icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

bonninka
11. okt 2010

@zucha gratulujem 😵

zaba2707
11. okt 2010

ahojte babulky, ospravedlnujem sa, ze vam sem leziem, ak by ste niektora mala chut pozrite si link a kludne kontaktujte cez IP. dakujem g. pekny den

http://picasaweb.google.sk/g.vanova/NoveVecicky...

bonninka
11. okt 2010

@slavuska30 jedné ženské se teď v čechách taky narodil prcek KP. Ráno jí řekli, že je otočenej dobře a odpoledne začala rodit. Rodila doma s porodní asistentkou, která byla taky těhotná a nestihla ani přijet. Nakonec se malej narodil řiťkou a vše bylo OK. Porodní asistentka dorazila akorát na porod placenty a pak jeli do nemocnice. Tak nevěš hlavu, přinejhorším si příroda poradí 😵 každopádně držím pěstičky, aby už zůstalo miminko hlavičkou dolů 😎

slavuska30
11. okt 2010

@bonninka ..fuha...ja sa bojim toho, ze sa stale vrti a v konecnom dosledku nikdy neviem ako je otoceny, ale dufam, ze to bude vsetko ok 🙂 uz som ako na ihlach... 🙂 🙂

malemimi
11. okt 2010

@bonninka fiiiha !! a to najprv šli nožičky???

malemimi
11. okt 2010

http://tehotenstvo.rodinka.sk/index.php?id=893&...[cmd]=SINGLE&tx_rtglister_pi1[uid]=7

pozrite čo som našľa...je tam aj o prikladaní k prsníku ...

bonninka
11. okt 2010

@malemimi ne, to se miminko rodí tak, že jde prvně prdýlka. Teda pokud se jedná o základní polohu KP. Ono je i v této poloze dost abnormalit, že může mít nožicku dolů, kolínko, apod. V podstatě je to i fyziologická poloha na porod, v čechách ji málokde ukončují sekcí už dopředu. Většinou se čeká, až jak se miminko bude tvářit při porodu. Nebo tak, mám hodně kamarádek, které normálně porodily KP, ale je tam prostě vyšší riziko komplikací. Je na to třeba opravdu odborné vedení porodu, protože když se brzo to miminko chytí za zadeček, tak může mít tendenci zvednout ručičky nad hlavu - a hlavička se společně s ručičkama do porodních cest nevejdou. Takže je ten porod bolestivější - jednak trvá déle a nechává se to hodně na tom miminku, aby se v porodních cestách dotočilo a jednak si zadeček hůř proráží porodní cesty, protože je měkčí než hlavička. Takže tak,...

malemimi
11. okt 2010

@bonninka no to muselo ale bolieť potom ☹
bože chúďa matka a aj dieťa... 😒

jana_toky
11. okt 2010

@malemimi A co sa tyka sanitky, tak ju budes volat za kazdych podmienok? Nie je lepsi taxik? 😉

ziza55
11. okt 2010

@nivejka simkovia tam boli vtedy sice tiez dvaja..jeden starsi..tusim martin a jeden juraj...o nieco mladsi..okuliarnaty...ma mladu manzelku..vtedy u nas prave rodila...5rokov dozadu...aj je to ten...tiez sikovny 🙂

slavuska30
11. okt 2010

@bonninka ..no uz mam teraz vlasy dupkom...musim mu dohovoritz, nech je dolu hlavou.,.. 🙂

jana_toky
11. okt 2010

@ziza55 Ahoj Zuzka, uz si podpisala tu zmluvu kvoli porodnikovi? Lebo ja ju stale este nemam ☹ . Dali ju podpisat v nemocnici... 😀 a asi to dost trva...

bonninka
11. okt 2010

@jana_toky tak já jsem nad tím taky uvažovala, kdyby nebyl manžel doma. Jen jsem někde četla, že taxik nedoporučují. Jednak taxikáři jezdí jako prasata a jednak je možný, že vám poteče plodová voda a na to oni asi nebudou zvědaví. A navíc tam jezdí kdekdo, takže plno mikrobů a tak,...No asi je to na každým, ale pokud nebude moct manžel, tak to nehodlám hrotit a volám 112 😎

malemimi
11. okt 2010

@jana_toky akože za každých podmienok...keď budem rodiť 😒 neviem ako si to presne myslela...
sanitka je istejšia než taxik!

