Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
tu je 7 dnove babo
https://www.youtube.com/watch?v=WcZm-4uxV4Ipotom existuje taketo nieco:
https://www.youtube.com/watch?v=gG_I4MV_QHUcaute baby tak my sme doma z nemocnice.......konecne.........a s celkom pozitivnymi spravami........klbiky drzia tak ako maju, 16.12. ideme opat do nemocnice a ak ronteng potvrdi stabilitu klbikov tak dostaneme bud ortezu alebo uz len dlahu takze ak nam pan bozko pomoze na vianoce nebude sadra
@hirunka preco ste boli v nemocnici?
@cukruska1920 mame zle klbiky a uz druhy krat malej davali sadru
@hirunka malinka....tak hadam sa to uz teraz upravi
idem zavolat pediatrovi ci s tym treba prist k nemu alebo v lekarni si mozem na to nieco kupit a natierat alebo co s tym. Dam za chvilku vediet 😉
@cukruska1920 tak je to na najlepsej ceste.....uz teraz bol pokrok po 6 tyzdnoch
@udada na hlavicke to mal aj Matko a aj Kristinke sa to uz zacalo robit. Vtedy nam dal doktor taku masticku to sa natrelo na hlavicku a potom sa to vycesavalo....tak ako pises...30.11. ideme do poradne, tak uvidim co nam na to povie. Matkovi to vtedy z tvaricky pekne zmizlo... ale s tou hlavickou to bolo horsie, hlavne preto, ze som sa to bala vycesavat hore na hlavicke ked to tam maju este take makke. on to mal este aj po dvoch rokoch trochu (nastastie mal take huste vlasy, ze to nebolo vidno) 🙂
@cukruska1920 nie po 6 ale po 3 tyzdnoch
eboroická dermatitída u dojčiat
U detí sa vyskytuje v prvých 3 mesiacoch života prípadne až do 1, 5 roka.
Postihuje dobre dojčené deti, so sklonom k nadváhe. Seboroická dermatitída sa môže vyskytovať v podobe mastných šupín vo vlasatej časti hlavy, hlavne v oblasti temena. Taktiež sa môže vyskytovať v oblasti tváre, kožných záhybov krku, v podpazuší, slabinách alebo v oblasti trupu. V oblasti tváre ochorenie vytvára ohraničené, svetlo červené olupujúce ložiská. V oblasti kožných záhybov sa prejavuje sa nemokvajúcimi červenými ložiskami s olupovaním. Často sa v tejto lokalite môže pridružiť sekundárna infekcia či, už bakteriálna alebo mykotická.
Vo výnimočných prípadoch môže dôjsť k splývaniu ložísk a až k ich generalizácii, čím sa môže rozvinúť veľkoplošný zápal kože s olupovaním – erytrodermia.
@emily327
@jana_toky najprv som dávala na tvár a ušká Holtovú masť a na vlásky (tam mala tiež trošku) Salycilový olej - to sa namaže asi 30 minút pred kúpaním, potom sa to vyčeše a ozmýva. Tá Holtová masť nepomáhala, tak som mala ísť s tým kožnej - teda keď to neprejde alebo sa to zhorší, a tá mi dala na vlásky špeciálny šampón na chrastičky, aj keď malá nemala tie chrastičky, len také šupinky: https://secure.ilekaren.sk/svk/tovar/4820/babe-... a na tvár a telíčko Zinkový olej - bola z neho biela ako indián. Ten zinkový olej je veľmi dobrý, fakt na to zaberá.
Pred pár dňami som jej na hlavičke našla zase takú tenučkú chrastičku, tak som jej na to dávala ten Salycilový olej a potom som to umyla tým šampónom - ono to tak rozpustí tú chrastu a zase bola vyhádzaná, tak znova zinkový olej - povedala mi, že vždy, keď sa vyhádže tak ju mám s tým natrieť - bola som normálne naštvaná, že či ju mám teraz stále natierať zinkovým olejom, lebo to malej vôbec nevyliečila, jaj už mám zas nervy
jani bojím sa, že zase má v tých uškách to čo som ti písala toto - seboreu, ináč tá " koza" kožná mi povedala, že deti z toho vyrastú, dobré, že ☹
@jana_toky boze to znie desivo ☹
volala som pediatrovi a zajtra ideme k nemu, chce to vidiet. A hned sa ma pytal ci to ma aj vo vlaskoch, ale nema zatial. dufam,ze ani mat nebude. Som zvedava co na to povie. A mozno ju dam aj odvazit hned, do poradne mame ist buduci tyzden v stredu, tak nech sa na nu rovno pozrie a basta.

@jana_toky je odporucany uz od narodenia do "kolisky" a inak je testovany na 50kil 😉