Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@lenkaoravcova - Prosim ta prisli ti aj detske pridavky? - áno, mne nabehla na účet spolu suma vo výške 851,85 € (čo by malo byť 151,37 príspevok pri narodení dieťaťa + 678,49 príplatok k príspevku + 21,99 prídavok na dieťa).
@tanija133 - mne pribrala malá presne 1 kg a kojím tak 7 krát za deň 🙂
@ziza55 - no to je super správa s tou materskou 🙂 akurát len ju budeme mať zvýšenú iba dva mesiace, či teda ak to predĺžia tak 3,5
@emily327 - no ja som ešte neni po 106nedelí ale už som bola u gyndoša, lebo som mala troška problémy. No a pozrel ma od spodu. Jemnúčko zaviedol železá a troška pohmatal prstami ako sa správajú stehy a ako sa to tam dáva do poriadku, no a povedal, že ja sa budem zotavovať troška dlhšie ako 6 týž., takže manžel bude musieť počkať a ja tiež, a inak nebolelo to, tak sa nebojte 🙂
@ziza55 - no my tiež dávame do izby mokrý uterák a vôbec nekúrime. Odkedy nás zateplili som radiator vôbec nikde nezapla a musínm stále vetrať, lebo máme stále v byte 24 stupňov a v takomto teple sa vôbec nedá dobre spať.
@hirunka všimla som si že ty si len odsávaš a krmiš cez flašu a dokrmuješ. Ako vieš že máš dokrmovať - nutrilonom - plače alebo maš pocit že si jej dala málo odsatého mliečka? alebo ti to kazal pediater? Budem ta sledovať ako dlho to odsávanie bude fungovať 🙂 lebo ak vydržiš viac ako 3 mesiace, tak laktačné poradkyne pošlem kade lakšie 😀
@emily327 ahoj, ja už som bola na kontrole po 6-nedelí. Ja som mala cisársky. Tak doktorka ma pozrela zospodu pohmatom, pozerala dovnútra zrkadlami, potom mi spravila ultrazvuk zospodu a samozrejme skontrolovala jazvu - ako sa hojí. Pýtala sa, či sú nejaké komplikácie a či už mám menzes. To je asi vsio.
@jana_toky ja som bola dnes s malou vonku aj v takomto počasí, samozrejme autom, boli sme na nákupoch, kúpiť deckám nejaké hračky v Dráčiku a samozrejme aj potraviny, ale ináč keď je takéto počasie, tak s malou nebehám po vonku vôbec, teda s tým, že by som ju kočíkovala. Ja som dnes dala malej ten "bordel" z ušiek preč olivovým olejom, mala to už vo vnútri uška, tak som sa zľakla, aby sa jej to ešte nedostalo blízko bubienka, ale pre istotu volám v pondelok doktorke - blbá som, mala som už zavolať dnes 😒
dnes som malej kúpila také krásne spacie vaky, tak perinku som už skovala do skrine, lebo už jej bola fakt malá, tak rýchlo rastie to moje kukuliatko 🙂
@mona777 fiiiha a co ti v noci zle spava? No inak ani nehovor ja mam dvoch doma 😝 , ale uz sme si nasli nejaky system aj s malickym v noci, hlavne sa nesmie prebrat lebo to je potom konec.
@mona777 a nemas malo mlieka? neskusala si prikrmit, vtedy zyvknu deti dost plakat ked su hladne
@lenkaoravcova to bude asi upchaty mliekovod, skus napisat tu na MK v teme Dakujeme Anag- vsetko o dojceni, oni vedia vsetko na svete, je tam vela takychto otazok, satci , ked si precitas odpovede....ja tam dost casto riasim veci ohladom mliecka a dojcenia.... 😉
@jana_toky na Tehelnu nam dali termin ze 29.12. !!!! Asi pojdem tiez na tu Teslovu 😉
Ja som bola aj dnes s malym vonku, lebo bol nespokojny cely den, doma vobec nespal, plakal, a ked som s nim vonku, tak to je istota ze zaspi, tak mne sa ani nechcelo, ale uz mi ruky isli odpadnut od celodenneho nosenia. A pekne si schrupol 2 a pol hodky....Alebo ho davam spat aj na balkon, v postielke nechce, ale vonku zaspi vzdy za minutu...Tak aspon nieco....)))
