icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

jana_toky
3. nov 2010

@tanija133
Ked ti chce byt v perinke, tak je to fajn, ale niekedy ho aj rozviaz a nechaj navolno, maju to radi 🙂
Ono ako bude rast, tak uvidis, ze sa sam vypyta, ze perinku uz eeeee 😉
Drogeriu nechcem pouzivat, ale strasne sa mi zacal na nozickach a rucickach supkat. Kupila som olivovy olej v lekarni, ale z toho sa mi vyhadzal, tak hladam nahradu a kedze pouzivam bupi mydlo s lanolinom pri kupani, tak Slavuska mi poradila, ze je dobre mat kozmetiku jednej znacky... . Takze ak mas nejaky kozny problem, tak kozmetiku pouzivaj, inak nie je potrebne v tomto veku aj do troch mesiacov.
a dik za radu, DM-ku urcite navstivim 🙂

jana_toky
3. nov 2010

@tanija133 a k tej Dzuppovej, ano chodime tam tiez, resp. nas objednala az 11.11., co sa mi tiez zda neskoro, ale ako niektore maminy pisali, je to asi standard, ze lekari si davaju nacas a na tu prvotnu navstevu, ktora by mala byt do tyzdna kaslu ☹ ☹ ☹ .
Vcera som jej volala kvoli tomu vrackaniu, bola v pohodke, ochotna a tak...

jana_toky
3. nov 2010

@malemimi
No, aj by som mozno chodila, ale neviem si predstavit, kto by bol s Drobcom. A faktom je, ze sa stale na to necitim.
Asi budem riesit cvicenie doma.
Aj ked som citala, ze cvicit by sa malo zacat najskor po sestonedeli a az ked ti to lekar odsuhlasi.
Nechcem to nejako silit, lebo pred otehotnenim som mala problem, ze som nemohla pribrat, tak aby som teraz cvicenim opat moc neschudla a nestratila mliecko 😒

malemimi
3. nov 2010

@jana_toky jani ono je že normálne že sa šúpe aj nám sa na nohách aj na ručičkách strašne šúpala ...a už je ošupaná 😉
no veď s ním by si chodila ...viem že niekde neviem či tam sa cvičí aj s detmi...
aha a neviš prečo po šestonedelí?
jaaj no hej hej to by bolo zlé...
ja nebudem chodiť neni kedy =)

jana_toky
3. nov 2010

@malemimi
no, neviem preco az po sestonedeli, asi preto, ze sa stale este organizmus cisti a je to prenho narocne aj byt stale s babom, tak aby asi nedostal prilis zataz... 😉

jana_toky
3. nov 2010

@malemimi
a ked sa malicka tak supala, tak si ju nicim nenatierala?

malemimi
3. nov 2010

@jana_toky ee..až neskor a tuším sa šupala trochu ešte ale v nemocnici doktorka povedala že to je normálne ono sa to zbavuje tej kožičky čo bola zabalená v brušku...nám sa aj trochu hlavička šúpala ale možeš ju olejovať alebo krémovať neviem čo ti bude lepšie ja olejujem tým baby bubchen

tanija133
3. nov 2010

@jana_toky Jasne, ved uvidim ako sa mu bude dalej pacit v perinke, zatial je to prakticke, je to pevne ja zaroven mu je aj teplucko....

V porodnici mi dali taky olejcek ze keby sa mu supala pokozka, vola sa to Oleum helianthi, a tiez sa mojmu supkali nozicky a dlane, a ked som mu to namastila s tym, hned to preslo, tak ked chces skus, budu to mat asi iba v lekarni......

Asi tak, na navstevu novoropdenca do tyzdna, to asi neriesia...ty podes k nej do ambulancie? alebo pride k Vam? Nevies nahodou ci tu navstevu doma si bude spoplatnovat?

franziska
3. nov 2010

ahojte,

tak my sme dnes boli na nozickach a chvalabohu vsetko v poriadku, nemusime vyvazovat a mame sa ukazat za mesiac.

K tomu supaniu nam povedali, ze nemame to ani kremovat ani olejovat, ze dietatko potrebuje cas kym si zvykne z "mokreho prostredia" na suche. Nam uz to preslo aj bez mazania.

