icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

zucha
8. nov 2010

@malemimi ja tiez idem zajtra 😉

malemimi
8. nov 2010

@nivejka no ani malá nechcela vodu a už nie flašku haha a možno maluká len cucala predné mliečko to je od smädu...no ale daj vedieť ako to ide aj s tým sirupom

@lenkaoravcova no mám papierik ž môžem buď utorky alebo štvrtky tam ísť o 8 hod...

malemimi
8. nov 2010

@zucha a odkiaľ si?

malemimi
8. nov 2010

holky aké čaje môžme, či len pre kojacie?

malemimi
8. nov 2010

baby keď idem niekam preč s bábom čo všetko mám zo sebou vziať?
myslím teraz napr zajtra ....aspoň 2 plienky , vlhké utierky, mastičku, plienku na grcky , a???

emily327
8. nov 2010

@malemimi no malinka sa tiez supala, pediater nam kazal kupit od sebamed mliecko ale to nepomahalo, tak sme jej kupili v lekarni olivovy olej a malinka ma krasnu plet. Ziadne supanie nic, tak vyskusaj mozno pomoze. Len to netreba moc striedat. Ale tento olej mozem odporucit. Aspon nam pomohol.
No a nemozes to tam poslat postou? Skus tam zavolat a opytat sa 😉 alebo nech ti to tam niekto z rodiny zanesie.

malemimi
8. nov 2010

@emily327
aha hej hej ...dobre ďakujem
tam asi musím ísť osobne tuším...ja ani neviem čo im tam mám povedať a čo všetko zobrať ☹ som s tohto taký debil... ☹

zucha
8. nov 2010

@malemimi z BA som. Ja si bravam plienku a utierky a viac nic. Ked mala mladsia reflux, tak som musela bravat aj nahradne oblecenie, lebo denne pregrcala 5-7 triciek

malemimi
8. nov 2010

@zucha ja idem na antolsku
aha oki 😉

emily327
8. nov 2010

@malemimi myslim,ze to co si napisala uplne staci. Este cumlik, podbradnik ak kojis s nim a viac asi nic. A mozno tych bavlnenych plienociek viac ako jednu aby si ju mala na co polozit alebo dat pod nu ked budes prebalovat. Pre istotu,ze by ta ocurkala pri prebalovani, co maju deticky radi 🙂 😀

malemimi
8. nov 2010

@emily327 no minule som našťastie mala u dokinky 2 lebo jednu očurala 😀 ďakujem

emily327
8. nov 2010

@malemimi zlatinko vobec sa tym nestresuj, kludne tam rano zavolaj a povedia ti co vsetko potrebujes a budes pripravena 😉 A tam necakaj vo fronte, povedz,ze si tam s malym babom a nech ta zoberu prednostne 😉
Inak ja zvyknem brat aj nahradne dupacky, sem tam sa stane,ze sa mala precika 😢

malemimi
8. nov 2010

@emily327 dobre ďakujem

mysenac
8. nov 2010

ahojte baby, vidim, ze ste tu toho dost popisali 🙂 dava niektora vobec postolky? citala som, ze mnohe nie. Lebo v dubnici to tak funguje, ze od narodenia davame (kazali nam v porodnici - vsetkym mamickam) v troch tyzdnoch sme boli u ortopeda a ten nam povedal, ze vsetko je ok a nadalej balit nasiroko do postoliek az do dalsej kontroly - co je na konci januara...a toto maju robit vsetky mamicky co tam pridu...neviem ci ten doktor je nejaka stara skola...ale je to fakt otravne a ani Kristinke sa to velmi nepaci 😒

zucha
8. nov 2010

@mysenac tu je to uz tak, ze nebalis a po kontrole rozhodnu, ci mas zacat, alebo nemusis

emily327
8. nov 2010

@mysenac nasa postolky vobec nemala. mam doma v zasobe asi 6 a vobec som ich nepouzila. robili nam ultrazvuk v nemocnici a bolo vsetko v poriadku a preto nam nekazali davat postolky ale boli tam deticky co mali zly usg a kazali im. no skor by som sa pytala ci je to potrebne preto,ze babatko ma nieco zle s klbikmi alebo je to ako prevencia.