Mamicky, chcu Vam byt drobci vo vajicku? Vcera , ked sme isli k lekarke, tak sme ho krpca prvy krat dali do vajicka, a spustil nenormalny hystericky zachvat, tak sme ho muslei vybrat a k lekarke sme museli ist v hlbokom....Tak vecer sme trenovali postupne do vajicka,a stale sa to len opakovalo, strasny krik... 😕 Ja by som s nim chcela uz chodi sa asi nikam nedostanem..... 😢
@mona777 dokrmujem lebo mám malo mlieka a cim dalej tym menej ale to hlavne kvoli stresom inak odsavam uz mesiac a co sa tyka lakt.poradkyne uz so m poslala kade lahsie hovorila mi ze nemam davat z flasky nech si to vyskusa so sadrou pre mna je podstatne ze mala papa a je mi jedno ci z flasky alebo z prsnika....
@lenkaoravcova málo mlieka nemam, teda aspon som nemala, priberal tak primerane - od operácie horšie ale stale nadpriemer tak 220g za týždeň a to je vraj OK. Ale kozy ma pália ako svine, mam aj hrču v jenom a navyše mam aj ragády - to sú tie trhlinky - takže ked idem kojiť tak mam stiahnutý zatok aj zalúdok 😀
@hirunka takže maš skúsenosti s laktačnými 😀 😉 ja som s nimi prevolala celú materskú 😠 lebo mam problem s kozami ale bojim sa prikrmovať, pretože po operácii mojho malého som sa dozvedela od lekárov že kebyže nie je kojený tak operáciu znesie ovela horšie a mam sa snažiť kojiť, žiadne umeliny. A aj ja sa bojím takych ako su NUTRILON - lebo to nafukuje, v nemocnici bolo plno malinkých babatiek krmených umelo - čo mali nafúknuté bruško až tak že museli byť v nemocnici 2 týždne
@lenkaoravcova ak maš biely pupačik na bradavke - tak sa rad s laktačnými poradkynami (a ta annag v tomto fore je prvym kontakom - bola aj pre mna) - ja momentálne beriem anitbiotika od mojho gynekologa - lebo mam obrovskú hrču v koze a nejde ju odstrániť. Pozor: laktačné tabudú smerovať na antibiotika iné ako gynekolog - ale laktačné nie sú za antibiotika - takže najskôr budú riešiť tvoj problem inak - napr. homeopatika, všeliaké domace receptúry
@mona777 no idem skusit dakujem, no zda sa mi ze uz to je lepsie 🙂
@tanija133 skus ten ortotop.sk na teslovej su tam super naozaj
@tanija133 no nas krpec vacsinou zacne plakat ked ho dame do vajicka le po chvili ho to prejde a s pi tam aj 3 hodiny. Su tam chudatka take skrcene ked trosku podrastu bude sa im tam pacit, aspon pri prvom synovi to tak bolo 🙂
@tanija133
ty brdo, to vazne ti dali taky daleky termin 😲 . Asi sa oplati dat tych 14€ a budeme to mat aspon za sebou, dufam, ze s tym, ze nemusime balit nasiroko... . No ja som volala minuly utorok a dali mi termin hned na dalsi utorok. Tieto vysetrenia na Teslovej robia len utorky. Ideme sice az na siedmu vecer, tak dufam, ze bude maly v takyto cas posluchat. 🙂
@lenkaoravcova
my sme objednany v urotok na tu Teslovu. Bola si tam, kolko to vysetrenie asi trva a su tam fakt v pohodke? Treba s nieco specialne zobrat? dik 🙂

@hirunka prečo má sádru?