Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@jana_toky hihi no možno nie,... 😀
inak ja nviem čo toznamená ale malá niekedy po druhom krmeni teda po odgrgnuti ideme na druhy cecok alebo ten istý to je jedno tak knuči alebo sa tak rozčuluje potom vezme didu par krat potiahne vypluje knuči trpe sa ako degeš a zase a zrazu zaspí ... ale trvá to niekedy dlho ani neviem či chce piť alebo čo leo ústa otvára ale nepapa niekedy len tak čaka ja jej necham didu v ustach ale nezavre niekedy len tak miká ako by ju chcela chytit...
inak že vraj existuje aj nám to ukazoval kamarát ale neviem ako sa to volá že vám ukáže ten prístroj či plače len tak alebo ho niečo boli alebo ..... a je to aj drahé dosť tuším ale ja by som to nechcela predsa matka sa musí sama naučiť poznávať svoje dieťa to už by si mohla rovno robota zohnať nie...?! alebo keby mám moc plačlivé mimi a fakt už som na pokraji zrútenia tak asi vtedy ...
@jana_toky môj malý má tiež po tváričke vyrážky ( má ich len na tváričke), ale také biele ako krupica a pod tým je to červené, hlavne keď plače tak mu to strašne očervenie, tak neviem, či to majú to isté.
Ja som bola včera u doktorky a povedal, že to je alergia a mám mu to len umývať prevarenou vodou, čo sa mi nepozdáva, ja som si myslela, že nám dá nejakú mastičku. Na čielku mu to trošku začalo miznúť, ale na líčku sa mu robia nové ☹ ☹ ☹
Daj vedieť čo Vám povedala doktorka.
@nivejka no my mame tiez taky problem, nastastie ale v noci spi len nad ranom od 5-6h to uz s nou ide dole vodou, vrieska a vrieska akokeby sme ju z koze drali. upokoji sa len ked je vyzlecena alebo na cecku, a to sa nataha a potom grcka a ja si idem aj vlasy vytrhat, ze si neviem dat rady s dietatom :(((. v nemocnici bola jedno z najlepsich babatiek a ako sme prekrocili prah domu... ☹ . vsetci ma ukludnuju ze to prejde, treba len trpezlivost a skusat co na nich zaberie 😅 tak ti prajem pevne nervy a nech to rychlo prejde
ahojte maminy, viete mi povedat tak informativne kolko vase babiky pribrali tak za tyzden? my sme boli po tyzdni na prvej poradni a mala mala o 240g viac, netusim ci je to dost ci malo, bo cez den stale krici ako o dusu, tak uz niekedy pochybujem ci mam dost mlieka a ci je dost huste ci co? ☹ ☹
@jana_toky já tu měla předevčírem sestřičku a říkala mi, že se mu má lehce zkusit stáhnout předkožka a vyčistit od smegma - to je taková ta bílá hmota. Tak to děláme, protože to je opravdu taková ta klasická opocená špína.
Ale oproti tomu v porodnici tvrdili, že nic dělat nemáme, ale ta sestřička co tu byla říkala, že když se s tím nic nedělá, tak to pak končí po 2 letech chirurgickým zákrokem a co já vím, tak naše mamky taky stahovali předkožku, aby se to pocvičilo a ta špína tam opravdu je, tak to tím určitě nemůžeme zkazit 😉
ahojte baby,máme za sebou super doobedie revy-vresky o život ☹ .Na rukách od 6 do teraz asi 15min spíme,tak sa modlím aby už bolo po záchvate.Ked sa rozčúli tak ani ruky nepomáhajú,ani u tatinka to neni lepšie 😢 .Najhoršie že tie hrozné dni máme skoro každý deň,dobrý je len ked k nám príde návšteva,alebo sme na návšteve,kde ho môžu nosiť na rukách a ja oddychovať,ale nie vtedy spíme.Baby čo to dávate za krém na zapareniny?Môj krpec je riadne baculatý 6kg a v záhybkoch sa riadne potí.No paráda záchvat pokračuje 😠 .
@jana_toky Ahoojky,
tak sme doma zo sono bruska...
Neviem kam pojdes ty na sono - ale ja som bola na Antolskej a moj nazor - katastrofa!
Takze napisem k tomu celu story.
Ked som sa objednavala tak sestricka odo mna chcela aby som jej precitala sprievodny list co mi napisala doktorka, a podla toho nam povedala, ze mame prist na lacno a mame si zobrat papanie aj so sebou (kedze ja uz nemam mliecko a uz nekojim :( )
Tak sme aj prisli, sestricka si opat precitala sprievodny list dneska a povedala ze mam dat malemu papat a potom sa spravi sono. Tak sme sa napapali - len problem zrazu vznikol ze maly bol ospaly a nespapal davku co papka len polovicu a to bol problem :( Zial nevedela som donho dostat viac - takze lekar robil sono a kladol mi milion otazok :
ako grcka, kolko grcka - to chcel pomaly vediet pomaly presne na ml - co som nechapala - ved da sa to nejako zmerat na ml ze kolko vygrcka??? , intenzita grckania! no nechapala som tie otazky - ved som mu povedala vsetky potiaze - grcka aj ked papa BEBU AR, a davam mu aj sirup Gastrotuss a ten to grckanie zmiernuje ale aj po nom niekedy vygrcka dost... mame vyvyseny matrac na postielke, pri papani sa napina, grcka tak ze to z neho vyleti aj cez nosik :( niekedy vela, niekedy menej a chrapci ako keby bol chory :(
No a zaver je ze on nenasiel nic :( vzhladom na to ze maly spapal toho malo - tak podla neho je v poriadku :( co zial podla mna nie je... ale asi si nepomozem :( Je to na porazenie...
