Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@nivejka Ahojky, tymto som trpela pravidelne par rokov dozadu a skusila som vsetko ,mozne. Posli manzela do lekarne pre Mega brusinky od firmy swiss su dost drahe ale toto vzdy zabralo a potom som uz ani k doktorovi nemusela. Toto su oni http://www.lekarnaparizska.cz/mega-brusinky-p-4... , daj potom vediet, ci pomohlo 🙂
@malemimi no neviem ci by ju vysetril ja som pri erikovi o tyzden co ma pustili z nemocky dostala zapal prsnikov a pricupitala som tam na porodnicu ze mam problem a poslali ma za mojim gyndosom pretoze oni su za teba zotpovedni len pokial lezis na oddeleni 😔 cize len za svojim gyndosom v nemocke by ju poslali kade lahsie 😔
@malemimi ja som napriklad dva dni po prepusteni s vilkom dostala silne horucky a mala som pocit ze sa od spodku rozpadavam ale vedela som ze mi to bdue prd platne ked nabehnem na porodnicu a kedze som mala vysoke horucky len som si to vylezala a odstriekala vsetko mlieko mala som aj hrcky tie som si poriadne premasirovala dala obklady a na dalsi den uz horucka nebola ...ale v tom stave akom som bola by som nebola schopna ist za gyndosom ani nikde..svokra uz xcela rychlu volat ze ma daju na gynekologiu ..ale zabudla na detail ze som kojaca matka a dieta by tam nevzali takze som robila vsetko preto aby som tam nemusela ist 😉
baby dakujem za rady...už aj teplotu som dostala 37.3 C--teda zvýšenú---že môžem paralen ,tak som ho užila
muž ma chcel,že zobrať na pôrodnicu,ale ako hovorí vejinka,tak by mi len vynadali,že čo od nich chcem.....
mm mi kúpil v lekárni : Uromax--že je dosť silný,Urosept--s brusnicivým extraktom,2x brusnicový džús,brusnicový kompot a sušené brusnice.....+ urologický čaj....tak mááálinko je mi lepšie--aspoň teplota ustúpila 😅
bože nechápem z čoho to mááám??---síce predtým som trpela na zápaly vaječníkov,ale tie ma teraz vôbec nebolia....
ešte k tomu aj silnejšie krvácam ☹ ☹-----dokedy vlastne budem krvácať?--to celých 6 týždňov???????????????
@nivejka bohuzial nemam s tymto skusenost, ako by si sa vyliecila, hlavne ked myslis aj na to, ze kojis a mas male dietatko ☹ ☹ . Jedine co ma este okrem toho urologickeho caju napada je, ze musis vela pit aby si bakterie mohla vylucit z tela. Ale ak sa Ti to nepolepsi, musis ist predsa k doktorovi... Myslim na Teba, aby sa Ti ulepsilo!!
@nivejka krvacanie moze fakt trvat aj 6 tyzdnov, je to rozne u zenach, niekedy prestane a moze aj zase zacat. Ale Ty si porodila este len pred 1-2 tyzdnami, takze to je v norme...
A teraz ku mne: kedze som tu, tak to znamena, ze som 2v1 😀 😀 . Nic sa nedeje 😒 . Neviete novinky o naprilklad bonninke, slavuske atd??
@nivejka mame to tazke len vydrzat treba 😉 ja som mala prezmenu problem sa vymocit vobec som necitia potrebu az ked mechur bol na roztrhnutie no chvala bohu uz je to kazdym dnom lepsie este stolicavkeby sa dala do poriadku a sitie nebolelo a vypadali stehy tak som spokojna a krvacam v norme asi..neviem 😅
@majka1981 už som sa aj dočítala v knižke,že musím veľa piť ako hovoríš..jasne,že ked mi nebude lepšie ,tak budem musieť ísť k doktorovi,,len zatiaľ to skúsim takto doma 😉
dakujem ti za podporu a snad mi bude len a len lepšie 😉 ---vážne je to na porážku,lebo človek si myslí,že už už budem dole pomalinky zahojená a teraz toto.....ach jaj
@vejinka veru aj mne tá hnusná stolica rapluje a som aj dosť zapečená--práve som použila glyc.čípky a išli mi oči z jamiek vypadnúť,aké som mala tlaky a bolesť pri tom....ja mám aj anál.otvor ako blato--také mäkké ako brucho----ešte som sa ani neodvážila kuknúť na stehy,lebo ich mám pri zadku 😖 😖
@nivejka nie nadarmo sa vravi ze stolica po porode je ako druhy porod...ja som si veru v porodnici aj poplakala pri vyprazdnovani a ked to neslo musela som si tam normalne prsty strcit a hovienka doslova vysekavat odtial..no vtedy som aspom zistila ze nemam zasitu rit 😀 😀 😀 😀 lebo bolest nenormalna a navyse to blbe dvojite sitie uff
@nivejka aj ja som sita az po zadok prve co bolo ked som sla prvy krat na stolicu a neslo ze ved mne zasili aj rit..ale prdela som tak volam segre ze ked prdim tak by nemala byt zasita...ta sa mi v telefone smiala ze co to trepem ze mi nemohli zasit rit ved za dva dni by ma roztrhlo a to totalne 😀 😀
ostal tu este niekto kto neporodil 😖 😖 😖
Ahojte holky!
