icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

mysenac
26. sep 2010

@dakra jasne, ved nutit ho nebudem...prvykrat som to zvladla sama (aj ked mi nakoniec urobili sekciu, pri ktorej by aj tak byt nemohol -pri prvom porode chcel byt), tak to nejako vydrzim aj teraz. A ja si pri tom porode nikoho ineho neviem predstavit...bud manzel alebo sama. Nejako to uz vydrzim 😉

mircova
26. sep 2010

@nivejka napíš mi prosím ťa názov tých čipkov, nech sa viem opýtať v lekárni 😉

dakra
26. sep 2010

@mysenac no to je presne moja reč, ja by som tam tiež nikoho iného nechcela, lebo najväčší gól bol, keď tam chcela ísť moja svokra, tak to už by som radšej rodila doma 😀

mircova
26. sep 2010

@dakra no zbohom, že svokra pri pôrode 😠

dakra
26. sep 2010

@mircova no čo ti budem hovoriť, asi jej šibe 😀 ona sa mi do všetkého strká, sa čudujem, že nebola pri tom oplodnení 😵

mysenac
26. sep 2010

@dakra no to som este nepocula, ze by sa svokra ponukala k porodu 😀 to by som veru ani ja nechcela

stanka02
26. sep 2010

@dakra bol rad, ze tam bol. Bolo to dobre nato, ze doktorka si myslela, ze sa nesnazim tlacit, no mne sa to nejako nedalo a on vtedy povedal, ked videl, ze robim co viem, ze viac nebudem vediet, lebo vidi, ze sa mi uz blbo dycha, tak preto ta maska. Potom to skoncilo tak, ze ma nastrihli a doslovne maleho vytlacili, museli ho ozivovat a musel byt den v inkubatore na pozorovani. Mne to urcite pomohlo, ze tam bol manzel.

dakra
26. sep 2010

@mysenac ona chcela ísť so mnou aj na tú exkurziu pre prvorodičky do pôrodnice, tak som radšej nešla než by som sa mala s ňou hádať

dakra
26. sep 2010

@stanka02 juj, tak to si mala dramatický pôrod, určite je dobré, že tam bol

stanka02
26. sep 2010

@dakra ten porod trval velmi kratko, ani tie bolesti neboli take hrozne, na tej maske som uz ani moc nevnimala, ked si to tak premietnem tak kontrakcie som necitila a tlacila som /lepsie povedane snazila som sa tlacit/, ked mi povedali, ze ide kontrakcia. Najhorsie bolo, to, ze mi maleho ukazali iba na chvilocku a potom ho zobrali do toho inkubatora a ja som sa musela pozbierat, aby som mohla ist za malickym. Urzite pri druhom budem chciet cisarak, nie kvoli mne, no kvoli babu, ja mam s tym dychanim problem.

dakra
26. sep 2010

@stanka02 no tak to je pekné, že keď máš problémy s dýchaním, tak ťa nechali lekári rodiť prirodzene, akože nechápem ich

bonninka
26. sep 2010

@mysenac no, myslím, že je partner u porodu hodně velká pomoc, ale jen v případě, že je na to, co se bude dít opravdu připravenej. Můj manžel půjde, tak jsem tomu ráda. Má hodně silnej žaludek a myslím si, že to v pohodě zvládne, většinou si myslím, že je pro chlapy největší problém vidět nás trpět, takže kdyby něco, nebudu ho tam trápit za každou cenu.
Svou matku si tam představit opravdu neumím, je to pro mě asi už moc intimní a tak dobrej vztah s ní prostě nemám. Svokra je pro mě možná přijatelnější, ale jen v případě, že bych si musela vybrat jednu nebo druhou. Jinak určitě ani jednu, je to pro mě už prostě taková jiná generace, které už se to podle mě týká jen snad na to rozmazlování,...

stanka02
26. sep 2010

@dakra no ja som cele tehotenstvo bola ok, no pri tom porode sa to takto zhorsilo a malicky bol uz tak dole, ze musel ist von takto. Dokonca som chodila aj ku lekarke. No viem do buducna, ze si budem musiet nejako vibavit cisarak.

dakra
26. sep 2010

@stanka02 tak myslím, že po takomto pôrode ti ho nabudúce dajú aj bez toho, aby si si ho pýtala

malemimi
26. sep 2010

@dakra @jani255 asi každá z nás to chce mať už za sebou, len ja by som bola radšej keby ma poslali rovno na príjem z poradne, lebo sme teraz bez auta a bojím sa tej paniky, čo nastane, keď to na mňa príde))

ja mám tiež strach , že ma to chytí niekde v buse 😒

stanka02
26. sep 2010

@dakra urcite by som pri porode nechcela nikoho ineho ako manzela, bud jeho alebo nikoho. Je to fakt take, ze co koho ineho dotoho. Podla mna nikto iny ta aj tak nevie v tom pripade podrzat, iba manzel.