udada
3. nov 2010

prehľad preventívnych prehliadok dieťaťa:

do 48 hodín po príchode z pôrodnice
do 4.týždňa
5 - 7 týždeň
8 - 10 týždeň
3 - 4 mesiac - prvé očkovanie (Infanrix hexa a Prevenar)
5 - 6 mesiac - druhé preočkovanie (Infanrix hexa, Prevenar)
7- 8 mesiac
9 - 10 mesiac
11 - 12 mesiac - tretie preočkovanie (Infanrix hexa, Prevenar)
13 - 18 mesiac - očkovanie (Priorix)
- toto je všeobecný prehľad preventívnych prehliadok, každí lekár by mal dávať termíny v tomto rozmedzí (tieto termíny si určujú poisťovne), všetko sa očkuje do nožičky - stehna

lenkaoravcova
3. nov 2010

@malemimi myslis na tu socialnu poistovnu ? ano

malemimi
3. nov 2010

@lenkaoravcova kedy tam je najlepšie ísť...myslím čas

hirunka
3. nov 2010

caute baby viem ze ste to tu uz riesili ale co vsetko potrebujem k tej ziadosti o vyplatenie jednorázového príspevku ked sa dieta dozije 28 dni? uz je na case to vybavit ........tak dajte vediet ak ste to uz niektora vybavovali resp. co ste este vybavovali na urade prace, socialnych veci a rodiny ci este nejaky iny prispevok. Dakujem

hirunka
3. nov 2010

caute baby viem ze ste to tu uz riesili ale co vsetko potrebujem k tej ziadosti o vyplatenie jednorázového príspevku ked sa dieta dozije 28 dni? uz je na case to vybavit ........tak dajte vediet ak ste to uz niektora vybavovali resp. co ste este vybavovali na urade prace, socialnych veci a rodiny ci este nejaky iny prispevok. Dakujem

ziza55
3. nov 2010

@jana_toky jani...malemu sa supalo cele brusko nohy aj ruky..velmi nam pomohol balneum hermal olej do kupela...to nam predpisala doktorka...super vec

emily327
3. nov 2010

My sme dnes boli u pediatra na prevazenie. Za posledne 2 tyzdne sme pribrali skoro 600g a od narodenia sme podrastli o 4cm Velmi sa z toho tesim. Lebo su to akurat tie 2 tyzdne, co som prestala kojit s klobucikmi a mam pocit,ze v tom lavom prsku nemam tolko mliecka ako v tom pravom. Ale ked nakojim 2 krat po sebe z praveho, tak za ten cas sa mi vytvori dost v tom lavom, tak to riesime takto. Zajtra ideme na kontrolu s klbikmi, tak sme zvedavi, co a ako. Dnes sme uplne sami od rana od 8:00 do 22:30 kedy sa mm vrati z prace. Zatial nam to ide super so Sonickou. Uz ovela viac vnima a reaguje aj na kolotoc co ma nad postielkou. Po navsteve u pediatra sme sli na prechadzku a spinkali sme krasne 2 hodinky. Von sa jej paci a krasne buvinka

mysenac
3. nov 2010

Ahojte baby, my sme boli vcera na poradni, doktor Kristinku pre istotu dvakrat odmeral a odvazil, lebo nemohol uverit, ze za necele 4 tyzdne ma +1,05kg a +7cm 😉 😉 tak sa tesime, ze pekne rastie. Veru aj ja uz na nej vidim, ze viac vnima, hlavne ked jej nieco rozpravam, tak pozorne pocuva 🙂

@hirunka ja idem ten priplatok k prispevku vybavit zajtra - zatial mam potvrdenie od detskeho doktrora, rano idem pre potvrdenie od gynekologa a pre istotu si zoberiem rodny list a svoj obciansky, viac hadam nebudu chciet. keby ano, dam vediet.

@udada ten zoznam prehliadok, je super, aspon viem, pri ktorej navsteve deti ockuju. Lebo pri Matkovi som nikdy nevedela, tak sestricka vzdy na mna pozerala, ze ved ideme predsa ockovat, ako keby som to mala vediet.

mysenac
3. nov 2010

@tanija133 ja pouzivam len detske mydlo na kupanie a olivovy olej po kupani. Ale v nasej porodnici pouzivali Johnson´s kozmetiku...ja chcem aspon take 3 mesiace pouzivat len ten olej, zatial nam to tak vyhovuje, tak naco experimentovat.
A ohladne tej perinky, ja mavam Kristinku na noc vzdy zabalenu v perinke, cez den vacsinou na nej len lezi a je zakryta deckou a na ruky ju beriem casto aj bez perinky, ale v nej je to predsa len najlepsie, kym nema tie svaly este take spevnene (ci ako by som to povedala)...a do perinky ju budem balit na noc, dokym sa do nej zmesti a dokym sa jej v nej bude pacit. 😉

lenkaoravcova
3. nov 2010

@malemimi Ja som tam bola doobeda okolo desiatej a v pohode, nie je tam vela ludi a ide to celkom rychlo.

horalka777
3. nov 2010

@mysenac krasne ti pribrala 🙂 a aj my presne tak kupeme - detske mydlo a olivovy olej, a uz sa nesupe, tiez sa supala vsade, aj brucho aj nohy aj ruky, aj okolo ociek..

