icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

horalka777
12. nov 2010

@malemimi sak ved si skopirovala cast prispevku od lenkaoravcova a ona HO koji 😀 Babyyyy, ta materska demencia je svinaaaa 😝 😀

horalka777
12. nov 2010

@lenkaoravcova presne...keby tak mam sluzku... 😀 Inak aj moju napina z dudla, vezme ho iba niekedy, potom mam chvilku klud...kym ho zasa elegantne nevypluje 😎 Ale inak klop klop, mne mala skoro negrcka, koliku mava len obcas a vcelku miernu, aj spava pomerne dost, toto vsetko som pri prvej dcerke nepoznala, neskutocne si to uzivam 😵 😵 😵

nivejka
12. nov 2010

@horalka777 ....máš pravdu tá materská demencia je na zblázdnenie--ja hovorím tuším stále z cesty 😀
na veľa vecí si hned neviem ani spomenúť a potom moja 11.ročná dcéra má zo mňa šou,alebo si myslí aká som vymletá 😅 😅 ..a to sa mám učiť do školy 😒

malemimi
12. nov 2010

@horalka777 no to je fakt-! haha 😀 😀 😀 a možno sa len vyhovárame 😀

zuzana_m
12. nov 2010

ahojte baby 🙂 tak my mame za sebou prvu poradnu....maličká váži rovných 5 kíl,boli sme aj na klbikocha vraj vsetko v poriadku.....len ten selest ma na srdiecku :( o mesiac ideme s tym na kardiologiu,hadam z toho vyrastie....no dnes mame dalsiu navstevu,tak varim.....pekny dnik prajem

malemimi
12. nov 2010

@zuzana_m čooo no pekné bábo a cm? no jasne vyrastie s toho 😉

zuzana_m
12. nov 2010

@malemimi no ved sa doktorka aj sestricka len tak pozerali ze taka velka je ,ma aj slaninku tak sme sa nasmiali 😀 ,ale celkovo mi vraveli ze velke deticky maju,pred nami bol chlapcek mesacny a mal 5300g....tak ked su pažroškovia 😀 joj cm neviem sa jej spytam nabuduce bo som ju prepocula,mala začala "spievať" 🙂 dakujem,no dufam ze ano

ziza55
12. nov 2010

@jana_toky ahoj jani...takze si spokojna stou dr dzuppovou?zevraj j e tam este jedna dr.ta nevies aka je??dnes je den blbec...maleho videla len raz sestricka..ked bola u nas doma a teraz sme mali mat prvy krat poradnu-...boli tam nejake intrigy...lebo moja segra...s ktorou sa nebavim uz rok sa pozna s tou sestrickou...tak dnes sme si od nej vzali kartu a zmluvu som roztrhala....ale dosli sme domov a revala som ako blba...ze mali bude mat 4tyzdne a este ani nebol vysetreny lekarom...tak zhanam novu lekarku...na tej babuskovej mam aj ja obvodaka...tak rozmyslam..ze dam kartu maleho nejakej pediatricke ...platila si nieco jani?

malemimi
12. nov 2010

@zuzana_m jee no pekné detičky!!! za málo 😉
ja mám zase moju na rukách 😀 tedaruke

udada
12. nov 2010

kontrola u ortopéda dopadla našťastie dobre, už malú nemusím baliť naširoko - kontrola zase o 3 mesiace

@nivejka normálne som neverila, že si to ty, vyzeráš strašne mlado. Ja som hľadala tmavovlásku, vidíš aká náhoda, akurát som si prisadla k tebe 🙂

udada
12. nov 2010

včera som dávala malej Kanavit (aj Vigantol a Cebion) hodila mi potom takú "šablu", ja fakt neviem, či to nie je z tých blbých liekov, tak som sa strašne zľakla, ešte hodinu potom som sa triasla, normálne sa nevedela nadýchnuť a tie zvuky čo vydávala, no hrôza ☹
- malá má chrastičku na hlavičke, ale zatiaľ takú jemnú, zase sa jej vracia tá seborea, ja fakt neviem, tí doktori sú asi na dve veci, keď som bola s malou naposledy u kožnej, tak ma vysmiala, že či budem po každé s malou k nej chodiť, no čo je to za prístup, ešte jej to tá "sprostá" doktorka poriadne nepreliečila, hlavne, že sa mi posmievala - už k nej určite nepôjdem, radšej pôjdem niekam inam

