Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
no letim spat
@ziza55 ahoj, nie nebudila som ju nikdy na papanie. vzdy ked bola a je hladna si vypyta a dam jej. Co sa tyka spinkania cez den, tak som vzdy v tom istom case par krat po sebe sla s nou von a ona vzdy hajuska. Tak sa na to naucila a zvykla si a teraz vzdy od 13:00 do 15:00 aj dlhsie spinka. A vecer vzdy okolo 20:00 uz je okupkana a napapana a ulozena v postielke. Na zaciatku mrncala a trebalo ju uspavat,ze som jej spievala a hladkala ju po licku, teraz ju dam do postielky, zapnem kolotoc trosku popozera, potom este chvilku tichucko kukuckuje a sama od seba zaspi. Uz sa jej neprihovaram, necicikam nic nerobim, zaspi vzdy sama v postielke medzi 20:00 a 20:30. Sama nechapem,ze predtym sme ju nosili po rukach a vymyslali ako ju uspat a teraz ju tam len polozim a buvinka. Par krat jej vypadne dudlik, dam jej ho a ona zahajuska. No je to moj pokladik malinky. Aj ked cez den toho vela nenaspi a ja nemam cas na domacnost, vzdy viem,ze po 20:00 budem mat. Aj vcera sme mali zly den, strasne sa pucila a nemala cely den stolicu, ale ako padla 20:30 zaspinkala. Myslela som,ze to bude tazka noc, ale nebola.
🙂 ahojte baby, my sme boli v piatok v poradni a už máme 4720g a 55cm, tak som rada, priberame ok, akurát po tváričke má kopu vyrážok s takýmí bielimi pupáčikmi, tak dr. povedala, že sa to má s liehom natierať, tak dufam, že to čoskoro zmizne..
..pomaly nabiehame na nejaky ten rezim, v noci vydrzi spat aj 4-5hodin, do 1, 00hod, potom sa budi á2hodiny, ked sme vonku, tak zase spi aj 4hodky..
..kojime sa z oboch prsnikov, lebo je to hladoš,stale mame problem s grganím, tak sme skoncili na kvapkach Sab simplex, lebo sa mu nafukuje velmi brusko..
..tak dufam, že sa to upravi..
@malemimi jeeeeeeej krasne nausnicky..inak ja mlieko pijem normalne z chladnicky...vobec neprevaram..
@nivejka kanavit sa dava hned ako ti ho napise na recept...do prveho mesiaca 1xtyzdenne 1kvapka...a potom uz len 1xmesacne 1kvapka do pol roka...ale ak prestanes kojit a prejdes na umele mliecko,vtedy ho uz nedavat..lebo vsetky umele mliecka ho maju dost
@tanija133 a ona u vas nebola doma prvy krat?lebo ta prva navsteva by mala byt hned ako dojdes z porodnice do 48hodin tusim...a potom po mesiaci v ambulancii normalne uz...ja jej budem v pondelok rano volat tak uvidim na kedy ma objedna...napisem potom 🙂 ...ja som mala povodne inu lekarku...na prvej navsteve bola u nas doma jej sestricka a teraz som mala ist k ej do ambulancie...ale bol tak problem nejaky...tak som ju poziadala o zrusenie zmluvy a vydanie karty...takze preto potrebujem inu lekarku..papa
@ziza55 ahoj! tak super lebo mm ma strašil teda že niekde čítal že by sme nemali mlieko ale nikde som to nenašla akurát že nesmieme čerstve teda neupravované ...
ďakujeme 😉 🙂
počkať číže ja teraz už mám dávať len raz za mesiac ??? 😲 😲 asi sa opýtam pediatričky lebo si nepamätám že by mi toto povedala a na tom štítku vnútri je to tiež tak napísané?
mm som spomínala že by sme mohli kúpiť nad postieľku ten kolotoč a včera ho kúpil a teraz mi malú uspal 😀 😀
ale poviem vám, že je to pekne drahé.. ☹
holky koľko trvá kým sa zaparenina vylieči? dávam jej ten Bepanthenon a sa jej to zväčšilo a to jej raz za deň dám aj plienku dole nech sa vyvetrá aj riťka a tak ... ☹ asi skúsim kalciovú masť... a budem to asi striedať ja som to striedala keď som mala boľavé prsia a už týždeň je skvele nebolia ma 🙂
čo vy na to , môžem to striedať?
@malemimi mne sa osvedcilo ked som malinkej vzdy umyla ritku vodou a nepouzivala som tie vlhcene utierky, mala tiez skaredu zapareninu ale po dvoch dnoch umyvania sa to ukludnilo a zmizlo, odvtedy umyvam a zaparenina sa neobjavila...a na natieranie pouzivam rybaciu masticku...ale bepanthen je vraj vynikajuci...
@malemimi to s tym mliekom je blbost ako svet..neexistuje ziadny dovod preco by sme nemohli mlieko...vyslovene len ak by bola alergicka jedna z nas a babu to nerobilo dobre...ale kludne mozes aj neupravene cize z chladnicky polotucne troj dnove alebo uplne ine krabicove trvanlive..vyber je na kazdej z nas 😉 ja denne vypijem liter kavy ladovej a pol litra mlieka trvanliveho plnotucneho 😉
@malemimi cim malej natieras zahyby po kupkani? vyskusaj 100% olivovy olej na vsetky zahybceky co mam cize hlavne po krkom pod pazuchami a slabinky ...vyskusaj uvidis hlavne to treba dobre do sucha utriet lebo ked tam nechas zvysky mydla do par hodin sa to zvykne zapalit a urobi sa " zaparenina" 😉
@vejinka no napriklad nam robi obycajne mliecko problem, tazko malinkej potom travi brusko, ked si ja dam. Tak pijem zatial iba prevarene. Ale casom urcite prejdem aj na to, co vyberiem z chladnicky. Je to individualne. Treba to vyskusat, kazde babo reaguje na to inac. Ja keby som si dala ladovu kavu, tak mi asi roztrhne zaludok, to co obsahuje mi nerobi dobre. a vidis, tebe to robi len dobrotu v brusku 😉 Neda sa to takto povedat, co sa moze a co nie. Treba skusit a potom to co robi babatku zle na brusko, tak treba vypustit. 😉

ja by som mala ist spat...ale pomaly sa drobec biudi 🙄