icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

lenkaoravcova
11. nov 2010

@nivejka no my uz mame tiez riadne stehniska a ciapka co mu bola velika ked isiel z porodnice uz je nam mala 🙂

lenkaoravcova
11. nov 2010

@letenka a neskusala si klobuciky mne to s tym slo super, ked sa nevedel predtym prisat, ked nebudes prikladat mlieko stratis aj ked odsavas, mala som to tak pri prvom a dlho to teda neslo ☹

malemimi
12. nov 2010

@lenkaoravcova a neskusala si klobuciky mne to s tym slo super, ked sa nevedel predtym prisat, ked nebudes prikladat mlieko stratis aj ked odsavas, mala som to tak pri prvom a dlho to teda neslo

A to je ako možné že ho stratíš aj keď odsáva???

horalka777
12. nov 2010

@ziza55 ist na klbikyv 5.-6.t je uplne v poho, mne v porodke kazali ist po 2 mesiacoch, na poradni povedali, ze je to ok, ale nech sa radsej hned objednam, a nakoniec ma objednali na 1.12., co je taky kompromis 🙂

chiarra8
12. nov 2010

@letenka dobre ranko, no bolo to tam dost smutne.. tie pripady.. my sme nastastie skoncili dobre..ale inak tam bolo dobre, personal super, lekarky aj sestricky.. inak dnes sme mali tazku noc.. dve davky sme komplet vygrcali.. poom som jej dala chudatku len 20 ml, tak plakala od hladu az od unavy zaspala.. Kolko davas Vikinke mliecka?

lenkaoravcova
12. nov 2010

@malemimi No tiez som si myslela, ze to tak nie je, len ty ked odsavas neodsajes vsetko tak ako si dieta vie z prsnika vytiahnut. Napriklad poznam baby co neodsali ani deci a kojili bez problemov do dvoch rokov. A tam ide najma o ten kontakt matka dieta, ked saje z prsnika dieta a pravidelne ho prikladas mlieko sa stale tvori. Pri odsavani sa tvori menej, je to nejaky proces, ze proste to telo citi, to dieta, ved neviem, ci sa to stava aj tebe, ale ja ked uz mam dlhsie od kojenia a blizi sa dalsie a maleho si len vezmem na ruky, tak citim ako sa mi nalieva mlieko a zacne mi tiec nemusi sa este ani prisat a to ti odsavacka nespravi ☹ . Da sa to potiahnut aj s odsavanim, ale co mam skusenost a aj od kamosiek viem tak iba s odsavanim tie 3 mesiace.

lenkaoravcova
12. nov 2010

Kocky stava sa aj vam, ze ked v noci nakojite tak babo nechce hned zaspat, lebo mne sice zaspi ako ho kojim, no ked ho idem ulozit do postielky tak sa hned prebere a nepaci sa mu to a niekedy takto v noci aj hodinu zaspavame a ja sa samozrejme uplne preberiem ☹

jana_toky
12. nov 2010

@tanija133
No, celkom sme vybavili.
Neviem, ci si tam uz bola, ale je tam klasicka cakaren, potom predcakaren s pultikmi kvoli vyzleceniu
a potom ordinacia.
Lekarka bola strasne mila a fajn. Zodpovedala mi vsetko co som sa pytala.
Len som mala pocit, ze je to ako na pase, prose mala asi 10 - 15 min max. na kazde babo, takze to bolo take z rychlika.
Zobrala nas tak, ako sme boli objednani, resp. 5 min spozdeni, ale to je v norme 🙂.

Inak ked pojdes, tak si nezabudni obyc plienku zobrat, lebo ked male vyzleces, tak ides do ordinacie uz len v tej plienocke.

A nas maly jej tak ocikal postel 🙂 a ogrcal vahu 🙂

horalka777
12. nov 2010

@lenkaoravcova stava veru stava, uplne pravidelne. Mala ma cidlo, ked ju zlozim z ruk, cidlo sa aktivuje behom 3 minut 😀 takze v noci nedovoli spat jedna a cez den druha. Trochu pripominam zombika obcas, ale vydrziiiimeeee 😅

jana_toky
12. nov 2010

@mona777
No, mne lekarka odporucila kvoli refluxu oboje a kupila som nakonie Gastrotuss a od vcera ho papame. Moc mu to sice nechuti,ale nejako nasilu to zvladame. Mam pocit, ze je trochu kludnejsi a este ten sirup ma aj zlozku, ktoru obsahuju sirupceky na koliku, takze 2v1 🙂 .
Dufam, ze toto pomoze. S mm sme sa aj tak dohodli, ze ak sa to zlepsi, tak nikam nejdeme, nechceme Adamka trapit a behat po lekaroch, hlavne Kramare mi nie su dva krat sympaticke 😀

