icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

malemimi
9. nov 2010

neviete čo je toto ? má to v záhybe ako máme aj my gaťky ...môže to byť zaparenina alebo vyšuchané od plienky

malemimi
9. nov 2010

toto je ono

hirunka
9. nov 2010

@malemimi vyzera to ako zaparenina...........dobre jej utieraj vsetky zahyby a natri bepanthenom ten je najlepsi na to

malemimi
9. nov 2010

@hirunka a neni lepšia kalciová masť??

syssi
9. nov 2010

Ach jaaaaj - dnes mame grckajuci den :(
Preco deticky trapi reflux????? :(
Nuz ale musime dnesny den nejako vydrzat a prezit - zajtra ideme na sono bruska aby sa zistilo v akom stadiu ten skaredy reflux mame - takze dnes namiesto papkania AR papame mliecko HA a nesmieme davat ani sirupcek Gastrotuss proti grckaniu - takze dnes sa sice napapame ale hned aj ogrckame aj ked ma mamina drzi 30 minut na rukach v zvislej polohe... a potom sa musime prezliekat a to sa nam nepaci tak sa jedujeme.....
Nech uz je zajtra poobede a nech uz to mame za sebou....

malemimi
9. nov 2010

@syssi fuuu ha tak to je neprijemne ☹ ☹

syssi
9. nov 2010

@malemimi no to teda je.... tak mi ho je chudacika maleho luto..... :(
a vraj reflux byva cca do 3-4 mesiaca... :(

hirunka
9. nov 2010

@malemimi neviem ja malej davam bepanthen ten je velmi dobry

malemimi
9. nov 2010

@hirunka dobre mám ho dosť ďakujem

@syssi čoo no do kelu... 😲 😖

emily327
9. nov 2010

@jana_toky moja vyskusaj dat maleho pred seba na chrbatik a potom spat na rameno odgrgnut, nam to funguje. Niekedy ked je iba cez rameno, tak si negrgne ale ked ju dam pred seba alebo polozim na postel a zase vezmem na rameno, tak si krasne odgrgne 😉 Vyskusaj 😉

@udada nie je za co 😉 inak o ten pridavok na dieta mozem poziadat uz teraz?
Nemas nahodou aj nejake info, ked som slobodna mamicka, ci mozem ziadat o nejake priplatky? Ja som zatial do konca januara na materskej. Dakujem

Ozaj a my budeme dostavat ten nizsi 190 eurovy rodicovsky prispevok od buduceho roka? Ci ako to nakoniec schvalili?

emily327
9. nov 2010

@nivejka zlatko je to uplne normalne,ze takto kakate 😉 My kakame tiez a nam pomaha cvicenie s nozickami 🙂 Robim to uz od zaciatku a nikdy som jej nic do zadocku strkat nemusela a ani nikdy nebudem ak nebudem musiet. Takze si z toho nic neorb, je to normalne. Mna este nikdy Sonicka neokakala, vzdy len prdka ked jej utieram dupku a vymienam plienocku. Som vdacna za tie prdiky a kakanice, krasne sa jej to uvolnuje a travi jej brusko co je dobre. A aj nasa kaka ked pije mliecko 😉

malemimi
9. nov 2010

@emily327 ako vizerá to ccicenie ja som to skúšala a niekedy má tak našponované nohy že sa nedá s nimi pohnúť -.môžeš mi to presne opísať?

emily327
9. nov 2010

@malemimi

tak ja jej vzdy chytim chodidla do jednej ruky a dvihnem zadocek, tak jej nozicky dvihas k brusku a to pomaha nasej malej na prdkanie. A to co som urobila ked ju bolelo brusko, tak to som jej obe chodidla oprela o pravu ruku, a nozickami som jej tlacila jemnucko ( viac menej ona si silou opierala nozicky o moju ruku a zohybala nozicky v kolienkach a kopkala si a to jej pomohlo poprdkat si. Je to akoby si jej chcela nozicky dostat co najblizsie k brusku, ale vsetko musis robit s maximalnym citom a jemnucko. Nasa mala si uz nozicky vie sama vdaka tomu pritiahnut 🙂

nivejka
9. nov 2010

@emily327 ...tak aj ja s ňou cvičím nožičkami,ale nejako to nezaberá a nakoniec jej musím sama pomôcť.lebo sa tak šponuje a väčšinou pri tom plače,alebo je len dosť nervozna....
@malemimi ...boli sme vonku 2hodinky--ty kokso--mne nohy asi odpadnú a nenormálne ma bolia tie klby na kolenách--ledva idem po schodoch......hmmmm nezávidím to 10poschodie---dnes ste sa zahrali na A je to!! 😀 😀

malemimi
9. nov 2010

@emily327 aha no ale nedá sa to robiť keď je napapaná lebo by to šlo všetko von... 😖

