icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

zuzana_m
27. sep 2010

@vejinka pozrela som si aj ja video co si dala pre cukrusku, kde je maly hned po porode, no veru som si aj ja poplakala 🙂 , krásne video....juj škoda,my také nemáme ked sa maly narodil, ani len fotografovat nedovolili, no ale ja som potajomky potom pofotila 😝 ...a ake je to neuveritelne, z takych malych ukricanych uzlickov tak rychlo vyrastu na nezbednikov, erik je velmi sikovny-pozrela som aj ine video...no ale už by si si mohla ist aj po druhy uzliček, hadam to už budeš mať čim skor za sebou 😉

sylvia78
27. sep 2010

@mona777 dakujem, tie uz mam veru aj pripravene

bonninka
27. sep 2010

Tak jsem dnes konečně úspěšně víceméně zabalila tašku do porodnice. Akorát nevím, nač potřebujou v porodnici v Ružinově něco jako sobášny list. Asi kvůli otcovství bych řekla,... Hned z toho mám lepší pocit, ...

ziza55
27. sep 2010

caute kocky..prave citam nieco na nete o polohovacich podlozkach pre babo...aby nemalo zlezanu hlavicku...aky mate na to naazor?resp.skusenosti?diiiikes

zuzana_m
27. sep 2010

@ziza55 ahoj, ja si myslim že je to zbytočné, ja som používala klasicky ako naše mamy, že som dala na jednu stranu vankúšik, ked ležal dlho na druhej strane, aby si nemohol otočiť hlavku, no a som to striedala...bolo to ok...alebo poskladanu bavlnenu plienku, proste nieco cim zabraniš aby babatko malo stale iba na jednej strane hlavku.... 😉

bonninka
27. sep 2010

@zuzana_m jaj, tak deleko jsem já ještě nedošla,... tohle mě vůbec zatím nenapadlo řešit 😲

zuzana_m
27. sep 2010

@bonninka čo myslíš? 🙂 to polohovanie? ja už mám doma beťára, ked bol mimi, tak rád ležkal hlavkou na jednej strane, tak mito poradila mamina aj lekarka 😉

bonninka
27. sep 2010

@zuzana_m ano, mě nenapadlo, že se něco takovýho dělá,...to aby nemělo šišatou hlavičku?

alex1983
27. sep 2010

@nivejka no tak super, ked ste mi to potvrdili viacere, ze to viac menej neboli, tak ste ma ukludnili 😝 Chcem sa Vas spytat na terajsie pocity: ja sa stale kontrolujem ze ci kope a tak ... Viem ze ma mimi uz teraz malo miesta, takze tie pohyby uz su neni take caste a zretelne a potom ma napadaju rozne tragicke scenare. Ale to je asi tym ze sa velmi tesim na male a chcem aby bolo vsetko v poriadku.

zuzana_m
27. sep 2010

@bonninka no niektore babatka radi lezia na jednej strane hlavky a ked to nechaš dlhodobo tak, že napr. ležka hlavkou na pravej strane, tak sa mu bude ta jedna strana splošťovať....ale to nič neni, len treba potom babatku tu stranu podopriet,aby lezkalo aj na druhej, a potom sa mu hlavka vytvaruje pekne, neboj nič 😉

zuzana_m
27. sep 2010

@bonninka proste ked si všimneš že ležka len na tej jednej strane,tak mu nedovoliš stale,aby malo hlavku raz na jednej,raz na druhej....mojmu malemu sa to najprv nepačilo, jedoval sa 🙂

alex1983
27. sep 2010

@syssi gratulujem a zelam hlavne veeela zdravicka 🙂

zuzana_m
27. sep 2010

@alex1983 ahoj, ja to iste 🙂 ....ked dlhšie nekopka tak premylsam nad kadecim, ale je pravda, aj lekar mi to potvrdil, ze babatko uz ma fakt malo miesta,tak uz tie pohyby budu ine....aj moja mala dakedy sa puci silno, dnes napriklad velmi malo....sem-tam tlaci ruckou alebo ritkou....je to v pohode, ja dakedy naschval hladim alebo skrabkam brusko, a potom sa ozve, a som spokojna 🙂

alex1983
27. sep 2010

@zuzana_m jeej, dakujem ze nie som sama, uz som si pripadala ako paranoik. 😀 A robim to iste, ak sa dlhsie nehlasi, tak ho troska postucham a ked odpovie, som spokojna 😉 A potom mam vycitky ze mozno spinkalo a ja som ho zobudila 🙂 Ale vsak je to pre jeho dobro, nie? 😉

tanija133
27. sep 2010

@mircova 🙂 vidis je je nas viac, co nam nic nie je....a ked aj je, tak to proste patri k tehotenstvu....mam iba opuchnute ruky a nohy, ale ved to mame kazda... 😉

ziza55
27. sep 2010

@tanija133 ja nemam zatial 🙂 😉 ...nie ze to zakriknemale...chi

lenkaoravcova
27. sep 2010

@malemimi To nerob, moze ta to priprzdit pri otvarani, mne moj doktor povedal, ye pokial nemusim nech si ho nedavam uy aspon mesiac pred porodom.

