icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

hirunka
17. nov 2010

@malemimi no nasa mala tak cucka cajik ako nic 😀........ja ju nekojim z prsnika kvoli tej sadre a pekne z flasky aj papa aj cajik cucka, a na dudlik si tiez zvykla......nechcela som jej davat dudlik ale ked mala tu sadru zo zaciatku bola nervozna tak ju to ukludnovalo ale nastastie je taka ze ho potom vypluje ked zaspi takze ho nema nonstop v pusinke 😀

hirunka
17. nov 2010

@malemimi nie nie je to zle........moja to robi tiez, uz su zvedave, vnimavejsie........teda aspon nasa uz tak vnima zvuky aj svetlo, aj na ludi uz troska reaguje

malemimi
17. nov 2010

@hirunka ako ani ja som ju nechcela a ai nechcem učiť na dudu len sme skúšali a nechcela tak som rada 😉 ale poviem ti ja ako decko som milovala cumel ach jaaaj 😀 😀 😝

no ja len že malá akosi moc nezdvíha vysoko hlavu iba tak kuká mierne

yvett14
17. nov 2010

@udada No moja zlatá takže- ráno som písala problem. celý deň som malej zarábala nutrilon do harmančekového čaju a pomohlo teraz som ju bola prebalovať a bola priam dosraná-haha- čo ma tak potešilo. stolicu mala troška zelenšiu ale mäkkú - doslova. takže som zase o niečo mudrejšia. dr. mi povedala že samotný čaj jej nemám dávať ale som jej dala- vypila len 20ml harmančeka a dala som trochu cukru lebo kým bol horký tak to nešlo- vypluvala. Dúfam že sme ti pomohli, ak budem vidieť niečo nové vplienkach tak napíšem. Harmančekový čaj mám obyčajný v modrej krabičke- sáčkový. pa držkajte sa a pevné nervy. a ešte sme si pri každom prebalovaní masírovali bruško a cvičili nožičkami.

malemimi
17. nov 2010

inak holky toto som prvý krát videla....haha ako by som to mala vidieť aj pred tým 😀 😀 😀

no malú som dnes prebalovala a ako sa stáva tak mi kaká do ruky haha a dnes to z nej išlo ako pena ešte aj taký zvuk to malo ...je to OK?

emily327
17. nov 2010

@majka1981 gratulujem 😉

udada
17. nov 2010

@hirunka ok, tak skúsim ten, dúfam, že to pomôže, lebo som už naozaj bezradná 🙂

udada
17. nov 2010

@yvett14 no tak to je super, že ten kamilkový pomohol, najprv to teda skúsim tak, že ho budem piť ja, tak uvidím, či zaberie. A ďakujem

udada
17. nov 2010

baby a neviete môže sa kamilkový čaj keď kojím?

hirunka
17. nov 2010

@udada kamilkovy vklude mozes

udada
17. nov 2010

@hirunka 🙂

emily327
17. nov 2010

@udada no to neviem, neporadim lebo ja ziadne caje nepijem 😀

malemimi
18. nov 2010

Ahojte dnes ráno sa malinká usmiala na mm ráno keď sa k nej prihovoril... krát alebo viac sa na neho usmiala 😀 😀

malemimi
18. nov 2010

@udada ja pijem pre kojacie a detský!! 😉

nivejka
18. nov 2010

@malemimi ...čago belo 😀 ....aj my sme už kakali penu aj to doslova z jej ritky bublinkovalo 😅

jana_toky
18. nov 2010

@malemimi
Ahoj Diana, ako to dopadlo s tou elektrickou odsavackou???
A kolko cca. stoji?
dik

nivejka
18. nov 2010

ahojte babulky 🙂
tak včera som robila to vepro-knedlo-zelo a nakoniec mi to nedalo a naložila som si aj ja---bála som sa tej kapusty--ale na moje prekvapenie ani mňa ani Lili nebolelo bruško--dokonca ja som nebola ani zdutá ako koza ,ako vždy po kapuste a to som si sem tam dala ešte čerrtvú do úst,ale iba po troške 🙂
malá vôbec netrpela v noci a ráno bola pokakaná v plienke--bez pomáhania 😉 🙂 --takže super sme to zvládli 😀

nivejka
18. nov 2010

@jana_toky ....tak to zaujíma aj mňa 😅 --tá elektrická odsávačka,lebo som sa ešte nerozhodla..

