Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@nivejka - tak ty máš bruško ako ja 🙂 a inak tiež som pribrala 21kg 🙂, teraz mám 78kg
@mysenac - ty máš pekne špisaté bruško a ešte aj dobre hore
@ziza55 - no už aj tebe klesa 🙂
ale krásne brušká mate babenky
Ja tiež odfotím a potom sem pridám foto.
Dnes som bola u Dr. na kontrolu a povedal, že je všetko OK a ak neporodím, tak sa vidíme 08.10. v nemocke. Má zase službu, tak by sme si zase pozreli prietoky.
@ika33 ....no o 1kg som ťa predbehla 😀 😀 ...vidíš ty to máš dobré-teba vyšetruje jeden doktor a mňa už tretia doktorka,ktorá nemá ani páru o mojej diagnoze..poviem ti to je fakt o ničom----a ked sa náhodou chcem opýtať niečo tak mi rýchlo a hlavne v skratke odpovie a už sa so mnou lúči 😠
@nivejka To je presne ta nevyhoda ked nemas zazmluvneneho porodnika, lebo potom nevies ani kto ta rodi a nema sajnu ani o tvojom tehotentsve, proste nic. A to este ak budes mat dlhy porod bohvie kolko porodnikov sa tam vystrieda. Pokial mas rychly porod tka je to ok, ale ak nie ich zaujem nie je ziaden, nikto sa k porodu nehrnie. ☹
Ahojte pozdravujem všetky známe tváre, ako sa cítite, no ja prežívam ukrutný strach z pôrodu, nenormálne sa to blíži, tak papa, nivejka - kto už porodil, nevidím tu ani daru,.... tie čo sme si aktívne písali v júli - auguste.
@nivejka no, tak s těma doktorama je to v té ambulanci opravdu tragické - dnes na kontrole byla opět jiná doktorka a tu je doslova výpis všech jejich slov: můžete nahoru, můžete dolů, můžete se obléct. No a když jsem se jí zeptala, že jak to vypadá, tak řekla - dobře. To si můžu myslet vlastně cokoliv, ale nakonec se prý teda ještě nechystá,... No mazec. Jo a s tím železem jsem dopadla tak, že krev mám naprosto v pořádku a vůbec nebylo a není potřeba se krmit nějakýma tabletkama. Hemoglobin mám 128. Takže i doktoři opravdu nemají chvílemi pravdu. A to jsem se na ty výsledky krve musela zeptat. Tak neosobní přístup je dost nechutnej ☹ Tak už to snad do porodu nějak doklepeme,...
@lenkaoravcova ....tak ako by sa mi oplatilo niekoho zazmluvniť v posledný mesiac tehotenstva?--ja myslím,že nie..
úplne iné je,ked žena chodí k svojmu gynekologovi a pritom je aj pôrodník...môj pôrodníka už nerobí 😖
čo mám robiť???---idem asi umyť plávačku štvornožky 😅 😅 😅 ---a snad sa ta moja zakliata princezná zobudí a bude chcieť ísť von 😅
@nivejka praveze sa zazmluvnuje vacsina lekarov mesiac pred porodom...a nie kazdy obvodak lekar je zaroven aj porodnik....kaslat na tie prachy...ved je to raz...max.2x za zivot..radsej sa potom uskromnit...ale je to svinstvo...dobre pred casom bonninka napisala...ze zachvilu si budeme platit v potravinach aj predavaca aby nas obsluzil..hruuuza
@nivejka ale mě už možná o nějakej ten centimetr kleslo, ale strašně mě bolí kůže, asi už se mi tam nic nemůže vejít....jinak co jsem včera machrovala s + 8 kg, tak už to dnes není pravda, v poradně mi navážíli 79,3, takže v konečném výsledku zatím + 9,3, ale nebyla jsem asi 2 dny na záchodě, tak to možná nebude nakonec až tak hrozný 😎
Jinak dnes ta doktorka byla extrémně pomalá - po 10 hodině neměla hotovou ani polovinu z těch pacientek, co minulý týden, tak je to mazec.
Jinak s tím doktorem u porodu si myslím, že tam je nejpodstatnější spoléhat hlavně na sebe - doktor za vás nikdy neporodí, ať je sebelepší 😉 a s prominutím, jak se říká líná huba - holý neštěstí, pokud se mi nikdo nevěnuje, tak se prostě ozvu - službu někdo má a tím pádem má i zodpovědnost. Myslím, že když nebudu hrubá a nějak seriozně či vtipně se připomenu, tak není co řešit. Koneckonců, manžel se může taky zaangažovat,... Tohoto se fakt nebojím.
ahojte kočky 🙂 ako s prosim vas presne vola ten čaj čo pijete- ta ostružina malinová? lebo manžel bol už v 4 lekárňach a všade na neho pozerali ako puky 😒 ...že čo to chce....