horalka777
12. nov 2010

@malemimi ja som tiez ten typ, ze odsavacka ani tuk a kojila som takmer 9m, musela som prestat kvoli liekom... Odsavacka proste nestimuluje bradavky ako ta ziva odsavacka 😉

jana_toky
12. nov 2010

@lenkaoravcova
my zaspavame presne tak isto. Ked dopapa, tak mi zaspi este v naruci a pomalinky ho dam do postielky a vyvali na mna oci a plac. Takze vzdy je to papanie okolo hodiny aj s uspavanim 😒

lenkaoravcova
12. nov 2010

@horalka777 no ja mam tiez ten pocit, ze tam ma nejaky spinac, a hned ako ho polozim oci dokoran, no zostava len dufat, ze sa to zlepsi po 3 mesiacoch 😉

emily327
12. nov 2010

@chiarra8 ahoj nechcem sa miesat do vasej debatky, ale 20ml je na vek tvojho babatka hrozne malo. Mala by si jej dat aspon 80ml. A mrzi ma to s tym grckanim. A to sa pogrckala iba tak sama od seba alebo ked si ju dala odgrcknut. Lebo ja som si vsimla,ze nasa vygrcka mliecko hlavne vtedy ked ju po papani premiestnujeme. Napriklad ked ju prebalujem a hybem nou. Alebo ma vasa reflux?
@lenkaoravcova inak suhlasim, mne ked sa malinka prisaje na jedno prsko, tak v tom druhom citim ako sa zacina ma boli a robi sa mliecko 🙂 Takze suhlasim,ze s odsavanim to nie je ono, ja som to robila 2 tyzdne a nikdy som tak prsia ako ked som prestala kojit s klobucikmi a bol tam dotyk matka - dieta nemala naliate mlieckom. A hlavne ked sa babatko prisaje, mliecko sa prisposobi potrebam babatka, co mu chyba, to sa v mliecku vytvori. Co je pre mna zazrak,ze to takto funguje, preto je dojcenie tak uprednostnovane pred umelym mlieckom. Lebo to sa takto nevie prisposobit.
Aj nasa Sonicka spinka na ceciku, ale ja jej ho vzdy vytiahnem a dam jej cumlik.Ked si odgrgne a prebalim plienocku, tak ju dam do posielky, sice nespinka hned ale ako si dudka cumlik ( ktory po nejakom case vzdy vypluje, nespinka s nim cely cas) tak po chvilke zaspinka. Cumlik je pre nu nahrada cecika, ale to jej davam az ked je napapkana a vidim,ze si nesaje ale iba dudka. A tvoj maly aj placka v postielke alebo iba nespinka hned?

emily327
12. nov 2010

@jana_toky no ak ta to potesi, aj nase papkanie s uspavanim trva cca hodinku vzdy. Prebalenie, papkanie, odgrgnutie, zase prebalenie a potom sem tam ked je stikutka zase papanie na chvilku, odgrgnutie. Menej ako hodinku to nikdy nebolo a asi ani nebude 😀 Tym sa vobec moja netrap, neviem ako tebe ale mne ta hodina ubehne vzdy tak,ze ani neviem kedy. Ale som rada,ze uz 4 noci papkame v noci a ideme spinkat vzdy v rovnky cas 🙂 Co som rada. Uz mozem povedat,ze mame nocny rezim 😀 😀 😀

chiarra8
12. nov 2010

@emily327 ahoj, ja som jej dala tych 20ml iba po tom grckani, aby aspon nieco v sebe nechala..kym sa zaludok ukludni.. inak papa tych 90-100 ml kazde tri hodky.. ale dakujem, si zlata 🙂 a ano, nasa ma reflux, takze papame dlho a s prestavkami, aby sa nepogrckala.. ale uz asi tyzden vobec negrcala a vcera to zasa prislo ☹ dnes uz zasa papka pekne, tak dufam, ze to bolo len tak, ze jej nesadlo alebo co..

horalka777
12. nov 2010

@lenkaoravcova no dufame spolu 😀 mozno po 3. mesiaci aktivuju aj ten druhy senzor, ze - aha, postielka, hura, idem spat. Mne zatial tento druhy senzor funguje perfektne, naopak, neviem ho v noci deaktivovat, aj ked sa snazim 😀

jana_toky
12. nov 2010

@emily327
tak to je super, ze uz mate rezim. My zatial este eee 😒 . Ale tiez tu hodinu v noci neberiem ako tragediu, ubehne to vzdy velmi rychlo. Hlavne kvoli tomu sa to u nas natahuje, ze malicky si vacsinou nechce odgrgnut, tak sa nosime na ramene a tak. Ale aj tak vacsinou nic :(. Tak si potom v postielke trochu grcne a uz je kludny a zaspinka.

