Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
holky neviem čo sa deje ale túto noc ma strašne bolelo brucho včera večer som zaspala na dve hodiny a dnes som zase zaspala na dve hodiny a som taká otapená ale to už od rána a bolí ma chrbát a mám také nechutenstvo som obed zjedla na silu 😖 ☹ ( som hladná ale nič nechcem ale musím lebo mi je potom zle) už by som ju vyprdla najradšej...
inak vy si nejak aspoň tie čo ste mali už bábo a rodili ste klasicky tak či si nejak ošetrujete to zašite
@nivejka ja som osobne doteraz z tych tyzdnov a mesiacov blazon, lebo mam pocit, ze kazdy to inak rata 🙂 To bola taka drobucka 🙂A teraz ti malinku na kolko odhadli?
@lenkaoravcova ja ta poprosim info na tie homeo po porode, skusim. 🙂
@mircova ahaaa...este zistis, ze prenasas 😉 🙂 Inak aj mna obcas napadne ci by som nemala nosit vlozku kvoli tej vode..napr. v meste by to bolo dost neprijemne 🙂Ale zase taka intimka to i tak nezachrani..
Ja som velmi zvedava aky bude maly, dcerku som si predstavovala holohlavu, bleducku..a narodil sa mi cierny vlasacik 🙂
@malemimi skôr aj veľké, davidko je dosť malý - aj ked 3030 g a 49 cm. ale vašina maminiek mala väčšie bábatka, no nie o veľmi - ale neviem že či mal niekto 52 veľkosť. V každm prípade tie erarne vecičky boli väčšinou veľké detičkám. No ja mam 52 veľkosť doma a sú mu dosť veľké tie vecičky. Ale hovorím ak bude väčšie tvoje babo, čo si myslím že bude tak 52 by mala byť akurát. väčšie poterbuješ podľa mna len ak bude mať bábo takých 4600 gramov 😀
dnes mám každú chvíľu bruško ako kameň a tak som už bola 2x v sprche a uvidíme,či mi to pomôže a zaženie poslíčkov.
Takze k tym homeopatikam:
Pri porode:
Caulophylum 9CH podava sa po odtoku plod. vody, ak sa nerozbieha porod a
neotvra sa branka, podava sa aspon raz za 1/2hod, 3gulicky
Po porode:
Urcite si zaobstaraj arnica montana 9CH na rychlejsie zahojenie, brat hned
po porode aspon 3x denne ale mozes aj castejsie, az do vymizenia ran
vzniknutych pri porode
China 9CH casto po porode, potom 1-3x
denne 3gulicky, podava sa na zrovnanie krvneho tlaku, strate krvi pri porode
ak by hrozilo nejake hnisanie tak Pyrogenium 9CH, 2x denne, ale to kup az to
budes fakt potrebovat
Kojenie:
Ricinnus communis 5CH a Lac Caninum 5CH na rozkojenie......uzivat hned po
porode 3x denne Ak sa rozkojis, tak to mozes prestat uzivat, kedykolvek by
si stracala mlieko z akehokolvek dovodu, tak to mozes opat zacat pouzivat
Na zavinutie delohy:
polohovanie na bruchu.........co najviac lezat na bruchu Caulophylum 9CH........2x denne
Tie ktore ste z BA, alebo mate moznost na Bajzovej je vyborna lekaren an homeopatika, ak aj niektore z nich nebudu mat radi Vam ich objednaju a do dvoch dni ich mate.
roztok Rosalgin som čítala že sa s ním rana priamo oplachuje
@malemimi ved uz to coskoro bude🙂 to sa mas, ze nemas velke brusko..mna sa pytaju ci cakam trojcata.Susedia co ma vidia si asi myslia, ze som neni normalna, ked uz od maja vyzeram na porod 😀
@nivejka to bude tiez taka zabicka, ale ja by som brala rodit 2.5 kilove radsej ako 4 kilove 😀 😀
@lenkaoravcova uz som si to skopirovala, dakujem🙂)
Uz nech je noveeember, nech sme porodene a zahojene 🙂
Inak mne mala uz stale hovori, ze mama vyber brata, rozrez brucho 😀 😀
@malemimi ja som pocula, ze na tu rano po siti je dobry odvar z repika...kamoska nedavno porodila a jej to manzel uvaril a priniesol do porodnice v termoske a hojilo sa jej to zazracne rychlo (jej to tam poradili baby na izbe). Sestricka na cviceniach nam tiez hovorila, ze si to mamicky casto davaju doniest, ale ze podla nej staci caste sprchovanie cistou vodou 🙂
mám otázku ..keď príde ten deň D myslím už pôrod a žena by si dala magnézium aby ju to tak nebolelo ...bude cítiť kontrakcie či nie?

@mircova jasné že to zvládnete 😅