icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

mircova
22. okt 2010

@nicky182 gratulujem a prajem Vám všetko naj 🙂

udada
22. okt 2010

@mysenac no tak to je super, že sa to grckanie tvojej malej zlepšuje, mne poradila ešte detská doktorka dávať malú do zvýšenej polohy, tak som cez internet objednala klinový vankúš (síce je to ako matrac, taký trojuholníkový), a zatiaľ mi moja malinká ešte negrckala, ani keď dostala štikútku - vtedy dosť odgrcla, a tuším sa jej aj lepšie takto spinká
- keby niečo môžeš ešte vyskúšať tento vankúš: http://www.babysen.sk/index.php?page=shop.produ...

mircova
22. okt 2010

@nivejka a ty o bonninke nemáš žiadne info, či už to má za sebou? 🙂

nivejka
22. okt 2010

@mircova ....nie....ona je v pôrodnici???--lebo ja ani netuším...

hirunka
22. okt 2010

no konecne nejaka dobra sprava.........malinka pribrala 120 g...........ale musime dokrmovat nutrilonom teda dokial sa mi mliecko lepsie nerozbehne..........ale aspon ze priberame 🙂

ika33
22. okt 2010

@franziska aký malí smejko, zlatučký 😀 😀

nivejka
22. okt 2010

@udada ...ahoj 😉 ...my sme mali tento vankúš v nemocnici,lebo sa zagrckávala aj po pôrode---dosť sa chúdatko napila krvi 😖

nivejka
22. okt 2010

@hirunka .....ja som sa včera pokúsila dať malej nutrilon,že na spanie,aby si viac pospinkala v noci a aj ja s tatinkom,ale nejako ju to prebralo a oči mala ako slivky 😀 .....dnes vyskúšam zase....na prsníku ju mám skoro každú hodinu,lebo naraz si nevytiahne koľko jej treba a potom len pýta 😅 ...a maminka je unavenááááá

malemimi
22. okt 2010

@nivejka hihi no ja mám klop klop toľko mlieka že dnes mi to striekalo haha 😀 😀 😀 😀 a akurát ma boli a z toho odsávania bradavky... 😀 😀

malemimi
22. okt 2010

holky pamätáte ako sme sa nevedeli dočkať toho dňa D?! a už je to za nami 😉 😉 🙂

malemimi
22. okt 2010

@nivejka poslala som ti na mail foto 😉

malemimi
22. okt 2010

inak holky koľko ste dali dole po pôrode...jav ten deň keď som šla rodiť som mala tuším dákych 76,7kg a po pôrode 65, dačo haha pekne nie?

11dara
22. okt 2010

Ahoj baby nestíham vás čítať,konečne som sa na chvýločku po dlhej dobe dostala na net 😉 .Gratulujem všetkým novým mamičkám a pevné nervi prajem mamičkám čakateľkám 😉 .Neviete mi poradiť ako sa zbaviť nádchy -teda môj drobček?Už druhý týždeň máme zapálený nosohltan a strašné soplíky ☹ .Odsávame ,dávame kvapky,mokré prádlo do izby,kamilky-čo sa ešte skúsiť?A nosíme sa na rukách od rána do večera-paráda 😠 ,aspoň nemusím držať dietu a pekne chudnem 😉 .Ozaj neviete ako sa volajú tabletky na podporu mlieka.Kamoška mi hovorila že ich užívala(dávno)len nevie názov?Tak zatiaľ sa majte,dúfam že sa mi ešte dnes podarí sem mrknúť.

horalka777
22. okt 2010

@malemimi tisko zavidim taky ubytok hmotnosti 😉 ja nejakych 8kg cca... ostatne uvidime, lebo mala sosa ako diva, len ja mam zasa strasnu chut na sladke po porode, takze to bude vahovy boj 😅

horalka777
22. okt 2010

@11dara ricinus comunnis tusim
ja som este nic neskusala, zabera mi Caro zatial 🙂

horalka777
22. okt 2010

@ika33 mas dobre udaje v pase, mas 1,5 tyzdnovu dcerku a zaroven cakas babo 😉 ja som to tiez nevedela vymazat, ale staci tam dat ze "nechcem zverejnit" a vymaze ti tehu stav 🙂

horalka777
22. okt 2010

...a ked uz tapetujem, tak tu je nasa druhorodena 😵

malemimi
22. okt 2010

@horalka777 hihi no o nejake 2kg viac 😀 mala je kjasna

lenkaoravcova
22. okt 2010

Ahojte kocky, dodatocne gratulujem vsetkym maminkam 🙂 Chcela som sa opytat ako zvladate to nocne vstavanie ? Lebo ja moc nie a to mi maly vstane priblizne 2 krat za noc ale aj tak som hotova rano, najma ked musim vstat lebo mam este 1,5 rocneho syna a tak musim cely den fungovat. Mlieka mam dost maly ma intervaly cca 3-4 hodiny ale normalne rozmyslam, ze zavediem na noc aj nutrilon, skusali ste niektora aj tak ze v noci nutrilon a cez den materske? Teda aspon na jeden dlhsi spanok by som to chcela skusit. Dajte vediet Dik

