Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@ziza55 - no pri kolike má bolesti bruška a snaží sa vyprdkať alebo vykakať. My cez deň v pohode kakáme aj v noci sa mi pokaká a ani nemá tvrdú stolicu ale takú skôr riedku, len večer keď s napapá, tka má potom problém. Musíme ale viac masírovať bruško a cvičiť (pritláčať nožičky k brušku) a tým jej snáť troška pomôžem na zmiernenie.
ahojky dievčatá, mám problém. mam málo mliečka, v ľavom minimum a v pravom dosť viac ale musim vždy dokrmovať nutrilonom. tu mám dilemu. ked som bola na 6 nedelí sestra s detsého mi povedala že mám kojiť postup - lavý , pravý a nurrilom, ženská sesrta mi povedala najprv lavý a nutrilon a za 3 hodiny pravý a nutrilon. takže mám dilemu. Nutrilonu mi malá spapá 60ml. a odsať sa mi vobec nedá. mám 2 odsávačky ale na 2 veci!!! skušala som aj prstamy ale nedopadlo to Boh vie ako!! 6 kvapiek a dosť. tak teraz neviem ako postupovať čo je lepšie. zase ženy doma mi povedali aký dopyt taká ponuka takže malá mi spáva po nutrilone aj 4 hodiny tak vlastne prso mi bude oddychovať 8 hodín ak ich budem striedať. ak nie tak za 4 hodiny sa mi zase moc nezaplnia naraz. a ked prso oddychuje 8 hodin zase to nie je velky dopyt! nie?? takže ?? ak mi viete poradiť, prosim, prosim prosim. kojiť chcem je to predsa lepšie pre maličkú. Dakujem za rady vopred papa
@yvett14 urcite vystriedaj oba prsniky. Ja tak tiez musim robit, lebo z jedneho sa nenaje. Po dokojeni, cca po hodine sa snazim si odsat. Sprvu islo malo, ale teraz pekne viac a dokrmujem tym svojim odsatym a to tak, ze ked pije z prsnika, tak jej popri tom strcim do ust cievku a cez nu si taha mlieko z flase 😉 TAkze prsnik je stale stimulovany a snazi sa tak vyprodukovat viac mlieka, lebo je vacsi dopyt - tak ako pises. Ak spal dlhsie, tak som si dala budik a odsavala.
Skus oslovit laktacnu poradkynu aj, ona ti poradi asi najlepsie 😉
Ahojte kočky, neviem kedy tu jedna z vás písala o nejakom vankúši čo sa používa, aby bolo dieťatko vyššie položené a nezvrackalo. Viem že tu bola aj stránka spomenutá kde sa to nájde a dá objednať. Môžete mi napísať ešte raz tú stránku príp. kde by som to našla a keď to už niektorá máte pomáha to? Grckajú vám dedičky menej?
Lebo ja som malú dala na môj vakúš ale ten je strašne mäkký a sa mi doň prebára. Je sídce vyššie ale vo vankúši. Dík za radu. 🙂
@horalka777 - tak vy ste spinkali 4 hod., no mne malinká dnes potiahla 5 som tiež pozerala ako puk 😵 Toto sa nám stalo iba keď sme prišli domov z nemocky. Ale aj keď spinkala tak dlho, tak celú noc hýkala a vydávala rôzne zvuky. Aj vaše deti to robia kočky?
@ika33 ...ahoj 🙂 ....my spinkáme tiež krásne cez deň---ale ,ked nastane od 20hod do 23hod--tak nevieme vôbec zaspať--je z toho nervozna a plače....v noci achhhh jaaaj vydáva tiež všelijaké zvuky ,ako zvieratko a je fakt hlučná a celú noc sa len pučí-naťahuje-ručičkami trepe atd.....a väščinou je hore každú hodinu a pol....ešte k tomu mi odvčera dosť grcká,čo sme veru nerobili ☹ ....dávam jej espumisan,či to nieje tým 😖
@ika33
http://www.anjelikobchod.sk/product_info.php?pr...
Inde som ho ani nenasla. Takyto mi dali pre malinkeho aj v porodnici, lebo vrackal plodovu vodu. Trochu to urcite pomoze. Mne kazala lekarka podlozit madrac. V noci mi uz negrckal ani nevracal, trochu to pomaha urcite.
@ziza55 keď ho malému nakvapkáš do pusiny a hneď ho priložíš na prsník tak to môžeš
My sme mali včerajšok zase plný plaču a to je už štvrtý deň, čo tak plače. Malá tlačí ako o život, pučí sa, papá 5 minút a potom to začne. Ja už fakt neviem, čo mám jesť, aby ju nebolelo bruško a to naozaj som všetko čo sa nemá vysadila zo svojho jedálnička. Kúpila som Espumisan, tak skúsim jej to kvapkať pre kojením, hádam jej to pomôže.
Zajtra ide detská malej prepichovať uška na náušničky - bojím bojím, som zvedavá ako to malá zvládne, či tam nebudeme nakoniec spolu plakať.
V poslednej dobe, keď chcem ísť s ňou von a dávam ju do kočíku strašne začne plakať, je to otázka vždy hodinky, kým sa ukludní, to ju skúšam ešte prikladať, aby sa ukludnila, cumeľ, ktorý vôbec nechce a v najhoršom hojdanie na rukách, ja fakt neviem, čo je v poslednej dobe s ňou. Predtým pekne pozerala a ani nepípla, keď som ju dala do kočíku. 😒
@ika33 je to klinový vankúš: http://www.rajdeti.sk/product_info.php?products... alebo http://www.drobcekovia.sk/?str=detail&id=198&se...
@ika33 pri malej to pomáhalo, ešte trošku sa jej odgrclo, ale musím povedať, že naozaj menej, aj keď dostala štikútku tak si vôbec neodgrcla, ale teraz ju musím polohovať na bok, lebo sa mi začala strašne vykrúcať na jednu stranu, to sa ani nedá. Ak to nepomôže budem musieť s ňou cvičiť - včera som bola zase na kontrole u neurologičky, ale inak je to malá čipera a všetko je v poriadku, tak som rada.
ináč baby neviem, či sa mi malá nezačala vykrúcať z toho, že ležala na tom vankúši, predsa len bola vyššie ako normálne a mne sa zdá, že sa dávala nižšie, no ja neviem, teraz neleží na tom a je pekne rovno, tak uvidím, ale určite dám vedieť, radšej nech trochu grcká, akoby sa mala takto neprimerane vykrúcať
@udada dakujem a drzim palce aby ta kolik a cim skor presla...som zvedava ako to bude s nami...ale asi ani nam sa to nevyhne...maly sa zacina vecer pucit krutit vzdychat tlacit..nie je to tragicke zatial ale ved uvidimee..
@nivejka ako tak citam...stym pucenim a vzdychanim...to je asi problem skoro u kazdeho babatka...hm...asi tym musi prejst kazdy...a u vas to odkedy zacalo?
@malemimi ta satka to je taky pas latky dlhy vyse 4m a do nej ju viazem 🙂 prave mi spinka v "koliske", ta sa jej naramne paci. Inak by som ju mala furt na rukach, takto mam obe ruky volne a ma zo mna nieco aj jej starsia sestricka 🙂 a neboli ma chrbat, obe plecia su zatazene rovnako..

@malemimi pri prepusteni z porodky si mala dostat papier na usg vysetrenie klbov.. 😖 mozno to mas pohladaj tam je aj datum 😉