Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@lenkaoravcova dakujem..........to tlacivo z matriky mam to mi dali ked sme boli pre rodny list
@lenkaoravcova
a riesila si to s lekarkou?
@tanija133 ..ahoj 😉 ....Miško ti bude len vdačný,ked ho sem- tam necháš odokritého a tak môže trepať nožičkami---pekne sa ponaťahovať--ja mám malú len par krát denne v perinke--väčšinou ju nechám voľne 🙂
s tými olejčekmi môžeš začať tak po 3.týždni aj viac,lebo bábätko si ešte samo čistí pokožku---šúpe sa---nebolo by dobré to teraz namazať,lebo by pokožka nedýchala--tak to hovorili v nemocnici..
ja Lili umyjem len obyčajným detským mydielkom a to len zľahka--prdelku kakanú viac 😀 😀
uvidíš potom,či Miškovi bude vyhovovať drogéria,lebo nie všetky deti znesú rôzne krémiky a olejčeky..ja som moju prvú dcéru mohla natierať len modrou indulonou,lebo všetko ostatné jej vadilo a vždy sa vysypala 😒
@lenkaoravcova Aha oki Ďakujem 😉
včera mi malunká večer plakala okolo piatej a aj papala a plakala a taká nervná bola ..som sa zľakla že či nemá koliku tak som jej masírovala bruško a tak a ani na rukách už nechcela byť a potom ma napadlo že možno sa chce ísť okúpať...a mala som pravdu po okúpaní sa napapala a zaspala síce po 20 min ale bola tichúčko...tak sa mi uľavilo... v noci sa mi posrala tak že to mala až na chrbátiku a musela som ju celú prebaľovať a posrala sa mi aj bez plienky našťastie mám takú podložku...
ahojte kamošky 🙂
ako vidím dnes je tu mrtvo 😒
mne Lili na chvíľku zaspala--naša noc bola zase o ničom bola som hore skoro každú hodinu 😖
zase nás bolelo aj bruško--ja som zmenšila dávku espumisanu a takto teda nezaberá--zvýšim to dnes večer na tých 25 kvapiek.....
včera sme boli v poradni---riadne sme pribrali za 2 týždne z 3700g na 4470g---Lili má už pekné šunky na stehienkach 😀
doktorka ju chválila,že je veľmi čiperná a vôbec nevadí,že ju kojím tak často 😅
inak budúci týždeň by som mala ísť na nožičky do PK---ide niekto tiež??????--povedal dr.,že ked bude mať Lili mesiac a to bude bud.týždeň 😅
a neviete mi povedať,či je tam plno??
@malemimi ...ahoj cicuš 😀 ......aj mne toto robí malá,že ked papá,tak sa rozčuľuje a plače ,ale to viem--už že si nemôže prdnúť,alebo vykakať--väčšinou večer mi to robí.....cez deň kakáme a prdíme jedna radosť,ale ako nastane 20.hod,tak to je katastrofa--to ako by sa prepla na iný režim a len je nervozna a bolí ju to nešťastné bruško...
ja som teraz taká rada,lebo som ju uspala s cumlom v pusinke a zrovna ten,čo ani náhodou nechcela,ale ked zaspinkala ju vyplula,ale pekne si dudkala a zaspinkala 🙂
@nivejka Ahoj Kamoška.... 😀 jee no to ste krásne pribrali 🙂
my ideme na antolsku tak som zvedavá....
a aj mne doki povedala že nevadí ako často pije že oni sami teraz vedia koľko toho chce...
no hej hej mne sa pučí keď si chce odggnúť ale včera bola fakt nervózna chcela sa ísť okupkať 🙂
sranda, že o tej 20 hod sa ako by prepne ..divné... no aj mne teraz soinká a kukám panelák a ako skončí si ľahnem a pospím včera som bola strašne vyčerpaná ma až horko oblievalo...
@malemimi ...ani nehovor...ja som to tiež včera vzdala a išla som si ľahnúť okolo 18hod.....a vieš ,čo mi spravili--malú nechali vedľa mňa--samozrejme zaspinkala a ja som vstala a bola som nasratá,lebo ju mali udržovať hore--hned som vedela,že zase to bude hrozná noc,ked ju nechali spať... 😖 ...--a aj bola
ahojte 🙂 My sme boli vcera u pediatra na prevazenie. Za posledne 2 tyzdne sme pribrali skoro 600g a od narodenia sme podrastli o 4cm. Takze mame 3800g a meriame 53cm. 🙂 Velmi sa z toho tesim. Lebo su to akurat tie 2 tyzdne, co som prestala kojit s klobucikmi a mam pocit,ze v tom lavom prsku nemam tolko mliecka ako v tom pravom. Ale ked nakojim 2 krat po sebe z praveho, tak za ten cas sa mi vytvori dost v tom lavom, tak to riesime takto. Zajtra ideme na kontrolu s klbikmi, tak sme zvedavi, co a ako. Dnes sme uplne sami od rana od 8:00 do 22:30 kedy sa mm vrati z prace. Zatial nam to ide super so Sonickou. Uz ovela viac vnima a reaguje aj na kolotoc co ma nad postielkou. Po navsteve u pediatra sme sli na prechadzku a spinkali sme krasne 2 hodinky. Von sa jej paci a krasne buvinka.
