Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@fionika ahoj, s epi je to zlozite, je vela nazorov..
ja mam svagrinu doktorku na novorodeneckom a od nej mam taketo rady, ked som vyzvedala ohladom eipuralky ja🙂
co sa tyka epiduralu, su rozne nazory. zalezi od anesteziologa, ci ti to dobre a vcas pichne. totiz kazda to znasa inak. mozu nastat rozne komplikacie:
-rodicka dobre neciti dieta ako ide porodnymi cestami a nevie ako ma tlacit, deti su potom utlmene a musime ich predychat.
-ona ti to prepichuje do casti miechového kanála, teda prechadza ihlou roznymi tkanivami, na ihlu sa mozu preniest bunky do miest kde nepatria a o par rokov sposobit rakovinu.
okrem toho nepocula som zeby nejaky neonatolog odporucil PEDU, pretoze myslime viac na dobro dietata.(nikto ta odhovarat nebude ale je dobre mat realne informacie)
anesteziolog, ma z toho biznis. ty by si mala mat zmiernenu bolest, ale je tam to riziko, co som spomenula.
ale napriklad kamoska, co som jej bola pri porode, sa rozhodla pre pedu, a dopadlo to dobre, dobre tlacila.
myslim, ze mozes to urobit aj tak, ze si ju zaplatis, a uvidis ake budes mat bolesti. ked ich vydrzis, PEDU mozes zrusit.
ja si PEDU urcite nedam. sice boli to jak fras, ale budem sa snazit mysliet viac na dobro dietata🙂. hlavne sa budem snazit psychicky a fyzicky pripravit(spravne dychat pocas porodu je velmi dolezite, lebo jedine tym zabezpecujes kyslik babetku-pomaha priprava na porod v nemocnici, dolezita je aj vyrovnana psychika, stres vie sposobit aj fyzicke tazkosti)
takze tolko🙂
ale rozhodnutie je samozrejme na kazdom z nas...
dolezite je, ze mame na vyber🙂
@mircova
@syssi
@mysenac
@ika33
@nivejka tak som ju dnes predsa kúpila a vyzerá dosť teplučká, tak akurát. Možno je prechodná, neviem porovnať, lebo zimnú som nevidela, ale do vajíčka bude ideálna, aj vaničky a na to deka, atď. A fakt za tú cenu, som nemala nad čím rozmýšľať. Mali len dve farby, vybrala som tú tmavšiu, ale keďže kočík máme zeleno-šedý, tak bude fajn. Už som ju hodila do albumu, aj keď vyzerá ako každá iná 🙂 ďakujem, za názory 🙂
@mona777 Gratulujeeem, krasny drobcek 🙂
holky neviem prečo ale už od 18 hod ládujem do seba ... ☹ 6 chlebíkov plnú fakt plnú misu mrkvy a jablka...kinder čokoládu , termix a to je asi všetko a zase som hladná ☹ 😢

@stanka02 moc gratulujem a hlavne nech ste zdravucki 😀