icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

bonninka
27. sep 2010

@nivejka tak to mám stejně, u mě taky zatím žádný náznak 🙂 ve čtvrtek půjdu, objednaná na nějakou hodinu nejsem, ale doktorka co tam byla mi řekla, asi jako každé, že mám dojít za týden, tak se tam zase budu muset doplahočit, už su na všechno nějaká líná,...

malemimi
27. sep 2010

@syssi Ahojte maminky, hlasim sa Vám z porodnice Kramare, maly Renko sa vypytal na svet nejako skôr Narodil sa 25.9. o 3:26 sekciou, váha 2940g a 48 cm ))
jeeeeeeeeee super Gratulujem!!!!!! 😉 😀

malemimi
27. sep 2010

tak ja som dnes vstala šla sa umyť a mám pocit ako by mi kleslo bruško ...lebo mi sa mi prsia neopierajú o bruško ...nie že by som mala cecky ako hrom ale teraz necítim že by sa mi opierali o bruško... 😀 😀 😀

skipy
27. sep 2010

Ahojte

@syssi gratulujem k Renkovi, pekne miery 🙂

Uz 2 dni ma boli napravo podbrusko uplne , uplne dole.Hlavne ked chodim, je to velmi neprijemne.Myslite ze to sa otvaram?
Tieto posledne tyzdne su des...tuto etapu tehu zazivam prvy krat.Este aj malu mam choru.

Mysenac -ty davas(budes davat) maleho do skolky?

NIvejka- mala si pravdu s tym magnezkom, aj ja som ho uz vysadila, mala som zle vysledky na CTG, maly je vraj taky spavy z neho.Zato teraz mam nonstop tvrde brucho.

Co sa sitia tyka, to ma vobec nebolelo, ani ten nastrih..to skor muz vravel, ze ho rozboleli gulky ked to videl 😀
Tentokrat ho chcem tiez pri porode, len najlepsie by bolo v tej 1 dobe...nech sa mam na koho vesat 🙂

mysenac
27. sep 2010

@skipy maly uz do skolky chodi a budem ho davat aj ked budeme mat babo...on tam chodi rad, ma tam kamaratov a pani ucitelky im dokazu vytvorit super aktivity a program, aky by som mu ja asi doma nedokazala urobit...ale obcas ho necham doma 😉 hlavne ked zacnu tie chripkove obdobia, tak nech sa tomu radsej vyhneme 😉

nivejka
27. sep 2010

@syssi .....no teda moja 🙂 ..už to máš teda za sebou 😉 .....zo srdca ti gratulujem a prajem veľaaaaa zdravíčka 🙂

mona777
27. sep 2010

@syssi tak gratulujem a veľa zdravíčka prajem 😎

skipy
27. sep 2010

@mysenac aj ja som dala malu a po 4 dnoch je zase chora ☹ a to jej cele prazdniny nic nebolo.Takze ja ju nebudem davat hlavne kvoli chorobam.Len sa bojim, ze sa tu bude pri nas nudit a bude jej chybat kolektiv.

nivejka
27. sep 2010

@skipy ..ahoj 😉 .....aj mne odvtedy ako som vysadila magnezko mi dosť tvrdne brucho a bolesť cítim intenzívnejšie 😖
sama som to zažila na malej,ked mi dávali v nemocke magnezko---proste som ju nemohla zobudiť na kojenie a trvalo nám to celé 2týždne v nemocke a potom doma sa to snažila všetko zameškané dohnať a bola zlá ako čert 😖

dasa2804
27. sep 2010

@nivejka mozno je lepsia magnezia, ako magnezium v tbl 🙂 ja pijem magneziu a nic mi netrpne.

nivejka
27. sep 2010

@dasa2804 ...ja som užívala magnézium šumivé,len som ho už schválne vysadila,lebo to potom nerobí dobrotu pre bábo....aj dr.som to hovorila a nepovedala mi na to ani slovo 😉

mysenac
27. sep 2010

@skipy Matkovi v lete vyberali nosnu mandlu, tak hadam bude na chvilku s chorobami pokoj.... ale ak by som videla, ze na neho nieco lezie, alebo maju v skolke viac chorych deti, tak ho necham urcite tiez doma. tiez si myslim, ze by sa doma nudil, preto som radsej ked je tam...ale zas nie za kazdu cenu 😒

dasa2804
27. sep 2010

@nivejka to je jedno aka forma, ide o davku. Ak trpnes, daj si magneziu, je tam menej Mg.

