Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@malemimi Tak to by bola fakt dobrá sranda... Ináč vždy keď sa teraz pýtam Michala, že čo chce na narodky, tak mi povie, že predsa nič-veď mu dám Ninku... ja na to, že tak to teda nie-veď ňuňa bude predsa aj moja 🙂. No a keby sa narodila ešte aj v ten deň, tak neviem či by mi uveril 😀 ...
Posledné dni ináč furt surfujem po nete a študujem všetko ohľadom dojčenia - články, videá ... V nemocnici ti vraj toho veľa nepovedia, tak sa musím asi spoľahnúť na seba...
Som prvorodička a zatiaľ nemám nejaké strašné stresy čo sa týka pôrodu samotného(snažím sa byť v kľude, myslieť pozitívne, dúfam že mi to vydrží čo najdlhšie 🙂...), ale veľmi mi záleží na úspešnej podpore laktácie. Veľa som počula o tom, že prvé momenty po pôrode sú veľmi dôležité pre upevňovanie si puta medzi dieťatkom a mamičkou a taktiež na podporu dojčenia. Chcela by som, aby mi bolo umožnené priloženie bábätka k dojčeniu hneď po narodení a položenie maličkej na moje brucho. Taktiež by som ju chcela mať pri sebe čo najskôr, nech ju môžem kŕmiť len ja (určite nechcem aby ju prikrmovali-napr. z fľaše :( ). Dúfam, že to vyjde.
@malemimi Jasné, veď ono na prvý krát toho veľa necucne - len pár kvapiek, viac toho kolostra zo začiatku aj tak asi nebude. Ide ale o to, že tým svojím cucnutím ľahšie naštartuje tvorbu mliečka, naučí sa rýchlejšie lepšie sať a taktiež to pomáha k lepšiemu zavinutiu maternice po pôrode. Tu je ináč tabuľka podľa UNICEFU, že koľko by malo bábo po narodení piť:
Koľko má dieťa piť od matky?
1. deň pri každom pití len pár kvapiek mledziva
2. deň spolu asi 70 – 80 ml za deň
3. deň spolu asi 140 – 160 ml za deň
4. deň spolu asi 210 - 240 ml za deň
5. deň spolu asi 280 - 320 ml za deň
6. deň spolu asi 350 – 400 ml za deň
7. deň spolu asi 420 – 480 ml za deň
8. deň spolu asi 490 – 560 ml za deň
9.-10. deň spolu asi 560 – 640 ml za deň
@malemimi 🙂 🙂 . No snažím sa akože "meditovať"-myslím na môj pôrod len pozitívne, takže to bude rýchle, bolesť sa bude dať vydržať, epidural hneď zaberie a malá pôjde vonku ľahko - to je moja predstava 🙂. Sestra mi hovorí, že som taká pokojná, že keď bude tehotná ono, že budem jej mentálny guru kľudu 😀. Len dúfam že mi to vydrží čo najdlhšie.
@anetaa nechci teda nějak použovat, ale to, že se neví kolik dítě vypije holky není pravda. Existuje něco jako kontrolované kojení, kdy vám miminko zváží před a po kojení a pak je jasné, kolik toho vypije. A naopak je hodně důležité, aby pilo mlezivo co nejdřív po porodu a to z jednoho důvodu - prostupnost mleziva střevním traktem velmi rychle klesá a to v průběhu již několika hodin následujících po porodu. Tím klesá i jeho vstřebatelnost a využití všech pozitivních látek pro organismus. Takže nechat přisát dítě co nejdřív je největší základ, jaký mu do života můžete dát,...
@anetaa... fúha do Dolného Kubína? tak to keď na teba príde, aby si hneď vyrazila do pôrodnice 😉
Ja som priamo z MT tak idem rodiť tam. Na tie kurzy nechodím, som si kopec vecí naštudovala z časopisov, kníh, na nete a dúfam, že už aj priamo v nemocke keď príde na vec tak mi povedia, čo chcú po mne 🙂 niektoré veci je lepšie aj nevedieť 🤐 😉
@mircova tak tak 😎 zbytečně do sebe nechci nechat cpát jedy, když jsem četla ten hoooodně dlouhý seznam nežádoucích účinků, tak se moje přesvědčení o tom, že jen v krizovém případě ještě prohloubilo,...
Ono bude stačit už to, že do mě budou rvát ATB, protože mám bohužel pozitivního streptokoka,.... 😝
Jsme silný ženský, tak to prostě musíme zvládnout 😎
@mircova No bola som na tom kurze v knižnici len raz, potom sa mi tam už veľmi nechcelo-aj peniaze to stojí-cvičievam na fitlopte aj doma, a to čo tam povedia si môžem tiež naštudovať z netu alebo knižiek. A tiež je pravda, že sa to hodí skôr mamičkám, ktoré budú aj rodiť v MT, keďže tá pani čo kurz vedie je pôrodná asistentka z MT. Tú dvojhodinovku, čo som tam prvý krát bola sme cvičili, preberali masáž bábätka, dýchanie pri pôrode (s tým dýchaním ale hádam pomôžu aj na pôrodnej sále).
Do Kubína to mám ináč pohodovou jazdou autom zmaknuté do hodinky, tak ak môj mužík dupne trošku do pedála, tak aj skôr 🙂. Tak rýchlo hádam neporodím 🙂.
ja si vždy poviem , že čo má prísť to príde a zbytočne sa stresovať nemá zmysel lebo to nezmením... a aj keď náááhodu sa udriem a festne tak si poviem čo bolí to prebolí a je dobre haha 😀 🙂

no asi som spravila chybu že som spala, nejak sa cítim na hovno ako by ma niekto udrel mechom po hlave ☹ ☹