icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

dasa2804
23. sep 2010

@bonninka som si ista, ze tvoja doktorka nedala na rozbor ci mas malo zeleza alebo nie, len to ci si alebo nie si chudokrvna. 10-20% zien je pocas tehotenstva. Ak si bola chudokrvna uz skor pocas tehotenstva, tak budes pravdepodobne aj teraz. Neviem kolko zeleza je v materne, ale denny prijem u tehotnej v tretom trimestri by mal byt 80-100 mg denne.

horalka777
23. sep 2010

@bonninka mne aj Dr vzdy caka na testy, a ak su ok, vravi, ze zelezo zatial neuzivat. A stale mi vychadzaju ok, uz sa aj cudovala a pytala sa, ze co jedavam, no a je fakt, ze pomerne dost cucoriedok a susenych marhul... 😉 Po minulom porode som chvilu uzvala zelezo, ale bolo mi po nom tazko od zaludka a navyse zapekalo... 😝

bonninka
23. sep 2010

@dasa2804 však jasně 🙂 právě že mám všechny krevní elementy v normě po celou dobu těhotnění, takže není důvod si myslet opak 🙂

dasa2804
23. sep 2010

@bonninka potom neni duvod necekat na vysledek. Pockej si a uvidis pak.

syssi
23. sep 2010

Ahojte,
prave som sa vratila z poradne - a mam aj nove info - predbezny datum mojho porodu - 1.10. - cisarak.... uff

nivejka
23. sep 2010

@malemimi ....no nič čakala som v posteli než mm zazvoní budík a ked odišiel do roboty,tak som vstala--namaľovala som sa a len tak som sa šuchtala po byte 😅

nivejka
23. sep 2010

@bonninka ....niesom si istá,či som ťa tam náhodou nevidela 🙂 ...nesedela si náhodou úplne na kraji a mala si oblečené to tričko,čo si sem dala včera ako fotku??
dnes to vážne u nás išlo dosť rýchlo--dr.bola iná a rýchla 😉

nivejka
23. sep 2010

@dasa2804 ..aj ja mám užívať železo--dokonca až 2x denne 😅

nivejka
23. sep 2010

@syssi ....malého máš KP?....1.10.máš za chvíľu 😉
ja mám zle vypočítaný dátum pôrodu,ale nechali mi to tak,lebo to robí len nejaké 4 dni..namiesto 17.mám mať 13.-teho

bonninka
23. sep 2010

@nivejka ano, to jsem byla já a vzala jsem si to tričko schválně, že mě třeba někdo pozná 😎 kde jsi seděla ty?

dasa2804
23. sep 2010

@nivejka ja tiez. Ale som dost nedosledna, stane sa mi ze aj nezoberiem 🙂

nivejka
23. sep 2010

@bonninka ...no ja som bola na č.53 skoro pri dverách a videla som ťa odzadu--len som hned zaregistrovala to tričko,lebo sa mi včera moc páčilo na fotke 😉
aj som potom prešla okolo teba --ja som mala zase modro-šedé pásikavé tričko a čierne gate....len som si fakt nebola istá,či si to ty a bolo mi trapné osloviť niekoho neznámeho 😅

nivejka
23. sep 2010

@dasa2804 ...tak občas to nevadí...horšie by bolo,keby si to vôbec nebrala...
je pravda,že ja som v poslednej dobe ako mátoha a pripisovala som to tomu,že noci skoro nespím,ale aj tam je určite pes zakopaný 😵

dasa2804
23. sep 2010

@nivejka a preco nespis? Mas nejake bolesti?

lenkaoravcova
23. sep 2010

@malemimi To fakt aj ja mam ☹ a nic take som nejedla, celu noc som mala krce v bruchu a chodila na wc a dnes uz krce nemam ale na wc chodim stale

lenkaoravcova
23. sep 2010

@malemimi ja som bola dnes aj na kontrole a povedal mi, ze to este pekne drzi a sracku mam tak neviem ☹

nivejka
23. sep 2010

@dasa2804 ....bolí ma každý pohyb a vôbec mi nevyhovuje spánok na boku--jedine môžem ležať v polosede--zle sa mi dýcha a potom mám všetko aj strnuté a aj zadok už dosť bolí....ak sa zobudím na boku,tak mám čo robiť,aby som sa dostala na chrbát od bolesti......preto už mám bruška plné zuby,lebo naozaj mám bolesti od začiatku tehotenstva 😖

