Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@emily327 ked mala taha s klobucikov namaha sa dvakrat raz treba vytiahnut do klociku a druhy krat z klobucika do pusiny takze cim skor sa zbavis klobucikov tym lepsie...sak skusaj kazdy den ked je mala este kludna a nebude sa jedovat ked sa ti nebude darit prisat...podla mna je to otazka par pokusov a pojde to..ak mas priliz plne prsia odstriekaj najprv par kvapiek aby sa ti lepsie stlacila bradavka ked jej budes davat do pusiny chyt si ju palcom z vrchu a ukazovakom od spodu stlac ju asi centimeter od bradavky a ponukni malej ale aj cast dvorca inak ti bude drmat len bradavku co nieje dobre..nasiroko musi otvorit pusu aby si jej ju tam mohla dat....vela stastia a trpezlivosti...uvidis ze za par dni budes kojit bez klobucikov 😉
ahoj, takže v prvom rade optimálne teplota pre hlboký a kvalitný spánok v izbe by mala byť okolo 18 až 20°C, pri kúpaní dieťatka by sa mala izba vyhriať na teplotu okolo 24 až 26°C, pretože dieťatko je nahé a aby nenachladlo. Teplota vody vo vaničke by mala byť teplá 37 až 38°C. - ja mám pri malej tiež tých 22C
- aj moja malá má stále studené ručičky aj keď má rukavičky, ak má bábätko studený nos vtedy mu je chladno
- moja malá si odgrgne len niekedy, nepije hltavo, takže nenahltá veľa vzduchu, niektoré bábätka si nepotrebujú odrgnúť
@mircova ahojte baby, ja som z novembroviek a chystam sa rodit v MT, rodila niektora z vas v MT alebo sa chysta? viete ako je to tam so zazmluvnenim dr? dik
@vejinka si zlata za vysvetlenie a povzbudenie. Uz tu bola kamoska a skusali sme a ukazovala mi ako sa to robi. Malinka sa prisala ale mliecko striaka silnym prudom a tak sa chudatko skoro zadusila ☹ Ale podarilo sa nam prisat. Uvidim, ked ju budem kojit sama, ci sa nam to podari.
Inak my mame v byte 22 stupnov a myslim,ze to je tak akurat. Malinka vobec nema studene rucicky, ani nostek. A pri kupkani mame tych 25 - 26 stupnov v kupelni a myslim,ze to v pohode staci.
Ani nasa si vzdy po papani neodgrgne, treba polohovat na bok, aby v pripade odgrgnutia sa nezadusilo dietatko zvratkami 😉
@nivejka tá masť ktorú používam zaberá - vraj všetkým (len mne pomaličky) takže ak sa obrátiš na tú Katarinu zo stránky http://dojcenie.wordpress.com/about/ alebo v tomto fore je pod nickom annag tak ti dá číslo na nu a môžeš si ju dať objednať - ale musí to byť naozaj mykoza
@lenkaoravcova uau tak kámo ten je ale fešak 🙂 snad budú aj kamarati s tym mojim. Ako je kjasnučko oblečený. Prajem veľa zdravíčka, štastíčka a nech je z neho dobrý športovec 🙂
@mona777 Dakujemeeee 🙂 , urcite budu kamosi 🙂
@vejinka To ta obdivujem, to ako zvladas v noci byt kazdu hodinu hore a cez den fungovat pri dvoch detoch? No ja vstavam v noci dvakrat a mam dost
Dievcata, moj maly stale kaka, co prebalovanie, to nakakane, je to taka oranzova , horcicova stolica, nie uplne riedka, je tam aj trosku hustoty, citam o hnackach, ze su nebezpecne, hrozi dehydratacia, alebo intolerancia laktozy, ze dietatko nevie spracovat mliecko...Lebo vzdy ked ho krmim, tak uz vtedy hned pusta do plienok....Maju to aj vase deticky?
@tanija133 Neboj je to uplne v poriadku, aj my kakame takmer do kazdej plienocky a hned ako papame. Ta stolica je redsia a horcicova vzdy pokial babo kojis a papa iba mliecko, taka ma byt zmeni sa ked zacnes s prikrmamy. Aj v nemocnici nam to sestricka vravela. 🙂
@tanija133 to je normalka, hnacka je ooovela redsia 😉
@lenkaoravcova ani ja som si nevedela predstavit byt v noci hore kazdu hodinu a cez den fungovat pri 2 detoch ale daaaa sa vsetko 😎 len niekedy mas pocit, ze sa vyspis az v hrobe 😀
hloky dnes ráno som bola na wc too bol 3 deň a bolelo to ako šľak 😖 😀 😀 ale sa mi uľavilo 🙂
@horalka777 mi sme mali dva dni takú stolicu že to bolo vsiaknute v plienke ,čiže som ani nevedela akú kaku má...
@malemimi 😀 aj ja som uz po ulave, ale uz to ani az tak neboli, asi preto, ze uz chodim denne. Nech ziju vlockyyyyyy! Aj zlata zila ustupuje, este keby ma tak vsetko nenafukovalo, sa zacnem citit pomaly aj beznejprevadzkyschopna 🙂
@malemimi ono niekedy ked sa stihne babo do stolice aj poriadne vycurat, zda sa, ze je to riedke, ale je to vacsinou v norme, neboj 😉
@horalka777 haha no a tie vločky ješ alebo zalievaš čím vodou?
no aj mne ta žila ustupuje používam na to masť Faktu...a už viem sedieť akurát cítim teraz dakedy štíchy asi sa hoja... 😉
@horalka777 aha no len to fakt na plienke nebolo bolo to úplne vsiaknute keby to nie je zafarbené že to presvitá tak ani neviem že kakala 😀 ale potom to prešlo... tak kto vie či to bolo tak ako vraviš 😉
@horalka777 myslíš že sa ta žila úplne vstrebe a už sa nikdy neobjaví???
Ahojte baby tak my uz máme sadru mala ma komplet nohy v sadre ale je to strasny pohlad aj som si poplakala. Chudatko moje male

baby kolko mate doma stupnpv?maly ma studene rucky troska aj cez rukavicky nevadi?staci 22C?a treba vzdy odgrgnut?nechce nejak grgat..-....boninka mi pisala...takze dnesna vyvolavacka nic...zajtra sa rozhodne na vizite co dalej