udada
12. nov 2010

@nivejka aj sa s tebou doktor na kĺbikoch rozprával? lebo dnes mal asi dobrú náladu, prišiel za nami, kde sme malé vyzliekali a každú mamičku pozdravil: dobrý deň, dobrý deň, dobrý deň a potom sa zasmial a povedal, že tam stojíme v rade ako lastovičky a aj som sa čudovala, že mi aj hovoril, že čo a ako, (keď malú pozrel), lebo keď som tam bola naposledy, tak len pozdravil a potom len povedal "baliť naširoko" a to bol koniec našej diskusie. Ešte ma aj potešil, povedala som mu ako moja malá vykrivuje tú hlavičku - dáva ju tak čudno na bok, tak ju pozrel a povedal, že to sa samé upraví.
- ináč nestihla som ti odpovedať, malú kojím skoro stále, v poslednej dobe aj každú hodinku - dve a to aj v noci, no na porazenie. Nemalo by ešte dvojmesačné decko ešte stále len spať? no nie?

hirunka
12. nov 2010

caute baby...........tak ja som mala dnes den tak trosku pre seba.......mamina varovala..........bola som na kontrole po sestonedeli, vsetko ako ma byt, uz mame povoleny aj pohlavny styk 😀.........a dnes som kupila nositko aby sme mohli s malou aspon na prechadzky v pohode sa tam zmesti aj so sadrou 😀

tanija133
12. nov 2010

@emily327 Tak to si ma potesila s tymi vlaskami, ved budem to este sledovat a spytam sa aj buduci tyzden lekarky... 😒

jana_toky
12. nov 2010

@ziza55
ahoj Zuzka,
s Dzuppovou som bola spokojna. Je tam este jedna lekarka, ale neviem meno. Ved sa tam pripadne zastav, alebo zavolaj. Neplatili sme nic, lebo to bola standardna sluzba, ktoru preplaca poistovna. Pozri vsak stranku a cennik, co sa tyka ostatneho: http://www.mojalekarka.sk/

Nic si z toho nerob, ked malicky pekne papa, rastie ako si pisala, urcite je v poriadku a na zaciatku bol vysetreny v nemocnici. Len si cim skor pories novu lekarku. 😉

letenka
12. nov 2010

@lenkaoravcova ahoj...no ja som to s klobucikmi skusala bo este v porodnici ma tak naucili...lenze Viki to strasne vycerpavala, zjedla len polovicne davky...a kedze mi vzdy pri papani zaspala, myslela, ze to je OK...lenze ona zaspala od vycerpania...a tak sme skoncili na v nemocke, lebo nepriberala...a tam sme zacali s prikrmami lebo mliecka som mala pomenej...ale myslim ze tie klobuciky skor pripominaju cumel od flase, ze to k tomu prisatiu moc nepomaha...teraz ju sice krmim z flase ale snazim sa ju prikladat k prsku ked je hore medzi krmeniami...

malemimi
12. nov 2010

@hirunka jee tak to je super ! obe správy!!! 🙂
@udada inak aj mne sa zdá že malá mi potom grcne keď jej dám kanavit... 😒

letenka
12. nov 2010

@chiarra8 veru...bolo to tam dost smutne to mas pravdu...tam si clovek uvedomi ze ten "nas" pripad je nastastie "len" lahka diagnoza....
no my sme mali dnes prvy "zly" den...malicka je od piatej rana hore, den zvykla prespat ale dnes spala v kuse mozno tak polhodinku...cely den je hore, stale je taka umrncana, asi ju boli brusko...pomaham jej masazami, cvicim s nou trosku ale nejako to nepomaha...teraz sme sa okupali a napapkali, tak mi teraz pri odgrgavani zaspala na pleci ale neviem ci prespi az do dalsieho krmenia...ale bola chudatko taka unavena... 😒 dufam, ze jej to prejde...a aspon cez sa vyspinka...
zvyknem jej davat tych 80-90 ml...niekedy stiahne aj 100 ml ale neviem ci by to uz nebolo vela celkovo za den (800ml},,,mozno by som mala prejst uz na 4hodinovy rytmus...