@nivejka no ja som radšej ešte len hodku vonku nechcem to preháňať... 😉

nivejka
9. nov 2010

@malemimi ...ja som bola dne 1 x tak dlho vždy som len hodinku,ale chcela som nech sa vyspinká--ked mi doma spala len 15minút 😉 ...a dnes bolo pekne--teda až na ten vietor,ale potom sa to umúdrilo 😅
nám veľkosť 56--už začína byť malé 😅 ...dnes má už dupačky 62 oblečené a nieje jej to veľké....

malemimi
9. nov 2010

@nivejka aj mi už máme 62 len trochu noôžky sú jej dlhé... koľko máte cm? my sme mali min týždeň 51cm

nivejka
9. nov 2010

@malemimi ...tak my máme nejakých 56cm-možno už viac 🙂 .....my sme veľmi narástli aj pribrali--mne sa zdá ako keby mala už 2mesiace 😉

emily327
9. nov 2010

@nivejka aj ja som sa bola dnes prechadzat hodku a pol a poviem ti,ze mam dost 😀 ale co uz neurobim pre malinku? Ona miluje spinkat vonku.

@malemimi to jasne,ze sa nesmie robit po papani 😀 A este chyt jednou rukou plienocku - zadocek babatka a perovanim k brusku pritlacaj ale velmi opatrne a citlivo. My sme to prave robili lebo sa mala velmi pucila a zabralo to krasne si poprdkala ale este stale plackala a bola cervena od pucenia, zobrala som ju ako ked si ide po papkani odgrgnut a fakt ju tlacila bublinka v brusku a to papala pred 3 hodinami a odgrgla si a potom este na pol hodku zaspala. No ucime sa kazdym dnom 🙂

malemimi
9. nov 2010

@nivejka čooo no tak to ste pekne dlhy !!! 😲 😲 😉
@emily327 no ja by som to potrebovala vidieť...nahraj video a pošli 😉

inak mm my chcel kúpiť caj pre tehotne ale ja nechcem na tvorbu mlieka ... ☹ a iný že nemali...

no mne sa práve zobudlila ...idem ju asi kupať...tak zatiaľ

mona777
9. nov 2010

ahojte baby, ešte sa vám nestalo že by vám odmietalo babo prsník? - mne to robí už týžden cez deň, neviem čo to má byť ☹

malemimi
9. nov 2010

@mona777 ? netuším? a len cez deň?

malemimi
9. nov 2010

kupať som nešla malá na mne spí 😀 😀

mona777
9. nov 2010

@malemimi áno len cez deň - začína to ráno o 4 hod. a končí o 17 hod. a niekedy aj dlhšie - včera aj o 20 hod.. Závisí od toho či sme vonku boli kočikovať alebo nie - ak áno tak papá ked sa vrátime bez problémov

malemimi
9. nov 2010

@mona777 hmm a neskúsiš zavolať pediatričke?

jana_toky
9. nov 2010

@nivejka
my mame tiez kakanie take riedke a zltkaste. A chudatko si nevie v poslednej dobe ulavit, tak uz davame kvapky. Pri papani tiez sa niekedy puci, ako si chce nalozit do gati a nejde to 😒 , normalne mam vtedy pocit, ze mi odkusne bradavku 😀

jana_toky
9. nov 2010

@syssi
No, my sme na tom asi rovnako s tym refluxom. Vo stvrtok som zvedava, co nam lekarka na to povie... . 😝
Daj potom vediet, ako to prebiehalo. 😒

vasiliska
9. nov 2010

Ahojte maminky! Aj ja mam oktobrove dievcatko a rada by som sa Vas opytala, ako ste na tom s "cistenim" sa. Ja mam 4 tyzdne po porode stale krvavocervene spinenie - hlavne po toalete a po prechadzke. Je to normalne? Uz som nemala skoro nic po 2t., potom som spadla a mala som masivny hnedy vytok, ktory sa zmenil na slabsi krvavocerveny. Neviem, ci ist na gyndu ci ako. A este druha otazka, uvazujete niektora o vakcine proti rotavirusom?

zucha
9. nov 2010

@vasiliska v sestonedeli je krvacanie a spinenie stale normalne. Dokonca moze uplne zmiznut a za par dni je opat.

emily327
9. nov 2010

@malemimi natocim a poslem ti 😉