icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

mona777
19. nov 2010

@hirunka prečo má sádru?

malemimi
19. nov 2010

@mona777 ale a čo plače či len mrnká??

hirunka
19. nov 2010

@mona777 kvoli klbikom

mona777
19. nov 2010

@malemimi kebyže len mrnká ale on vrieska až mu dych zastavuje - nie hned ale po chvíli -- ak mu nevyhovieš, ale to nevieš čo chce 😢

ika33
19. nov 2010

@lenkaoravcova - Prosim ta prisli ti aj detske pridavky? - áno, mne nabehla na účet spolu suma vo výške 851,85 € (čo by malo byť 151,37 príspevok pri narodení dieťaťa + 678,49 príplatok k príspevku + 21,99 prídavok na dieťa).
@tanija133 - mne pribrala malá presne 1 kg a kojím tak 7 krát za deň 🙂
@ziza55 - no to je super správa s tou materskou 🙂 akurát len ju budeme mať zvýšenú iba dva mesiace, či teda ak to predĺžia tak 3,5
@emily327 - no ja som ešte neni po 106nedelí ale už som bola u gyndoša, lebo som mala troška problémy. No a pozrel ma od spodu. Jemnúčko zaviedol železá a troška pohmatal prstami ako sa správajú stehy a ako sa to tam dáva do poriadku, no a povedal, že ja sa budem zotavovať troška dlhšie ako 6 týž., takže manžel bude musieť počkať a ja tiež, a inak nebolelo to, tak sa nebojte 🙂
@ziza55 - no my tiež dávame do izby mokrý uterák a vôbec nekúrime. Odkedy nás zateplili som radiator vôbec nikde nezapla a musínm stále vetrať, lebo máme stále v byte 24 stupňov a v takomto teple sa vôbec nedá dobre spať.

mona777
19. nov 2010

@hirunka všimla som si že ty si len odsávaš a krmiš cez flašu a dokrmuješ. Ako vieš že máš dokrmovať - nutrilonom - plače alebo maš pocit že si jej dala málo odsatého mliečka? alebo ti to kazal pediater? Budem ta sledovať ako dlho to odsávanie bude fungovať 🙂 lebo ak vydržiš viac ako 3 mesiace, tak laktačné poradkyne pošlem kade lakšie 😀

udada
19. nov 2010

@emily327 ahoj, ja už som bola na kontrole po 6-nedelí. Ja som mala cisársky. Tak doktorka ma pozrela zospodu pohmatom, pozerala dovnútra zrkadlami, potom mi spravila ultrazvuk zospodu a samozrejme skontrolovala jazvu - ako sa hojí. Pýtala sa, či sú nejaké komplikácie a či už mám menzes. To je asi vsio.

@jana_toky ja som bola dnes s malou vonku aj v takomto počasí, samozrejme autom, boli sme na nákupoch, kúpiť deckám nejaké hračky v Dráčiku a samozrejme aj potraviny, ale ináč keď je takéto počasie, tak s malou nebehám po vonku vôbec, teda s tým, že by som ju kočíkovala. Ja som dnes dala malej ten "bordel" z ušiek preč olivovým olejom, mala to už vo vnútri uška, tak som sa zľakla, aby sa jej to ešte nedostalo blízko bubienka, ale pre istotu volám v pondelok doktorke - blbá som, mala som už zavolať dnes 😒

udada
19. nov 2010

dnes som malej kúpila také krásne spacie vaky, tak perinku som už skovala do skrine, lebo už jej bola fakt malá, tak rýchlo rastie to moje kukuliatko 🙂

lenkaoravcova
19. nov 2010

@mona777 fiiiha a co ti v noci zle spava? No inak ani nehovor ja mam dvoch doma 😝 , ale uz sme si nasli nejaky system aj s malickym v noci, hlavne sa nesmie prebrat lebo to je potom konec.

lenkaoravcova
19. nov 2010

@mona777 a nemas malo mlieka? neskusala si prikrmit, vtedy zyvknu deti dost plakat ked su hladne

tanija133
19. nov 2010

@lenkaoravcova to bude asi upchaty mliekovod, skus napisat tu na MK v teme Dakujeme Anag- vsetko o dojceni, oni vedia vsetko na svete, je tam vela takychto otazok, satci , ked si precitas odpovede....ja tam dost casto riasim veci ohladom mliecka a dojcenia.... 😉

tanija133
19. nov 2010

@jana_toky na Tehelnu nam dali termin ze 29.12. !!!! Asi pojdem tiez na tu Teslovu 😉
Ja som bola aj dnes s malym vonku, lebo bol nespokojny cely den, doma vobec nespal, plakal, a ked som s nim vonku, tak to je istota ze zaspi, tak mne sa ani nechcelo, ale uz mi ruky isli odpadnut od celodenneho nosenia. A pekne si schrupol 2 a pol hodky....Alebo ho davam spat aj na balkon, v postielke nechce, ale vonku zaspi vzdy za minutu...Tak aspon nieco....)))