Ten moj dudlik nie vzdy chce. Hlavne ked zisti, ze mu tam mliecko netecie, tak sa zlosti 🙂

malemimi
12. nov 2010

@lenkaoravcova ah ano može byť na tom niečo ...no ja dosť často cíťim ako sa mi nalievaju a až ma to bolí dakedy a áno teše to a dosť ja som už 7 balíkov tých klobucikova na prsia minula proste tece to a malej každy deň robím mliečny kúpel ...chuda sa niekedy aj tým zakucka ako jej to tečie do ústočiek... 😀 😀

malemimi
12. nov 2010

@lenkaoravcova
@horalka777 aha oki zase som o niečo múdrejšia Kocky stava sa aj vam, ze ked v noci nakojite tak babo nechce hned zaspat, lebo mne sice zaspi ako ho kojim, no ked ho idem ulozit do postielky tak sa hned prebere a nepaci sa mu to a niekedy takto v noci aj hodinu zaspavame a ja sa samozrejme uplne preberiem

haha áno robá mi to mala a potom zaspí s nami v posteli 😀 😉

@jana_toky a čo vám povedali?

@emily327 aj nám to celé trvá hodku hodku a pol ak vymýšla 😀

nivejka
12. nov 2010

čaute baby.....tak boli sme dnes u ortopéda a máme baliť na široko---dr.povedal,že je to dobré,ale nie na 100%,tak radšej baliť.....
včera večer sme sa uspávali do 23.30hod no na porážku a to sme sa striedali traja na nej 😖
najhoršie je,že aj ked ju vláčime nonstop na rukách,tak Lili aj tak plače ako o dušu a to len od únavy ☹ ☹

nivejka
12. nov 2010

@malemimi ...ty ho kojíš??---nemáš náhodou Sofinku?---tak potom jedine si myslela manžela 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

malemimi
12. nov 2010

@nivejka fuha hmm tak to je krute som rada klop klop ze toto nezažívame ...

...ty ho kojíš??---nemáš náhodou Sofinku?---tak potom jedine si myslela manžela................ja zase nechápem 😀 😀 😀 😀 k čomu to bola odpoveď?

nivejka
12. nov 2010

@malemimi ..tak si kukni,čo si napísala pred chvíľou--namiesto ju nakojíš--si napísala ho 😀 --no a ja som sa toho hned chytila 😀 😀 ......ako ti Sofi zaspí na rukách pri kojení a ked ju dáš do postieľky sa zobudí...--inak toto presne robí aj Lili 😒

malemimi
12. nov 2010

@nivejka jaaaaaaaaaaaj haha no som hladna ak píšem blbosti...a nič doma nie je ani čo by sa dalo spraviť nejaká hovadina takže hloadujem tak preto asi tak píšem 😀 😀

a to by si nebola ty keby sa neozveš

tanija133
12. nov 2010

Ahojte mamicky, mam zasa novy problem, malinky mal vpredu na temene ,nad celom vlasky, a teraz asi dva dni sa mu tam robi taky maly ekzemik, nic hrozne, take jemne supinky, a vsimla som si , ze tie vlasky mu tam vypadali, no on ich tam zrazu nema...!!! 😲 Co to moze byt?

malemimi
12. nov 2010

@tanija133 no čo viem tak deťom vypadajú vlásky a možno ta vyrážka je náhoda... 😒 hmm

emily327
12. nov 2010

@tanija133 ahoj moja, to iste ma moja malinka, je to v pohode, vlasky vypadavaju a narastu nove. Sonicka ma svetle, tak to velmi nevidno,ze ma akoby plesinku a nie je to exem, pokozka sa este supe. To tak ma byt, nie je to nic z coho by trebalo robit paniku. Ja som to tiez urobila a bola som poucena,ze to tak ma byt. Ked som jej po prechadzke dala dole ciapocku, tak mala zosupane cele cielko, myslela som,ze je to ciapockou ako bola oprana,ze mozno ten prasok co pouzivam alebo avivaz ale nie, je to normalne. To prejde 😉 A som rada,ze to nema len Sonicka, ze je to bezne u deticiek v jej veku.

lenkaoravcova
12. nov 2010

@emily327 No ako kedy, niekedy zacne plakat. Dudlik davam aj ja, ale ked mu ho dam hned ako sa napapa, tak ho napina a vypluva mi ho. Ale hlavne po jedle v noci sa zacne niekedy napinat ako keby ho brusko hnevalo. No vcera som ho dala do postielky , ze vydrzim a zaspal ani neplakal za 20 minut, ale tie vzdychy okolo toho co vydaval, zaspala som az po nom 🙂

lenkaoravcova
12. nov 2010

@horalka777 hehe tak to si pekne povedala, ja by som prespala teraz tusim aj cely den v tom pocasi keby sa dalo, len domacnost by mi prerastla cez hlavu a deti by mi to tiez neumoznili.