zuzana_m
26. sep 2010

ja som mala manžela pri prvom porode, bolo to krasne....teraz velmi nechcel ist, predsa videl kadečo, lebo ako som už bola na koze s roztiahnutymi nohami, otvorena ,nastrihnuta, tak ho blbci vtedy zavolali a akurat oproti mojej šuške, no a nikdy v živote nezabudnem na ten jeho pohlad 😀 hahaha, za všetky drobné :D ....al ezvladol pekne....teraz ho chcem hlavne na prvu dobu ,ked budem mat bolesti, vtedy byt nemohol, iba na chodbe, a to mi velmi chybalo, rodila som v noci, sama, nikto sa nestara, len sem tam sestrička monitor zapla....no a teraz si chcem zaplatit nadstandardnu vzdycharen,kde moze byt celu dobu pri mne, aj po porode...uz na samotnom porode som ho tak nevnimala, len ako nam doniesli babatko 🙂 ...ale psychologovia radia netlačiť do toho partnera ked naozaj nechce...a ani ja si inu osobu pri porode neviem predstavit, a svokru vobec nie 😲

malemimi
26. sep 2010

@ika33 jeee no to muselo byť naozaj pekné 😀 😉 🙂

ziza55
26. sep 2010

caute kocky...ja osobne tam nechcem nikoho ani partnera ...asi by ma este viec znervoznil...on je taky rojko co nemusi moc lekarov...takze ja som rada ze tam nebude 🙂 🙂 ...

malemimi
26. sep 2010

@ziza55 hihi to je trdielko veď jemu nič nebudú robiť 😀 😀 😀
ja chcem aby tam bol a on tam tiež chce byť 😉

chiarra8
26. sep 2010

🙂 caute baby, ja by som tiez chcela hlavne zo zaciatku manzela pri sebe, na samotny porod uz asi nie.. a hlavne by som chcela, aby sme to uz mali za sebou, lebo mam brucho velke ako svet 🙂 uz ste vsetky pobalene? ja mam termin 2.11., ale Dr. sa zda, ze by to mohlo byt aj koncom oktobra 🙂 tak asi si uz pripravim tasku, nech potom nestresujem 😉

stanka02
26. sep 2010

@zuzana_m a kde ides rodit, ked sa da zaplatit nadstandardna vzdycharen? Na Kramaroch mi tvrdili, ze to sa neda zaplatit, ja som tiez chcela.

lenkaoravcova
26. sep 2010

@ziza55 Ahojky, odporucam ak si chce v ruzinove zazlmuvnit Divekyho je uplne prefektny, velmi jemny a aj mily clovek, ja som unho rodila pred rokom a pol a chystam sa aj teraz. Bola som s nim maximlane spokojna.

zuzana_m
26. sep 2010

@stanka02 joj moja ja niesom z BA, ja rodím v nemocnici Košice-Šaca....je to "súkromná" nemocnica (v úvodzovkách je to preto,lebo na súkromnú podla mna ešte nemajú,tak ale volá sa tak), no a tu máš obyčajnú vzdycháren a nadštandardnú,kde ste sami s manželom celú dobu....samozrejme ked je voľná, čo veľmi dúfam že bude...

nivejka
26. sep 2010

@ziza55 ...no ja mám bruško už dávno na zemi 😀 a niekedy ma neuveriteľne začne páliť záha---tak neviem podľa mňa je to tým,že mám všetky orgány stlačené bábom,že stačí len ked skloním prudšie hlavu a záha je na svete..

nivejka
26. sep 2010

@mircova ...normálne si vypýtaš , že glycerínové čípky a oni vedia 😉 😉 ...ja ich používam skoro celé tehotenstvo,lebo preháňadla sa v tomto stave bojím... 😅

nivejka
26. sep 2010

@dakra ...no tak tejto paniky sa veru bojím aj ja 😉 ...že budem zrovna sama doma--manžel v nedohľadne a ja nebudem v panike vedieť,čo dalej 😅 .....najhoršie bude,ked sa budem spoliehať na to,že mi odíde zátka a praskne plodová voda...že šak mám čas a nakoniec ma chytia bez toho poriadne pôrodné bolesti.....
asi som ti veľmi týmto nepomohla že?

mysenac
26. sep 2010

@bonninka ja mam s mamou dobry vztah, ale aby bola pri porode si ju neviem predstavit...a svokru uz vobec 😲

nivejka
26. sep 2010

@ika33 ....aj ja chcem takého doktora---fňuk.....no mne ,keby toto povedal,ako druhorodičke--veru už neváham ani minútu a idem rodiť,ale bohužiaľ u mňa to bude úplne iné---mne určite takéto niečo žiadny dr.nenavrhne 😢

nivejka
26. sep 2010

@dakra .....no ja umrem,že svokra pri pôrode--ja by som tu moju hnala veru kade ľahšie 😀