tak my sme dnes boli cca 20 min vonku s kočíkom...neviem prečo ale ku koncu ma bolelo brusko trochu a aj som chodila ako po pôrode tak pokakane... 😖 😀
holky s kakaním aj ja mám ešte problem som si musela dať včera čípok lebo som 2 dni nebola a včera so mna doslova len 3 kvapky vyšli ale dnes ráno som sa posr..a 😀 😀 taaaaaaaaaaaaak sa mi uľavilo 😝 😀 😀 😀
hlavne sa nivejka vylieč !!! 😉
@nivejka ahoj moja, to ma mrzi,ze si chytila zapal mocoveho. Hlavne vela vela pi. litre brusnicoveho dzusu a cistej vody. Neviem ci sa pocas dojcenia moze urologicky caj, to by som si overila. Hlavne moja krize v teple. Neviem ci po porode je dobry teply kupel ale tepla voda je fajn. Termoform je tiez super, davaj si ho dole ako je podbrusko a hlavne teplo, teplo teplo. To je velmi dolezite. Ja som kedysi mala kazdy mesiac zapal mocoveho, viem cim trpis chuda moje. Neboj to prejde. Hlavne vela vela vody. Co sa tyka krvacania, ja uz skoro ani nekrvacam. A to v pondelok budu 3 tyzdne od porodu. Ty si este cerstvo po porode a to krvacanie je silnejsie. A tym,ze si v teple a mas zvysenu teplotu to moze byt silnejsie. Ale neboj to prejde. Urcite nechod von a snaz sa mat okolo krizov deku. Proste oblicky v teple. Drz sa moja cmuk inak mozno by stalo za to zavolat svojmu gynekologovi,ze co ta trapi. Ak by ta poslal k urologovi, ten by sa ti dole nepozeral, zobral by ti vzorku mocu a z nej by sa zistilo ci mas zapal mocoveho a dostala by si urcite antibiotika. Ak je zapal velmi silny, tak treba co najskor nasadit antibiotika lebo tieto domace liecenia su fajn ked je zapal slaby, ale ak je silny nic ine ako antibiotika nevylieci. Mam to odskusane. Tyzdne som sa trapila a pila, jedla brusnice a pila urologicky caj na galony a nakoniec som aj tak skoncila s antibiotikami a za 2 dni som bola fit 😉 Tak skus zavolat Dr.
S tou stolicou sa pridavam. Kym som sa poriadne vykakala, tak vam poviem,ze som dobre trpela. A ked som vypustila ake take hovienko tak som zacala aj viac krvacat. Tak to je asi normalne.
Inak chcem sa opytat, tie co uz mate babatka, boli ste uz u pediatra? Mna by zaujimalo, ked deticky nemaju postolky a ako je to s klbikmi? To nas pediater posle k nejakemu ortopedovi na kontrolu po nejakom case, ci ako to je? Lebo moj pediater sa malej na klbiky ani nepozrel. A to o tom,ze ma zlomenu klucnu kost ani nehovorim, to sa uz vobec nekukol, iba poznamenal,ze to sa zahoji ☹
Ahojte !
Nie som oktobrovka,som novembrovka 🙂 Ja Vam chcem len vsetkym ktore uz mate babetka z celeho srdca zablahozelat a zapriat vela zdravicka a krasnych chvil s babetkami....Mna to len caka uz som tiez vo finale dost sa aj bojim a menila by som s Vami hehe uz by som to chcela mat za sebou 🙂 Rodil niekto aj v Novej nemocke ? 😎
@emily327 Ahoj, ja som si ortobeda riesila sukromne. Bola som u jedneho sukromnika, ktory je velmi zlatucky, maleho pozrel a povedal, ze klbiky su ok, no v prvej poradni mi pediatricka dala odporucanie, no ja som ortopeda stihla pred poradnou 🙂 Akurat mame ist za 4 mesiace na kontrolu, ci sa drobcovi dobre zavapnuju klbiky, to sa bezne zavapnuje postupne, ked papa mliecko.
@lenkaoravcova dobre čítam - tvoj Leo je už 3-týždňový, teba som ani nestihla sledovať 😉 🙂 🙂 Gratulujem, ale žiadne fotky - mohla by si aspoň jednu ukázať
baby mátu niekto problémy s kojením - pálenie bradaviek pri kojení. je to hroznéééééé 😝 som z toho zúfala
@mona777 ja som mala popraskane bradavky a dozuzvane, zaspala som pri malom a od sa hral aj ked spal. Pomohol mi na to Avent krem. Moj drobec mi sem tam dozuzve bradavky a davam si tento krem. Nemusis ho umyvat ked ides kojit, iba natries na oplachnute prsia po kojeni a kludne mozes kojit.

ahojte baby...................................
ja som sa ráno nejako začala cítiť blbo a neustále som mala nutkanie na močenie--bolo mi aj nejako chladnejšie....
teraz už viem presne,že mám zápal močových ciest---mám silné tlaky pri močení spojené s neuveriteľnou úľavou až mi slzy vyhrknú 😒 ----mám pocit plného mechúra---už len ked sa postavím z wcka....dokonca sa mi zdá,že aj viac krvácam 😒 ...nechcem ísť teraz k lekárovi,ved by ma ani nemohol vyšetriť 😢 😢 😢 😢
ležím zababušená v paplone--mám na sebe tú gumu,čo sa plní vrelou vodou----skoro ráno som už aj sedela v horúcom kúpeli.....
môžete mi niektorá poradiť,čo si mám kúpiť????????????---lebo zblbnem ☹
muža som poslala nech kúpi urologický čaj a nejaké lieky z brusníc+brusnicový džús
urinal je pre mňa slabý---mám vyskúšané!!!!