horalka777
27. sep 2010

@nivejka mne minule v 35tt odhadli velkost babatka na 1500g a bala som sa, ze ako malo... a nakoniec mala mala 3650, tak neboj 😉 Ja teraz skor dufam v opak, lebo uz teraz ma cca 3315g podla piatkoveho sona, som zvedava, aku vahu to vyhodi v stredu na poradni 😕 Mne by to uz aj stacilo na porodenie 😅
@malemimi magnezium sa ma brat proti tvrdnutiu do konca 36tt, potom uz to tvrdnutie treba a je to ok 🙂 ja som ho brala asi od 7m do konca 36tt..

horalka777
27. sep 2010

@cukruska1920 lonove kosti, ano aj mnaaa, obcas mam pocit, ze mala vyhupne niekde vonku na ulici 😕 ale inak je to aj pocasim, ked je nizky tlak, urychluje to postup mimi a silneju kontrakcie 😀

horalka777
27. sep 2010

mala tu vykrikuje, ze "zrus pocitac, maminka, uebo je uz veua hodin" takze musim ist 😎

malemimi
27. sep 2010

@horalka777 aha takže už nebrat

vejinka
27. sep 2010

@cukruska1920 no ja robim s malym kade co....samozrejme v ramci hry...a som velmi rada ze sa snazi a uci sa prakticky sam 😉

vejinka
27. sep 2010

@zuzana_m veru je to hotovy zazrak ako rychlo vyrastu tie deturence 😉 no u mna to ani nahodou nevyzera na prichadzajuci porod...taky tyzden dva este 🙄

mysenac
27. sep 2010

@ziza55 ja som tiez ziadne polohovacie podlozky nepouzivala - teraz o niecom takom prvykrat pocujem, ale tiez si myslim, ze je to zbytocne....ja som striedavo davala lezat raz na jednu, raz na druhu stranu - tak ako pise zuzana_m 🙂

mysenac
27. sep 2010

@vejinka aby si este nebola prekvapena ako rychlo to moze prist. Jedna kocka (na teme o porodnici kam sa chystam) bola rano u doktora, ten jej povedal, ze to tak skoro nebude, o 2hodiny prisla do nemocnice s odtecenou plodovou vodou a o dalsie 2 hodiny bol maly na svete 😉

ziza55
27. sep 2010

@mysenac dakujeeeeeeeeeeem..riesim take blbiny v podstate ale som vdacna za kazdu radu...lebo tam si precitas o podlozke...tam o baby satke a spekulujem potom a vsecko by som chcela... 🙂 a v postate b y som to ani nevyuzila...nase maminy o takych veciach ani nechirovali a sme tu 😉 ...este raz dakujem..zas o jednu starost menej 😉

franziska
27. sep 2010

ahojte,

@luciaj má Jožinka, narodil sa včera - s krásnymi mierami 3350g a 50cm

inaksie aj u mna bol porod asi taky, ze som isla na poradnu lekar ma uz nepustil domov a poslal na prijem a to mi nic nebolo o 13.00 ma prijali a o 20.00 bola mala na svete 😉

mysenac
27. sep 2010

@ziza55 ale tak niektore veci nie su blbiny, len je toho na trhu teraz strasne vela niekedy je tazke rozhodnut, co naozaj vyuzijes (ja som kdesi na nete nasla zohrievacku na vlcene obrusky na zadocek - tak to mi prislo ako najvacsia zbytocnost o akej som pocula)...ale je to pravda, ze bez coho vsetkeho sa nase mamy zaobisli. Ked sme cakali syna, tak sme s manzelom este obidvaja studovali, takze hlavne z financnych dovodov sme kupili len take tie zakladne veci a teraz si hovorim, ze bez coho vsetkeho nas syn bez problemov vyrastol 🙂 a ta baby-satka urcite je vec nad ktorou by som aj ja rozmyslala...ved to babatku neublizi a upevnuje to vztah medzi matkou a dietatom. Len zas treba brat do uvahy, kedy sa babo narodi a mozno to riesit az po narodeni, ked uz budes vediet co sa mu paci a co mu vyhovuje 😉

ziza55
27. sep 2010

@mysenac nooo tu babysatku alebo babyvak som tu riesila s babami 2dni dozadu a vraveli ze je to dobre hlavne ked je teplejsie pocko...ze aj von stym vybehnes..ale kedze maly sa narodi do zimy...tak asi nic a vbyte by som to asi tiez nevyuzila..mame vselijake hrazdicky ..lehatko tak ho budem mat kam ulozit 🙂

mysenac
27. sep 2010

@ziza55 ano ano, viem ze si sa na tu satku pytala. Ved to, ze ked sa narodi do zimy, ja som pri synovi ten nosic prave kvoli tomu nevyuzila 😒 pri synovi sme mali len postielku a nad nou kolotoc a bol maximalne spokojny. Teraz mame aj lehatko a hrazdicku (dostala som od sestry)...ale aj ked viem, ze babo by to zvladlo aj bez takychto prkotin, tak sa z tych veci vytesujem 🙂 a uz sa na babo velmi tesiiiim 😉