malemimi
12. nov 2010

@letenka aj moja je dnes cely den hore a furt cucka a tak akurat co sme boli vonku tak spinkala pekne a teraz konecne spi tak som zvedava dokedy

jana_toky
12. nov 2010

Baby, pocujte, co take si stale vyvarate?
Ja mam pocit, ze uz zacnem kotkodakat, lebo stale robim vacsinou kura na rozne sposoby a cestoviny a zemiaky na rozne sposoby.
Nechcem hocico jest, aby som neuskodila malemu, ale uz nemam fantaziu. hm? 😀

malemimi
12. nov 2010

@jana_toky haha inak aj my s mm sme mali pred chvíľkou dilemu lebo stále to isté varíme alebo nemôžme kvôli mne zase niektoré veci a tak 😀
tak aj mne by pomohla rada ... 🙂

nechcem nijak uraziť nič ale fakt si nepamätám kto mi to sem vtedy napísal ☹
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
vlocky zalievam horucou vodou a necham chvilku napucat, pred jedenim este davam trochu studeneho mlieka, lebo ja som mliekoholik a skoricu a med a nejake sezonne ovocie, teraz hlavne jablka a hrozno, ale aj pokrajane susene marhule, kvoli zelezu... Inak mne polku tehu fungovala aj zincica, ale ta nechuti kazdemu a niekto sa aj boji pit v tehu nepasterizovane vyrobky...som to riskla

nak pre inspiraciu co papat, skus si len tak na panvici urobit kuracie prsia. Nakrajaj ich na tenke platky a daj trosicku oleja a z jednej a druhej strany osmaz a k tomu uvarene zemiaciky omastene maslom ( ja pouzivam iba ramu, kravske maslo malej nerobi dobre) a k tomu napriklad broskynovy kompot alebo si upec zemiaciky v supke a k tomu rybu udusenu na masielku aj kuracie rizoto iba ryza, masko uvarene vo vode a hrasok a mrkva

letenka
12. nov 2010

@malemimi no mne by nevadilo ze je hore ale ked vidim ze ju neico trapi a neviem jej pomoct...chvilkami je tisko ale potom vydava take placlive zvuky...pravdepodobne neviem vypustit vetry...aj teraz mi zaspala na ramene ale je to taky nie moc dobry spanok...tak som zvedava aka bude noc...

malemimi
12. nov 2010

@letenka no ved hej ... 😒

11dara
12. nov 2010

Čaute baby, na chvíľku sa mi podarilo vás kuknúť 😉 .
ziza-netráp sa hlavne že drobček je zdravý ,lekárku si vybavíš novú a máš pokoj od intrigovania 😉 .
Náš drobec má zasa stále problém s nosom.Už mesiac chodím 2x týždenne po doktoroch,síce ma nikto nevysmieva a snažia sa pomôcť ale jemu fakt nič nezaberá ☹ .Normálne sa mi nechce ísť na ďalšiu kontrolu,čo mi zasa dajú aby som doňho pchala 😒 .
Inak ja už skúšam pomaly jesť všetko,okrem kapusty a strukovín.Ale vždy to najskôr skúsim iba máličko a ak je drobec po kojení v pohode tak sa najem normálne.
Musím sa pochváliť maličký konečne vydrží napapaný aj 3hodky - takže už nekojím každú hodinu vo dne v noci 🙂 .
Ozaj má niektorá z vás rovnaký problém ako ja?Už končím deviaty týždeň po pôrode a stále mám špinenie,ešte som ani k lekárovy nemohla ísť 😅 ,je to normálne?

chiarra8
12. nov 2010

@letenka no ja jej tiez davam tych 80-90ml a niekedy, ked spinka dlhsie a papa az po 4 hodkach, tak jej dam aj tu 100ml.. dufam, ze sa mate uz lepsie a noc bude kludna 🙂

udada
12. nov 2010

@letenka moja malá mi tiež strašne rada zaspáva na ramene, aj teraz mi tak zaspinkala, tak som ju dala do perinky, ešte chvíľu ľahúčko hojdala a dala do postieľky, tak uvidím koľko vydrží spinkať, no ale veľkú nádej na dlhší spánok si nedávam 😵

letenka
12. nov 2010

@chiarra8 novelmi by som chcela aby sa jej ulavilo ale neviem..teraz spinka ale nie je to taky hlboky a pokojny spanok...take rozne grimasy "struha"....a obcas si tak zastonie ☹
a vy este dodrzujete ten 3hodinovy rezim?

emily327
12. nov 2010

@malemimi tie druhe recepty su odomna 🙂 s tym maskom xixi inak ja som minule robila zemlovku s tvarohom a jablckami 😉 aj to mozes vyskusat a prave som dopiekla ryzovy nakyp 😉

udada
12. nov 2010

no ja som práve uspala malú od pol deviatej, som unavená ako kôň, malá nie a nie zaspať, a keď aj, tak len na 5 minút a zase uspávanie odznova, to je hrozné, keď sa dieťa naučí na rukách, každí ich nosí len na rukách a my maminy sa môžme potom zblázniť. ☹

udada
12. nov 2010

no už sa zasa zobudila, ja sa asi zbláznim, ako sa dá dieťa odučiť od pestovanie na rukách? 😒