tanija133
19. nov 2010

Mamicky, chcu Vam byt drobci vo vajicku? Vcera , ked sme isli k lekarke, tak sme ho krpca prvy krat dali do vajicka, a spustil nenormalny hystericky zachvat, tak sme ho muslei vybrat a k lekarke sme museli ist v hlbokom....Tak vecer sme trenovali postupne do vajicka,a stale sa to len opakovalo, strasny krik... 😕 Ja by som s nim chcela uz chodi sa asi nikam nedostanem..... 😢

tanija133
19. nov 2010

@ziza55 Ano, USG je v poliknlinike na Tehelnej na 4 posch, a dnes som tam volala a dali mi skvely termin, ze 29.12.!!!!! Asi pojdem na sukromne USG , nebudem cakat dalsi mesiac na USG, ved vsetci to maju za sebo uz po 1mesiaci a ni az po dvoch.

hirunka
20. nov 2010

@mona777 dokrmujem lebo mám malo mlieka a cim dalej tym menej ale to hlavne kvoli stresom inak odsavam uz mesiac a co sa tyka lakt.poradkyne uz so m poslala kade lahsie hovorila mi ze nemam davat z flasky nech si to vyskusa so sadrou pre mna je podstatne ze mala papa a je mi jedno ci z flasky alebo z prsnika....

ziza55
20. nov 2010

@tanija133 ani moj nechce byt vo vajicku...reve jak pavian..a zda sa mi to nepohodlne...je mu tak akurat..je tam na fest...a ze do 10kg...nechapem ako sa tam zmesti neskor..ked teraz mu je akurat

mona777
20. nov 2010

@lenkaoravcova málo mlieka nemam, teda aspon som nemala, priberal tak primerane - od operácie horšie ale stale nadpriemer tak 220g za týždeň a to je vraj OK. Ale kozy ma pália ako svine, mam aj hrču v jenom a navyše mam aj ragády - to sú tie trhlinky - takže ked idem kojiť tak mam stiahnutý zatok aj zalúdok 😀

mona777
20. nov 2010

@hirunka takže maš skúsenosti s laktačnými 😀 😉 ja som s nimi prevolala celú materskú 😠 lebo mam problem s kozami ale bojim sa prikrmovať, pretože po operácii mojho malého som sa dozvedela od lekárov že kebyže nie je kojený tak operáciu znesie ovela horšie a mam sa snažiť kojiť, žiadne umeliny. A aj ja sa bojím takych ako su NUTRILON - lebo to nafukuje, v nemocnici bolo plno malinkých babatiek krmených umelo - čo mali nafúknuté bruško až tak že museli byť v nemocnici 2 týždne

mona777
20. nov 2010

@lenkaoravcova ak maš biely pupačik na bradavke - tak sa rad s laktačnými poradkynami (a ta annag v tomto fore je prvym kontakom - bola aj pre mna) - ja momentálne beriem anitbiotika od mojho gynekologa - lebo mam obrovskú hrču v koze a nejde ju odstrániť. Pozor: laktačné tabudú smerovať na antibiotika iné ako gynekolog - ale laktačné nie sú za antibiotika - takže najskôr budú riešiť tvoj problem inak - napr. homeopatika, všeliaké domace receptúry

lenkaoravcova
20. nov 2010

@mona777 no idem skusit dakujem, no zda sa mi ze uz to je lepsie 🙂

lenkaoravcova
20. nov 2010

@tanija133 skus ten ortotop.sk na teslovej su tam super naozaj

lenkaoravcova
20. nov 2010

@tanija133 no nas krpec vacsinou zacne plakat ked ho dame do vajicka le po chvili ho to prejde a s pi tam aj 3 hodiny. Su tam chudatka take skrcene ked trosku podrastu bude sa im tam pacit, aspon pri prvom synovi to tak bolo 🙂

jana_toky
20. nov 2010

@udada
Ja som malemu tiez davala tie chrasticky prec z uska. Uz to mal aj na druhom.
Prevarenou vodickou a vatovymi tycinkami. Na druhy den uz mal len sem-tam nieco 🙂

jana_toky
20. nov 2010

@tanija133
ty brdo, to vazne ti dali taky daleky termin 😲 . Asi sa oplati dat tych 14€ a budeme to mat aspon za sebou, dufam, ze s tym, ze nemusime balit nasiroko... . No ja som volala minuly utorok a dali mi termin hned na dalsi utorok. Tieto vysetrenia na Teslovej robia len utorky. Ideme sice az na siedmu vecer, tak dufam, ze bude maly v takyto cas posluchat. 🙂

jana_toky
20. nov 2010

@lenkaoravcova
my sme objednany v urotok na tu Teslovu. Bola si tam, kolko to vysetrenie asi trva a su tam fakt v pohodke? Treba s nieco specialne zobrat? dik 🙂

mona777
20. nov 2010

lenkaoravcova @tanija133 na Teslovej mam pediatricku - tam chodíme aj k ortop. sme boli tam. totiž bývam blízko v III.veziach 😀

mona777
20. nov 2010

@jana_toky vezmi si plienku. Vyšetrovanie trvá 5 minút 😉 ale záleží kolko čakas - ja som tam bola cca dokopy 15 minút

hirunka
20. nov 2010

@mona777 ono tych nutrilonov je viac druhov ja mám malo mlieka aj kvoli tomu ze som rodila cisarskym aj so stresov takze jej musim davat nutrilon davam jej nutr. AR proti grckaniu a confort na kakanie a prdkanie ten davam len raz za den a pekne prdka a kaka.

malemimi
20. nov 2010

@mona777 ´fu ha tak to je krute... ☹

mona777
20. nov 2010

@hirunka viem že ich je viac, a všetky v mojom okoli tiež krmia nutrilonom ale aj tak sa toho bojim