Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
ahojte baby. Hlasim sa po poradni a stale 2v1 :(.
Kazdy den mame take pichanie tam dolu a sem tam tvrdne sem-tam brusko. 😀
Lekar mi dnes hovoril, ze je to na spadnutie uz a ze ked to nebude do konca pracovneho tyzdna, tak mame sa prist v sobotu ukazat (pre istotu aj s taskou).
Ja uz som nenormalne nedockava a mam pocit, ze uz do soboty nevydrzim cakat. Ale tiez nemam pocit, ze uz to pride... ☹. Uz aj mm dohovara malemu, ze nech ide na svet a nic... 😅
@slavuska30 Ja dnes tiez nevarim 🙂 , vcera mm uvaril a zostalo aj na dnes, tak idem oddychovat. To pocasie je hrozne a k tomu to cakanie, uplne ma to nici 😒
@jana_toky ..ano to akanie je na nervy a najhoršie, ked kazdu chvilu mi niekto vyvolava, ci som este stale cela....uz sa mi nexce pokazde vysvetlovat, ze ano... 😒 , nemam ani najmneši náznak, ze by sa malo daco diat..neviem ani spat dobre, lebo najskor cakam, ci nic nedojde... 😀 😀 😀 potom zaspim od unavy, ale potom sa zas budim a uz od tretej som hore..a zas cakam... 😀 😀 😀 😝 😝 😝
@ziza55 to teda su nervaky, uz tam chodim ako na hodiny klaviru. Otvaram sa pomalinky, ale nepovedal, ze kolko. Docela dlho ma vysetroval a este som potom bola na monitore 20 min. .
Normalne poznamenal, ze dufa, ze nebudeme rodit v stredu, lebo ma nejake odovzdavanie diplomu, alebo tak daco... 😀
@hirunka Zo skusenosti, co mi hovorila kamoska, ktora kojila a este koji, aby babatko priberalo je potrebne, aby si mu dala vzdy dopapat mliecko s jedneho prsniku, aby sa dostalo k zadnemu mlieku, ktore je tukove... , na to si treba dat pozor a potom tiez nech maminka papa take tucnejsie jogurty, smotanu a tak. Vraj to pomaha...
@hirunka tak jej skus davat cez den častejšie a minimalne 20 minut z jedneho prsníka,aby si vytiahla aj zadné mliečko,lebo z toho sa pribera,tym prvym prednym si len smäd uhasí....neboj prídete na to,len to nevzdavaj...očividne jej to stačí,lebo inak by bola uplakaná..a na dokiho sa vykašli,tie ich tabuľky že je to malo a to je veľa..ach..hlavne že je dieťa spokojne podla mna.. 😉
@slavuska30 No, ja uz to robim tak, ze telefon zdviham len mangelovi. Aj rodicom som povedala, nech mi uz nevolaju, ze ked to bude, dostanu info.
A s tym spankom, to ty nezavidim. Ja sa v noci 2-3krat budim kvoli vecku, ale potom v pohodke zaspim a dnes som sa dokonca zobudila o desiatej, to sa mi uz dlho nestalo 😀
@jana_toky ..asi to aj ja podobne vyriesim, lebo je len na nervy ten mob 😠 , povedala som vsetkym, ze az to bude aktualne, dostanu mms, ale aj tak si nedaju povedat a vyvolavaju.. 😝 , ja som ako na ihlach, ani sediet, ani stat...xixixixdufam, ze sa zajtra na poradni sa uz daco poriesi a keby nic tak sme na sobotu dohodnuti.. 😝 😝
..super, ze sa aspon vyspis ty, ved potom to dako dozeniem ten spanok..mozno... 😀 😀 😀
@hirunka ahoj, keď nás prepúšťali z pôrodnice moja malinká mala len 2280g, tak som ju musela kojiť každé tri hodiny, či spala alebo bola hore, takže aj v noci som ju musela budiť. Krásne priberala, takže doktorka mi v poradni povedala, že v noci stačí keď ju budem kojiť teda každé štyri hodiny. Malá má teraz 7 týždňov a teraz ju kojím len ako si vypýta, cez deň to je stále tie 3-4 hodinky a v noci tak isto, no niekedy vydrží v noci aj 5 hodín spať. A kojím ju tých 15-25 minút, podľa toho, ako vidím, či stále ťahá, alebo len dudká, či spinká alebo je hore, ale väčšinou zaspinká na prse, takže ju sama odpojím od prsa. A ty si doteraz ako kojila svoju malinkú?
@hirunka já osobní zkušenosti nemám, ale posílám aspoň link na web, kde je toho o kojení hodně a píšou tam i nějaké věci z dob dávno minulých, které by už měli praktičtí lékaři zapomenout 🙂 třeba ti to pomůže:
http://kojeni.cz/doporuceni.php
@udada no doteraz som ju kojila tak ze kazde tri hodiny tak si vypytala, vecer o osmej sa najedla potom mi vydrzala spat do druhej do rana a potom sa zobudila za tri hodiny a zase isla cely den kazde tri hodiny a minimalne tych 25 min je vzdy a tiez mi zaspinka na prsniku tak ako tebe a kolko ti pribrala odvtedy ked vas pustili z porodnice do prvej poradne?
@jana_toky jani, však já taky doufám, že se potkáme, máme ten společný termín a já už jsem ráno mrkla a říkám si: Tak Jana už asi rodí, tak kurnik už chci taky 🙂 Tak vidím, že taky pořád nic, tak mě to trošku uklidnilo, samozřejmě, že ti to přeju, ale jsem už fakt nervní, že furt nic 😝
Jinak slavuska to má asi o něco horší, ta má termín o 2 dny dřív a taky nic ☹
Ahojte zienky, neviete mi poradit? Vcera vecer ma zacalo pobolievat podbrusko, ako pred menstruaciou, no a opakovalo sa to kazdych 15-20 minut, potom v noci to uz bolo raz za 10 minut, rano som mala hnedy vytok a tak som cakala, ze sa to bude skracovat. No ale teraz mi to pride tak raz za pol hodinku, je to sice silnejsie, ale interval je tam urcite minimalne polhodinka. Co si o tom myslite? Su to este len cvicne kontrakcie?
@poludnica99 ..neviem, aleskus pozret tu: http://baby-web.topky.sk/Clanky/a488-Porodne-bo...
@hirunka keď som bola naposledy v poradni (6.10.) malá mala 3500g, takže za 4 týždne a 2 dni pribrala 1220g, čo mi doktorka povedala, že krásne priberá. A v prvej poradni som bola 17.9. - to mala 2790g - takže za 11 dní pribrala 510g
- dieťa by malo zo začiatku priberať tých 120 - 150 g za týždeň

@hirunka ahoj..no ja som kojila skoro stale 🙂 a moji chalani priberali zase moc,za dva tyzdne aj 500g a to mi doktorka nechcela verit ze ich neprikrmujem..možno treba vyživnejšiu stravu maminke..ja som sa pchala mliekom,pudingami,zapraženymi polievkami,a deti som kojila asi tak,že spali so mnou a kedykolvek chceli tak si zobrali do pusy 🙂