nivejka
23. sep 2010

dala som si kúpiť grepy,tak som zvedavá,či to na mňa zaberie a dokonca budem mať v zálohe tonic

syssi
23. sep 2010

@nivejka hej maly je stale KP ☹ tak sa mu paci - maly lenivcek 😉
1.10 je buduci tyzden piatok - pomooooc az teraz si to zacinam nejako uvedomovat....
Ja som mala povodny termin 19.10. - potom dalsi podla prvych pohybov 2.10. a teraz mam tento datum - zatial 🙂

nivejka
23. sep 2010

@syssi ...dobre ti pomenili termín.....ale čo budeš to mať za sebou a ja určite budem 2 v 1 😖

zuzana_m
23. sep 2010

@mona777

@stanka02
no nadherne babatka, velmi vam blahozelam a zo srdiecka zelam len to najlepsie 🙂

zuzana_m
23. sep 2010

@nivejka hehe aj ja som mala včera poradnu, a to isté, pôrod nikde 😠 , a to sme si mysleli že budeme pomaly už rodiť nie? 🙂 .....tým babám sa fakt asi páči v tom brušku....môj doktor celý spokojný, krčok stále 2 cm, nález dobrý, som asi nemala tolko vylihovat...mužas om chcela znásilniť ale ten ani počuť o tom, že až budúci týžden začneme 😀 , no ale čo ma šokovalo, lekár podla ultrazvuku vravel že to vyzerá na veľkého valibuka v mojom brušku 😅 ....
hm syna mám chorého,kašle chudáčik, tak ešte z toho mám depku aby som aj ja neochorela ☹ ,hrdlo ma už bolí ako fras, viem že ste tu už niekomu radili čo na hrdlo, také domáce ale mohli by ste mi niečo odporučiť? dakujem 🙂
inák pekný den všetkým 😉

zuzana_m
23. sep 2010

@ika33 jeej dakujem za tabulku, si sikulka 🙂

dasa2804
23. sep 2010

@nivejka to ma velmi mrzi, urcite sa chces bruska rychlo zbavit. Mne je napriklad horsie ked toho viacej pojem. Skusala si mensie porcie?

syssi
23. sep 2010

@nivejka veru menia si to ako chcu 😀
Ale neboj - aj ty to budes mat o chvilku za sebou - len aby si ma este nepredbehla!!!
ja len dufam ze sa po cisaraku dam co najskor dokopy....

ika33
23. sep 2010

@zuzana_m - no ja som brala homeopatiká a celkom mi to zabralo. Inak aj med s citrónom je dobrý. No a veľa veľa čajíka.

Ja osm dnes uplne mimo. Ako som včera a predvčerom mala upratovací deň, tak dnes sa mi vôbec ale vôbec nič nechce. Som ako mechom praštená a taká ufrflaná. 🙄

nivejka
23. sep 2010

@zuzana_m ...no vidíš ako sa to u nás zvrtlo?? baby malé lenivé 😀 ....ja už nejaký týždeň neležím a stále niečo robím dokonca som začala umývať plávačku po štyroch a nič--krčok nezmenený 🤐
tak som čítala,že grepy pomôžu,tak som malú rýchlo poslala nech mi pár kúpi a už som jeden spapala...
ja neviem nič na nádchu--ja by som si dala niečo od homeopatík 😉

nivejka
23. sep 2010

@dasa2804 ....tak aj ked menej zjem,tak som okamžite strašne hladná a malá v brušku robí cirkus....
ešte aj teraz ked som začala brať to železo mám aj zastavené vetry a ide ma šľak trafiť ako ma bolí brucho...inak skoro celé tehotenstvo fičím na glycerínových čípkoch 😖

nivejka
23. sep 2010

@ika33 ...no ja ako som včera tiež robila veľké poriadky a dokonca behala aj s vrtačkou,tak ma dnes tak bolí chrbát a včera som normáne z toho až kulhala (kostrč mám do S),tak preto tá hnusná bolesť 😒 ..asi som si ju pritlačila..

smejko1
23. sep 2010

@zuzana_m mne vzdy daju v lekarni septisan, na cmulanie to jedine sa v tehu moze a este kloktat slanou vodou 😉