hirunka
22. okt 2010

@nivejka no aj ja jej davam hlavne na noc ale dnes som musela aj cez den..........no teraz sa mi podarilo aj celkom dost odsat ked sa zobudi tak jej dam...........zachvilu pride k nam ta laktacna poradkyna tak som zvedava

horalka777
22. okt 2010

@lenkaoravcova to mas super, moja ma intervaly niekedy v noci aj hodinove a starsia mi uz nechce cez den spavat, tak som casto dost KO, ale zatial sa rozhodne nechystam prikrmovat, ono sa to urcite zlepsi, neboj, vydrzaaaaat 😉

udada
22. okt 2010

@malemimi ja keď som prišla domov z pôrodnice mala som o 13 kg menej, ale ja som bola v pôrodnici 11 dní, tak tam som tiež určite niečo zhodila

mircova
22. okt 2010

@nivejka ... bonninka je asi v pôrodnici a možno už má aj bábätko pri sebe chystala sa tam vo štvrtok a že len tak neodíde a si naozaj ostala 🙂 lebo tu od stredy nebola tak snáď už v pondelok dostaneme info, že je doma aj drobčekom 🙂 🙂 🙂
Tiež sa štvrtok chystala na príjem ziza55 tak už aj ona je možno maminkou 🙂

A ja stále nič ☹

mircova
22. okt 2010

@malemimi ma nehnevaj už je to za nami a my čakateľky čo ??? ☹
....aspoň potom od vás odkukám skúsenosti s bábätkami 🙂

mircova
22. okt 2010

@horalka777 aká zlatučká babuľka a smejko 🙂

hirunka
22. okt 2010

no bola u nas laktacna poradkyna.........a bola super hned som kludnejsia uz si viem odsledovat kedy mala naozaj papa a pekne mi papala 😀

ika33
22. okt 2010

@malemimi -ahoj, nás v piatok 15teho pustili domov, v utorok 19teho sme boli u detského lekára a ten mi vtedy pvedal, že už môžeme chodiť von tak na hodinku. tak v stredu som malú dala na 3/4 hod. k dokorán otvorenému oknu a včera a dnes sme už boli vonku. Včera bolo sídce dosť chladno a aj fúkalo ale dobre sme ju zababušili a ona krásne prespala celú prechádzku a ešte aj doma dospávala jej to veľmi dobre padlo. No a dnes už bolo krajšie, tak sme tiež vybehli a bolo super.
Teraz sme už po kúpaní, napapané a už aj spinkáme. 🙂 Aj moja bambulka sa budí tak cca každé 3 hod. ale stalo sa jej keď sme prišlli domodv, že prespala 5 hod.,tak to som bola uplne, že paf.
@11dara ahoj ja sídce neviem o žiadnych tabletkách na podpru mlieka ale ja pijem ten čaj pre kojace matky a je to dobré aj mliečko mám a aj malinká priberá, takže asi to je OK. Skús to.
@horalka777 - jéj krásna 🙂
a dík som nevedela ako to odtial dať preč a už sa mi nechelo sa tu s tým babrať, tak si to teda teraz odstránim. Dík 🙂
@hirunka - čítala som, že máte problémy, tak držím veľmi palčeky nech všetko dobre dopadne a malinkú nemusia operovať. No a potom daj vedieť ako ste dopadli. Silno držím palce a myslím na vás.
@mircova - neboj aj ty už budeš za chvíľku držať svoje bábätko, veď dnes máš termín, tak možno to bude už aj teraz 🙂

Moc sem nestíham chodiť, tak vás chcem kočky veľmi pekne poprosiť, napíšte mi ktoré kočky porodili od 11.10., lebo to som stratila v ten deň prehľad o nových bábätkách. CHcela by som dpolniť tabuľku, aby osm vám ju preposlala, keď bude troška času. 🙂

Ozaj a čo všetko ste už boli vybavovať na úradoch? Ja som tu raz sídce písala, čo všetko treba vybaviť ale už neviem. Môj manžel bol vybaviť Rodný list, potom trvalý pobyt, kartu poistenca, boli sme u detského a už aj na očkovaní proti TBC, ja osm si už absolvovala aj prehliadku u gyndoša, lebo som mala problémy, no a ešte neviem čo musím vybaviť z papierovačiek. Sa mi marí, že niečo sa tu písalo, že musím stihnúť do nejakého termínu ale ani za ten svet neviem čo. Tak vám Ďakujem vopred za upozornenia čo ešte musím vybaviť.

Idem si ľahnúť, lebo bambulka sa zachvíľku ozve, tak nech si aspoň troška posím. Papa

hirunka
22. okt 2010

@ika33 dakujeme 😀

lenkaoravcova
22. okt 2010

@horalka777 No ved nato sa spolieham, ze ked vydrzim este nejaky ten mesiac, ze snad prepsi aj dlhsie v noci vkuse ☹

nivejka
23. okt 2010

@horalka777 ...ahoj moja tak ti veľmi moc gratulujem k dcérenke --je úžasne nádhernááááá 🙂 🙂 a želám veľmi veľa zdravička 😉