jana_toky
18. nov 2010

Baby, cistite babatkam uska?
Ja som dnes jedno usko nasla v takom stave, ze ako keby mala take dozlta chrasticky po celom usku. Aj vonku aj vnutri. Neviete co by to mohlo byt??? ☹

jana_toky
18. nov 2010

@nivejka
teeeda, aspon ste si pochutili 🙂 . To ja sa bojim uz zjest hocico, lebo minuly tyzden konecne ustupili tie pupienky na tvary a ja som neodolala a dala si dve belgicke pralinky a opat sa vyhadzal ten moj drobec ☹ , aj ked nie tolko, ale predsa. Takze studujem po internete alergeny a uz nejem takmer nic 😒

nivejka
18. nov 2010

@malemimi ....no mne malá pekne pije čajík a dokonca si už viac zvykla na cumlík 😅 --tak sa strašne teším..
ked leží na brušku,tak hlavičku dvíha dosť vysoko--čomu sa aj čudujem a vždy ju pekne pochválim 🙂
ked ju mám na rukách,tak sem tam jej hlavičku podržím,ale väčšinou ju pekne drží sama--ešte to nieje na 100%,ale robí veľké pokroky 🙂

nivejka
18. nov 2010

@jana_toky ...ja zase jem skoro všetko,alebo úplne všetko? 😀 ....lebo fakt by som nesmela nič 😅
zatiaľ som ale nejedla strukoviny,lebo tie robia aj mne zle 😕
tiež sa jej vyhádzalo trošku na tváričke-také pupáčiky,ale už to má 3.deň a myslím si,že to má z olejíka---doteraz som ju ešte nemastila z ničím,tak ako mi povedali v nemocnici a teraz som už skúsila olejík a nejako jej nepasuje--asi fakt zostaneme pri tej indulone 😅

hirunka
18. nov 2010

Caute baby tak my sme v nemocnici len ma tu dobre nasrali lebo minule povedali ze dostane sadru na 4 styri tyzdne a teraz ze na 6 alebo az 8 tyznov takze fasa ze stravime vianoce v sadre nech idu dokelu mám chut odist aj s malou odtialto uz mi lezu na nervy nic nevedia povedat!!!!

nivejka
18. nov 2010

@jana_toky ...ja malej sem tam vyčistím ušká,ale nikdy tam nič nemá--len v nemocnici,ked jej to sestrička vypucovala,tak tam mala žlté mazivo....budeš musieť častejšie pucovať ušká,lebo niektoré detičky mávajú toho dooosť..
asi bude mať po mne s čistením uší,lebo ja len čakám ,že si nájdem špinavé a nikdy nič...1.dcéra zase máva ako čokoládu v ušiach--takže každý to má inak 😉

horalka777
18. nov 2010

@emily327 veru, s mliekom by sa nemalo, o.i. ... kopirujem z webu: "* Pozn: Vápnik a železo by sa nemali užívať súčasne (užite oddelene s prestávkou aspoň 4 hodiny) a tiež by mali byť užívané oddelene od liekov na liečbu ochorení štítnej žľazy."
Hladina v krvi by idealne mala byt medzi 120 a 140, ja som mala pri prepustani z porodky 113, co ni je az taka katastrofa, tak Dr povedala, ze mozem uzivat 1 tobolku denne, ale aj nemusim, ak budem jest casto cucoriedky, mak, marhule, brokolicu... zvolila som druhu moznost 🙂

Ja tiez neespumisanujem 😅 ked ju boli brusko, cvicim s kolienkami, nosime ju doleznacky na ruke... aj si ponarieka pritom, niekedy aj povresti, ale o to lahsie sa potom vykaka a vyprdka, ja som proti zbytocnej chemii, ked nehori... Aj starsia z toho po par tyzdnoch vyrastla, tak dufam, ze aj tato z toho vyrastie...