miroslavazh
27. sep 2010

Ahojte, trošku som Vás začala čítať, keďže aj ja budem mamka v októbri 🙂
@skipy @mysenac , fuuu som rada, že tá bolesť v podbrušku nie je len u mňa. Tiež som vysadila magnézium a mám také pocity. Pijete čajík z malinových listov? Alebo sa nejak snažíte na pôrod pripraviť? Dajte niejaké rady, kým je čas. Ja sa celkom bojím 😅

malemimi
27. sep 2010

aj mňa pobolieva a dnešnú noc ma festne bolel chrbát... ☹

miroslavazh
27. sep 2010

@malemimi aj mňa bolí už takmer každú noc. Mám také bolesti až niekde v kostrči a ťahá mi to do nohy. To sa potom otáčam v posteli ako stará babka. ☹ A maličký do tho ešte sem-tam začne kopkať akurát kdesi pod rebro alebo až niekkam do boku smerom na chrbát.

mysenac
27. sep 2010

@miroslavazh ahoj a vitaj medzi nami 🙂 ja pijem caj z malinovych listov. Este, ze si to spomenula, akurat som mala urobeny, len som nanho zabudla, tak som ho uz mala aj studeny...Len ja som ho zacala pit dost neskoro (v 39.tyzdni), lebo slecna v cajovni mi povedala, ze najskor tyzden pred terminom, aby som si porod nevyvolala skor a pritom ten caj vobec nema porod vyvolat ale ulahcit a pit sa ma uz od 36. tyzdna...ale hadam aspon trochu pomoze 🙂

zuzana_m
27. sep 2010

@syssi jeeeej gratulujem 🙂 tak si už mamička, nech ste zdravučkí 🙂

miroslavazh
27. sep 2010

@mysenac ahoj, ďakujem za privýtanie 🙂 V poslednom čase len študujem ten internet, čo a ako zvládnuť. A čítam všetko až tak, že mám z toho riadny guláš. Ja som si dokonca kúpila aj homeopatiká na ulahčenie pôrodu, aj keď ešte neviem, či to naozaj nejako pomôže.

zuzana_m
27. sep 2010

@miroslavazh ahoj 🙂 ako sa prosím ťa volajú tie homeopatiká, počula som tiež o tom....jedna mamička tu na fóre raz písala (ona rodila vo Francúzsku-že sa to tam bežne používa).... 🙂

nivejka
27. sep 2010

@miroslavazh ...ahoj medzi nami 🙂

skipy
27. sep 2010

@nivejka -no divne, ze to na ne tak posobi, jak droga, alebo co..

@mysenac joooj to muselo byt neprijemne a co bol casto chory?Ci preco mu to vyberali?Pre nas je ta skolka zacarovana..hned ochorieme:( a to predtym nebyvala vobec chora..

@miroslavazh Vitaj 🙂 Mas pekny termin🙂Moja babula sa tak narodila🙂)Ja sa nijako specialne nepripravujem.Len nech uz je po 🙂 My mame doma taky obyc. malinovy caj v sackoch..ci to sa ma pit nejaky specialny?

tanija133
27. sep 2010

@syssi ahoj Sissy,blahozelam k Renkovi a nezabudni pridat nejake fotky.... 😉 A napis, ako bolo na Kramaroch...

nivejka
27. sep 2010

@skipy ...aj tu je veľa maminiek na fore,ktoré tu tiež o tom píšu---detičky sú potom také oťapené..

mircova
27. sep 2010

@mona777 som rada,že ste už doma a v poriadku 🙂 prajem Vám aby ste boli zdrví, šťastní a mali každý deň krásny 🙂 Tvoj opis pôrodu ma trochu posmelil tak dúfam, že to tu všetky tak pekne zvládneme.

nivejka
27. sep 2010

no baby---dobre sa nám to tu rozbieha s bábätkami 🙂
som zvedavá , ktorá z nás je teraz na rade!!! 😉

skipy
27. sep 2010

@nivejka a tvoja mala nemala aj zltacku ked bola skor narodena?ja by som brala toho 1.10. alebo 2.10 🙂 🙂 zajtra mam poradnu, tak snad sa to trosku posunulo dopredu🙂

mysenac
27. sep 2010

@nivejka najblizsie sa ozve asi petrikaa - ta mala mat sekciu 24.9. a hirunka - 25.9.... takze uz je minimalne o 3 oktobrovciatka viac 😉

miroslavazh
27. sep 2010

@zuzana_m no tak takto, sú to homeopatiká od fir. Bioron a ja mám kúpené Arnica montana 9ch úžíva sa pred pôrodom 7-10 dní preventívne proti bolesti, krvácaniu. Počas pôrodu som si si kúpila Caulophylium 5 ch a Actaea racemosa 5ch vraj sa to počas 1 doby pôrodnej strieda každých 10 minút, na uvoľnenie svaloviny krčka maternice a na silné bolesti. Po pôrode Arnica montana 30 ch na urýcglené hojenie rán.

@nivejka ďakujem

@skipy neviem, či má byť špeciálny, ja mám z čajovni sipaný, že " ostružina malinová" 🙂

mircova
27. sep 2010

@mysenac s tými vecami do nemocnice je to aj v MT rovnaké, všetko si musíš doniesť 😝