Takze ak sa niekto chysta na sono bruska na Antolsku tak sa pripravte na tie "uzasne" otazky!!!
Pozerala som fotto ako sa Ti maly vyhadzal - moj maly mal nieco podobne a ja som mu na to nedavala nic - aj ked mi lekarka predpisala Fenistil kvapky - vzdy po papani ked si grcol tak som mu tvaricku a rucicky umyla - lebo si myslim ze to mal z grcky - lebo deticky klasika mavaju rucickami strcia ich do grcky - potom sa chytia za tvaricku a uz to je... 🙂
A malemu to pekne zmizlo 🙂
@malemimi no toto som vydrazila: http://www.mimiaukcie.sk/detail.php?id=6129121 😉
ja nemam cicky vobec 😀 a pridrzam si ho kolenami kedze mlady uz ma hadam cez 5 kil nevladzem a v noci sa mi zda ako keby mal 50 kil 😀
@nivejka nasa noc vyzera asi takto nejako: ide spat o osmej o desiatej papa pol hodinu odgrgava potom si grcne a treba prezliekat tym ho zobudim a tak rovno aj prebalim lebo pravidelne v noci kakame 3-4 krat tym ho uplne preberem a reve kedze mu chba "par kvapiek" zbudi erika..erik zacne srdcervuco plakat odchadzam s viliamom do obyvacky tam ho okolo 1 uspim samozrejme ako inak nez na cicke kedze cumel odmieta prichadzm do spalne ulozim a spi..okolo 3 pyta jest rycho ho berem na cicku aby nezobudil brata papa pol hodinu odgrgava drzim pol hodinu plienku pod bradou no zaspavam a akurat vtedy sa rozhodne pokakat takze prebalujem znova davam na cicku v nadeji ze zaspi..lenze sa mi zasa zgrcia plienka stale pod bradou ale kedze to z neho vyletelo tak nezachytila... az tak ze treba kompletne prezliect zasa sa prebere a utekam s nim do obyvacky po hodine zaspava s cickou v hube zasa ukladam do postielky o 6 je uz uplne vyspaty a mne zacina "ranna zmena" lebo uz aj erik sa zacina mrvit obcas sa mi po obede podari obe deti uspat a tam si zdriemnem s nimi lenze pravidelne o jednej je vilko hore a ja prcham do obyvacky alebo na pc a uspavam na cicku ako teraz
@syssi
ahoj,
dakujem za info, aj ked ma teda nepotesilo ☹ . Zajtra ideme lekarke prvy raz, tak som zvedava, ze ci nas posle na to sono. Ale ak ano, tak by sme isli na Kramare.
Inak hrozne, ako sa chovaju. A tie otazky, ved ako to mozes zmerat, ked si ugrcne? 🙄 To nechapem.
A vysledok je fakt taky, ze nic? To sa ako da dat taka diagnoza? 😒 😠 😖
Tu tvaricku ma hrozne cervenu 😢 😢 😢 , sa normalne bojim, aby to nebolo nieco vazne. Lebo teraz spal napr. 3 hodky, papal chvilku a zalomil znovu, co u neho nie je normalne. Uz som aj namatkovo teplotu merala, lebo uz sa mi zda, ze mu je hocico, ale nema.
inak boli sme na ortopedii a musim balit nasiroko..co uz a o mesiac na kontrolu nic ine mi nepovedal len ze sa nemam bat a posral doktora a vsetko okolo seba 😀 isla som ho obriadit lebo on mu len pocvicil z nozickami a uz to bolo 😀 a ked sme uz boli cisty ze idem do ordinacie takaaa sleha aj dvere aj moje rifle aj tenisky a kooopec na zemi 😀 😀 no takze sme sa vyznamenali 😅
@jana_toky podla mna je to alergia nezjedla si nieco co by mohlo vyvolat takuto reakciu?
aj my mame vyrazky na brade ma ich cez 30-40 ale to vyslovene vyzera ako "jebaky" biele a ruzove pod tym vcera som mu to natrela aj liehom aj cicadermou a dnes len cicadermou a vidim ze sa mu to zlepsuje ale aj ja som vyhadzana ako keby som cakala kramy ako za mladi 😅
@jana_toky
nemas za co.... 🙂 Ja len ze ak by ta nahodou poslali na Antolsku tak je tam takyto typek - on proste nebral ohlad na to co som mu povedala ake ma maly potiaze - proste nezobral do uvahy ani to, ze zial malo spapal :( - asi podla jeho predstav som mala maleho nasilu natlacit aby sa na tom sone poriadne pogrckal a asi vtedy by napisal aj diagnozu...
Som proste z dnesneho dna rozcarovana...... a zaroven aj dobre nasrata... a budem sa u pediatricky stazovat - sice neviem ci to pomoze.... :(
Tak zajtra drzim palce - aby vsetko dobre dopadlo na prvej poradni 🙂

@nivejka nie,na bruško ho nedávam sa bojím ho tak nechať samého, vždy ho dávam na bok. Na bruško ho dávam, len keď som pri ňom. 😉