Dnes ideme k pediatrovi do Samorina, boli ste tam niekto? Dufam,ze to najdeme, lebo mapku co mi nakreslila sestricka od pediatra no neviem neviem ci to najdeme. Mame prist medzi 12:30 a 14:00 a ordinuju iba stvrtky. Dufam,ze to stihneme mm odchadza z prace o 12:30. Dam potom vediet, ako sme dopadli, chcem sa opytat aj za rucicku.
@nivejka Ty ides do Pezinka? Hm no skoda,ze nie tam kde my. Pekne ste pribrali hm no super. A to sa ti ked kojis tak casto stihne vytvorit dost mliecka? Ja mam vzdy strach, ked jej dam z oboch,ze ci budem mat na dalsie kojenie ☹ ale zatial mam. A aj ju dokrmujes UM?
@emily327 ...práveže mám mlieka až-až---niekedy ich mám aj také mäkké a myslím si,že tam určite nič nebude,ale ked vidím,že malej vyteká z pusi--tak je dobre 🙂
v Pezinku viem--aj kde to je,tak pohodička a v Samoríne by som sa asi stratila 😅 😅
UM-nutrilon- mlieko som dala asi 4 x ,ale nemá to ten výsledok ,aký som chcela,že ju zasýti--tak či tak jej musím dať aj prso,tak miniem tú malú krabicku a končím s tým 😉
@nivejka aj tvoja malá má otlačené stehienka od plienok? 🙂 , ja jej to sem tam natriem imazolom a pomáha
- ináč ja idem tiež budúci týždeň do Pezinka na kontrolu k tomu ortopédovi (ja idem v piatok na tú deviatu), dúfam, že už nebudem musieť baliť naširoko, lebo už ma to nebaví a ani malej sa to akosi nepáči, nemôže si dať poriadne nožičky k brušku, keď chce kakať, tak teraz, keď má tie večerné bolesti bruška som jej ich ani nedala. 😅
ja som bola dnes s mojou malinkou na prepichovanie ušiek, (počula som ju prvýkrát tak bolestne zaplakať) chúďatko moje plakala len, keď jej to s tou hnusnou ihlou prepichli a potom už len troška a potom hneď zaspala asi od bolesti, ale poviem vám, že ja som plakala omnoho viac ako malá, ešte aj doma som sa ukľudňovala, aby som nerevala ako taká koza. Našťastie bývame len kúsok od doktorky, tak som len sadla do auta s bratom s malou na rukách, lebo som sa bála, že tak bude plakať, že ju ani nedám do vajíčka, ale zvládla do fakt hrdinsky - narozdiel odo jej maminy 😅 😅
- tak som sa klepala, keby som to asi videla, ako jej to prepichujú, tak by som asi odpadla - chúďa mole, teraz spí ako zarezaná
ja si pockam na nastrelenie, osvedcilo sa, vobec sa jej to nezapalilo..
@horalka777 y kedy sa nastreluje?
@malemimi myslim, ze od 6m...neviem isto, my sme davali, ked mala rok a v poho. Kratky plac a ziadne komplikacie, dostali sme k tomu aj dezinfekcny roztok, ale vyuzivali sme ho na uplne ine veci 🙂
@horalka777 aha ... ďakujem
a to u doktorky ste dali nastreliť alebo niekde inde?
Dnes sme boli opat na prechadzke a vyuzili krasne pocko 🙂 . Maly krasne spinkal, no horsie potom, ako sme prisli domov. Chcel papat, cucal len 5 minut a zacal sa pucit, normalne chytil nervy a bolo po pape. Niekedy si ani odgrgnut nechce ako sa vzpiera a neviem ho udrzat, taku ma uz silu. Mam taky dojem, ze opat bude rusna noc 😀 😀 😀 .
Apropo ten pluzgierik na perach nam doktorka povedala, ze je ok, ze je to z papania, ako babo saje mliecko... 😉 .
A na suche miesta na ruckach a nozickach mame pouzivat Infadolan.

tie prispevky su svojim sposobom dva jeden je príspevok pri narodení dieťaťa vypláca v sume 151,37 a druhy to je ten po tych 28 dnoch príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa v sume 678,49 Ja osobne som si o ten prvy uz poziadala takze ho dostanem uz teraz v novembri a ten druhy az po 28 dnoch a tam treba aj to potvrdenie od pediatra a gynekologa. Pokial viem tak na matrike mi dali tlacivo na ten prvy a na ten druhy mi dali tlacivo na urade prace.