zucha
8. nov 2010

@emily327 kedysi, este pred rokom sa tak balili vsetky deti a po ultrazvuku, ktory sa ale robil ovela, ovela neskor, ako teraz sa rozhodlo, ci treba balit nadalej, alebo sa moze prestat. Proste to tak bolo. Sme v krajine, v ktorej bol vyskyt poruchy klbov velmi casty, takze preto. Ale uz su nove vyskumy a vsetko je inak. Napriklad prve aj druhe dieta mali postolky od porodnice a to je len nieco cez rok. Vsetko sa tak rychlo meni

malemimi
8. nov 2010

nám tiež nič nepovedali v nemocnici ale doktorka nám povedala že máme baliť 🙂

mysenac
8. nov 2010

@emily327 ako prevencia, lebo nam povedal, ze je vsetko v poriadku. Tak to musime asi len vydrzat.

mysenac
8. nov 2010

@malemimi ja myslim, ze mozeme hocijaky caj - aj ked ja vacsinou pijem ten pre kojace matky 🙂

davate detickam aj cajik? Ja som Kristinke davala, ale vobec mi ho nechce a to som vyskusala 3 druhy....viem, ze to nepotrebuje, ked kojim, ale Matko mi pil medzi kojeniami od narodenia a tie cajiky su aj proti bolesti bruska, tak som to chcela skusit...asi to necham teraz tak, mozno casom tomu pride na chut 😵

lenkaoravcova
8. nov 2010

@malemimi no ved zajtra mate 4 tyzdne tak mozte

malemimi
8. nov 2010

holky mozem jest puncovy rez?

ziza55
8. nov 2010

@emily327 a kde si bola moja u ortopeda?

malemimi
8. nov 2010

a ešte že som kukla či tam zajtra sú som si to pomýlila ...sú tam len v pondelok a štvrtok 😀 haha 😀 typická ja

ziza55
8. nov 2010

@malemimi ja tlacim zakusky o sto sest,..puncove ovocne ...na com mam chut...inak papam aj ryby paradajky..okrem citrusovych pplodov vsetko..a maly je v pohode..podla mna treba vyskusat a podla toho sa potom uvidi co babatku robi zle a co nie..
a co to treba vybavit do 45dni??nejak som nepostrehla

emily327
8. nov 2010

to vsetky balite deticky do postoliek? Zeby som bola jedina co to nerobi????
Inak aj vase deticky miluju prebalovanie? Nasa ako nahle jej dame dole plienocku, nadherne sa usmieva a rozprava 🙂

@ziza55 boli sme v Samorine. Rozmyslam nad tym,ze zavolam tento tyzden sukromnemu ortopedovi a objednam nas tam, nech nam pozrie klbiky a aj rucicku. Lebo toto je uplne o nicom. S malinkou kazdy den cvicime nozickami, pomaha jej to uvolnit brusko a preto viem,ze ma nozicky v poriadku. A aj sama ich dviha a hybe nimi. Som sklamana z lekarov co su okolo nas. Je mi fakt nanic. Keby neslo o zdravie deticiek, tak mi to moze byt jedno, dospely clovek si ako tak poradi. Ale ked vdaka lekarom dietatko bude mat nejaku vadu alebo vyvojovu chybu, lebo oni na to seru, tak to vie dobre nastvat ☹

emily327
8. nov 2010

@mysenac ja malinkej ziaden cajik nedavam. Okrem mliecka nic ine nepotrebuje. A caje sa asi mozu barsake. Ja nepijem ziadne, moc caje nemusim, pijem iba gravimilk na podporu mliecka, ten mi velmi chuti a je vyborny.

mysenac
8. nov 2010

@ziza55 do 45 dni sa treba prihlasit do socialnej poistovne kvoli dochodkovemu poisteniu - teda aby sa nam ten cas co sme na materskej zapocitaval do rokov pred nastupom do dochodku - tak nejako mi to tam vysvetlovali. Neviem ci sa ma este nieco ine vybavit do 45 dni...

mysenac
8. nov 2010

@emily327 ved ked ten caj nepotrebuje, tak ju s nim teda nebudem trapit (hlavne jej nechuti).

emily327
8. nov 2010

@mysenac ved jasne, netreba ak nechce. 😉