Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
ahojte kamošky 🙂 ...........ja mám za sebou otrasné zaspávanie (včera)
nechápala som,ked maminka napíše,že si nevie rady s bábom a plače aj ona.....no a ja som to včera zažila tu hnusnú bezmocnosť a veru mi už od zúfalstva vyhrhli slzy a mala som čo robiť,aby som nerevala aj ja...
malú som uspávala na rukách od 20,30h-do 23,10hod--medzitým to vyzeralo,že už 2 x zaspala a len,čo som ju položila začala revať......potom už aj na rukách revala--vrešťala nonstop...bola vykakaná,napapaná--ved na cecku bola každú polhodinku a vtedy bola ticho--potom nasledovalo grckanie 😒
mne už ruky odpádavali--kríže úplne v prdeli a všetky možné polohy som jej na rukách vyskúšala -okrem dole hlavou 😅
a ona reveeee--no zúfalstvo!!!
mm to už nezvládol,lebo ma už počul ako som bezmocná a zároveň vytočená ako pes a vstal a malá mu zaspala na rukách okamžite---no ja som myslela,že ma vystrie----uložil do postieľky a za pol hodku bola zase hore,tak som ju nakojila zase a potom našťastie už zaspala...
dnes to veru budem riešiť inak...,lebo ako náhle trošku zaplače-už ju mm,alebo dcéra berú na ruky a čičíkajú a potom malá si to vyžaduje nonstop--len čo sa položí reve.....tak dnes ako sme vstali sa vykakala,napapala a zase si vyžadovala na ruky--no proste som ju nechala v izbe s tým,že som na ňu nakúkala--ona revala asi 10min a potom zaspala....ja už som na konci zo silami-----v noci skoro bez spánku a cez deň sa mi veru tiež nedá a to ešte chodím s ňou von na prechádzky a včera sme potiahli na tie 2hod
pokiaľ sa jej to neupraví--tak ja môžem ísť asi jedine po čase do cvok hausu 😠
@nivejka
viem o com hovoris. Ja som bola so slzami na krajicku pre dvoma dnami, ale cez den - do obeda. 3 hodky placu len s malinkymi prestavkami ☹ . Ta bezmocnost je hrozna. Zistila som, ze ju bolelo brusko, ale ani po masirovani Pupikom a cviceni s nozickami nic nepomahalo ☹ . Tak sme este v ten den nasadili na noc Espumisan a bol relativne klud s naduvanim... .
Vecer na mne mm videl, ze som v koncoch a znicena, tak uspaval on. Tiez tusim u neho lepsie zaspinka.
Ja uz som bola z celeho dna nervozna a unavena a to nie je dobre, babo to vyciti a je nervozne potom tiez... .
@jana_toky ...my sme to absolvovali ešte aj cez deň to uspávanie --nonstop na rukách a potom spala len 15min--doobeda ☹ .........ona aj ked nevie zaspať reve ako o dušu---inak s tou nervozitou máš pravdu aj mne to večer mm povedal,že to zo mňa cítila,že som nervozna a nechcela spať a revala....
tak,ale ja sa snažím nevytočiť a myslím,že to pri nej zvládam super,lebo inak ma dokáže vytočiť aj prkotina a pri malej som ako medík......aj mm hovorím,že aj väčšina bábätiek z našej skupiny sú takéto ako naša Lili 😅
ešte mm podotkol,že prečo je Lili taká nervozna,ked som mala super tehotenstvo--myslel bez nervov..
@nivejka
ja sa tiez snazim to zvladat bez nervozity, ale ked tak odusu a dlho place, tak mi to trha srdiecko a asi trochu nervozity je potom normalne. Bohuzial to babatka vytusia.
Niekedy ma stve, ked manzel pride, ked ju neviem uspat a place odusu, a zacne s tym, ze nemam byt nervozna, ze jemnucko na maleho, privin si ho (ked uz mam krize v prdeli a nedokazem ho mat stale na rukach), ze ci mi s nim pomoze ho uspat a tak.
Sa potom citim ako neschopna ☹ .
Tiez sa snazim ho nechat trochu vyrevat, ved nemoze byt stale len na rukach...
caute baby.........no ja mam dnes klud.....musim si zaklopat.........mala len papa a spinka.......tatinko jej rano nakazal posluchat a poslucha.......aj v noci pekne spinkala.........dvakrat sme boli hore........takze uplne super......a uz pomaly zacina reagovat na kolotoc nad postielkou dokonca ju aj uspal
@nivejka jaj, no tak to som sa trochu zasmiala, ako si písala o včerajšku, ja mám za sebou to isté, akurát to trvalo od 19.40 do 1.00, myslela som si, že ma tiež vystrie, malá revala, ako by ju drali z kože, ruky ma tiež boleli ako koňa a to nehovorím o krížoch a zabehaných kilometroch, čo som s ňou prechádzala po dome a vyskúšala všetky možné druhy trasenia. Ja neviem tí krpci by boli najradšej len na rukách. Bola som už zúfala, dokonca to hojdanie už uspávalo aj mňa, ale slečna mala oči ako keby sa práve čerstvo zobudila a nie a nie spať.
- predtým mala každú plenu, čo som ju prebalovala naloženú a teraz vôbec, tak nechápem, čo sa deje.
@emily327 č sa týka tých ostatných príplatkov pre slobodnú matku, tak to ti neviem poradiť
@udada ....hmmm ty sa tiež večer natrápila a ten čas no hrôza!........keby sme bývali na rodinnom,tak ju nechám revať aj večer pri uspávaní ,ale bohužiaľ bývame na bytovke a tu sa všetko ozýva a nemôžem si ju dovoliť nechať dlho revať,ale včera to som ju vážne nijako nevedela utíšiť 😖
cez deň ju skorej môžem nechať poplakať..
v piatok ideš k tomu ortopedovi?--u mňa to ešte stále nieje isté,lebo mm mi musí niečo urobiť na aute,čo mi pokazil 😅
baby normálne už dávate detičky pásť koníčka?
ja som ju teraz dala,lebo ma už ruky bolia,čo sa jej nechce odgrgnúť a vidím,že sa jej to páči 😅
@jana_toky ......tak mi našťastie vôbec neplačeme pri kúpaní--jej sa to páči 🙂
ja mám vo zvyku--aj ked už nieje v perinke ju dávať bokom---mám takú srandu na to,aby sa mi nepretočila 😉
ked ju dám na chrbátik len vo vyvýšenej polohe...teraz som jej tak matrac v postieľke s uterákm podvihla 🙂
Môj malý keď sa zobudí, tak mi niekedy trvá aj 2-3 hodiny uspať ho a to pod chvíľkou mrnčí a keď ho nedaj bože dám do postieľky tak reve o dušu. 😒 Susedia musia mať radosť hlavne v noci 😉
Teraz sme ho začali dávať do autosedačky a tam ho kolíšeme a on len kuká a je tichúčko a potom aj zaspinká a v pohode ho prenesieme do postieľky. Akoby chcel byť aj on trošku s nami 😉 ani mu nevadí, že nie je na ruchách 🙂 🙂 🙂

@jana_toky ....uups ,tak to má chúdáčik riadne rozšírené 😢 ....mne to pripomína to,čo sme mali pod krkom,ale neviem,neviem....má to len na tváričke?-alebo aj na telíčku