a sme aj my po poradni... od posledeho vazenia v nemocke pribala 600g, tak sa tesim 😵 lebo ja neodsajem nist..
Vsetko sa zda byt OK, ale prisli nejake nejasne vysledky krvi, co sa posiela z porodnice do Bystrice, tak malej brali opakovane z paty ☹ to bol iny masaker, chudatko male, zmykali jej patu a furt nevedeli odobrat na ten sprosty papierik, tam som sa drzala, ale teraz to za dverami bytu na mna nejako dolahlo 😢 😢 😢 Holky, je tu este niekto, komu brali opakovane krv z paty kvoli nejasnym vysledkom...? 😔

lenkaoravcova
3. nov 2010

@hirunka Ahoj, no ja som to bola vybavit dnes, potrebujes dve tlaciva, jedno dostanes na miestnom urade, ked ides pre rodny list dietata a to ziadost o prispevok pri narodeni dietata, kde je aj ich peciatka a ty si iba doplnis udaje, to mas asi uz u seba, a potom potrebujes druhe tlacivo, a to ziadost o priplatok k prispevku pri narodeni dietata, tam je aj kolkonka, ktoru musi vyplnit gynekolog, ze si pravidelne chodila na prehliadky a este potrebujes dolozit potvrdenie od pediatra, ze sa dieta dozilo 28 dni, mam aj link, kde si tieto tlaciva stiahnes ak ich nemas, daj vediet poslem ti. Ked mas oboje vyplnene odporucma, este vyplnit aj pridavok na dieta tlacivo a vsetko to naraz doniest na urad prece, soc. veci a rodiny, tam si to skontroluju prinesies este rodny list, oni si spravia kopiu a potom uz iba cakas na peniazky 🙂

hirunka
3. nov 2010

@lenkaoravcova oki super dakujem a mozes mi poslat ten link 🙂

udada
3. nov 2010

@horalka777 krv z pätičky sa berie na skríningové vyšetrenie vrodených metabolických porúch: http://www.choredieta.sk/index.php/novorodenec-...

udada
3. nov 2010

@mysenac tvojej malej sa už nezapaľujú tie ušká? lebo zajtra idem ja s mojou na prepichovanie, tak som zvedavá ako to zvládne ☹ a čo si jej na to dávala, ja som sa pre istotu bola opýtať v lekárni, či majú niečo na hojenie a lekárnička mi povedala, že sa dáva lieh

jana_toky
3. nov 2010

@tanija133
no, ja som prave tento olejcek kupila v lekarni a ked som ho nim natrela, tak sa vyhadzal ☹

Co sa tyka doktorky, tak pojdem k nej. Mam to 7 min. od domu, tak sa prejdeme. Co sa tyka navstevy u vas doma, podla mna si to bude spoplatnovat, lebo to ma v sadzobniku.

jana_toky
3. nov 2010

baby, malemu sa vyhodil na vrchnej pere taky pluzgierik, neviete, co by to mohlo byt.
Nasla som len info na webe v ang., ze je to od papania a u novorodencov sa to stava a strati sa do roka 😒 ,
nemate niektora podobnu skusenost?
pripajam fotku, je to tam trochu vidno ☹

yvett14
3. nov 2010

@zucha ahoj, prosim ta a aku odsávačku máš? taku s pákou alebo taku ako trubica ktorá sa taha? lebo mne mm kupil tu pumpičku s tou gumenou gulou, a potom tu ako chemická odmerka ale to mi len piští ked to natahujem, tak sa chcem spýtat či mám investovat do dalšej. s pravého mi pekne saje ale lavý je neschopný. ja tam necítim ani žiadne hrčky čo by sa plnili mliekom ako na pravom. a ešte mi neviete poradit ake ovocie možeme ked kojime? ja sa bojim siahnut po nejakom aby to nešlo do mlieka. dakujem

lenkaoravcova
3. nov 2010

@hirunka
tu najdes tie tlaciva
http://www.employment.gov.sk/DIS/dis/index.php?...
ale to tlacivo ziadost o prispevok pri narodeni dietata nestahuj to musis mat z tej matriky aj potvrdene aj vytlacene

zucha
3. nov 2010

@yvett14 mam Avent rucnu odsavacku

jana_toky
3. nov 2010

@hirunka
K vyplateniu jednorazoveho prispevku pri narodeni baba potrebujes potvrdenie od pediatricky, ze sa dozilo male 28 dni, potvrdenie od gynekologa, ze si chodila pocas tehu na pravidelnu kontrolu a rodny list /ak si ho tam uz nezaniesla/.

lenkaoravcova
3. nov 2010

@jana_toky my to mame tiez, som si myslela ze to asi z prsnika ako taha