alebo tyzdnoch mala porodit...to asi preto, ze uz sa tak tesim a neviem sa dockat 😀

ika33
18. sep 2010

@mona777 - no možeme dať aj stretko, len neviem kde keďže sme od všelikadial. Al Vás z BA je dosť, tak asi potom tam 🙂

zucha
18. sep 2010

@vejinka no teda. Tak ked si takto silno prezivala len poslickov, tak budes musiet pekne zatinat zuby, ked to naozaj pride.
Ja uz lezim "hore nohami" ☹ Brucho mam tak dole, akoby som ho ani nemala a ked dostane maly stikutku, tak uz rovno mne medzi nohami 😅 Ale musim to nejak podrzat este, toto je velmi skoro, aby som rodila. A do nemocnice sa bojim ist, aby si ma tam nenechali, lebo sa obavam, ze sa to od stvrtka pekne posunulo. V utorok mam kontrolu, tak hadam vydrzim dovtedy

vejinka
18. sep 2010

@zucha ahoj nemozes odotit to tvoje padnute brusko? ja som hrozne zvedava ako to vyzera 😅 no mna poslickovia neboleli ale jazva po cisarovi...kontrakcie som mala slabe takmer vobec ale ta jazva bolela jak slak...no som zvedava ako to bdue ked to pride 😉 ty len pekne oddychuj a nech sa o teba stara muz aj o deti..viem ze keby si bola sama na ne sa to neda a je to nerealne..ale urcite tam mas niekoho kto ti pomaha 😉

zucha
18. sep 2010

@vejinka to je zbytocne fotit, lebo moze byt uplne ine, ako ostatne. Napriklad pri babach som brucho mala od zaciatku velmi dole, akoby bolo spadnute akonahle mi zacalo rast. Normalne, ked som sedela, mala som ho oprete o stehna. Teraz som mala podstatne vyssie. Ked padlo, tak sa mam pocit, akoby sa mi podstatne zmensilo a dokazem si medzi prsia a brucho dat celu dlan. Predtym tam ziadne miesto nebolo.

vejinka
18. sep 2010

@zucha aha..takze musim vtisnut dlan medzi kozy a brucho..hmm to bdue u mna problem 😀

vejinka
18. sep 2010

@zucha ale netrap sa aj keby sa teraz male narodilo..tak je celkom vyvynute len by bolo mensie 😉

zucha
18. sep 2010

@vejinka vyvinute uz vcelku asi je, ale lekarka mi hovorila, ze u chlapcov je to trosinku zlozitejsie, ako u dievcat. Ze oni sa pomalsie adaptuju. Dievcata su jednoducho silnejsie pohlavie a maju mensie problemy, ak sa aj narodia skor. A navyse, podla tych prvych uzv a podla menstruacneho cyklu mi maly o tyzden zaostaval.
Aj mladsia sa mi narodila v 36tt, ale ta od zaciatku bola o 2 tyzdne vacsia a fakt mala v tom tyzdni uz 3100g. Takze to bolo uuuuplne v poriadku

vejinka
18. sep 2010

@zucha podla mna je to vysoko individualne...kazde babo je ine 😉

zucha
18. sep 2010

@vejinka ano, ano - to bolo take zovseobecnenie, ktore ale plati. Samozrejme poznam 2,5kg chlapcov, ktori nemali absolutne ziadne problemy. Ale aj tak by som nerada rodila dieta mensie, ako 3kg, ak sa to bude dat. Uz ta trojkilova vaha pri dcerke mi prisla taka malilinka. Bola ako kurciatko. Az smutny pohlad to bol pre mna. Ale to kvoli tomu, ze prvu som mala vacsiu, tak som si nevedela predstavit nieco mensie

vejinka
18. sep 2010

@zucha ak sa maly rozhodne nepomozu ani nohy hore...ale drzim aplce aby tam co najdlhsie vydrzal..aj ked moc niesom optimista vidim to tak do stredy maximalne..takze radsej bud pripravena 😔

zucha
18. sep 2010

chcela by som tych 10 dni potiahnut este, ale fakt, neviem, neviem ☹

vejinka
18. sep 2010

no idem ja pobudit mojich chlapov...aby sme stihli referenddum este kym slnko svvieti

mona777
18. sep 2010

ako viete že brucho má padnúť pred porodom. Lebo to moje je stále rovnako vysoko a to mam pár dní do porodu? (vid.moj fotoblog)

hirunka
18. sep 2010

.....no co sa tyka toho bruska mne padlo z jedneho dna na druhy 🙂 a uz ho ma tiez dost dole

mona777
18. sep 2010

@hirunka aha takže to mi ešte môže spadnúť 😕 😀

nusika11
18. sep 2010

Ahojte októbrovky.Citam tu príspevky o klesnutí bruska,a som zvedavá,ci to aj nejako bolí,alebo ci ste si to vsimli aj nejako inác(vnútorne),ze bábo klesá do panvy.A ako dlho to trvá?A hned nato to je vidiet aj na brusku?díky.

malemimi
18. sep 2010

@ika33 aj ja taká oťapená ☹

malemimi
18. sep 2010

@mircova haha aj ja už mávam takéto podobné sny 😀

hirunka
18. sep 2010

@mona777 no moze 🙂............inak ja som si to ani velmi nevsimla ale svokra si to vsimla prva a potom mm sledoval ze cim dalej tym viac klesa 🙂

malemimi
18. sep 2010

@mona777 niektorým nepadne tak sa na to nespoliehaj 😉

zucha
18. sep 2010

@nusika11 to ti len klesne, vobec to neboli - teda mna to nebolelo. Normalne sa ti vtedy ulavi, lepsie sa dycha, uvolni sa zaludok, takze v celku je to prijemna vec. Ale ako spomina @malemimi , udajne niektorym mamickam aj neklesne. Teda tak som citala tu, na strankach.

zucha
18. sep 2010

@mona777 pri prvom mi kleslo cca 24 hodin predtym, ako sa narodila mala

vejinka
18. sep 2010

taaak uz sme doma z referenda..a poprosila som svagra nech nas odfoti ako rodinu celu este..tu je foto zachvilku sa rozpadnem...gate tesne 😀

malemimi
18. sep 2010

@vejinka jee no super! tak sa tešíme na mimi 😀

hirunka
18. sep 2010

......tak som pridala aj ja fotku bruska bolo to fotene vo stvrtok 🙂