icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

cukruska1920
2. nov 2010

Ahojte dievcata...ako sa dari??? pocujte...vigantol davate kazdy den?? mne ho doktorka kazala davat od 15 dna maleho 2 kvapky...len neviem ci kazdy den... 😨

jana_toky
2. nov 2010

my sme mali dnes velmi rusnu noc ☹ .
Malinky sa mi strasne pogrcal - vyslovene vsetko z neho islo prudom 😢 😢 😢 a bol strasne nepokojny.
Na internete som nasla, ze by mohli ist o reflux, lebo ma take priznaky: casto preglga pri lezani, mava stikutku, pri jedle vypina chrbatik, mierne grcka po jedle aj neskor po nom (v malom mnozstve), dozaduje sa casto papania ale papa len kratko, byva po jedle mrzuty, ma taky ako keby zachripnuty hlas.
S tym vracanim mi to urobil uz ked sme sa vratili z nemocnice - dva krat za den, potom bol pokoj a dnesnu noc to bolo opat po tyzdny tak vela prudom 😢 .
Nemate niektora podobny problem? 😖

jana_toky
2. nov 2010

@cukruska1920 ano, ano, kazdy den 😉

cukruska1920
2. nov 2010

@jana_toky a akym sposob mu to davas?? lebo mne doktorka kazala ze na lyzicku len si to neviem dost dobre predstavit a pred jedlom ze?

jana_toky
2. nov 2010

@cukruska1920
No, na umelu lyzicku, nastriekaj tam z prsicka trosku mliecka a maly to urcite prehltne 🙂
Nespomenula mi, ze ci pred alebo po jedle, tak davam pred, lebo tak mam istotu, ze je hladnucky a ked uciti mliecko, tak to spapa aj s kvapkami 😉

jana_toky
2. nov 2010

@franziska ja uz mam novy, bez kvapatka. Uz by to malo byt v lekarnach poriesene 😉

hirunka
2. nov 2010

@malemimi
@nivejka

poslala som vam tu fotku na email

emily327
2. nov 2010

ja davam tie kvapky kedy ako, po jedle, pred papanim a z flase, odstriekam si mliecko a do toho jej dam kvapku a viem,ze ju vypije 🙂

malemimi
2. nov 2010

@jana_toky fuha a nechceš sa aj dokinky opýtať?

my sme boli vonku ..je super škoda že nie je slniečko 😒 ale inak fajne 😀

horalka777
2. nov 2010

ahojte, aj ja som uz v BA 🙂 konecne domaaaa a s tatinkom, teda aspon po veceroch 😵
@malemimi tu je slnecno 🙂

malemimi
2. nov 2010

@horalka777 a ty kde bývaš...v petržke je zatiahnuté

ziza55
2. nov 2010

baby ja mam 59kg...pred tehu som mala 58..takze len kilo navyse
chudatko bonninka...nevedia este z coho to je...cenknem jej dnes co nove
@nivejka s kolenami ziadny problem...ale neskutocne ma boli kostrc...hold..porod nas zhumpoval 😀
babyyy inak dnes sme boli u urologa...tak tie semenniky ma obidva hore v slabinach...budeme cakat do roka a ak neklesnu tak sa to zoperuje...ale tak mi odlahlo ze su tam tie vajka..lebo v porodnici mi povedali ze oni ich tam nikde nehmataju...ani v tych slabinach..ze je mozne..ze ich tam ani nemaa..tak sa tesiiiiiiiime

malemimi
2. nov 2010

@ziza55 jeeeeeeee tak to je super správa!!!
čo ako je možne že si mala na vyše len kilo to je somarina...ved koľko vážilo tvoje bábo a plodová voda ? hmm to sa mi nezda nechápem

horalka777
2. nov 2010

@ziza55 super, je to normalny chlap ako ma byt 😉 😵 tesim sa s tebou, viem, ze su to riadne stresy...
@malemimi Dlhe Diely. Kukam z okna, ze Petrzka je v akomsi opare, my sme vyssie, nad tym smogom 🙂

malemimi
2. nov 2010

@horalka777 no haha na kopečku 😀 🙂

horalka777
2. nov 2010

@malemimi no haha, ale skus do toho kopecka vytlacit kocik 😀 no co, aspon schudnem, mam z coho 😎

malemimi
2. nov 2010

@horalka777 hihi ale kde tu vykukne slniečko

camilla_1
2. nov 2010

Kocky ako prebieha ranna vizita ? nech sa na to pripravim hehe 😀

vejinka
2. nov 2010

ahojte kocky uz sme takyto velki 😉

vejinka
2. nov 2010

@camilla_1 no je mala a velka na malej ta kuknu od spodu sitie a intenzitu krvacania ak budes mat prirodzeny porod a akk cisar tak skontroluju brucho ci sa maternica dobre zavinuje a kuknu jazvu na velkej je to iste len je viac doktorov 😉

camilla_1
2. nov 2010

@vejinka
dakujem 🙂

malemimi
2. nov 2010

do kedy sa majú baliť mimi do periniek?

vejinka
2. nov 2010

@malemimi do kedy sa zmestia nam uz nohy cuhaju 😀

malemimi
2. nov 2010

@vejinka jeeee noooo chlapisko

malemimi
2. nov 2010

@vejinka no nám je jedna mala ani po pupok kej nie je ten spodok 😀

keď nechcem nemusím ju dávať do perinky?

vejinka
2. nov 2010

@jana_toky my tiez vela a casto grcame no s tym sa neda skoro nic robit...skus si precitat toto: http://www.gastroenterolog.com/gerd.htm

vejinka
2. nov 2010

@jana_toky Všetky bábätká majú čiastočný reflux – sval uzatvárajúci žalúdok sa nie vždy dobre uzavrie a preto po dojčení často grckajú malé množstvá mliečka. To je úplne normálne. Niektoré bábätká však majú vačšie ťažkosti s refluxom - natrávené mieko spolu s kyselinami sa vracia späť do hltana a spôsobuje bolesti. Takéto bábätká môžu často a veľa vracať, alebo aj nemusia vôbec vracať, ak sa mlieko nevráti ďalej ako do hltana (tzv. tichý reflux). Ak má bábätko väčšie problémy s refluxom, môže byť nespokojné v ležatej polohe, odťahovať sa od prsníka pri dojčení a niekedy môže grckať aj 1-2 hodiny po dojčení. Máva aj časté štikútky.

vejinka
2. nov 2010

@malemimi nie ale zaobchadzat treba fakt opatrne hlavne s chrbatikom a hlavickou

malemimi
2. nov 2010

@vejinka nie ale zaobchadzat treba fakt opatrne hlavne s chrbatikom a hlavickou

nerozumiem presne, ako čo je zlé zaobchádzanie a tak ... čo môžem pokaziť tým že nebude v perinke...a tak...