@zuzana_m drzim palce na skusku! Klobuk dole pred studujucmi s malym mimi... Inak ja sem tiez nestiham chodit, nie si sama 😀 a teda poslednu noc sme mali aj my hroznu, cez den spala az moc a v noci potom bola suvisle 2h hore, uz som bola z nej na prasky, zlaty mm ju potom aj nosil na rukach a uspal, nakazal mi, ze mam spat, chudak, on vstava uz o 5:20 do prace.. 😔 Potom uz nastastie spala s prestavkami na kojenie az do osmej, teraz zasa spi, neviem, ci ju dnes nebudem cez den umyselne budit 😠
@lenkaoravcova aj ja si dak kapustnicu na Vianoce, aj rybu aj salat 😝 mnaaaam...ved presne, po troske treba zvykat 😉
@ika33 Lea je mala zvedava sikovnica, moja starsia bola strasny zvedavec, hlavicku perfektne drzala uz v porodnici, vtedy sa pamatam, ze pediater uplne ziral, aj ked ju skusal dvihat za rucicky z lahu, tak sa dvihla ako taka doska 😀 teraz mam take priemerne dieta, tak si zvykam, ze aj hlavicku treba pri odgrgavani pidrziavat a taaaak 😀 na brusku trenujeme, ale uspech zatial iba mierny 🙂
@majka1981 super zazitky, teda, uplne ine postupy pred porodom, ako u nas 😅 Gratulacia velka k vasmu pokladu, kto vyberal to krasne meno? 😵
@ziza55 aj ja som musela volit najblizsiu pediatricku, s MHD je to o drzku a s dvoma detmi uz tym duplom.. Chcela by som mat "iba" 1 auto 😅 my nemame ziadne..
@yvett14 ak nic ine nepomoze, skus este dat do ritky kusocek z glycerinoveho cipku (asi osminku z toho dospelackeho), viac nie, mozno pomoze. A kojis, ci davas len ten nutrilon? Ak by si kojila, nemusi kakat aj tyzden...ak sa teda netrapi...ale asi sa trapi, ako citam.. A este jedno mi vtedy pomohlo, dala som jej namiesto harmancekoveho cajiku slaby odvar zo susenych sliviek, vlazny, len tak malinko lyzickou... Drzim palce, nech uz je dobre 🙂
@hirunka kaputnicu som uz aj ja skusala a v pohode, zial, musela som vysadit rajciny, fnuk fnuk, strasne mala z toho vystipanu ritku, pomohol az bepanthen, nezaberal ani sudokrem, ani jekoris klasicky... inak jem okrem strukovin vsetko 🙂

horalka777
18. nov 2010

@hirunka moooja...a to preco zasa tak nadlho?? Ma to este stale vyklbene?

horalka777
18. nov 2010

prepacte ten traktat, to je tak, ked docitavam raz za 4 dni 😕

jana_toky
18. nov 2010

@nivejka z olivoveho oleja sa mi tiez vyhadzal na telicku 😒

nivejka
18. nov 2010

@hirunka .....zase ste v nemocnici?---tak toto veru nahnevá,ked sa človek spolieha na to,čo mu bolo predtým povedané---želám pevné nervy a neboj-aj ked sa to zdá daleko tých 6-8týždňov,ale nejako už dobojujete a malinkej sa to spraví a ani sa nenazdáš a bude cupitať okolo teba 😉 🙂--potom si povieš,že to ani pravda nebola 😅
držím všetky 4palce 😉

nivejka
18. nov 2010

@jana_toky ...lili má krupičku len na tváričke--teda jednom líčku--doteraz mala pusinu úplne čistučkú
ja mám olej od aventu....