@zuzana_m tak to je docela divný - je to úplně obyčejný čaj z listu maliníku - u vás tomu říkáte ostružina malinová. A měli by ho asi mít kdekoli. Kdyžtak zkus radši nějakou lékarnu blízko nemocnice, tam by mohli mít aspoň tušení 😎 To mi připomíná, že jsem si ho dnes ještě nedala,...
ahojte baby,skúšame sa uspávať v kočíku 🙂 a vyzerá že by to šlo.Stačí že sa na prsníku dudkáme v noci 😀 .Ale nemenila by som ani za nič.Akurát mi dnes manžel vravel že sa tešil na ten posledný mesiac tehu .Ked ho budem ťahať do postele aby drobec išiel na svet rýchlejšie a nedostali sme sa k tomu 😀 .Teraz má smolu chlapec 😀 .
@mysenac -ja som mala presne také bruško ako ty.Každy mi brblal ako budem prenášať aj doktor a drobec sa pýtal o 3tt skôr na svet 😉 .Ten zazmluvnený lekár je fajn,ale nesmieš mať smolu ako napr.ja.Musela som aj s lekárom čakať 4h v riadných bolestiach na operačnú sálu-kedže pôrod nepostupoval a robili mi nakoniec sekciu.Mali neočakávané komplikácie pri operácii tak sme si to odtrápili o to dlhšie 😝 .
@me -ahoj no pekne si nás zanedbávala a ešte len budeš ked bude drobček na svete 😀 😉 .Neboj pôrod zvládneš,ja som sa tiež strašne bála.Ked mi odtiekla plodová voda celá som sa triasla od strachu asi hodinu,ale potom to prešlo a tešila som sa na bábätko 😉 .
Ahojte! tak som tu ...no mali sme asi pôrodničku p.Dráb tam nebol možno rodil...
no a mám CS 7, tlak 130/80, váha 74,3kg,
ale neviem čo je UZ RI 0,56 ??
malá je otočená tváričkou k môjmu chrbtu ..chúďa medzi mojimi prsiami je jéj šušula 😀
a povedala mi že sa mi už krčok skracuje že malá už tlačí dole dosť ( a to som jej aj povedala že ju dosť aj cítim ) a že by som nemala , moc cestovať a že keď mi odtečie voda alebo nejakú krvičku uvidím alebo pravidelné kontrakcie tak mám ísť hneď do nemocnice... 🙂
to asi vsio 🙂
@malemimi jej moja takže asi aj mna nakoniec predbehneš 🙂 ...ináč čítala som že to CS- cervix skóre, znamená čím viac bodov, tým sa blíži pôrod...a ty už máš pekne vysoké to čísielko 🙂 tuším do desať to je? ale na 38. tyzden píšu v tej tabulke že CS 7 je vyššia hodnota, takže ktovie, možno si na rade ? 😉
tak sa ku vam pridavam. termin mam na 18.10.ale chcu mi ho vyvolať skor, lebo som už nejaký čas otvorená na 3-4cm a krčok je velmi mäkký a skratený na 0,5cm-1cm, ako tkroý doki napiše. zajtra mam isť do porodnice, že ho vyvolaju, ench sa vraj netrapim,a le pre mna j eskor dilema, čo urobiť. nič ma nebolí, tri dni som ležala v nemocke, od piatku som doma, doki tomu nedaval od tej kontroly ani 10 dní a dnes je to už 12 dní.doki v podornici, kam teraz chodím, sa len boji,a by ma to nezachytilo doma a aby som stihla prísť.týžden som postivo ležala, teraz už aj dosť chodím a nič. dokonca aj tvrdnutie bruška prestalo a aj tam dolu ma to prestlo bolieť, dufam, žesa drobec neotočil a jednoduhco sa cítimlepšie ako predtým.prvé dieťa som mala narodené v 32tt, tak si chcem dokazať, že to vydržím až do konca a oni takto....čo si myslíte o vyvolavaní porodu koli otvoreniu krčka?som pripravená si to pripadne odležať aj v nemocke, ked ich inak nepresvedčím...

@mircova vola sa to hipp natal napoj pre kojiace maminky na tvorbu mlieka da sa to pit bud ako caj alebo ako studeny napoj