@jana_toky ja som si pre tu zmluvu mohla ísť na druhý deň, a aj som šla ...

jana_toky
11. okt 2010

@bonninka No, ja to mam kusok do nemocnice (pol hodka pesi, aftom 7 min.), tak ak manzel nebude do pol hodky moct prist (beriem to tak, ze este snad stihnem sprchu a trochu sa tam dole upravit - nechcem, aby to riesili v nemocnici so ziletkou, ktora uz obletela x pacientiek a tak), tak by som volala taxi. 😒 . Nemivem, ako funguje sanitka, ci ta za kazdych okolnosti zoberie, ako sa plati, lebo asi nie kezdy takyto vyjazd preplaca poistovna... . Ja som citala, ze sanitku kazdopadne treba volat, ked odtecie plodova voda a je zle sfarbena..., aby sa babatko nezadusilo... 😲

jana_toky
11. okt 2010

@malemimi Ja len ci sanitka pride vzdy, ked zavola mamina, ze ide rodit... 😉 , ako som pisala bonninke... 😀

malemimi
11. okt 2010

@bonninka presne aj segra si volala sanitku ...a boli u nej do 5 min a keby čaká na mm tak porodí mu v aute lebo ako prišli do pôrodnice ľahla si a už rodila...
ja mám mm asi 10 min autom ale sám povedal že načo riskovať lebo on musí ísť cez vlak.kolajnice a nikedy sa tam dosť dlho čaká tak nech si zavolám sanitku a jemu dám vedieť že už malá sa hrnie na svet a on pôjde zatiaľ do nemocnice a tam sa stretneme...

malemimi
11. okt 2010

@jana_toky tak snáď áno...to je neviem..zavolám tam teraz a opýtam sa ich na to? haha 😀 😀 😀 😀

horalka777
11. okt 2010

ahojte, ja som tiez este nerodila 😅 do porodky to mam tot cez dve ulice, tak sa chystam peso 🙂 zeby dnes?

jana_toky
11. okt 2010

@malemimi 😀

jana_toky
11. okt 2010

@horalka777 ale na druhej strane, keby manzel nebol doma, to sa budes tahat s tou taskou sama? 😒 Nevies v akom budes stave-bolestiach... 😲

malemimi
11. okt 2010

@horalka777 fiha čo máš pociť že pôjdeš???? 🙂

nivejka
11. okt 2010

@ziza55 ...tak to je presne ten,čo má mladú manželku 😉

malemimi
11. okt 2010

@jana_toky no vidíš ešte aj taška! haha inak možno malá čaká kým si kúpim papuče lebo ja nemám ja vždy boso doma alebo v ponožkách takých domácich 😀 a včera sme aj boli kuk ale nič také nemali... tak možno dnes pôjdeme kuk a bude

bonninka
11. okt 2010

@jana_toky no, já nevím, ale taxikář podle mě zdravotní vzdělání nemá. Takže je to prostě jen řidič. A i když ti začnou jen kontrakce, tak se to může kdykoliv zvrhnout v odlučování placenty,... to nechci nikoho strašit, jen to není dobré podceňovat.
Jinak moje svokra dělá na záchrance a pochybuju, že by někdo nějaký výjezd platil, protože se za celou dobu co vykládá o dobrodružných výjezdech o ničem takovém nezmínila. Navíc sama řekla, že v momentě, když nebude manžel doma, ať nevymýšlím blbosti a hned volám 112. Takže v konečném důsledku bude záchranka i levnější a přijet musí a to dost rychle. Tak tak to beru já,...no ale pořád doufám, že to stihneme vyřešit s manželem. Jen ty krizové situace prostě můžou nastat,...

horalka777
11. okt 2010

@jana_toky manzela som uz dnes do prace nepustila :D a v bolestiach uz tak trocha som, dnes rano na poradni mi povedala, ze sa to uz rozbieha a ze sa mam este ukazat este o pol druhej poobede, alebo keby daco, tak rovno do porodky medzi tym 😎

jana_toky
11. okt 2010

@malemimi Tak ked kupis papucky, daj vediet, aby som vedela, ze uz onedlho pojdes 😀

horalka777
11. okt 2010

@malemimi asi ano, ale mozem sa ja mylit 😅

horalka777
11. okt 2010

@malemimi vidis, dik za pripomenutie - papuceeeee!

malemimi
11. okt 2010

@bonninka no a v sanitke môžme aj porodiť 😉 😀
@horalka777 jeeeeeeeeeeej si nervózna či v neočakávani?